"Akkor letolt atyával teljes összeomlás lenne még bekeidonben is azonnal.
De vazze az Oroszok még háborúnak is mellette. Na ez maga a csoda." Az oroszok majdnem összeomlottak a szankciók miatt, nem sok hiányzott hozzá!
Itt sajnos az Ukránok nem nyerhetnek. Oroszok olyan erőkerkeket fordítottatk a háborura, amit kompenzálni nem lehet. El lehet húzni, de nyerésre nincs lehetőség, legfeljebb az alkú. Ukrajna szövetsegeséi nem tudják ez kompenzálni, ember áldazatokban , de hadi technikábam sem. Egy bizonyos állapot után lesz az egyeszség. Itt csak az a kérdés, hogy Ukrajna mit enged, és az oroszok mit fogad el! Igazából ez az alkú tárgya,,,,és akkor lehet egy átmeneti tűzszűnet.
"Az orosz tartalékok egy része volt csak külföldön, de látom akkora már a zavar a számokkal és adatokkal, hogy szerintem pihenj le, csak vergődsz, holnap tiszta fejjel visszaolvasod magad nem leszel boldog!" Jaja. Tényleg ma megittam egy két pohár whiskyt, havonta max1-2 alkalommal. Ráéreztél:) Most rámfért. Én tényleg fejbol mondok minden adatot, jó a memóriám, és a számokkal se, állok hadilabon 2 diplomás mérnökent, van más diplomám is, ne tévesszen meg a pocsék helyesírásom.😀 De a blokkolt orosz jegybanki vagyoni eszközök nagyságát az EU-ban és a G7 országaiban 300 Mrd euróra becsülik durván. Aztán, hogy esetleg másutt mitudomen en Kazasztánban is volt valamennyi, vagy Indiában, azt nem tudom. Én a 300 Mrd Usd blokkolt eszközről beszéltem semmi masrol. A jegybanki tartalékuk döntő többsége.
Az oroszok már tartalékoljàk a rakétákat a téli terrortámadásokhoz, a nyugat támogatása nem csökken, a németek bejelentették, hogy újabb 4 Iris-T légvédelmi rendszert adnak az ukránoknak! Slava Ukraini! 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
Tökéletes volt az előrejelzés, ennyi tévedés egy ilyen helyzetben simán benne van. Az nem a JP baja, ha hozzá nem értő akarja értelmezni. SWIFT a rendszer. Az orosz tartalékok egy része volt csak külföldön, de látom akkora már a zavar a számokkal és adatokkal, hogy szerintem pihenj le, csak vergődsz, holnap tiszta fejjel visszaolvasod magad nem leszel boldog! El kell fogadni az embernek, ha valami nem az ő világa, például a számok, ettől a melóhelyen még ki tud ásni egy gödröt, be tud ütni egy szöget 😉!
Csak arányaiban erzekeltetem, hogy emlékeim szerint 36 Mrd?? EUR Magyarország deviza tartaléka kb Vagyunk 10 millióan. Oroszok 140?millioan, és 300mrd EUR.. Ha holnap elvenne az usa MO devizatartalekat teljesen. Akkor letolt atyával teljes összeomlás lenne még bekeidonben is azonnal. De vazze az Oroszok még háborúnak is mellette. Na ez maga a csoda. És emellett kitiltottak a nemzetközi SWIF bol is, és full totál kereskedelmi és gazdasági szankciót is kaptak a nyakukba. Típikus Orosz szívóssag. (Lásd Sztalingrad)
Zsombi, ne csináljuk már, tényleg így is nyűgös vagyok. A Swift rendszerből való kitiltas, a körülbelül 300 Mrd usd Orosz deviza tartalék azaz kb 100.000 Mrd Ft deviza tartalék elvétele, befagyasztasa után, és teljes totális kereskedelmi embargo létrehozása után, nem tudom 12 szankció kor volt összesen? , az orosz és gazdasag meg 1%ot növekedett is? Hát nem ez volt a tervük az zihher. És igaz hogy negyedév /negyedév re prognosztizált. De én is prognosztizáltam volna ekkora visszaesést mit a JP, és Goldman. Mert ilyenre szankció cunamira nem is emlekszem, hogy valaha kapott volna valaki. Noniná, hogy, kb a a Jelcini időszak nyomora jöhetett volna el. De nem jött el.
2022 elején a JP morgan azt a prognózist jósolta , hogy Oroszország Bruttó Hazai Terméke, azaz a GDP 35%-al csökken a masodik negyedévben a( azaz 2022 április, május, június), az előző negyedévhez ( 2022 január február március) képest. Magyarán kampó lesz, vagy stílszerűen konyec az orosz gazdaságnak.
Tényleg nem érted? Gazdasági kérdésekben nagyon nem vagy otthon! Nem Goldmann, hanem JP Morgan, a -35% sem -35%, hanem éves -7% visszaesés. . "In March, JPMorgan forecasted that Russian gross domestic product would contract 35% quarter-over-quarter in the second quarter, and 7% for the year" . Amire itt felhörögtél, az egy évi 7%-os esés jóslás a GDP-ben, csak a "quarter-over-quarter" adat a meglepő számodra, melyet egyébkén évesítetten tettek közzé, azaz a negyedéves zuhanást kb 8,75%-ra becsülték kb. (oszd el 4-gyel az évest, kb annyi amikor az évesített adattal számolsz vissza). . A számokból az látszik, hogy a +3%-os első negyedéves GPD növekedés -4,5% lett a második negyedévre (y/y alapon), nem a legjobb számítás, de minden adat nem elérhető, így csak ebből tudok kiindulni, de ebből a két számból évesítetten kb. 31% jön ki, mint negyedéves esés, a fenti módon kimutatva. Azaz a negyedévest majdnem eltalálta. Május elején már jelezték, hogy nem lesz akkora visszaesés, mint amit a márciusi (fenti számokban) előrejeleztek, kevesebb is lett kb. 1%-kal (évesítetten 4-gyel). Egy ekkora eltérésnél egy gondolkozó embernél azonnal fel kell merülnie, hogy évesített adatot használnak, azaz éven belüli adatokat évre vetítenek ki.
Nem voltam olyan hangulatban most , hogy minden bejegyzést elolvassak. A tied szembe jött, és már nem mentem feljebb. Nem figyeltem a hozzá kapcsolodo kontextust, ws többit. Csak erre a bejegyzésre reagaltam.
"MÁRCIUSBAN A JP MORGAN AZT JÓSOLTA, HOGY OROSZORSZÁG BRUTTÓ HAZAI TERMÉKE 35%-KAL CSÖKKEN A MÁSODIK NEGYEDÉVBEN AZ ELŐZŐ NEGYEDÉVHEZ KÉPEST, A GOLDMAN SACHS PEDIG EKKOR ÚGY LÁTTA, HOGY OROSZORSZÁG GAZDASÁGA A SZOVJETUNIÓ 1990-ES ÉVEK ELEJI ÖSSZEOMLÁSA ÓTA A LEGSÚLYOSABB ZSUGORODÁST FOGJA ELSZENVEDNI." mindjárt csatolom a cikket
Sokat nem is kellett volna visszaolvasnod, volt már a cikk és reflexió is: . Zsombéki
hétfő, 20:42
Előzmény:
Shortelek
Biztos van az elgondolásokban igazság,
bár azt kétszer is leellenőrizném, hogy oroszország valóban több
területet foglalt el, mint Ukrajna vissza 2023-ban. Arra ugye
figyeltél, hogy a cikkben említik, hogy a leírtakkal teljesen ellentétes
álláspontot jelenített meg korábban az említett amerikai lap, mely
szintén szakértői álláspont volt. . Az eltérő vélemények
megjelenítése és azok ütköztetése csak a keleti, diktatórikus
rendszerben szokatlanok, nyugaton minden oldal kap, kaphat teret. . Egy
dolgot nem szabad elfelejteni, a háború nem csak az ukrajnai frontokon
folyik, hanem a sajtóban és a internetes is és szerintem ebben az
oroszok (nem látható befolyásolás) a nyugattal szemben óriási előnnyel
és tudással rendelkeznek, nem találnak az ágyúik annyira pontosan, nem
lőnek olyan messzire, mint a NATO eszközei, azonban az interneten, a
közvélemény befolyásolásában sokkal előrébb vannak, mint a NATO
(amerikai elnökválasztás Brexit, migráció stb.). . Igazad van,
több és gyorsabb nyugati támogatással előrébb lenne Ukrajna. A nyugati
doktrínák légierő nélkül semmit nem érnek, ezt pedig eddig nem kapták
meg az ukránok, sem mennyiségben, sem minőségben.
OROSZ-UKRÁN háború