ÉS te mikor indulsz el végre Ukrajnába?: fegyvert is foghatnál akár, de háttérember is lehetnél a fronton (segélyező, csapatszállító, konyhamalac , takarító stb.) mert az teljesen törvényes, ÉS, legfőképpen, vihetnél nekik egy hátizsáknyi dollárt (legalább és minimum) A SAJÁT PÉNZEDBŐL, hiszen elfogyott a pénzük, ok?! nos, mikor indulsz??!!
.1. sosem voltam oroszbarát és most sem vagyok az - semleges voltam és maradok ezután is, mindig leírtam ugyanis, hogy egy nagyhatalom mindig ugyanazon elven működik függetlenül attól hogy nyugati vagy keleti, és h. "demokratikusnak" állítja / hazudja magát, vagy sem! Tehát az orosz fél pont úgy reagálta le Ukrajna erőszakos nyugatosítását és gyarmatosítási szándékát a nyugat részéről, ahogyan az Usa reagált 1962-ben arra, amikor az orosz fél próbált atomrakéta-hídfőállást kiépíteni sunyi módon Kubában - az usa odacsapott még időben, hogy orosz fél ne lőhesse majd kedvére Kubából Floridát - ezt csak a hozzátok hasonló alakok nem értik, pedig egy másodikos gimnazista is egyből felfogja.. 2. Demkó Attilát idézem egy interjújából - ő egy független szakértő aki járt is ukr-ban é személyes tapasztaltai alapján szokta reálisan értékelni ezt a háborút, és rendszeresen bírálja az orosz felet is, meg az ukránt is: "Sokan elfelejtik, de Ukrajnában a Majdan egy oroszellenes
mozgalom is volt, nem csak az EU-ról és a demokráciáról szólt. A történet nem
egyoldalú, nem minden ok nélküli az orosz ellenérzés Ukrajnával szemben, hiszen
az orosz nyelvet még a magyarnál is jobban háttérbe szorították. Ukranizálás
folyik....beszéltem orosz kisebbségi vezetőkkel, voltak atrocitások,
történtek gyilkosságok, százas nagyságrendben. A legnagyobb az odesszai
vérengzés volt, annak összesen 42 orosz nemzetiségű áldozata volt....A
másik ismert incidens Mariupolban volt, itt a tömegbe lőttek az ukránok, mert
állítólag a tömegből rálőttek a rendfenntartókra. 2016-ban voltam Mariupolban – az egész
város oroszul beszélt, sok volt az oroszpárti, panaszkodtak az ukránokra....
Ahogy mondtam, rengeteg atrocitás történt, voltak gyilkosságok, százával verték
meg az embereket ....Az
oroszpártiak is öltek ukránokat, nem is keveset. Donyecknél a tüzérségi
párbajok sem voltak teljesen egyoldalúak – bár itt tényleg az ukránok voltak
általában a kezdeményezők. A Donbász rengeteget szenvedett az ukránok alatt.....A
Donbászban szintén egyértelmű volt az oroszpártiak többsége, ha vegyesebb volt
is a kép, mint a Krímben. Ezt kevesen értik meg Nyugaton, de ha az ukrán
hadsereg ma bevonulna a két szakadár régióba, a lakosság egy része elmenekülne,
a másik meg fegyvert fogna az ukránok ellen.
Összetéveszted őket a szivárványos EU-s súlytalan vezetőkkel. Nyilván nem tudjuk, hogy mi van a háttérben, lehet, hogy az usa-orosz részről volt megegyezés, csak ukrán-EU részről nem. Lehet, hogy az usa nem tudott megfelelő ajánlatot tenni az oroszoknak. De Trump nem hülye, mitől dühöngjön, hát ők is vásárolnak ám orosz uránt, nem lehet mindent leakasztani a semmiből. Azt meg mindenki tudja, hogy kiskapukon keresztül meg mindenki vásárol mindent. Meg nyilván nagyon jól tudja azt is, hogy az usának kőkeményen sara van a háború kirobbantásában. Nyilván első lesz az amerikai érdek, de Mo most szövetséges, majd leboltolják, hogy valamilyen win-win szituáció legyen, szvsz.
talán nem úgy fogják nevezni, hogy mentesség, de a lényeg ugyanaz lesz. Trump szerintem nem szeretné, ha Magyarországon rezsimváltás jönne és Orbán biztosan ezzel is fog érvelni. Drágábban beszerzett, akadozó szállítású energiahordozó, nyersanyag nem használ egy gazdaságnak (erre legjobb példa Németország, ahol pl. legutóbb 18%-al csökkent éves alapon az ipari termelés) és a rossz gazdasági adatok nem használnak a regnáló hatalomnak. Viszont Trump renoméja sem engedheti meg, hogy az akaratával látványosan szembemenjen bárki is. Így a kecske és a káposzta esete fog szerintem ebben a kérdésben megvalósulni. ( esetleg Trumpnak van akkora egója, hogy ő még azt is megteheti, hogy a "barátjának" mégis "megengedi" ezt a kivételezést és nem mellesleg ezzel egy lépésben az EU jelenlegi vezetésnek is óriási pofont adna. Nehéz Trump agyába belelátni. ) Teljes elutasításra, egy Zelenszkíj féle veszekedésre, majd kipenderítésre egyáltalán nem számítok.
Ez szerintem nem geopolitika. Tetszik, nem tetszik, OV top cimborája Trumpnak, aki nem fogja elfelejteni, hogy folyamatosan és gyakorlatilag mindenkit megelőzve melléállt. Arról nem beszélve, hogy a jelenlegi irányt is meg akarja fordítani az EU-ban, ehhez a szuverenista pártokra lesz szüksége. Szerintem nem mentességet fog kapni Mo, hanem időt, ami bőven elégséges lehet. Meg majd befektetéseket az AI, űripar, atomenergia stb. irányban. Vagy esetleg megerősítik az amerikai katonai jelenlétet Mo-n. Ráadásul Trump pragmatikus, nem fogja csípőből köpködni az orosz, kínai kapcsolatokat sem, mint az ideológiavezérelt EU.
Megvan az oroszok képessége, hogy lerohanják Ny-Európát? Nincs, szvsz. Megvan Ny-Európa képessége, hogy megállítsa az oroszokat Ukrajnában? Nincs, szvsz. Ennek megfelelően kell dönteni, csak nem ez itt a lényeg a globalistáknak, hanem hogy jó üzlet vagy sem. Ukrajnában valahol 250-300k körül vannak a dezertálási adatok, ennek a töredékét sem tudná összerántani élőerőben a nyugat és hol van ettől még egy ütőképes hadsereg. A szuverenitást meg felejsd el, ez egyébként történelmi bűne az usának, mert ugyanúgy tojt rá Irakban, Afganisztánban, yugóknál stb. és bizony ezeket a fejükre lehet olvasni.
Ebben a topicban hemzsegnek a geopolitikai éleslátók. Egy újságíró megkérdezte Trumpot, hogy Orbán mentességet fog-e kérni az orosz olajra vonatkozó amerikai szankciók alól. Trump tömören válaszolt. "Kért mentességet. Nem adtunk neki, de kért. Viktor a barátom. Kért mentességet” Lámaként ezeket jósolom: - Orbán elutazik Washingtonba. - mentességet fog kérni ( a szuverenitása hangoztatása nélkül ) - nem fogja megkapni Utólag már én is fogom látni, mekkorát tévedtem, de jó lenne, ha csak azok hánynának majd a szememre, akik a Trump-Orbán találkozó előtt beírták ide a jóslataikat.
Mondjuk én a fasiszta nép gyűlölőket utálom, az orosz és az ukrán néppel semmi gondom.Nem a nemzetekkel van gond hanem a fasiszta gondolkodású emberekkel ha azokat kiirtanák béke lehetne a fölfön.Persze nem fogják,de nem is kell,halott emberek lélekben azok egytől egyig.Egy halott embert pedig felesleges elpusztítani , elpusztítja az saját magát.
A jól értesült telegram csatornáim szerint Zelenszki nagy rakétatámadásra készül Oroszország ellen brit rakétákkal, valszeg Storm Shadow de nem irják. Állitólag nagy hírértékű ojjektumot akarnak támadni.
OROSZ-UKRÁN háború