Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
SBob 2023. 11. 24. 12:42
Előzmény: #51874  Hablaty
És akkor még nem beszéltünk Kínáról. Kína ma már szinte mindent tud gyártani (5G tecnológiában beelőzte az USA-t. Szerintem éppen ez váltotta ki a nagy riadalmat). De, ha mindent nem is, mosógépben használt chipet mindenképpen. Ha az oroszok rendelnek Kínától két konténer ilyen chipet, akkor legfeljebb az lesz a kínai kérdés, hogy havonta, vagy hetente? "kiszedik a chipeket a mosógépekből". És EB vezető! Mindig nagyokat nevettünk, hogy lukas gatyával azt mondtuk, hogy hanyatlik a nyugat. Persze akkor is nevetett rajta mindenki. De akkor valahogy nem emlékszem arra, hogy ennyire kontraszelektíven jutottak előre a vezetők nyugaton (nálunk régen igen).
Murdoch 2023. 11. 24. 12:35
Előzmény: #51877  Hablaty
Persze, gondolom az is felkavar, hogy az orosz számoknál nagyságrenddel nagyobb mértékű a palesztin áldozatok száma, ELSŐSORBAN nők és gyerekek, mindezt nyugati fegyverekkel. Időarányos tekintve meg tragédia. Csak hogy a tényeknél maradjunk. De ne szívd mellre, ez az oroszfóbiás csőlátás, van ilyen. 
SBob 2023. 11. 24. 12:31
Előzmény: #51874  Hablaty
azért ugrik meg pl. Kazahsztánon keresztül vásárolt pl. anyatej pumpa, mert Németországból a Siemens, a Philips stb, stb nem szállít. Azért ugrott meg a dongfeng elektromos autók eladása (és immár gyártása) Oroszországban, mert a BMW kivonult, nem ad, adhat el (eladhatna, csak leköpködnék).
A "smart"-nak mondott háztartási eszközökben alkalmazott chipek annyira egyszerűek, hogy azokat egy hét alatt ki lehet váltani a programot is beleértve, illetve vannak olyan nagy tömegben gyártott IC-k, amiket szinte az összes gyártó használ és semmi másra sem jók. Lényeg, hogy az ígyen egyszerű, kommersz alkatrészekből nem is volt hiány (mosógépet kaptál). A gépjárművekben is alkalmazott, az utóbbi években robbanásszerűen megnőtt feladatok (kamerák, navigáció)-hoz alkalmazott processzorok már más kérdés (ezért árulta a merci úgy az autóit, hogy azt ígérte, hogy később építik be a teljes elektronikát. A MIL standardnak ezek az eszközök nagyrésze nem felel meg, hiszen pl. minek kellene -32Cfokban, vagy +70C-fokban is működniük, esetleg 50G gyorsulást elviselni?
Hablaty 2023. 11. 24. 12:26
Előzmény: #51873  Murdoch
Mint mondtam, mindenhol vannak fasizták, neonácik, ebből Ukrajna sem kivétel.
Ezt nem is vitattam soha...
De mint mondtam, szerintem oroszföldön még több még ha nem is vallják magukat annak.
Attól még ha nem mondja ki valaki attól meg az lehet.
És mi van azokkal, akik gyereket rabolnak és elhurcolnak a családjuktól, nőket erőszakolnak, civileket gyilkolnak szándékosan. 
Az nem kavar fel, csak az, hogy néhány Azovista nácinak vallja magát.
Murdoch 2023. 11. 24. 12:16
Előzmény: #51872  Hablaty
Nem propaganda, erről volt már itt is korábban szó, a légiiparral megszívta. Most. Hosszú távon meg majd jön a függetlenedés, Kína addig meg kisegíti, ahogy tudja. Utána meg a nyugati cégek számára esik ki egy apró piac. Ha meg időközben Kína belép Tajvanra, akkor lesz ám az igazi mozi, nem véletlenül építik ezerrel a chip gyárakat világszerte, de az még 2-3 év.
SBob 2023. 11. 24. 12:15
Előzmény: #51871  Hablaty
akkor ezügyben elnézést kérek. Én csak OROSZ-UKRÁN háború 2023. 11. 03. 12:02 -i írásodig tudtam visszamenni. Attól az időponttól kezdve volt igaz, amit írtam.
Hogy vannak e propagandaoldalak, meg propagandisták? Nyilván. (továbbá klikkvadász oldalak is , akik egyszerre üzemeltethetnek egyik, vagy másik álláspontról oldalt. Így mindenki azt kapja, amit szeretne olvasni, hallani, nézni. Egy profi miért mondana le az olvasok egyik feléről, ha történetesen egy téma nagyon megosztó) Én azt a szemléletet rossznak tartom, hogy pl. "azt a TV csatornát nem nézem", "azt nem olvasom". Persze van az a szint, ami jogossá teszi ezt az érvelést. Én minden "szart" megnézek, olvasok. Próbálom elhinni magamról, hogy ki tudom hámozni a sokféle megközelítésből az igazság egy részét. Ami persze nem biztos, hogy úgy is van. Szerintem, aki csuklóból elutasít minden eltérő narratívát, annak nehezebb a dolga. (én még a portfolio.hu cikkeiben is kiérzek némi elfogultságot némely cikkben, de valamennyire objektínek tartom. Nyilván van ilyen és olyan szerző).
Hablaty 2023. 11. 24. 12:13
Előzmény: #51867  SBob
Hivatalos álláspont???
Pont tökmind1, hogy mit gondolok erről vagy akár te vagy itt a többiektől bárki.
A tény, az hogy úgy ugrott meg a csippeket tartalmazó elektronikai cikkek forgalma, hogy orosz földön egyértelmű visszaesés tapasztalható, illetve a környező országokban sem lett hirtelen kolbászból a kerítés. Ezeket nevezhetjük tényeknek.
Tudod, ha azt látom, hogy macskakaját veszel, akkor valószínűleg azt macskának viszed vagy a tiednek vagy másnak. És ha eddig minden héten 10-et vettél, utána meg 50-et viszel egy héten, akkor vagy 5 macskád lett egyik napról a másikra vagy azért kell mert valami alapanyag kell belőle.
Akkor arra adj választ, hogy minek nekik annyi háztartási berendezés???
Mi a hivatalos álláspontotok?
Murdoch 2023. 11. 24. 12:08
Előzmény: #51869  Hablaty
Hablaty 2023. 11. 24. 12:02
Előzmény: #51868  SBob
Akkor keress vissza... Meglehetősen sokat szoktam linkelni.
Egyébként attól még, hogy linkeket raksz be mindenféle kamu oldalról nem leszel hitelesebb számomra.
Egyértelmű dolgokat nem fogok linkelni...
Figyelj én nem meggyőzni akarlak benneteket, illetve senkit sem, csak leírom a véleményem, legalább más véleményt is olvashatnak, akik idetévednek, nem csak ezt az oroszok az isten, az ukránok meg a nyugat világ pokla véleményeket...
Kösz jól elvagyok ebben a "pokol"-ban. De az a mennyország nem kell köszi.
hamutarto 2023. 11. 24. 12:00
Előzmény: #51865  Törölt felhasználó
Olvasd el, nézd meg a videót.
Hablaty 2023. 11. 24. 11:57
Előzmény: #51862  Murdoch
Jajj hagyjad már azt propagandistát, Jason Melanovski.
Megnéztem milyen cikkeket ír, egyértelműen orosz barát, főleg Ukrajnával foglalkozik egyértelműen negatív kontextusba helyezi, és a cikkei alapján kb. a pokol lehet...
További egyértelműen nyugatellenes cikkeket gyárt, nyugat-európai országokban történt dolgokról. Sztrájkokról stb.
Érdekes orosz strájkokról, tüntetésekről nem ír?
Érdekes módon oroszországról meg putyinról semmi rosszat...
Az a mennyország.
A másik csatorna még ha burkoltabban, de az is egyértelműen oroszbarát.
Mutatsz egy képet... Ami valszeg hamis, meg ki tudja hol készült és kikkel.
Ez nekem kevés, pont erről írtam az előbb...
Egyébként higgy amit akarsz nem korlátozlak, én is azt hiszek amit akarok.
SBob 2023. 11. 24. 11:55
Előzmény: #51863  Hablaty
úgy látom, hogy ebben a hozzászólásodban tetted be az első linket. Ez nem baj, csak ne érvelj akkor azzal, hogy a propagandistákat úgy lehet felismerni, hogy nincs forrásmegjelőlés egyetlen írásukban sem, mert az így éppen rád utalhat.
SBob 2023. 11. 24. 11:48
Előzmény: #51863  Hablaty
akkor most mi a hivatalos álláspontotok mosogép chip ügyben? Mém, vagy mégiscsak katonai eszköz lesz belőle? A link, amit betettél teljesen irreleváns a témában, mert nyilvánvaló, ha egy olyan termék szállítását egyik napról a másikra megszünteti egy ország, az másnap problémát fog okozni. Harmadnap pedig megjön rá a megoldás, például megpróbálnak máshonnan beszerezni. (hosszútávon, hogy ez az eladónak, vagy a vevőnek kedvez, ebbe ne menjünk bele.
De térjünk vissza a chipekre, mert ez volt a vita tárgya. Valamennyire értek a témához, hidd el. Teljes ostobaság, hogy bármilyen kommersz háztartási eszközből kiszedett elektonikai alkatrészt katonai eszközbe újrahasznosítanának. Ezt fogadjátok el tőlem. Száz érvet tudnék felhozni, hogy ez miért nincs így.
De, ha nem szakmailag közelítjük meg, akkor is ott van a szomszéd. India, Kína. (DSP hiány tényleg volt, azokhoz hónapokig nem lehetett könnyen hozzájutni. 25-50-szeres áron azonban még azt is tudtunk beszerezni)
Törölt felhasználó 2023. 11. 24. 11:43

gondolkodó, ésszel is megáldott troll
valamit nagyon jól csináltunk srácok!
ez már nem az alja, twitter memeket csatolgató oroszhírekes-
békegalambos, vagy Hungtintonos címzetes
megérkezett az elit :D
Törölt felhasználó 2023. 11. 24. 11:40
Előzmény: #51859  hamutarto

Igen, van vagy 100 orosz propagandát terjesztő oldal, a kormánymédiát bele sem számolva.
Ehhez hozzá lehet csapni az "önkéntes ügynököket", akik azonnal osztják a közösségi médiában a "híreket" és már el is éri a kívánt eredményt.
2016:
https://index.hu/belfold/2016/04/07/kozel_negyven_oldal_tolja_oroszorszag_szekeret_magyarorszagon/
Frissebb:
https://atlatszo.hu/kozugy/2022/11/07/igy-jelennek-meg-a-magyar-nyelvu-hirmediaban-az-orosz-dezinformacios-propagandagepezet-trukkos-hazugsagai/
SBob 2023. 11. 24. 11:38
Előzmény: #51857  Hablaty
"A propagandisták főként arról ismerhetők fel, hogy szinte sosem magyaráznak meg semmit tényszerűen, hanem csak a szalagcímeket harsogják, nincsenek tények, csak mindenféle kamu weblap, meg hírmorzsa, amit jószerivel maguk kreáltak, és mivel kevés ember néz utána dolgoknak és még kevés a művelt, tanult ember, ezért elhiszik és csak azokat harsogják, még ha full butaság is... Lásd Magyarország pl. itt tartunk."
Ha visszanézed, akkor látod, hogy ki tesz be gyakran linket, ki hivatkozik konkrét szerzőre. Mindjárt megnézem az írásaidat, hogy te mennyire felelsz meg ennek a kritériumnak. 
Hablaty 2023. 11. 24. 11:37
Előzmény: #51854  SBob
https://www.economx.hu/nemzetkozi-gazdasag/oroszorszag-hadsereg-fegyvergyartas-chiphiany-harceszkoz-mosogep.762445.html
Nem csak mosógép...
Az anyatejpumpa is tankká változik... 
Legenda, akkor minek kell annyi? Pont a szomszédos isztánokból 3-4-5-6x annyit importálni, amit persze nyugati államokból rendelnek...
A kereskedelmi adatokból kiderül például, hogy az elektromos anyatej gyűjtésre szolgáló mellszívók Örményországba irányuló uniós exportja 2022 első felében majdnem megháromszorozódott az előző évhez képest, annak ellenére, hogy az örmény születési ráta 4,3 százalékkal csökkent ebben az időszakban. Hasonlóképpen, Kazahsztán mellszívók iránti kereslete az EU-ból 633 százalékkal ugrott meg 2022 első felében, annak ellenére, hogy a nemzeti születési ráta ugyanebben az időszakban 8,4 százalékkal csökkent. A moszkvai hatóságok az ukrajnai inváziót követően leállították a kereskedelmi adatok közzétételét. Mégis, a kazahsztáni kormány adatai szerint a Kazahsztánból származó elektromos mellszívók iránti orosz kereslet több mint kétszeresére nőtt az év első nyolc hónapjában 2021 egészéhez képest. Az ország 2022-ben eddig 7,5 millió dollár értékben mosógépeket is szállított Oroszországba – szemben az előző két év közel nullás szintjével. A hűtőgépek Oroszországba irányuló exportja pedig megtízszereződött az előző évhez képest.
A szankciók nem működnek:D hehe Anyatejpumpa :DDD közröhej:)
A világ második legnagyobb h....   anyatejpumpa felhasználó hadserege :D Fontos nekik a tiszta ruha és a katonák minden szinten történő kiszolgálása. (mindenki értse, ahogy akarja) :))
Murdoch 2023. 11. 24. 11:35
Ezért kár volt ennyi karaktert pötyögnöd.
https://www.youtube.com/watch?v=x5Uf7aooxvE&t=0s
Mutass már légyszí, nehézfegyverekkel felszerelt magyarországi náci csoportokat.
https://www.wsws.org/en/articles/2022/06/03/ykgh-j03.html
Between 2015 and 2016, the Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights connected Azov with war crimes, including mass looting, unlawful detention and torture
De nyugodtan hablatyolj tovább.
SBob 2023. 11. 24. 11:31
szép összefoglaló.
Mit szerettél volna mondani?

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek