Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 12:55
Előzmény: #85299  Murdoch
A béke szempontjából mi a jobb?
1. Egy olyan fasiszta (fasizálódó, lenácizott) ország, amelyik a fennállása óta soha senkit nem támodatt meg?
2. Egy olyan antifasiszta (autoriter) ország, amelyik agresszorkodik és kedvvel támad a szomszédaira?
Murdoch kedd, 12:25
Előzmény: #85297  Dehogynincs
Nem tudom, hogy sikerült az újságcikket is elolvasni, de az ukrán kormány fasizálódásáról szól. 
Persze írhatod nyugodtan, hogy hazudnak ésvagy oroszbarátok. Ilyen amikor szembejön a valóság, egyre többet kell mellébeszélni ugyebár. 
Ja, és ha nálad az ukrán kormány Zelenszkij, akkor el is jutottunk a diktatúráig is.
Murdoch kedd, 12:22
Előzmény: #85272  Shortelek
https://www.vg.hu/kozelet/2026/09/europai-unio-szankcio-oroszorszag-ellen-aliser-uszmanov-mihail-fridman
Elek, most meg a lettek dugdossák a botot. Meg Luxemburg. Nem jó ez így, el kell törölni a vétókat...
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 12:20
Előzmény: #85295  Murdoch
Ha valamennyire tudsz oroszul és németül, akkor Zelenszkijt minek fordítod? Grün-nek!
Zelenszkijt elég nehéz nácizni.
Az orosz-ukrán háborúban az oroszokat hasonlítom össze az ukránokkal. Nem választhatom közülük a svájciakat vagy norvégokat.
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 12:16
Előzmény: #85293  Murdoch
Csak nagy vonalakban emlékszem az "Egy óra múlva itt vagyok"-ra.
Megnéztem a wikin. Sinkovits Imre – Szokolov ezredes, partizánparancsnok volt a fő szovjet. Egy szovjettől nem veszem zokon, ha kommunista. Az kérdés, hogy egy magára adó színész játsszon-e a diktatúra agitkájában. 
Az usá-ban nemcsak szuperhősőrület megy, hanem a sematizmus is. Nálunk az ötvenes évek filmjeiben és regényeiben mindig volt munkás, bányász, párttitkár; az amerikai filmek szinte elengedhetetlen szereplője a  buzi, leszbi vagy transznemű.
Murdoch kedd, 12:06
Előzmény: #85292  Dehogynincs
Az ukrán rezsim nem neonáci? Kihagytad a barátaidat, ha már mindig ukránbarátságot vársz el.
https://www.berliner-zeitung.de/article/die-ukraine-selenskyj-und-die-oun-wenn-faschisten-als-helden-verehrt-werden-10337053
Szóval felőlem jöhetsz a "halott fasiszta -- jó fasiszta" szöveggel, nos, akkor kissé át kell gondolnod a jelenlegi világnézetedet Ukrajnát illetően.
Fsociety
Fsociety kedd, 12:01
Mint megírtuk, a Naftohaz és a Mol memorandumot írt alá kőolajtermékek tárolására szolgáló létesítmények építéséről az ukrán–magyar határ közelében. Magyar Péter azonban a parlamentben leszögezte, egyeztetett Hernádi Zsolttal, és jelezte felé, hogy amíg Tisza-kormány van, addig ilyen beruházás nem valósul meg. A miniszterelnök szerint a Mol még az előző kormány idején kezdett erről tárgyalásokat. Ezt követően felolvasta azt az SMS-t, amelyben jelezte a Mol-csoport vezérigazgatójának, elvárja, hogy a Mol úgy bánjon az állammal, mint egy 25 százalékos tulajdonossal.
____
Mielott nagyon felulnenk megint a háborúpartizasnak,meg hogy ki akar es mibe belesodorni. Nagyon megy a pezsgés a fideszes kis szakértői facebook csoportokban,ahol az átlagéletkor 70 év,es egy embernek jellemzoen 6 ismerőse van,es egy cserepes virág a profilképe. 
Murdoch kedd, 11:57
Előzmény: #85291  Dehogynincs
Nyet, az a Tizedes. Én az Egy óra múlva itt vagyok-ról beszélek. Egyébként ha az amerikai filmeket megnézed, évtizedek óta megy a szuperhős őrület, ahol Amerika négymilliárdszor megmenti a világot. Ha már propaganda. Így ők abban a tudatban élnek közel 80 éve, hogy ők a legeslegescsupalegek ez igaz is volt egy ideig. 
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 11:55
Előzmény: #85290  Murdoch
Antikommunista vagyok.
Egy antifasisztától elfogadod, hogy "halott fasiszta -- jó fasiszta"?
Mi abban a meglepő, hogy poszkommunista nyer? Előfordult nálunk is (Horn, Medgyessy, Gyurcsány).
Neonácik nem nyernek a világon sehol? Nálunk a jobbikot és a mihamót szokták nácizni.
Én már túl vagyok azon, hogy pártprogramokat olvassak vagy higgyek nekik.
A fidesz is azt ígérte, hogy megvédi a nyugdíjpénztárakat -- aztán jól kifosztotta őket 2011-ben. Utólag sem tudom, miből láthattam volna ezt előre.
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 11:49
Előzmény: #85287  Murdoch
Sinkovics csak az utolsó percben válik fő szovjetté. Elindul a másik irányba a hóban, aztán minden ok nélkül megfordul, elkiáltja magát, hogy "az eszeteket itt hagyjátok?" aztán a többiek után fut.
A monarchia idején nem éltem, de így utólag még az tűnik a legjobbnak.
https://www.youtube.com/watch?v=kUdgVWQJg9w
https://www.facebook.com/nyitottszemmel2018/videos/a-tizedes-meg-a-t%C3%B6bbiek-r%C3%A9szlet-m%C3%A1r-a-sp%C3%A1jzban-vannak/390733058036953/
Murdoch kedd, 11:43
Előzmény: #85289  Dehogynincs
'Halott kommunista -- jó kommunista'
Az jó, merthogy most Berlinben a posztkommunista Linke nyert, a korábbi időszakhoz képest toronymagasan feltörve. Nagy kérdés, hogy ki kivel fog összeállni, mert a jelenlegi kormánypárti koalíció épphogy többségben van, pár emberke félreszavaz és annyi volt. 
És a Linke határozottan elutasítja a fegyverszállítmányokat Ukrajnába és a NATO/USA politikáját teszi felelőssé az orosz agresszióért.
https://www.die-linke.de/themen/frieden/ukraine-krieg/
Ugyanúgy mint az AFD-nél, nem zsákbamacska, le van írva, nincsenek az oroszok a spájzban, demokratikusan elolvashatják a szavazók, hogy kire óhajtanak szavazni. 
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 11:26
Előzmény: #85288  slash
Én nem emlékszem mindre és van amire rosszul emlékszem.
Nekem Brezsnyev temetése tetszett. Többször ismételték a tévében -- mindig megnéztem. (Halott kommunista -- jó kommunista)
Orosz laktanya mindenkinek a környékén volt. Bármerre jártam az országban, mindenhol volt egy a közelben.
Örülök, hogy elbizonytalanodtál és már nem feltétlenül a Lionessre alapozod, mi kellene.
slash
slash kedd, 11:16
Előzmény: #85285  Dehogynincs
Én mindenre emlékszem. 80es évek eleje minden ünnepen magyar-szovjet himnusz. Brezsnyev temetésén felállítottak minket a suliban, állva kellett nézni. Orosz laktanya a környéken. Mindegy rég volt. Nemtudom mi kéne de az így nem jó. Mára ennyit. 
