Topiknyitó: _Macika_ 2022. 09. 27. 08:22

MBH Bank Nyrt  

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding.  Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ronaldinyo
ronaldinyo péntek, 15:37
Előzmény: #745  ronaldinyo
lopottpénzből ugyi
ronaldinyo
ronaldinyo péntek, 15:37
Előzmény: #743  Momentumtrader1
ja igen mészi.
Sehmet
Sehmet péntek, 14:50
Előzmény: #742  ronaldinyo
Nem vártam 27k-t, de annak legalább egyharmadát várom most is.
Momentumtrader1 péntek, 13:03
Előzmény: #742  ronaldinyo
a zsenik bankja
ronaldinyo
ronaldinyo péntek, 12:27
Előzmény: #741  Sehmet
miért mit vár megy 27000 re mint otp van realitása?
Sehmet
Sehmet péntek, 10:40
Előzmény: #736  hold66
Én Peterbond okoskodó és mindent tudó, de elemzés nélküli, lebeszélő jóslatával ellentétben az előző évi tapasztalatokból és a jelenlegi, nyilvánosan megjelent információk alapján nem igazán számítok osztalékra, mivel - szerintem - inkább az eredménytartalékba célszerű helyezni az adózott nyereséget, ahonnan aztán más célokra, pl. informatikai fejlesztés, stb. fel lehet használni. De ennél a részvénynél inkább az árfolyamnyereség érdekel engem, mint az osztalék.
Sehmet
Sehmet péntek, 10:36
Előzmény: #739  Peterbond

Kedves Peterbond! Én csak a tényekre alapozott véleményemet szoktam leírni, vitába nem bonyolódom bizonytalan feltételezésekkel. Te nem tudod, hogy nekem honnak származik a részvényem és azt sem, hogy eladtam vagy vettem a BÉT-en részvényeket, csak tippelgetsz, azt pedig különösen nem, hogy milyen árfolyamon és hányat. Ezért telesen felesleges foglalkoznod az én személyemmel és tőzsdei kereskedésemmel. A jóindulatú figyelemfelhívást pedig meg szokták köszönni, nem pedig hepciáskodni miatta.
Arra azért még mindig nem adtál választ, hogy mi a célod azzal, hogy - saját bevallásod szerint részvények nélkül - csinálod itt a feszültséget ellenzéki médiumok cikkei alapján úgy, hogy a delphoi jósda szintű riogatásaidat sem technikai, sem pedig fundamentális elemzéssel nem támasztod alá. Az én, saját véleményem szerint akkor kerül helyére a részvényárfolyam, ha az állam - nem többségi - tulajdona is megszűnik. Arra kíváncsi vagyok, hogy az állami tulajdon megszűnése nyílt-piaci műveletek eredménye lesz-e, mert akkor a vételárnál a tőzsdei árfolyam lehet a meghatározó. Innen már továbblehet gondolni az egészet azoknak, akiknek van papírjuk, stb. Ez nem annyira lutri, mint ahogyan te, részvény nélkül, "véletlenül" idetévedve riogatod azokat, akinek van részvényük. Bizonyára ennek is meg van az oka, mert a kauzalitás elmélete szerint nincs okozat ok nélkül. Ez az ok pedig akár többféle is lehet, benne az önkéntes vagy a kívülről inspirált politika érdek is.
Peterbond csütörtök, 23:57
Előzmény: #734  Sehmet
"A BÉT-en szerintem az az 1,13 %-a van a részvényeknek, ami korábban volt, de ilyen áron senki nem akarja eladni. A bank IPO részvényei jövőre kerülnek a tőzsdére az elnök-vezérigazgató nyilatkozata szerint. Akkor nézd meg, mekkora lesz a forgalom."
.
Ha megjön a forgalom akkor fog csak igazán a helyére kerülni az árfolyam. De neked ez jó hír. bevásárolhatsz végre olcsón a papírból. Látod az elemzők is neked kedveznek.
.
" Inkább arra vigyázz, hogy át ne lépj egy olyan határt, ami már tiltott piacbefolyásolásnak minősül!"
.
Sokadszorra fenyegetőzől alaptalanul. Most tényleg azt hiszed ezzel megijesztesz vagy mi és nem fogom elmondani a véleményem? Én értem hogy ügyvédként nagyon szépen eltudod adni a kis sejtetéseidet, és burkolt fenyegetőzéseidet miközben gyakorlatilag te csinálod azt amivel vádolsz de tudod hogy amiket te csinálsz azért se fognak senkit se elővenni vagy akár csak tiltani is a fórumról. Ezek a szövegek a gyanútlan olvasóknak mennek hogy a mondandómat hiteltelenítsék azáltal hogy a szeméklyemet támadod nem a papírról leírt adataimat. Mivel azokat nem tudod.
Peterbond csütörtök, 23:52
Előzmény: #736  hold66
2023 éviből 76 forintot határoztak el 2024 áprilisban. Majd még októberben ha jól emlékszem 71 forintos osztalék előlegről döntöttek már a 2024-esből.
.
Ebből nekem úgy tűnik megelőlegezték már a 2024 évi nyereség osztalékát. Persze ettől még dönthetnek többről ( kb 700 forint nyereség képződött végülis), meg hát lehet az eredménytartalék terhére is. De azért erre nagy összegben nem fogadnék.
Peterbond csütörtök, 23:46
Előzmény: #735  zotlan
"Az elemzők szerint az is elgondolkoztató, hogy a jelenlegi árszinten az MBH 1,9-es P/B- (árfolyam/könyv szerinti érték) mutatóval forog, míg az OTP csupán 1,2-del. Pedig az OTP árazása is nyomott, ha az elemzői célárakat nézzük. Kérdéses, hogy kik vennék és mennyiért az MBH-részvényt, s vajon a mostani 6600 forintos árszinten vonzó lenne-e részvény."
.
Úgy látszik a VG újságírója is olcsón akar venni. Meg az elemzők is. És itt még a nyereségről egy szót se említenek.
hold66 csütörtök, 18:59
Előzmény: #735  zotlan
Sziasztok. Milyen osztira számítotok?
Sehmet
Sehmet szerda, 20:28
Előzmény: #731  Peterbond

Tovabbra se irsz semmit arról, hogy miért érdekel az MBH, miért terjesztesz kevésbé megalapozott híreket, miért fikázod a bankot, stb.
A BÉT-en szerintem az az 1,13 %-a van a részvényeknek, ami korábban volt, de ilyen áron senki nem akarja eladni. A bank IPO részvényei jövőre kerülnek a tőzsdére az elnök-vezérigazgató nyilatkozata szerint. Akkor nézd meg, mekkora lesz a forgalom.
Ne félts engem, ne aggódj értem, tudom, hogy mit csinálok! :) Inkább arra vigyázz, hogy át ne lépj egy olyan határt, ami már tiltott piacbefolyásolásnak minősül!
Goncharow szerda, 19:17
Előzmény: #732  Peterbond
A VOX, Le Pen már visszafizettek. De tanúsítják, h. ez a bank a főni játszótere. Az egyházak, a tulajok, az alkalmazottak, a betétesek ... nincsenek nagy biztonságban. Most meg ez a munkavállalói árfolyam, elég aggasztó. 
Peterbond szerda, 13:38
Előzmény: #727  Goncharow
"Ha Száraz Istvánnak van az MHB Bankban kb 10 %-nyi tulajdonrésze (minimum), akkor van fedezete a banki hitelnek."
.
Csak hozzavetolegesen de tegyuk fel szarazon behajtjak a hianyt ( bar elvileg Matolcsyekon kene ). Akkor is annak nagyobbik resze az alapitvanyok es MNB t erinti. Tehat ujabb adag tulajdon kerulne az allamhoz.
.
Es tovabbra is a problema hogy nem ez volt az egyetlen NER hitel. Tiborcz vallalkozasainak jo resze, a VOX , Marie le Pen finanszirozasa, mas kozepes es kissebb NER lovag megtamogatasa. Es amikrol meg nem is tudunk.
Ezek a kockazatok. Es ehhez kepest 1.5 szeres aron porog mint az OTP....
.
Sehmet meg itt kapalozzik nehogy valamit is irjanak az MBH rol mert oda a befektetese ha az emberek hallanak valami kellemetlent is a valosagbol.
Peterbond szerda, 13:32
Előzmény: #728  Sehmet
Tovabbra se irsz semmit az MBHrol hogy mitol erne 10.000 et csak azok szemelyet tamadod akik kritizalnak. Neked attol jobb lesz ha veszek 1 reszvenyt :).
.
Tenyleg azt hiszed hogy itt en ezen a reszvenyen akarnek nyereszkedni? Amiben tegnap pl 2 millio forgalom se volt? :D. A mai is osszesen 500 darab? A
.
Magyarorszag 2. legnagyobb bankja hangoztatod es annyi a forgalma mint egy nagyobb kft-nek.
.
Az allami nyomdaba is azert van csak 2000 darabom mert nincs akkora forgalma. Es az egy tenyleg jo reszveny volt amin milliokat kerestem. Megse vettem 4-5-6 ezret belole. Oszt annak ma is 100 millio feletti a forgalma. Azaz majd 50 szerese ennek a papirnak.
ronaldinyo
ronaldinyo szerda, 12:35
megyen 28 ezerig
sztanil szerda, 12:21
Előzmény: #722  kenyeres2

Varga Jucus közelében valahogy mindig kihúzogatják a kényes neveket a hivatalos iratokról.
Őt meg az ÁSZ vezetője húzogatja. Véletlen lenne?
Sehmet
Sehmet szerda, 12:12
Előzmény: #716  Catles1
És még annyit, hogy idejön ilyen szöveggel, amikor - saját bevallása szerint - részvénye sincs. Ilyenkor szokott az a kérdés felvetődni, hogy cui prodest? Vajon miért és kinek/minek az érdekében? Ezek természetesen csak bennem felmerülő kérdések, de lehet, hogy nemcsak bennem. Persze, bármelyik topicban bárki írhat szinte bármit, de egy, részvény árfolyamára is esetleg hatással levő topicban olyan, aki személyesen nem érdekelt, miért, milyen céllal jön, az már minimum elgondolkodtató!
Goncharow szerda, 12:05
Előzmény: #724  Peterbond
Ma már okosabbak vagyunk talán. 
Ha Száraz Istvánnak van az MHB Bankban kb 10 %-nyi tulajdonrésze (minimum), akkor van fedezete a banki hitelnek. Nem tudom persze, hogy a FB tagok miért mondtak le 2024 decemberében, meg mi a jogi helyzet a tulajdonjog, és a banki hitel között, ahogyan azt sem tudom, hogy Száraznak van-e kimutatható felelőssége az MNB alapítványai körüli kavaráshoz, és a hitel folyósításához. Mindez ki fog derülni. De bankcsőd azért nem lesz belőle, remélem. Én is tartom a papírokat, már nem bővítek.
Sehmet
Sehmet szerda, 12:05
Előzmény: #716  Catles1
Én csak annyit írtam, hogy az is lehetne, mivel a a bankról olyan - olyan, megkérdőjelezhető információkat írt le, amivel másokat esetleg a részvények eladására is rávehet. Ez már súrolhatja azt a határt.
Peterbond szerda, 11:08
Előzmény: #724  Peterbond
Na EZ volt VELEMENY a bank jovojerol. Jo spekulaciot hozza.
Peterbond szerda, 11:06
Előzmény: #713  Goncharow
Semmit. Sehmetnek faj hogy politikai alapon belevet egy bankpapirba tularazott szinten es remeli ki tudd majd nyeroben szallni belole ha politikazik csak meg alaptalan kijelentesekkel hypeolja a papirt.
.
Oszinten szolva en nagyon konzervativan es objektiven fogalmaztam a bankrol eddig. Ha politikai alapon irnek rola az kicsit mas lenne.
.
Pl olyasmi hogy akinek van esze bottal se nyul hozza mert siman lehet belole egy postabank szintu beomlas egy kormanyvaltaskor amikor eltunnek a NER mogul az allami penzcsapok es sorra dolnek be a projektjeik vagy maguk allitjak le oket. Es akkor jo sok hitel atfordul majd nem fizetobe. Marpedig nem az Erstenel es az OTP nel.
Peterbond szerda, 11:02
Előzmény: #718  Catles1
Bankmentesre nem lesz szukseg. Marmint altalanosra. Ezt a 70 milliardot is lehet kimenti az allam. Ettol fuggetlenul ahogy masok is irtak nem maga az osszeg a legnagyobb gond. Ez 1-1,5 negyedevnyi nyereseget szurna el magaban. A gond hogy ez igy gond nelkul megtortenhet hogy politikai haverokat mentenek ki a Bank penzebol.
.
Mar korabban is sokan irtak nem eppen szerencses hogy a bank tele van NER hitellel amiket szinte biztos nem piaci alapon piaci kockazatelemzes es varhato megterules alapjan folyositottak. Akkor sokan azt mondtak hogy nem lesz ebbol gond azt vissza fogjak fizetni. Na ez dolt be kb 1.5 ev alatt ezzel az uggyel. Es jogos a kerdes. Mennyi ilyen log meg a szekrenyben?
.
Mert ha sok akkor az igen nagy baj lesz a banknak.
kenyeres2
kenyeres2 szerda, 10:25
Előzmény: #721  buxmester
Kisatírozták Mészáros Lőrinc bankjának a nevét a Matolcsy-botrányról szóló végső ÁSZ-jelentésből.

Topik gazda

_Macika_
_Macika_
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek