Itt mèg azt is megkaptam, hogy kerületben belül egyik áruházban olcsóbban kapom meg a termèkek egy rèszèt, mások meg külföldre járnak, ráadásul fél ország :) Na mi lesz ebből?
Szerintem vége lesz a sorozatnak. Már nincs hová csökkenteni a kamatprémiumot és a futamidő is durván megnőtt 3 és 5 évről 10-re. Ez így nem vonzó, alacsonyabb kamattal pedig még kevésbé lesz szimpatikus. Ha nem kell nekik a lóvé, legyen így. Devizában jobb helye lesz és pl. dollár kamat sincs màr messze főleg DKJ-től.
A múlt héten minimális emelkedés volt a PMÁP iránti keresletben. 39. hét - Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) 31,5 mrd 38. hét - Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) 27,9 mrd 37. hét - Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) 20,8 mrd 36. hét - Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) 25,2 mrd A 32. hét óta 216,5 mrd fogyott el a 300 mrd-os keretből. Még kb 3 hét lehet benne, aztán kifut a keret. Október utolsó (előtti) hetében jöhet az új sorozat. Már a szept/szept infla bázissal?
"A kamatbázis megegyezik az adott kamatperiódusra alkalmazandó
kamatmérték meghatározásának napján és ezt megelőzően tartott
összesen négy eredményes, 3 (három) hónapos.... "A kamat megállapítására évente négy alkalommal, a kamatperiódus
kezdő időpontját megelőző negyedik munkanapon kerül sor a következő
kamatperiódusra vonatkozóan..." Kamatperiódus kezdete: 2023. szeptember 30 - 4 nap = szept 26 (kedd), ezen a napon volt 3 hónapos DKJ aukció, ez pont egybeesik a kamatmérték meghatározásának napjával, így bele számit. Míg a korábbi június 30-ai kamatperiódusnál a - 4 nap = jun 26 (hetfő) volt, így a 27-i aukciót nem lehetett figyelembe venni. Ezért ennél a 4 korábbi aukciós dátum számított: máj 30, jun 6, 13, 20.
Valószínűleg nem fogy a DKJ úgy ahogy tervezték, ahogy korábban is írtam, addig lehet csökkenteni az árfolyamot, amíg van vevő. Én is 3 hónapja csak pörgetem ki és nem tervezem a közeljövőben venni, szerintem nem vagyok vele egyedül.
Azt rebegték őszre lesz új máp+, ahogy Te is írtad. Hogy ennek köze lesz e a pmáp kivezetéséhez az majd kiderül. Logikus volna beszántani, de azért tolták ki 10 évre, mert abban bíznak, hogy az utolsó 8ra nem kell sokat fizetni majd és kiszámíthatóbbá teszi a finanszírozást. Mivel sokan nem ugrálnak ki be, mint ezt látjuk a máp+ esetében is, hogy még mindig ülnek benne sokan.
Magyar Állampapír tulajok