Murdoch kedd, 10:54
Előzmény: #85286  Dehogynincs
Hát, a sorozat utolsó harmada pedig arról szól, Sinkovics volt a fő szovjet. És naná, hogy propaganda volt, de ezek az idők elmúltak, mint ahogy a náci németország sem fog tudni visszaállni. Másrészt tetszik vagy sem, Mo vesztes fél volt + elég sok orosz katonát öltek meg a WWII-ben, orosz területen. Nyilván nem volt jó az orosz megszállás, mint ahogy a török sem, vagy a monarchia, trianon meg a katasztrófa volt. Nem volt jó az angol-francia fél bolygót érintő megszállás sem, ami nagyjából '56-ban reccsent csak meg és még most is tart. 
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 10:34
Előzmény: #85275  Murdoch
A hatalom igyekezett vonzóvá tenni a szovjet megszállást. Ezt az "Egy óra múlva itt vagyok" sorozatban a német megszállásra összpontosított és nem sokat törődött a szovjettel.
Ismert módszer a jó színészek szerepeltetése. A göbbelsi propaganda is élt ezzel a módszerrel.
Nemcsak sorozatokban, hanem filmekben (agitkákban) is. Fiúk a térről, A tizedes meg a többiek. Ez utóbbi viccesen (az oroszok már a spájzban vannak) tálalja a szovjet megszállást felszabadításként.
Dehogynincs
Dehogynincs kedd, 10:14
Előzmény: #85279  slash
Az iskolai ünnepélyek mozgalmi dalaira emlékszem -- szovjet himnuszra nem.
A szovjet himnuszt akkor hallottam, amikor a szovjet sportolók nyertek olimpián, világbajnokságon vagy eb-n. Gyakran nyertek, ez is kommunizmus fölényét bizonyította a kapizalizmussal szemben.
Azzal egyetértek, hogy gondolkodni kell! Az szinten aluli, hogy ezt a gondolkozást tévésorozatokra alapozod.
Azt miből gondolod, hogy háborúzunk az oroszokkal?
Általában igaz, hogy a béke jobb a háborúnál. Nekünk is milyen jó volt a szovjet megszállás békéje, amit október 23. és november 4. között csak a(z ellen)forradalom szakított meg pár napra. 
the_outsider kedd, 10:11
Előzmény: #85283  Murdoch

".., te azt hiszed Putyin itt a fő szörnyeteg, ugyan már, .."       

Ez a sötétben is virító állandó putyin mentegetés. De egy propagandistának ez a dolga, kötelessége.     
Köszönjük, hogy sosem engeded elfelejteni, hogy mi is vagy te itt ebben a topikban!
Murdoch kedd, 09:30
Előzmény: #85280  Shortelek
Szerinted az átlag kijevi programozó, hentes, taxis stb. gondolta anno, hogy neki irány lesz a lövészárok? Lehet, hogy még Zé sem kalkulált vele, a yenkik kipréselték a proxyt és kész. Ez lehet, hogy most is így lesz.
Ezt se feledjük, te azt hiszed Putyin itt a fő szörnyeteg, ugyan már, itt vannak az igazi rémségek:
https://www.georgesoros.com/1993/11/01/toward-a-new-world-order-the-future-of-nato/
"Incidentally, the combination of manpower from Eastern Europe with the technical capabilities of NATO would greatly enhance the military potential of the Partnership because it would reduce the risk of body bags for NATO countries, which is the main constraint on their willingness to act. This is a viable alternative to the looming world disorder."
Soros bácsi is megmondta, hogy az irány USA szuperhatalom mindenek fölött, köbö ennyi értelme volt a CCCP szétesésének, remélem idővel az ukránok is rájönnek, hogy mit művelnek velük.
Fsociety
Fsociety kedd, 09:19
Előzmény: #85279  slash
A békéhez alapvetően kell az,higy az aggresszor is békét akarjon. Jelenleg nem akar. Hat ez ilyen. Előtte még kicsit szeretne pozíciót javitani, pár ember élete árán,de ez csak akkor baj,ha forditva van, egyébként birodalmi törekvéseknek hívják őket,azt meg kell érteni. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek