Én ezt értem. de ha most 5,2%, jövőre 10%. 15,2% fixmáp meg 13% (vagyis csak 12, mivel ehhez vissza kell váltani a PMÁP-ot) emiatt írtam, hogy a tömeg a kivárásra játszhat rá. úgy mint anno MÁP+ >PMÁP átvándorlás.
Ezt már írtam máskor is hogy ha nő az infla ugyanúgy nem reális tartani PMAP-ot. Mivel visszatekintő a kamatbázis ezért az első évben elveszíted azt amit később megnyersz. Pl ha idén 10%-rá futna fel az infláció akkor is 4-5%-ot kapnál, jövőre meg 10-et. Viszont ha 10% lenne az infláció akkor tuti jönne ki már idén is azt lekövető állampapír, amivel minimum ugyanúgy jársz. A tavalyi-tavalyelőtti év volt kivétel, mert már úgy tudtál beszállni hogy folyamatosan infláció felett fizetett.
"Ha újra infla boom jön esetleg 5-6-7%, a +1,5öst nem dobnám." Jól írod. Csak az a baj , hogy ha 8-10 százalékos inflációs időszak jönne, a akkor a KSH (Központi Statisztikai Hamisító) lehazudják 4-5 százalékosra a hivatalos inflációt. Ezzel megkárosítva a nyugdíjasokat és az inflációt követő PMÁP tulajdonosokat.
Vagy csak kivárnak. Amolyan patt helyzet. Pmáp tartás. (Befektetők részéről) Kamat-szinten tartás. (Kormány részéről) Nem lesz új papír emiatt. Senki nem lép semerre. Ha újra infla boom jön esetleg 5-6-7%, a +1,5öst nem dobnám. Mellette figyelem az alapkamatot. Ennyi
" Merre mozdulnak a PMÁP-ba befektetők?13,9 százalékponttal csökken a PMÁP állampapírok kamata idén a nagyot eső infláció miatt. Az első kamatforduló éppen ma van.A PMÁP-ot 99 százalékos árfolyamon váltja vissza az államkincstár, vagyis 1 százalékot veszít az, aki eladja a papírjait. Az MNB tavaly szeptemberben felmérte, mihez kezdenek a befektetők az állampapírokkal, és a válaszadók 74 százaléka úgy nyilatkozott, nem tervezi lejárat előtt eladni lakossági állampapírját, emellett további 19 százalékuk is csak egy részét tervezi értékesíteni, ami mérsékelt portfólióátalakítási szándékot mutat. Emellett a válaszadók csaknem fele azt mondta, hogy újra állampapírba tervezi fektetni az állampapírok által fizetett kamatokat, Csak a 19 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy nagyobb összegű kiadásaihoz fogja felhasználni azt, ami magába foglalhatja az olyan, lakásberuházással kapcsolatos döntéseket, mint a lakásvásárlás, házépítés vagy felújítás.Érdemes lehet jobban kamatozó állampapírra váltani (ez lehet például a 6,5%-ot hozó FixMÁP), szóba jöhet a bankbetét is, amelynél már a 6 százalékot közelítő kamatajánlatokkal lehet találkozni. Könnyebb az állampapírcsereAki a Webkincstár online felületén végzi tranzakcióit, több könnyítéssel is találkozhat. Például az állampapírcsere funkció lehetővé teszi az állampapírok eladását és az ebből származó pénzből újabb állampapír vásárlását egy megbízáson belül. Amennyiben az eladott állampapírok vételára meghaladja a vásárolt állampapírok vételárát, a különbözet jóváírásra kerül az ügyfélszámlán - írta közleményében a Magyar Államkincstár. Egy megbízáson belül egyszerre több állampapír eladására, vételére is lehetőség nyílik. Ezek a kényelmi funkciót nyilván azt szolgálják, hogy a kamatzuhanással szembesülő PMÁP-tulajdonosok továbbra is állampapírban tartsák befektetésüket. állampapírkötvénypmáphozam. . Nem gondoltam volna hogy ekkora arány marad magyar államkötvényekben.
A csökkenésnek lehet bármi az oka. Lakásvásárlás, autóvásárlás, külföldre költözés/másba befektetés. Akármi. -3/-4% ez egyelőre kevés. 7000mrdra vetítve 200-300mrd.
Kizárólag az interjú állampapíros részével kapcsolatban, szerintem ez most egy nagyon jól sikerült nyilatkozat volt, mind a tartalma, mind a retorikája.
Varga is 5x tervezte a költségvetést. 5x mellélőtt. Még 2 hónapra se látott előre. Ő megy az MNB-be. várok egy forint boomot március 4 után (4-én iktatják be) De persze Nagy Márton is őstehetség. Valószínűleg ő hozta meg ezeket a megemelt költségeket, amik végül náluk gyűlnek össze. Nem lennék meglepve.
Táblázat 5-10perc. 02.20-ig meg van még 4hét :). Tehát ez a táblázat azt mutatja, igazából, hogy ha mégis kijönnek valami új papírral, akkor 2-3 hónapig felesleges volt egy másikra váltani, mert abból megint veszteség van (bár nem sok, de veszteség) Ha mégsem jön ki új papír, Trump terve bejön, idő előtti kamatcsökkentés, MNB megy az árral. Sorolhatnám. Akkor MÁP+ / FIXMÁPba azonnal bele kell ugrani > nem beszélve a 2035A-ról (esetlegesen). Követjük a híreket. Halljuk, olvassuk ,ha jön kamatcsökkentés kis hazánkban. Le lehet reagálni. Ez a pozitív forgatókönyv. Negatív: infla boom, trump terve nem jön be, tőzsde rotty, HUF rotty. EUR USD paritás. Kamatemelések. Szintén a kivárás mellett szólnak.
Magyar Állampapír tulajok