Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 18:18
Előzmény: #78551  keeper
Nem hiszem, hogy a venezuelai háborúból ne tudnánk kimaradni.
Egyszerűen nem küldjük az óceán túlpertjára a repülőgéphordozó anyahajóinkat.
Orbán három feneket próbál egyszerre nyalni: orosz, kínai, usa.
Az amerikai stratégiai partnerség elnökfüggő. Biden elnöksége idején ennek nem láttam túl sok jelét.
Amúgy pedig a kormánypropagandáról beszéltem. 
andras-80 szombat, 18:16
Előzmény: #78555  Dehogynincs
És egyes idekommentelők ugyebár nem itt élnek. Szóval erkölcsileg is csendben kellene maradniuk...
Murdoch szombat, 18:15
Előzmény: #78555  Dehogynincs
Hétmérföldes terelés. Számíthatok rá, hogy az EU megfelelően fellép az agresszorral szemben és követeli mondjuk az amerikai energiahordozókról való leválást? Aztán megyek kitanulom a gyertyaöntést vagy valami, hátha jól jön még.
andras-80 szombat, 18:14
Előzmény: #78553  Murdoch
A háborúzós trampli még mindig a kedvencetek? A republikánusok állandóan háborút indítanak. Ebből látszik, hogy ti vagytok a háborúpártiak. Sakk-matt, haver! 🤪
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 18:11
Előzmény: #78552  Shortelek
Az orosz szál
https://hvg.hu/gazdasag/20231127_Venezuela_Szijjarto_Mol_MVM_olaj_LNG_szankciok_enyhites
Mindeközben Moszkva sem pihen. Bár maga is olaj- és gáznagyhatalom, Oroszországnak több érdekeltsége is van Venezuelában. A TaSzSz orosz állami hírügynökség nyáron arról számolt be, hogy az év első hat hónapjában az egyik orosz-venezuelai olajipari vegyesvállalat 95 százalékkal növelte a termelését, és az előrejelzések szerint év végéig a többi négy is növekedésről jelent majd.
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 18:06
Előzmény: #78554  Murdoch
Meg fogsz lepődni, de a te hozzászólásaidban is sok ismétlődő név van.
#78553-ban például Trump és Putyin.
Ráadásul vagyok annyira liberális, hogy nem mondom meg neked, mivel foglalkozz.
Orbánról azért illik tudni, hogy ő a rendszerváltás óta a legtovább hivatalban levő kormányfő.
Én is szeretnék mást helyette, de ő a miniszterelnök. Én meg Magyarországon élek.
Murdoch szombat, 17:56
Előzmény: #78546  Dehogynincs
Az van, hogy szemmértékkel felmérem a kommentjeidet és ha kiégeti a szememet a sok orbán, akkor nincs értelme válaszolni. Foglalkozz azzal, hogy az EU mit reagál. Semmit? 
Murdoch szombat, 17:49
Előzmény: #78552  Shortelek
Le lett írva Elek, de nektek a hőzöngés a fontos. Trump és Putyin Alaszkában kiegyezett, szvsz. Mindenki visszatér a saját fertályára. Az usa a Monroe-elvhez, Ukrajnát meg elengedik. Vagy vívhatnak az aranybudis rezsimért egy wwIII-at. Szerencsére ennél több esze van Trumpéknak, vissza a reálpolitikához. 
Shortelek szombat, 17:28
Mondjuk trampli a vehemenciáját kiélhette volna a ruszkikon is, de ott balfasz.
keeper szombat, 17:24
A Karmelitában a haditerv lassan megszületik. :D
https://youtu.be/CB-mVF-4FY8
Egyébként elmondta már korábban, azt kell véghezvinni, ami Hortynak nem sikerült, ki kell maradni a  háborúból (lehetőleg mindegyikből), csak az a probléma, hogy mindig útban vagyunk....
Amúgy nem értem, hogy már miről beszélsz, eddig Putyin volt a legfőbb szövetségese állítólag. :D
Ez olyan, mint amikor mindkét kezedbe adnak egy-egy tölcsérben fagyit a kedvenc ízeiddel, mind a kettőt nya..... :D
Ráadásul az amerikaiakkal állítólag stratégiai partnerségben vagyunk, itt érdemes emlékezni:
"It may be dangerous to be America's enemy, but to be America's friend is fatal," former U.S. Secretary of State Henry Kissinger once remarked.
Phylaxa szombat, 17:22
Előzmény: #78548  Dehogynincs
Na így lesznek a hülyeségek. Semmiféle kilépési szándékot nem terjesztek és nyilvánvalóan kérdeztem, hátha valaki hallott róla. Tehát elég lett volna egy "Erről még nem is hallottam". De köszi. Meglátjuk, hátha valaki hallott már erről.
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 17:18
Előzmény: #78545  keeper
A kínaiak gyakorlott birodalomépítők. Tudják, hogyan kell évszázados távlatokban gondolkodniuk.
Hozzád hasonlóan én is tartok a módszereiktől. Ránk nem a mágneseikkel hatnak, hanem szépen kivárták, hogy Orbán rászoruljon a gigahitelük felvételére, aminek a részleteit titokban tartják és mértéktelenül beengedje Magyarországra a kínai tőkét.
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 17:09
Előzmény: #78547  Phylaxa
Ausztriáról elég sokat tudok. Többször jártam is náluk. Az állítólagos kilépései szándékukról tőled hallok először.
De rákerestem arra, hogyan kell  kilépni. A britek már kitaposták az utat.
Orbán kilépési szándékát gyanítom, de szerintem ennek az  ötletnek nálunk nincs többsége.
Az Európai Unióról szóló szerzodés egységes szerkezetbe foglalt változata
VI. CÍM - ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK
50. cikk
https://eur-lex.europa.eu/eli/treaty/teu_2016/art_50/oj/hun
(1)   Saját alkotmányos követelményeivel összhangban a tagállamok bármelyike úgy határozhat, hogy kilép az Unióból.
(2)   A kilépést elhatározó tagállam ezt a szándékát bejelenti az Európai Tanácsnak. Az Európai Tanács által adott iránymutatások alapján az Unió tárgyalásokat folytat és megállapodást köt ezzel az állammal, amelyben az érintett államnak az Unióval való jövőbeli kapcsolataira tekintettel meghatározzák az illető állam kilépésének részletes szabályait. Ezt a megállapodást az Európai Unió működéséről szóló szerződés 218. cikke (3) bekezdésének megfelelően kell megtárgyalni. A megállapodást az Unió nevében a Tanács köti meg minősített többséggel eljárva, az Európai Parlament egyetértését követően.
...
(5)   Amennyiben az az állam, amely kilépett az Unióból, később újra felvételét kéri, kérelmére a 49. cikkben megállapított eljárást kell alkalmazni.
Phylaxa szombat, 17:01
Te mit tudsz Ausztriáról? Tényleg ki akarnak lépni az EU-ból?
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 16:53
Előzmény: #78529  Murdoch
Hááát, Orbán is erősen vergődni fog a Trump venezuelai háborúpártisága láttán. 
Most hallgat, de elképzelésem sincs mit főz ki a propaganda boszorkánykonyhájában vagy mit vesz át Putyin propagandájából. 
Linkelek és beidézem azt a részt, ami az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos.
Orbán nagy bajba került: Trump háborúja miatt forrong a Karmelita
https://ellenszel.hu/2026/01/03/orban-nagy-bajba-kerult-trump-haboruja-miatt-forrong-a-karmelita/
Most azonban éppen a legfőbb szövetségese indított el egy újabb véres konfliktust. Ez a helyzet tarthatatlan az Orbán-kormány kommunikációja számára.
Orbán Viktor hatalmi stratégiája régóta a háborútól való félelemre épül. A választóknak azt sulykolják, hogy csak ők garantálhatják Magyarország biztonságát. Mindenki mást háborúpártinak bélyegeztek az elmúlt években. Most viszont a „béke hírnöke”, Donald Trump vált háborús gyújtogatóvá. Ezzel a magyar kormány legfontosabb kampányfegyvere fordult saját maga ellen. Hogyan lehet tovább riogatni a választókat, ha a barátunk robbantja ki a harcokat?
keeper szombat, 15:35
Előzmény: #78532  vigkrisz
Ja, hát pár mágnes embargója simán térdrekényszerítette az USA-t úgyh nem lenne meglepő, ha ezt megint bedobnák a kínaiak.
Murdoch szombat, 13:10
Előzmény: #78542  ronaldinyo
Trump itt azért kijelentette, hogy kell az olaj. A globalista adminisztráció meg hirdette a demokráciaexportot, fedősztoriként.
Murdoch szombat, 12:58
Előzmény: #78537  tom122
Csak a szokásos csodálatosan demokratikus,  szivárványos ármány. Aki ‘minket’ bírál - mégha jogosan is - minimum oroszbérenc, de leginkább náci. És az egész azért megint kipukkanó logikai buborék, mert a nagyapák hátán előrángatják az orosz mutatványokat. De a németekét nem, akik most 2026-ban gőzerővel fegyverkeznek az oroszok ellen… 😶
ronaldinyo
ronaldinyo szombat, 12:58
na usa ujra megtette -már ki tudja hanyadszorra
vigkrisz szombat, 12:21
Előzmény: #78539  andras-80
a DPK harcosok nem a legélesebb kések a fiókban :-)))

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek