Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Sehmet
Sehmet 2025. 11. 28. 10:20
Előzmény: #76932  Dehogynincs

Carl von Clausewitz híres megállapítása nem a diplomácia folytatása, hanem a politika folytatása más eszközökkel. Ez azt jelenti, hogy a háború nem független a politikai céloktól, hanem azok erőszakos érvényesítésének formája, míg a diplomácia ezeket az célokat békés módon igyekszik elérni. 
A megállapítás alapján a diplomácia és a háború nem különálló dolgok, hanem a politikai tevékenység két különböző eszköze. A diplomácia az elsődleges eszköz, míg a háború csak akkor válik indokolttá, ha a diplomácia csődöt mond, és a politikai célok másképp nem érhetők el. 
Sehmet
Sehmet 2025. 11. 28. 10:16

"A nyomozók házkutatása Zelenszkij kabinetfőnökénél.
.
"A Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal (NABU) november 28-án közölte, hogy házkutatást végez Volodimir Zelenszkij elnök kabinetfőnöke, Andriy Jermak házában.
Yermakot vizsgálja a NABU egy korrupciós ügyben, amely az állami nukleáris energia monopólium, az Energoatom ellen érintett, amely Zelenszkij elnöksége alatt a legnagyobb korrupciós vizsgálat volt. Nyolc gyanúsítottat emeltek meg az Energoatom-ügyben, és állítólag Timur Mindich, az elnök közeli munkatársa, a főszereplő.
"Ma a NABU és a SAPO valóban eljárási intézkedéseket hajt végre az otthonomnál" – írta Yermak a Telegramon. "A nyomozók semmilyen akadállyal nem szembesülnek. Teljes hozzáférést kaptak a lakáshoz, az ügyvédjeim jelen vannak a helyszínen, és együttműködnek a rendfenntartással. Teljes együttműködést nyújtok a részemről."Yermak lemondásra való felhívása is szóba került, de Zelenszkij megtagadta a kirúgását, helyette őt nevezte ki a béketárgyalások vezetőjének.
Az egyik luxusház Kijevhez közel, amelyet az Energoatom korrupciós rendszeren finanszíroztak, Jermaknak szánták – mondta egy rendőrségi forrás a Kijevi Independentnek. Az Elnöki Hivatal nem válaszolt a kommentárkérésekre.
Az Ukrainska Pravda média november 24-én, a rendvédelmi forrásokra hivatkozva beszámolt arról, hogy Yermak érintett a korrupciós botrányban, és a nyomozók "Ali Baba"-ként hivatkoznak rá.
Ukrajna korrupcióellenes főügyésze, Olekszandr Klimemenko november elején azt mondta, hogy a nyomozók szerint "Ali Baba találkozókat tart és feladatokat oszt a rendvédelmi szerveknek, hogy ellenőrizzék, és üldözzék a NABU nyomozóit és a korrupcióellenes ügyészeket."
.
kyivindependent.comBREAKING: Investigators search Zelensky's chief of staff in Ukraine's biggest
keeper 2025. 11. 28. 09:54
Előzmény: #76936  Dehogynincs

Kösz, de tudom, hogy mikor regisztráltam, szerencse, hogy itt nincs előítélet...
Amúgy:A történelemben már minden ország volt legalább egyszer agresszor.
Mennyiségileg és gátlástalanságban az USA viszi a pálmát (sorry ez van). pl. A saját hadihajójukat elsüllyesztették egy hamis zászlós műveletben (nem ez volt az egyetlen alkalom) , hogy a spanyoloktól megszerezzék Kubát és egyéb területeket egy háborúban. Kiírtották lényegében a komplett indián lakosságot az USA területén. stb.
A közelmúltból csak pár ország: Vietnám, Afganisztán, Líbia, Szíria, Irak, Irán, Közép- és Latin Amerika egy halom puccs. Indok az mindig volt.
Líbiát úgy lőtték rommá, hogy csak egy hét alatt felvonultak (a részben NATO-tag pajtikkal fusiba) és volt-nincs, mert volt valami kis zavargás, amit ők generáltak az arab tavasszal. (ja persze az aranyat ami a líbiai népé volt lenyúlták az olajjal együtt, csak azért, mert Kadhafi szeretett volna egy Afrika Bankot létrehozni, hogy ne a franciák és a többiek szivattyúzzák ki a pénzt a "volt" gyarmatokból továbbra is. Megnézheted amúgy Kadhafi nagy víz projektjét is, amire milliárdokat költött, hogy ellássa egész Észak Afrikát, azt is szénné bombázták.) Azóta is anarchia és nyomor van az országban, de legalább demokratikusan zajlik a  civil háború.
A módszer az egymás ellen hangolás, bizalmatlanság keltés, irígységre játszás, piszkos alkuk és amikor már meggyengeültek a felek vagy a belső társadalom, akkor jönnek ők, mint ahogy az Irak-Irán háborút is gyönyörűen kivitelezték, miközben degeszre keresték magukat a vérengzésen. Utána mind a kettőt szét akarták lőni az olaj és egyéb politikai érdekek miatt.
A mostani iráni háború is csak amiatt fejeződött be, mert már Pakisztán atomcsapással fenyegetőzőtt (meg szvsz a színfalak mögött az oroszok és kínaiak is belengettek keményebb lépéseket).
Mellesleg nem szabad figyelmen kívül hagyni a 2014-es élve elégetéseket sem Odesszában, illetve azokat a puccsokat, melyeket idegen hírszerzési szolgálatok szerveztek Belaruszban, illetve Kazahsztánban, csak ugye szerencséjük volt mert jöttek az oroszok és nem hagyták, hogy olyan szintre süllyedjenek, mint ahogy most áll a nagy demokratikus Szíria, mely lassan 4 részre szakad egy végetnemérő polgárháborúban és melynek vezetője egy volt terrorvezér(mely szintén egy-két külső hatalom érdeke). Ez nem Orosz-Ukrán háború, ez már csak a következménye egy piszok nagy és mocskos geopolitikai játéknak, aminek az egyszerű emberek isszák meg a levét. Lehetne békében is élni és prosperálni, de nekik mindenis kell. Nem diplomácia az, amiben csak ultimátum van,  ágyúnaszád diplomácia, meg szankció 200%...
Egyébként az oroszok meg a törökök is nagyon tökösek, mert ők legalább nem hagyták, hogy darabjaira hulljon az országuk a I. VH után. Ja tényleg, nálunk az is hallgatólagos amerikai jóváhagyással zajlott, köszönjük...akkor úgylátszik nem volt fontos az 1000 éves területi integritásunk. :D
Amúgy tudtad, hogy a németek és a magyarok még mindig kollektív bűnösnek számítanak a Benes dekrétum alapján? Ja és még nincs eltörölve és az Unió sem lát benne semmilyen kivetnivalót. (ugye akkor vissza kéne adniuk az ellopott földeket és javakat)A fenti anyagok amúgy mind megtalálhatók a wikipédián (még) , illetve egyéb -hitelesebb- hírforrásokban is, szóval nem a képzelet szüleményei.
Jeffrey Sachs-től volt itt egy youtube link, ha mást nem legalább az utolsó 5 percet érdemes megnézned, hogy megértsd ki az agresszor jelenleg.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 11. 28. 08:45
Előzmény: #76934  keeper
Ez is az erő nyelve, de (még) nem háború.
keeper Regisztráció: 2025-11-19 
Murdoch 2025. 11. 27. 21:22
Előzmény: #76933  keeper
És ugye amikor Ukrajnában nyitnák a következőt, akkor még azt kell itt pár emberkének magyarázni, hogy ez sérti az orosz biztonsági érdekeket. 
keeper 2025. 11. 27. 20:10
Előzmény: #76930  Dehogynincs

Az ágyúnaszád-diplomáciát is gondolom az oroszok találták fel.
Apropó, hogy haladnak a tárgyalások Venezuelával, ahogy hallom már ott van a fél amerikai flotta is, hogy elősegítsék a "tárgyalásokat".
keeper 2025. 11. 27. 18:05
Előzmény: #76929  Murdoch
Oroszországnak a katonai kiadása a háború előtt éves szinten 80 milliárd dollár volt, az USA-nak ugyanekkor ez már 800-nál tartott. Őket valahogy senki sem akarja korlátozni miközben több száz katonai bazásuk van a világban szerteszét.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_with_highest_military_expenditures
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 11. 27. 17:23
Előzmény: #76931  Murdoch
A háború (magyarán az erő nyelve), akkor jött, amikor a diplomácia kimerült.
A magyar kormány az eu-val szemben erősködött, vétózgatott és erősködik.
Nem tudom, hitték-e az ukránok, hogy nyeregben vannak.
Engem is kevéssé izgat, hogy szovjetfóbiának tartod, hogy megszállásnák láttam a felszabadulást.
Neked van németfóbiád? Éltél német megszállás alatt?
Abban talán egyetértünk, hogy Orbán alatt is megszállásban élek, de nem látványos megszállásban.
Jóléti semmittevést itthon is látok, a gendert álproblémának tartom és nem is lenne téma, ha a hatalom nem érezné fontosnak, hogy azt hangoztassa, hogy képes minket megvédeni a tb által finanszírozott nemváltó óvodások tömegeitől.
A migráció tényleg gond, de 2015-ben mi is hozzájárultunk négyszázezer illegális migránssal a nyugat-európai migránsterméshez.
Murdoch 2025. 11. 27. 17:01
Előzmény: #76930  Dehogynincs
Első mondat nem igaz, háború jellemzően akkor jön, ha a diplomácia kimerült. Ez itt megtörtént, nem linkelek, felesleges. A magyar kormányt nem láttam az észtekhez hasonlóan erősködni, miszerint majd 'mi' megmutatjuk a nagyhatalmaknak. Nincs három éve szorgalmazott tűzszünet, azonnaliságról meg szó sem lehet. Az ukránok is félredobták, amikor azt hitték nyeregben vannak és elmennek Moszkváig. Súlyosan tévedtek. A szovjet fóbiád kevésbé izgat, ez terelés. Most más világ van, már mondtam, ha a múltból élsz, akkor a fegyverkező németektől (is) rettegj. Engem speciel jobban érdekel, hogy mit művelt európával a globalista elit, migráció, genderlobbi, jóléti semmittevés. Megjegyzem most is megszállás alatt vagy, csak ez nem annyira látványos. A lényeg viszont ugyanaz, szvsz.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 11. 27. 16:33
Előzmény: #76929  Murdoch
Az agresszor nem tárgyal, hanem a háborúval az erő nyelvén beszél.
A 6 ezres abszurditásnál mennyivel kevésbé abszurd a 26 ezres?
A három éve szorgalmazott azonnali tűzszünet is abszurd. Három év áll szemben az azonnalisággal.
A "téboly" nem háborús pszichózis, hiszen az eu szomszédságában tényleg háború folyik.
Éltem szovjet megszállás alatt. Nem tagadtam a valóságot. Már a diktatúrában is megszállásnak neveztem a "felszabadulást".
Murdoch 2025. 11. 27. 16:22
Előzmény: #76925  Dehogynincs
Én speciel a helyzet abszurditására céloztam. Ugye te magad is erő nyelvézel, abszolút semmi gondom, ha az európai országok költenek a honvédelemre. Máskülönben nem vesznek komolyan, ugye az észt tag is a kemény 6000 katonájával már azért erősködik, persze előretolva a többieket. 
Csak hát az van, hogy az EU-ban eluralkodott a téboly, annak is elég veszélyes formája, lehet még nincs pontos neve a betegségnek. Tünetek:
https://politic.karpat.in.ua/?p=170174&lang=hu
"Véleménye szerint a megállapodásnak kötelezettségeket kellene kirónia Oroszországra, mindenekelőtt a hadsereg létszámának és a katonai kiadásoknak a korlátozása terén."
https://media.tenor.com/qMXMKZ-ca9YAAAAM/russian-putin-funny.gif
Nincsenek szavak, valóságtagadás továbbra is, még1x, ahogy Vance is mondta, európa ellensége saját maga.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 11. 27. 15:51
Előzmény: #76927  tom122
Megbocsátom.
Murdochkal azt hasonlítottuk össze, hogy ki mögött mekkora hadsereg van.
A link alatti szöveg a linkről származik és tényleg nem tettem idézőjelbe.
Ettől még vélheted magas labdának.
A honvedelem.hu oldalon többezer találat van a harcoló szóra.
Itt egy:
https://honvedelem.hu/hirek/hadnagyi-csillagon-tul-1.html
„Díszelgőként nagy felelősségünk a Magyar Honvédség képviselete, hiszen az egyes eseményeken végrehajtott díszelgés alapján alkotnak képet róla akár a külföldi turisták vagy az elöljárók. A harcoló alakulatainknál szolgáló társaink kevésbé szerepelnek nagy nyilvánosság előtt, ezért sokszor őket is a mi szolgálatunk alapján ítélik meg az emberek, így nagyon nagy felelősség hárul ránk, de úgy gondolom, ahogyan eddig, úgy továbbra is méltón képviseljük a teljes Magyar Honvédséget” – hangoztatta Takács Márton László hadnagy.
tom122 2025. 11. 27. 14:25
Előzmény: #76925  Dehogynincs
Igeeeen :)))) Valószinüleg a magyar harcoló katonák létszáma 30 000 alatt lehet :))Konkrétan egyébként hol is harcolnak jelenleg magyar katonák :)) Az állományba levő és a harcoló katona baromira nem ugyan azt jelenti. :)
Na jó, bocs,befejeztem,de ez nagyon magas labda volt :)
tom122 2025. 11. 27. 14:17
Előzmény: #76924  Dehogynincs
Egyáltalán nem gyanúsítgatlak azzal, hogy okos lennél ,ez abszolút távol áll tőlem:)))Mondom,hogy problémád van a szövegértelmezéssel :))
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 11. 27. 14:14
Előzmény: #76920  Murdoch
Orbánnak (OVi szintén a dedóból) 26 ezer fős serege van.
A maximális, országgyűlés által engedélyezett létszám 37 650 fő
https://novekedes.hu/hirek/hatalmasat-ugrott-a-honvedseg-lestzama-mutatjuk-a-szamokat
A közölt értékből nem lehet tudni, pontosan mekkora a valódi harcoló katonák száma, de vélhetően 30 ezer alatt lehet. A Global Firepower Index a legutóbbi összeállításában 23 ezer főre becsülte ezt a számot. (2023-ban)
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 11. 27. 14:05
Előzmény: #76919  tom122
#76883 Orbán Viktor utoljára 2024. júliusban találkozott személyesen Vlagyimir Putyinnal
tom122  #76890 Ugyanazt jelenti
tom122  #76915 ha odaírod az időpontot is akkor az arra vonatkozik
Ellentmondó állításokat teszel.
Többet foglakozol velem mint a szövegértelmezéssel.
Te gyanúsítgatsz azzal, hogy okos lennék. Nem hiszem, hogy valaha is mondtam volna magamról ilyet.
GrizzlyG
GrizzlyG 2025. 11. 27. 14:00
Előzmény: #76922  tom122
😅😅
tom122 2025. 11. 27. 13:59
Előzmény: #76921  tom122
ez egy titkos orosz kód :)))
tom122 2025. 11. 27. 13:58
802 ről short 820 as stoppal,ez az a pozició amire előzőleg irtam,hogy kihagyandó,de a szük stop miatt mégis bepróbálom,

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek