mert ha van hivatalos árfolyamcélod akkor lehúznak a spekulánsok. Lásd soros vs GBP vagy svájciak korábbi árfolyama. Ha nincs hivatalos árfolyamcélod csak időnként belenyúlsz beleerősítesz egy trendbe akkor pakolászhatod az árfolyamot suttyomban.
400 alatt az euro https://www.portfolio.hu/deviza/20250226/400-alatt-az-euro-743857 Köszönjük a remek deviza ajanlásokat itt Bobyéktól.. 2.8% az idei Forint erősödés. 3evvel ezelőtti 430as szint meg még távolabb, 3év meg eltelt Ilyen ez. Mindenki maradjon a fakanálnál.
1 hete sem vettük a BMÁP-ot. És már ezen agyalunk, hogy jó döntés volt-e? 4 évről beszélt itt az egyik kolléga, hogy 4 év alatt +2 hűtő 20M Ft-nál. :D Mozi van, keményen. Várom a hűtőket.
"Tudod miért nem kell? Mert a többi jegybanknak sem kell." Kedves barátom. Én ezt 2 éve beirtam az eurós topikba..kaptam rá vagy 6 mínuszt, mert" narancsnyik" vagyok?? :) Ezt pofázok évek ota. Hogy semmi unortodoxok nincs a gazdasag politika ban , csak Fedebbek vagyunk a FED nel is. Brüsszel semmit se tudott csinálni mert a " baráti országok" jegybakjai is így " trukkoznek". Hát de akkor is csakminiszoltak, merrt nem ertettek, hogy csak követjük a globális mainstream monetáris eszement politikát, sőt jobban.. Ennyike.
Mwet akkor mínuszos volt a kulker mérleg. Emlékszel akkor volt a 100 usd feletti olaj ár, és 150-300eir/kwh energia ár. És mínuszos kulkernel nem vidám égetni a devizat.de most pluszos a kulker, ha jól tudom. Szóval belefer. Sztem.
40 felett is volt. "Szívesen". Tehát szerinted azért erősödik a forintot: intervencióval, hogy segítség az infláció elleni harcot? Nincs árfolyamcél. Akkor mi a f@szért nézték végig, hogy 377-től felmegy 416-ra? Magára hagyták a forintot, most meg EUR MRD-okat ölnek bele, hogy 5-10Ft-tal lentebb vigyék? 416 az már a pánik jel volt, én ezt látom bele.
Arra befizetek, hogy kamatot csökkenteni az MNB. Lehet lesz egy 25 bázispont csökkenés az éven. Aztán még 2 hónapra rá mondjuk 50 bázispont emeles. És ez a jobbik scenario. Hacsak nem elengedik a forint árfolyamat. De még egy forint elszállás mint múltkor, az katasztrófa lenne. Euró bevezetne önmagát szerintem. Szóval nem hiszem én azt hogy a forintot az évi szokásos 2-3%nal jobban mernek gyengiteni😉. Legalábbis nem akarják maguktól.......
Max 2950 Ft/nm, mikor a piacon 1,2 millió/nm az ár. 0,25%. Cash flow szempontból kellemetlen, de 20% értéknövekménynél szinte csak kerekítési probléma.
Adósság: emelkedik. Kamatkiadás: emelkedik. (bár jövőre kevesebb lesz, mint az utóbbi 1-2 évben), de attól még az 5-6-7% is "relatíve" magasnak számít, ahhoz képest, hogy évekig 0-1% között volt. Eközben a GDP padlót fogott. A fenti 2-nek nem sok köze van a GDP-hez. Kiskereskedelmi forgalom nem növekszik, vagy csak lassan, annak ellenére, hogy "1000"MRD kamatokat kapnak az emberek. Valószínűleg itt azzal van baj, hogy az 1000MRD-ból 900MRD "nagy lóvés befektető", ő nem vesz több cuccot, mert befektető, zsákolt. Ha nem tetszik a fixmáp, tiplizik. Nem járul hozzá a GDP növekedéshez, szimplán kiszivattyúzza a kamatokat. Kis ember félrerak, spórol, megfontoltan vásárolgat. Vagy mint a többiek itt, lakást vesznek belőle, amiből nem sok "profitot" lát az állam. Eközben a GDP növekedés motorjai: autógyártás- akkugyárak, "hogy kihúznak majd minket a szarból", hát nem húznak, inkább lehúznak. Azért kell printelni, mert az adósság után járó kamatokat fizetni kell. Ha nem fizetik: államcsőd. "Mégis erősödik a forint", itt valami mágia van. EUR HUF 400.0 (399.5re is lenézett)
Két éve mondogatták az eurös topikban, hogy az euró 500 lesz, mert az mnb hiányt vissza kell fizetni. Tévedtek, mert abból indultak ki, hogy 15 évvel ezelőtt ezt a hiányt vissza kellett fizetni. Most már dereng, hogy nem kell, ott marad a mérlegben, csúnya szám, de egyelőre nincs vele teendő. Tudod miért nem kell? Mert a többi jegybanknak sem kell. Eltolódott az igazodási pont. Nézd meg USA-t, olyan adósságon és kamaton van, hogy már régen össze kellett volna omolnia. De nem, él és virul, és nem tudhatod, ki fog fizetni a végén. Vagy nézd a Credit Suisse csődöt, nem az vitte el a balhét, akire számítottunk.
Amugy, nem fejtem ki hogy mennyire vannak eltorzulva a dolgok, mert nem fórum tárgya, de itthon csak 91 tudok vissza menni. De a nyugati kapitalista világban Bretton Woodsig vannak kozhiteles makro adatok. Na sose volt így elteritve, megerőszakolva gazdaság,és a piac. Off.😉
Magyar Állampapír tulajok