A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
LD-nek tűnik a felfelé kör. Szerintem megindult m15-m30-on egy impulzus. Első körben az ereszkedő csati közepéig várnám, ami egybe esik a fib. 161.8-200 közötti szinttel. https://imgur.com/a/whM1SLf
Elég lassú, felcsorgás lett ebből. h4 gyertya fordulós, de a follow through elég langyos eddig. Ha valid is a szignál, valószínű, hogy kis tf-en ez egy B hullám lesz, vagy még nincs vége az esésnek. Bullish értelmezéshez nagyon kell egy 1.148 fölé való kitörés.
M15-ön figyelem, hogy kialakul-e egy LH úgy, hogy az RSI bulltámaszon marad. A továbbiakban fontos lehet, hogy az eső csatornához hogyan fog viszonyulni a PA.
Így van. Csak a setupból lesz(lehet) a pénz. A többi érdekes beszélgetés. Legalábbis a nekem. Kivéve persze, ha forecast árul valaki(cég stb)…na annak is nagy a piaca.
Így van. Csak a setupból lesz(lehet) a pénz. A többi érdekes beszélgetés. Legalábbis a nekem. Kivéve persze, ha forecast árul valaki(cég stb)…na annak is nagy a piaca.
Persze lesz leszúrás (század szekundum alatt), de a kérdés az meddig…(nincs válasz), mert ugye setuphoz az kellenne… Na ezért érdektelen ez sz egész FED stb… számomra.
A forintnak a következő hónapokra enyhe bullish szignálja van nálam. Ez a dollárral szemben azért egyre erotlenebb , az Euróval szemben pedig inkább oldalazas. Jövő hétig nem nagyon tervezek pozícióba lépni. Továbbra is az a meglátásom, hogy az SP 500 be kell , hogy töltse a hetes gapet, ami viszont egy hosszabb korrekcionak is megagyazhat, mert a 20 hetes az 50 hetes alá fog fordulni. Ha addig nem megy új csúcsra, akkor ez a következő kör 4700 alá vinné az SP500 t. A dollárnál azért egy visszatesz lassan érik. Ha a dot plot 1 csökkentést áraz (én így látom a rövid görbét) akkor lehet, hogy a hónap végén, de egy háborús eszkalacioval már hétfőn elindulhat. Természetesen spekuláció. Ami biztos, egy nagyon fáradt bika, de lehet benne még erő . Az jól látszik, hogy jelenleg mindenki az örök long birodalmában van retail oldalon.
Bár én az usdhuf-ot figyelem inkább, ott sem látom, hogy vége lenne a lejtmenetnek. Ergo az eurusd-nek emelkedni kellene. Minimálisan az 1.17 nálam a célár.
Azt hiszem van annyi bizonytalansagi faktor, higy erdemes mindket iranyra felkeszulni. En azt varom hogy lesz estig vagy este egy leszuras es majd felfele kitores 1.173 kornyekere. Aztan majd meglatjuk mi lesz :)
Hmmm… érdekes. Tényleg. —— Tegnap majdnem pipre pontosan az ereszkedő csatorna alsó vonalara szúrt le. Ez így a háromszög után egy bullish zászlónak néz ki H4-n… FED és egyebek nélkül egy jó setup is lehetne, de inkább passzolom… Továbbra is sanszosan kilő majd felfelé. Legalábbis erre számítok. Marcsak azért is mert nem vagyok benne… :)
https://x.com/peterlbrandt/status/1933945040805756940?s=46&t=xPozLWAVhDSw9YLqRGF_Ew “I was taught by my mentors at the Chicago Board of Trade to consider and anticipate all possible price outcomes -- to view a market from the point of view of smart people on the other side of my trades.” - Bearish szcenarioban az 1.163 kornyeki csucs egy B hullam volt, vagy extremebb esetben az 1.02 kornyekerol indult mozgas vege. - Az esti fed meeting utan lehet tobbet fogunk tudni majd….
Ha C hullám A hullámmal lesz arányos, akkor elérte az ideális fib ext. 100-at. Ha a belső arányok tekintetében fog kialakulni inkább az arányosság, akkor C hullám ideális végpontja fib ext 200 lehet (1.143x szintje). Ez egyben A hullám fib ext. 127 szintje. Korrekciós csatit is érdemes figyelni. https://imgur.com/a/g0Du83q
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!