Vidéken sincs kevesebb, semmivel sem. És akárkivel ez szóba kerül, mindenki ezt mondja. Tehát magyarul: ami kell, amire szükség van, azt megveszik az emberek, bármennyibe is kerül.
Ez pontosan így van. Most azzal a 480 Ft -os gázolajjal kezdik a tavaszi munkákat a mg-i gépek, amit még decemberben halmoztak fel. És nem kis mennyiségekről van szó. Tehát ha papíron van is valamennyi visszaesés, az azért van, mert tavaly megvették előre az üzemanyagot a mezőgazdaságban, aki csak tudta.
Hat en tipik pesti vagyok, de itt nemhogy kevesebb kicsi lett, egyre nehezebb kozlekedni. Es a kis suzukik, es skodakbok atultek SUVba az emberek, meg BMW, Merci, Audi dimping van. Mar a kinaiak is Bentleyvel jarnak
Pesten ritkán járok, egyébként ott is kevesebb autót látok, nem sokkal, de érezhetően, de nem a csúcsban szoktam közlekedni. M1-en megyek rendszeresen szintén nem a csúcsban kicsivel ott is kevesebbnek érződik az autó. Tavaly a külső sáv fullon volt és a belsőn sem lehetett folyamatosan haladni. Most a külső sáv szellős, simán kiállok a 200-al közlekedő BMV-k elől. Tavaly ez nem volt egyszerű, mert csak fékezéssel két kamion közé lehetett. A hozzászólásom, nem a forgalomhoz, hanem az áfa bevételekhez kapcsolódott.
Ugyan már...Tavaly az összes nemtetkozi fuvarozó, kornyékbeli országokból boldog boldogtalan stb tankolt nálunk. Az őszi szigorítás után meg rengetegen bizniszeltek az olcsóbb hazai dízellel (fokyamatosan nyomták tele a traktorokat, pedig vége volt már az mg szezonnak). Szóval magas volt a 2022es bázis, ezért a látszólagos csokkenes4. Semmivel se fogy kevesebb uzenanyag jelenleg, mint pl 2019 ben. Ugyanannyi kocsi van az útakon, sőt pesten még több is.
Amúgy az elmúlt 6 napot Szicílián töltöttem. Oké, csóró vidék, de akkor is megdöbbentő, hogy egy csomó dolog mennyivel olcsóbb a boltban. Sonkák, tejtermékek, gyümölcsök...
"A KSH adatai szerint a kiskereskedelem forgalma a nyers adat szerint 3,9 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 4,5 százalékkal csökkent 2022 januárjához képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 4,8, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 1,5, az üzemanyag-kiskereskedelemben 9,7 százalékos volt a visszaesés."
Magyar Állampapír tulajok