Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Murdoch csütörtök, 21:25
Előzmény: #81797  GrizzlyG
Hát ja, nagyon hasítanak, mindezt politikai karanténban, folyamatos vegzálás mellett. De alighanem majd a szeptemberi kelet-német tartományi választások előtt jön a szokásos sztori, orosz vonal, nácizás, vmivel majd megpróbálják őket megtorpedózni, mint Le Penéket.
GrizzlyG
GrizzlyG csütörtök, 20:47
Előzmény: #81795  Murdoch
Az AFD emelkedése egyértelmű jelzés, de nem érdekli Merzet, a biznisz fontosabb.
Murdoch csütörtök, 20:36
Előzmény: #81793  bullrider
Akkor meg nem kell erőlködni az orosz birodalmi gondolkodással. A nyugat nem attól retteg, hogy bemasíroznak a kontinens szívébe az oroszok, ez a giga kamu, mivel-hogyan-miből kategória. Attól vannak betojva, hogy megreccsentek a közelben a határok és még a végén rájuk borulnak a több évszázados megoldatlan ügyek, sérelmek. Nem véletlenül nincs népszavazásosdi, ha a Krímben 1 db. ukrán élne, akkor sem. Mert ezt látva felbátorodnak a népek nyugaton is, amit a hatalmi elitek nem nagyon szeretnének látni. Koszovó 95%-a albán, hát mi a túróért nem csapják hozzá Albániához. Na de ki nem ismeri el Koszovót, a szlovákok, meg a románok, többek közt, mert a végén még náluk is előveszik a régi ügyet, hogy mit is keres náluk cca másfél millió magyar. 
Murdoch csütörtök, 20:25
Előzmény: #81792  bullrider
Itt azért kiemelném, hogy hosszú ideje zajló lehallgatássorozatról van szó, rengeteg infóval, ténnyel. Gyakorlatilag a teljes ukrán rezsimet érintve, Zé kenyeres pajtijait is érintve. És mi a megoldás, asap megy 90mrd eur a rezsimnek. Megnyugtató... És azért nyugaton sem hülyék a szavazók, egy idő után megunják a dolgot, mint nálunk, hogy konkrétan tojik rájuk az aktuális kormány.
Phylaxa csütörtök, 19:57
Előzmény: #81785  Dehogynincs
Ez tűnt fel, ezért kérdeztek, hogy biztosan így gondolod? Furcsa volt. :)
bullrider csütörtök, 18:42
Előzmény: #81791  Murdoch
Nem.
De ezt itt nem is állította senki!!!
bullrider csütörtök, 18:40
Előzmény: #81771  Murdoch
Na most sok újat azzal nem mondtál, hogy korrupt az Ukrán kormány, szerintem ezzel az állítással itt, ebben a topikban mindenki egyetértett eddig is! 
Murdoch csütörtök, 18:36
Előzmény: #81789  bullrider
Akkor legyen ovis verzió is, csak neked.
Skócia, Wales független, szuverén ország?
bullrider csütörtök, 18:35
Előzmény: #81773  Murdoch
Ez egy nímand alapítvány az USA-ból! Ott mindenre van alapítvány meg egyház, a laopsföldhívők is ott tenyésznek:)))
bullrider csütörtök, 18:31
Előzmény: #81775  Murdoch
Úristen miket keversz be ide?
Ez valami MCC megfejtés?
Vagy nógrádispötlekasselbogár teória az ultrahnagról?
bullrider csütörtök, 18:29
Előzmény: #81777  Shortelek
Ki olvassa ezt az igánytele szart?
Bukják az állami támogatást, a NER-es hírdetéseket és le is huzzák a roló!
Bye-bye orosz propaganda;)
bullrider csütörtök, 18:27
Előzmény: #81781  Murdoch
origó=fidesz=moszkva
Illetve lassan be fogják zárni azt a pöcegödört!
bullrider csütörtök, 18:25
Előzmény: #81782  Murdoch
"Egyébként meg alighanem sok nyugati katona is elesik..."
Ez valami russia today bullshit?
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 16:23
Előzmény: #81784  Phylaxa
Bemegy a pingvin a kocsmába.
- Hé kocsmáros, nem láttad a testvéremet?
- Hogy nézett ki?
- Szerinted?
___ szerinted ____
Ha az egyik okról írtam, akkor van más oka is?
Phylaxa csütörtök, 15:44
Előzmény: #81783  Dehogynincs
Szerinted van más oka is?
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 14:36
Előzmény: #81782  Murdoch
Hát nem furcsa?! Itt egy topic az orosz-ukrán háborúról és az alfám 2022 februárja.
Az omegámat nem látom, mert nem tudom, mikor és hogyan lesz vége ennek a háborúnak.
#81774-ben írtam ez egyik okról. A hozzászólásom legutolsó mondatában.
Murdoch csütörtök, 14:13
Előzmény: #81780  Dehogynincs
Ugyan, gyakorlatilag nálad az alfa és omega 2022 februárja, az, hogy milyen okok, hibák vezettek ide, azt nem nagyon vizsgálod. Egyébként meg alighanem sok nyugati katona is elesik, de nyilván ők kék-sárga ruhában vannak és amúgy sem publikus. Direktbe meg nem vonulhatnak be, mint mondjuk Vietnámban, itt más a helyzet, közvetlenül az oroszoknak kéne nekimenni. Nincs az az amerikai kormány, amely nem bukna meg, ha hirtelen ezres-tízezres nagyságrendben esnének el amerikai katonák, nem is tudom, az ukrán gabonamezőkért. 
Murdoch csütörtök, 13:54
Előzmény: #81779  Shortelek
Én ugyan biztos nem, visszakereshetően leírtam a véleményem már sok-sok hónappal ezelőtt is. A mindenxarozásnak viszont nem vagyok híve egyik pártot illetően se. MP sógoros sztorija meglepett, hát ugye a 2/3-os nepotizmus, ezért kap fejben egy szőrös bunkót, aztán majd meglátjuk. Mellesleg te linkeltél origót, hadd ne kattintsak rá, rühellem a site-ot.
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 11:19
Előzmény: #81775  Murdoch
Lehet, hogy tévedek, de nem ezredszerre, hanem talán most először írtam le, hogy ebben a furcsa proxyban nem nagyon halnak meg amerikaiak. Azt valóban sokszor beírtam, hogy oroszok és ukránok százezerszámra.
Shortelek csütörtök, 10:11
Előzmény: #81773  Murdoch
"Rém gyenge, megafon szintű mutatvány."
Pedig azokat szeretted, orbánod bukásával már nem menô?
Shortelek csütörtök, 10:08
Előzmény: #81777  Shortelek
Shortelek csütörtök, 10:06
Előzmény: #81770  Murdoch
"testvérháború lesz, amit nem szeretnének."Te a testvéredet megyilkolnád mert valamiben nem értesz egyet vele? Kamu a muszka állítás, mit a faszt yertek vele a muszkák? Semmit, fokozatosan szorítják vissza az orkot az ukránok.https://www.origo.hu/kulpol/2026/05/ukrajna-haboru-kijev-orosz
Szégyenszenre fognak hazakullogni a retkek.
Murdoch csütörtök, 09:53
Előzmény: #81774  Dehogynincs
Tudom, ezt ezredszerre írod le. Hát Krím oroszlakta, visszakerülhetett volna hagyományos módon, de itt jött közbe az a nyugati birodalmi logika, amivel sosem számolsz. Le sem xarják, ki lakik ott és mi jó nekik, ha nekik az az érdekük, hogy nyugati felügyelet alatt maradjon. Meg ugye a te logikád az, hogy amikor szó van Ukrajna, Grúzia nato tagságáról, akkor az tuti orosz birodalmi terjeszkedés. Hagyjuk már. Cári mentalitásról beszélsz, miközben már százszor leírtam, hogy amíg a grúzoknak, ukránoknak VAN országuk, addig a skótoknak, walesieknek NINCS, de még Kanada, Ausztrália is alkotmányos monarchia, ahol az uralkodó III. Károly. És sorolhatnám a fenenagy függetlenséget mindenfelé. Az iráni atomfegyver kapcsán meg felhívnám a figyelmedet arra, hogy ez arról is szól, hogy ŐKET se támadja meg senki, mint például most. És ugyebár mivel megint Trumpozol, gondolom az afganisztáni, iraki, líbiai agressziókat is a számlájára írod, nemdebár. Majd azért vesd már le ide, hogy az elmúlt 30 évben mikor nem agresszorkodott az usa és miért van már tele a töke ezzel a világ nagy részének.
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 09:27
Ha proxy, akkor annyiban sajátságos usa-orosz proxy, hogy orosz katonák százezerszámra halnak meg benne, de amerikai katonák nem nagyon (ha egyáltalán).
Nincs a fejemben az, amit éleslátásoddal fölfedeztél, hogy minden 2022-re vezethető vissza. Ez a háború vezethető vissza 2022-re. Főleg az orosz birodalmi lelkületre szoktam visszavezetni a terjeszkedést és a háborúkat. Grúzia, Krím annektálása ...
Putyinnál, Brezsnyevnél és Sztálinnál is a cári mentalitást látom. Bár Romanov vagy Nagy Péter hozzájuk képest a haladás uralkodói voltak.
Az iráni háború méretes tévedés volt a "békepárti" Trumptól. Ebbe az amerikai választók fognak beleszólni illetve az usa alkotmánya is, mert Trumpnak ez volt az utolsó ciklusa.
Szerintem az egyik fő cél az, hogy megakadályozzák, hogy Iránnak atomfegyvere legyen. Ukrajnában már nincs atomfegyver, ezért is mert háborút indítani ellene Putyin.
Murdoch csütörtök, 08:25
Előzmény: #81772  bullrider
Ja, azért volt a 2014-es ukrajnai puccs, ami 5 mrd dollárjába fájt a yenki adófizetőknek. Ezer helyen megírták, már anno is, ne fáradj a ruszofóbiáddal, ez már mind múlt idő. Rém gyenge, megafon szintű mutatvány.
https://www.cato.org/commentary/americas-ukraine-hypocrisy
"The extent of the Obama administration’s meddling in Ukraine’s politics was breathtaking. Russian intelligence intercepted and leaked to the international media a Nuland telephone call in which she and U.S. ambassador to Ukraine Geoffey Pyatt discussed in detail their preferences for specific personnel in a post-Yanukovych government. The U.S‑favored candidates included Arseniy Yatsenyuk, the man who became prime minister once Yanukovych was ousted from power. During the telephone call, Nuland stated enthusiastically that “Yats is the guy” who would do the best job."
bullrider csütörtök, 08:20
"Na ez itt a probléma: "amerikai fél továbbra is Ukrajna átvételére kész"
Ez egy jól ismert moszkvai toposz! Egy kitalált faszság, amivel meg tudják indokolni az ócska területszerzó ambíciójukat. Nekik az lenne a legjobb, ha a teljes CCCP-t vissza tudnák állítani, ezt is többször kijelentették!
Murdoch csütörtök, 08:20
Előzmény: #81767  bullrider
Igen, a legnépszerűbb ukrán médiában. De megírta a kyiv independent is, persze mit is fogsz kezdeni az infóval? Spoiler: semmit. 
Murdoch csütörtök, 08:16
Előzmény: #81765  Dehogynincs
Azt mindjárt gondoltam, de azóta már nem egyszer beismerte az amerikai fél, hogy ez bizonyos usa-orosz proxy. Nincs értelme miről beszélni. Mire Trump képbe került, szinte teljesen fel volt számolva a diplomáciai kapcsolat a két fél között, ezt újra kellett építeni. Bidenék meg elengedték a dolgot, pedig visszanézhetően számoltak azzal, hogy az oroszok be is vonulhatnak Ukrajnába, ők azért nem a Bayer kategória. De hát ők voltak azok, akik utána kijelentették, hogy ez minden tekintetben win-win kategória, amerikaiak nem halnak meg és még keresnek is a dolgon. Az meg csak a ti fejetekben van, hogy minden 2022-re vezethető vissza, mondjuk értem, különben nem áll helyt az orosz mumus narratívátok. Szintén visszakereshetően még talán 10 éve is nyomott beszédet Lavrov, hogy ha az amerikai fél továbbra is Ukrajna átvételére készül, akkor abból testvérháború lesz, amit nem szeretnének.
Amit elcsesztek az oroszok, hogy venezuelai szintű villámháborúra és rezsimváltásra készültek. Megfontolás volt, meg méretes tévedés, de amint látod az iráni villámháború is több, mint két hónapja tart és elakadt az usa. Azt már hozzá sem teszem, hogy egyáltalán mit keresnek ott, de ilyenekbe nem nagyon szoktál belekötni, mert nem putyin, arrafelé nem nagyon piszkálod a nemzetközi jogot.
bullrider csütörtök, 08:12
Előzmény: #81761  Murdoch
Gondolom nem oroszul
bullrider csütörtök, 08:11
Előzmény: #81762  Murdoch
Óóóó és te ezt pont a pravdában olvastad, jééé!
Eisenburgprofesszor csütörtök, 07:25
Előzmény: #81765  Dehogynincs
Nem tévképzet, hanem tény. 
4 éve... 
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 07:02
Előzmény: #81764  Murdoch
Nekem is az a tévképzetem, hogy Putyin kellő megfontolás nélkül indította 2022-ben ezt a háborút.
Murdoch szerda, 22:33
Előzmény: #81763  the_outsider
Szörnyen meghat, hogy nem csak Putyint véled problémának, hanem Trumpot, Bibit is. És? Itt nem szimpátia slágerlistáról, hanem nemzetközi jogról van szó, amit vagy betartunk, vagy nem. Te abban a delíriumos tévképzetben vagy, hogy Putyin felkelt bal lábbal és kitört a háború. Miközben az usa n+1x megtesz ennél durvább dolgokat, olajért meg a hegemóniájáért, tökmindegy melyik elnökről van szó. Náluk is követeled a szankciókat? Vagy mondjuk a yenki vagyonok zárolását? Hogyne, csak elég volt látni hogy fenyegetőzött Trump, hogy miért nem pattan Európa kihúzni őt az iráni dagonyából. Ez volt Iraknál is, a németek, franciák rögtön megkapták a magukét, mert ellenkezni próbáltak. Te beragadtál OV, Putyin, Trump bermuda háromszögben, mert mintha csak róluk szólna a világtörténelem, pedig jobb ha bekötöd az övedet, mert ez még csak a világ átrendeződésének az eleje, hol van még a csendes-óceáni térség.  
the_outsider szerda, 21:53
Előzmény: #81695  Murdoch

"Erre jön a még nagyobb hiszti. Hogy jönnek ide a katonák? Itt azt kell vizsgálni, hogy voltak-e háborús bűncselekmények, az ICC is ez alapján adott ki elfogatóparancsot. Amikor kilőnek egy rakétát, az mindenhol átmegy egy jogi procedurán, hogy legitim egyáltalán a dolog. A hivatalos becslések szerint az orosz-ukrán háborúban 15.000, Gázában meg 70.000 civil halt meg. Tehát amikor a fidesz propagandát alulmúlva tömeggyilkosozol, akkor ezt is vedd figyelembe. Engem meg baromira nem érdekel, hogy MP kit hív meg, a reálpolitika az nem vmi sértődött dedó, amit te is tolsz, hogy Putyin bácsit nem szeretjük, de Bibi bácsit igen. Azt meg már ezerszer leírtam, hogy a fidesz ellen szavaztam. Csak ijesztő az a sok megafon szintű primitiv fröcsögés amit összehoztok, mert értelme nulla, szvsz."        

Annyi baromságot összehordasz, hogy nem igazán szoktalak olvasni, ezt is most csak így utólag olvastam.       
De ez is ökörségek sűrített halmaza, azaz más szóval: csak a szokásos szinted. Akkor maradjunk annyiban, hogy feleslegesen tolod a saját 'hisztidet', hogy a primitív szóhasználatodat én is gyakoroljam egy kicsit.     
Tehát hogyan jönnek ide a katonák? Értem, hogy főpropagandistaként mindig terelned kell a lényegről a lényegtelenre, de ezt szigorúan csak a többieknek, akiket esetleg ugyanúgy hipnotizálnak a szavaid, mint a Fidesz híveket az a sok hazugság amit Orbánék etettek a néppel: úgy jön ide, hogy emberek életéről van szó, tehát Murdoch propagandista hiába próbálja a civileket számolgatni elterelésként, az elhunytak száma az emberek halálára vonatkozik, mindenfajta megkülönböztetés nélkül (mondjuk a propagandista nem tudom, hogy hány katona életét feleltetné meg egy civil életének, ha már így megkülönbözteti ..) .      
'Amikor kilőnek egy rakétát, az mindenhol átmegy egy jogi procedurán,...' : ezt a propagandista nem gondolja komolyan, vagy csak másképpen értelmezi a jogi procedúrát (vagy esetleg a rakétát, sőt esetleg, hogy a 'kilövése' a rakéta indítását jelenti-e, vagy a megsemmisítését). Kéretik a propagandista szavainak hitelességét akár ezen mondat alapján megítélni!        
A civilezésre (számolásra) nem térnék ki, mert az elfogadná a propagandista terelését.      
'Engem meg baromira nem érdekel, hogy ...': itt a propagandista úgy tesz, mintha bárkit is érdekelne az, hogy őt mi érdekli. De megjegyzésként: ami téma őt nem érdekli, azt mégis ő hozta be témaként, pedig köze nem volt a fő témához.      
'.. az nem vmi sértődött dedó, amit te is tolsz, hogy Putyin bácsit nem szeretjük, de Bibi bácsit igen.': a propagandista újabb hazugsága, hiszen mivel nekem válaszolt, gondolom, hogy a 'te' szóval rám gondolt, de én putyint, Netanjáhút és Trumpot is hasonló irányú romboló személynek (:gazember) írtam itt le amikor írtam róluk, s legfeljebb különböző mértékben tartom őket gyilkosoknak, és az utolsónak említettet személyt még egyben elmeháborodottnak is. Én ezeket már párszor leírtam, vagy utaltam rájuk, de valóban nem ezerszer, mint ahogyan a propagandista már kinyilvánította itt a szavazását, azaz mint írta: 'Azt meg már ezerszer leírtam, hogy a fidesz ellen szavaztam.'      

Köszönjük meg neki a szerénységét, amit külön mindig hangsúlyoz is a 'szvsz' szokásos kiegészítéseivel!     
Igazán komolyan vehető egyén, azaz elnézést: igazán komolyan vehető propagandista.
Murdoch szerda, 13:00
Előzmény: #81760  bullrider
Az ukrán rezsim is lop, tojnak rá, ti is, nem számít, erre szoktam írni az elvtelenséges mantrát.
https://www.pravda.com.ua/eng/news/2026/04/29/8032330/
Nincs annál szebb, mint a honvédő háború alatt a saját népük elől elvett eu-s pénzekből luxusvillákat felhúzni. 
Fejbedugás a homokba 3-2-1...
Murdoch szerda, 12:57
Előzmény: #81758  bullrider
Jaja, te valami föderalista fan DK-s kriptaszökevény vagy? Majd azért csak annyit súgj ide, hogy a nagy európai közös hadsereg milyen nyelven fog értekezni? 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek