Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Shortelek 2025. 03. 10. 07:44
Előzmény: #68319  Warior
A személyeskedésen kívül is tudsx valami.
Egyébként, Slava Ukraini!!
Warior 2025. 03. 10. 02:35
Előzmény: #68318  Istvan78
Nem vagy a legélesebb kés a fiókban az már biztos! Nehéz lehet veled a körülötted élőknek.
Sajnálom őket. Becsüld meg őket ha még mindig kitartanak melletted.
Egyébként milyen és hány párt iskolát végeztél?
Ekkora tudással ami neked van,szerintem elég lehetett a jelenlét is. 
A felfogásod olyan mintha azt mondanám a kutyámnak a különbség olyan, mint trabant és egy ferrari.
De lehet még az is értelmesebb.Te egy igazi klinikai eset vagy,de abból is a legkomplikáltabb.
Nyomjad a süket propagandát! Slava Ukrajna! ROHADJON MEG AZ EGRESZOR
Pistike!! te 1 zseni vagy! 
Istvan78 2025. 03. 10. 00:51
Előzmény: #68316  tokos.
Ennél többről volt szó, Orbán és a médiája folyamatosan azt az orosz propagandát nyomatta, amiket ti is. Korábban is beszélt már olyanról, hogy Ukrajna már gyakorlatilag nem is létezik és hasonlók. Meg az oroszok elleni szankciókat késlelteti, meg harcol ellene, a támogatásokat, mint EU tag késlelteti.
Istvan78 2025. 03. 10. 00:47
Előzmény: #68315  tokos.
"Ezzel szemben az orosz fél vállalta volna, hogy nem támadja meg Ukrajnát a jövőben. Ennek biztosítékaként Moszkva vállalta, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt tagja – az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Franciaország, Kína és Oroszország – átfogó biztonsági garanciákat nyújt Ukrajnának."
.
Mint a BT tagja, ugyebár nem szavazta volna meg saját maga elitélését, ha megtámadta volna. Azokután, hogy a szakadár területeket és a Krímet elvette Oroszo. és megszegte a korábbi szerződéseket, Ukrajnának vállalnia kellett volna, hogy az oroszok adják a garanciát, miközben 50 ezer főben maximálták volna az ukrán hadserget. És ezt el kellett volna fogadni egy hónap háború után.
tokos. 2025. 03. 10. 00:43
Előzmény: #68313  Istvan78
Történetesen azért, hogy nem támogatja megfelelő mértékben fegyverrel, pénzzel. Ez egy szuverén ország belügye volt, semmilyen kötelezettségünk sem volt a “magyarbarát” ukránok felé.
tokos. 2025. 03. 10. 00:40
Előzmény: #68311  Istvan78
Szerintem ennél most már keményebb lesz, csak megjakt közben egymillio ember kb. de majd meglátjuk mit intéz trump.Hs ezt elolvasod, akkor talán egy kis fény gyúl odabent. A területi kérdésekben gyakorlatilag megegyeztek:
https://hirado.hu/kulfold/cikk/2024/05/02/ez-volt-a-legjobb-alku-amit-kothettunk-itt-vannak-a-feltetelek-amikkel-mar-2022-ben-beket-kothetett-volna-oroszorszag-es-ukrajna
A többi szonte biztosan megoldható lett volna
Istvan78 2025. 03. 10. 00:40
Előzmény: #68312  tokos.
Én már többször behoztam linket ehhez kapcsolódóan, magyarázatot fűztem hozz, nem fogom sokadszorra is neked elmagyarázni. Nézz utána!
Istvan78 2025. 03. 10. 00:37
Előzmény: #68310  tokos.
Nem tudom, miként kérte számon, de nyilvánvalóan Ukrajna számára ártalmas politikát folytat Orbán és ez nem nyeri el Z. tetszését. De persze, ti a történetnek mindig csak az egyik oldalát látjátok.
tokos. 2025. 03. 10. 00:35
Előzmény: #68309  Istvan78
mi volt az irreális? folytak a tárgyalások, nem zarultak le,  a ballibb agymosással ellentétben nem kérték teljes Ukrajnát, es minket sem akrtak megtámadni. Most egyébként már gyanítom keményebb lesz, jó eséllyel össze lesz kötve a Krím Oroszországgal szárazföldön, de persze tévedhetek
Istvan78 2025. 03. 10. 00:35
Előzmény: #68308  tokos.
Nem én állítottam, hogy Boris lebeszélte, mondja el az, aki ezt álltotta.
Neked egyforma a kettő, pedig valójában egyáltalán nem egyforma, az egyik szeretné visszanyerni az országát és azért nem akar méltánytalan békét kötni, helyette inkább harcol, ameddig úgy látja, érdemes. A másik meg csak egyszerűen el akarja venni a másét, mert csak..mert erősebb.
Az öldöklést Putyin miatt korábban nem lehetett volna leállítani, mert például olyan követelése volt, hogy Z.-vel nem köt békét, meg korábban az, hogy a négy megye el nem foglalt területét is kéri. Mindig volt egy csomó elfogadhatatlan követelése.
tokos. 2025. 03. 10. 00:31
Előzmény: #68305  Istvan78
Mondjuk mikor számon kérte Orbánt. Az az ember nem tanult meg kérni, csak követelni, legalábbis a szövege alapján. 
Istvan78 2025. 03. 10. 00:28
Előzmény: #68303  Zedisdead
Boris Johnson ja.. más sajtó meg megírta, hogy irreális követelései voltak az oroszoknak, meg az a helyzet, hogy egy nem méltányos békébe nem akar belemenni egy nép se, egy hónappal a háború kitörése után. De ezt hiába mondja el százszor is valaki nektek, nem akarjátok érteni.
A politikusok (Biden is néha) beszél iylet-olyat, meg amolyat. Putyin már százféle okot mondott arra, miért is kellett elindítani a háborút, Medvegyevről nem is beszélve, milyen őrültségeket beszél.
tokos. 2025. 03. 10. 00:25
Előzmény: #68304  Istvan78
A te agymosott gondolkodásod az ami alapján van oroszpárti, meg ukránpárti, Nekem háborúellenes és gyilkolás párti van. Nekem egy kutya mindkettő, az agressziót Oroszország kezdte, de ezt az öldöklést le kellett volna állítani a legkisebb veszteséggel, és ebben nagy a felelőssége Zelenszkijnek is. Nem érzem, hogy lényegesen különb lenne Putyinnál. Elnézést, ha nem olvastam a sokezer hozzászólásodat, két szóban esetleg leírhatnád, hogy szerinted mivel beszélte le Zelenszkijt Borisz Johnson a békéről. 
Istvan78 2025. 03. 10. 00:23
Előzmény: #68302  Zedisdead
"van egy még nagyobb geci, aki ennek tapsikol és ezt finanszirozza kivülről."
.
Az milyen geci már, aki ahelyett, hogy a népére költené az ország ásványi kincs bevételét, hülye háborúra költi!
Istvan78 2025. 03. 10. 00:21
Előzmény: #68302  Zedisdead
Ezt ezredszer előadod, ezt a hülyeséget. A haza, az ország védelme minden állam által előírt kötelesség. Az ukránok a hazájukat védik, nem szabad, hogy egyesek megússzák ezt a kötelességüket. Az oroszoknál miért neem gond, hogy meghalnak, miért számít az, hogy önként mennek a frontra. Egy általuk nem is ismert vagy nem eléggé világos célokért. A részleges mozgósításkor egyébként még ez se volt igaz, hogy önként.
" Mert az aggresszor csak területet vesz el, de Zelenszki életeket is. "
Ez egy nagyon ostoba és gyáva hozzáállás. Egyébként nem csak területet vesz el, hanem ásványkincseket, termőföldet, a teljes épóletállományt és infrastruktúrát, a az emberek szabadságát, büszkeségét.
Szerintetek a világon az összes honvédő háború, szabadságharc felesleges, sőt bűn volt, mert életeket vett el a harc. Akkor az oroszok Napóleon és Hitler elleni háborúja is bűn volt, mert életeket vett el, az oroszoknak inkább meg kellett volna adni magukatm visszahúzódni az Uralon túlra, hisz csak területet veszítettek volna.
Istvan78 2025. 03. 10. 00:12
Előzmény: #68301  tokos.
Nem vagyok benne biztos, miről beszélsz...
Istvan78 2025. 03. 10. 00:11
Előzmény: #68300  tokos.
Az egy konteó, már ezerszer előadtátok.Én meg ezerszer elmondtam a szerintem jó érveket, de az nem megfelelő az oroszpártiságotok miatt.
Zedisdead 2025. 03. 10. 00:10
Előzmény: #68299  Istvan78
Van bizonyiték is. Azt elég sok nyugati sajtótermék megirta, hogy Boris Johnson beszélte le Zelenszkit az iszanbuli békekötésről. Az pedig, hogy regime changet akartak, arra az a bizonyiték, hogy Biden Lengyelországban azt mondta, ez az ember nem maradhat hatalmon - Putyinra utalva.
Ezt utólag megpróbálták kimagyarázni, csakhogy nem lehet. A demens öregember elárulta őket, elmondta, azt, amit zárt ajtók mögött unásig ismételgettek neki.
Marco Rubio nemrég adott nyilatkozatot valamelyik TVnek, ahol megemlitette, hogy megkérdezte az európaiaktól, mi az exit stratégiájuk. Egy európai külügyminiszter azt mondta neki, hogy keep on fighting és egy év múlva az oroszok békét kérnek. Az azért elég egyértelmű, hogy a történelem során egy vesztes háború jellemzően regime change be torkollik az esetek 80% körül. Pláne ha rá is segitenek egy pár USAID által pénzelt NGOval. LOL. NGO. Harcos béke. A háború béke. A szolgaság szabadság. A tudatlanság erő.
Kaja Kallas Oroszország felosztásáról beszél egy másik videóban.
Azt hiszem ezek elégséges bizonyitékok, hozzátéve azt, hogy mit csináltak Ukrajnában, Grúziában, Sziriában és az egész közel keleten. Regime change regime change hátán.
Zedisdead 2025. 03. 09. 23:59
Előzmény: #68297  Istvan78
Az aggresszornál már csak az nagyobb geci, aki nem hagyja lakosságot menekülni, hanem erővel besorozza őket és elküldi meghalni, akaratuk ellenére. Mert az aggresszor csak területet vesz el, de Zelenszki életeket is. Nem mellesleg tavaly augusztus óta Ukrajna is agresszor. Nem agymosottak számára, ez két diktátor harca.
Illetve bocsánat, van egy még nagyobb geci, aki ennek tapsikol és ezt finanszirozza kivülről.
tokos. 2025. 03. 09. 23:55
Előzmény: #68299  Istvan78
Igazából már amikor kiosztotta, illetve számon kérte egy másik, független ország miniszterét, amelyik ország kisebbségét egyébként nagyívben letojta, akkor látszott, hogy valami nem százas nála…

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek