Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 2023. 11. 19. 09:46
Előzmény: #51739  Murdoch
A cikkben:
"- Az ukránok 64%-ának van legalább egy közeli rokona vagy barátja, aki megsérült (átlagosan 5 közeli sérültjük van),
- és 63%-nak van legalább egy közeli hozzátartozója vagy barátja, aki meghalt (átlagosan 3 elhunyt szeretteik vannak)."
Mivel a sérültek száma mindig többszöröse a halottak számának, a fenti adatok hamisak.
Más. Ha 20 millió mondjuk a felnőttek száma, akkor a fenti adatokból több millió halott adódik. Ebből is az következik, hogy vagy szándékosan hazudtak, vagy valami nagyon félrement a közvélemény kutatásban.
Murdoch 2023. 11. 19. 09:35
Előzmény: #51737  Törölt felhasználó
Neked minden nem tetsző info oroszpropaganda…
https://www.kiis.com.ua/?lang=ukr&cat=reports&id=1254&page=1
A megkérdezettek 63%-nak van 1-3 elhunyt hozzátartozója, barátja. 
berlini
berlini 2023. 11. 19. 08:47
Előzmény: #51737  Törölt felhasználó
Placi nem klón és nem hiszem hogy orosz ügynök lenne.
De egyben nagyon megbizhatóan lehet rá számitani.
Először ir be egy fórumra és csak utána kezd el gondolkodni (esetleg számolni)
Elnézést kérek az ingatlanos off-ért, de tudtam hogy most is beleszalad a pofonba.
Törölt felhasználó 2023. 11. 19. 06:55
Előzmény: #51736  berlini
Engedd el, a sírszámolós csávóról már hónapokkal ezelőtt bebizonyítottuk itt, hogy hazudik, orosz propaganda fogás.
Kicsit unalmas már, hogy amikor kispadoznak a srácok, akkor pár új arc jelenik meg a régi hülyeségekkel és az orosz propagandával. 
.
102700 az orosz elesett,  csak azért jött ennyi hosszú és unalmas komment, hogy eltűnjön ez az adat, ismerős módszer nem ?
berlini
berlini 2023. 11. 19. 03:05
Előzmény: #51732  Zedisdead
látom jól visszaadtad az orosz propagandát.
Hogy mi köze ennek a Sommei csatához azt nem sikerült megfejtenem.
Gondolom nem fogadnád el, ha a perszák támadóhadjáratai vesztesgeit próbálnám ellenérvként felhozni az antik görög időkből.
Azt most hallom először hogy az oryx csak az orosz veszteségeket mutatja reálisan. Hogy ez meg hogyan lehet?
Nyilván a videofelvevők és fényképezőgépek is elfogultak az ukrán oldallal szemben.
A temetők is jó érvelés.
Lehet hogy elutazok a magyar-ukrán határ tuloldalára és összeszámolom a sirokat Kárpátalján. Aki 60 éves kora előtt halt meg az mind hősi halott lesz. Gondolom ezzel az ukrán veszteségeket még magasabbra lehet feltornázni.
berlini
berlini 2023. 11. 19. 02:55
Előzmény: #51733  Murdoch
Bocs, de ez egyellőre csak a te tipped.
Az összes harctéri videós jelentés (beleértve az oroszokét is, élén Prigozsinnal) az ellenkezőjét állitják.
Miért hihető , hogy az ukrán veszteségek kisebbek?
- az átlag ukrán katona harci morálja magasan felülmulja az átlag orosz katonáét. (hazáját, családját védi, a másik meg azt sem érti miért van ott.)
- 2014 óta folyamatosan kiképzésben vannak az ukrán parancsnokok. kezdetben nagyon kutyaütők voltak, de aztán beindult egy egészséges cserélődés, fejlődés. Ma úgy tűnik, hogy ebben a faktorban még nagyobb a különbség a két oldal között, mint a harci morálban
- korszerűbb csapatszállitó, páncélos eszközei vannak az ukránoknak. nagyok a gépveszteségeik, de ezek nem jelentik automatikusan a bennük ülő katonák halálát. Az orosz oldalon a katonák félnek beleülni az 50 éves konstrukcióju páncélosokba. Azok ugyanis kiemelt célpontok, amelyeket könnyű szétrobbantani. Esély sincsen egy ilyen esetben a túlélésre.
- egyéb haditechnika területén pld tüzérségnél sokkal pontosabb eszközeik vannak az ukránoknak. Ezekkel az orosz élőerőben is fájdalmasabb kárt tudnak okozni. 
- az eszközök bevetéséhez pontos információk kellenek. Ebben is előnyük van az ukránoknak. A front orosz hátországában sokkal többen jelentenek az ukránoknak mint forditva. Ezen kivül pedig az ukránoknak dolgozik többszáz műholdról a térséget megfigyelő több ezer nyugati hirszerző. (Hogy ez milyen eredményre vezet, azt jól mutatja hogy az oroszoknak ki kellett vonni a hadihajókat a Krimről, mert nagyon könnyű célpontok voltak a nagyhatótávú (csak sajnos nagyon kis darabszámban leszállitott ) rakétáknak, vagy a robot tengeralattjáró hajócskáknak.
berlini
berlini 2023. 11. 19. 02:39
Előzmény: #51730  Placi82
Tehát 2023-24 évekre irtál 40%-os reál ár csökkenést Budapestre 2022 év végén?
Meglátjuk mi lesz ebből 2024 decemberére.
Azt azért tudod, hogy az ez évi infláció 18% körüli lesz és a budapesti ingatlanok ára várhatóan 4-5%-kal nőni fog (de ez persze biztosan csak a jövő év derekán látható)
Mikor jöhet össze az általan jósolt 40%-os reálár csökkenés?
1. verzió: 2024-ben 5%-os inflációnál kb. 17%-os nominális áresés
2. verzió: 2024-ben 7%-os inflációnál kb  15%-os nominális áresés
3. verzió: 2024-ben 9%-os inflációnál kb. 13%-os nominális áresés
Miközben ebben a recessziós évben is emelkedtek az árak.
Az eddigi jóslataid nem jöttek be, hátha ez igen.
Az én jóslatom:
5. verzió: 2024-ben 5%-os infláció: kb. 7%-os nominális áremelkedés.
Azaz a 2023-24-es két évre a kummulált 24%-os össz infláció mellett a lakásárak kb 11-12%-kal mennek fel. Igy a két év alatt a reállakásár esés nem az általad jósolt 40%, hanem csupán kb. 12-13% lesz.
Murdoch 2023. 11. 19. 00:06
Előzmény: #51732  Zedisdead
Csak éppen az európai szabadság már nem a régi. Szuverenitás nuku, ukránoknak meg majd pláne. Ha már utálat, az ukránok kisebbségi politikája mindig is erősen vitatható volt, ezt nyilván az oroszok sem nyelték le csak úgy - a valódi háborús okoktól függetlenül. 
Valószínűleg valóban kőkemény veszteségei vannak az ukránoknak, csak a topikban még álomvilág van, nincs értelme még csak vázolni sem. Ha a valós számok előjönnének, akkor elfordulna a további támogatások biztosításától a nyugati közvélemény és ez nem alternatíva a döntéshozóknak.
Zedisdead 2023. 11. 18. 23:11
Előzmény: #51709  Törölt felhasználó

"- a támadó vesztesége többszöröse a védekező félének."
ez nem igaz, pl a Sommei csatában a védekező németek vesztesége volt a nagyobb, úgy, hogy a csata első napján az angol Haig tábornok lefektette 60 ezer katonáját, mert sétáltatta a német lövészárkok ellen őket, mondván ott már úgy sincs senki életben 7 nap ágyuzás után.
a verduni csatában is a védekező franciáknak voltak nagyobb veszteségei, mint a támadó németeknek.
a tűzerő számit és ott az oroszok fölénye óriási.
az Oryx valamennyire autentikus lehet orosz veszteségek szempontjából, de az ukrán veszteségeket érdemes a másik oldalról nézni pl LostArmour. úgy a számok már teljesen kiegyenlitettek eszközveszteségben.
Amit tudunk, hogy bizonyitottan 2500 ukrán tiszt halt meg és 3000 orosz tiszt. viszont az oroszoknál jóval nagyobb a tisztek aránya a hadseregben.
különböző felvételek állnak rendelkezése Dicsőségfalakról ukrán városokban falvakban, az alapján a férfi lakosság 0.5-1%a hősi halott.
Egy fickó végigszámolt egy pár ukrán temetőt, Szumi oblasztban 6000 katonasirt számlált, 4 oblasztban kb 25000 sirt, úgy hogy messze nem járt be mindenhol minden temetőt. szerinte az ukrán veszteség 150-200 k volt csak halottakban ez év tavasszal.
Szerintem reális a 100k orosz halott és ezzel párhuzamoan kb 200k ukrán halott.
Fel lehet menni pl telegrammon ukrán fórumokra. Iszonyat háború ellenes hangulat van. Az ukrán emberek utálják az oroszokat, de ettől még nem akarnak fiatalon meghalni. Európába szeretnének kijutni a szabadságba. Az állami tisztségviselők nyilatkozatait jellemzően Észak Koreához hasonlitják.
Placi82 2023. 11. 18. 22:44
Ja és 4%ot nőttek nominális a azaz nem reálban Budapesten az ingatlan árak. De ez 2 ik negyedéves adat. A 4ik negyedevben szerintem nulla lesz. De tényleg évvel befejzetem az offtopikot, reméljük nem jelent fel senki:)) 
Placi82 2023. 11. 18. 22:37
Előzmény: #51729  berlini
Berlini, te nekem már agyon unalmas vagy. Én azt mondtam amit te is írtál, hogy 40%os reál ár csökkenés a következő 2 évre. Ezt kb 2022 végén irtam. És be is fog következni mert úgy kell pontosan számolni, csak neked egyszerűsítettem, hogy 1.145*1.1850=1.36 azaz 36%. Infláció 2022 és 23 ra.Na akkor tovább menve mivel 23 vegen se lesz nominalban Budapesten és környéke negyed ev/negyev alapon ftban az emelkedés. KB 0% ot várok. Azaz 2022 végén és 23 végén a Nav adasvetel arak azonos lesz. Ezért a reál ingatlan ár esés 40% os  körülbelül teljesülni fog, valamivel alatta lesz azert! Elnézést, hogy nem voltam teljesen tupontos.A további jóslatom 24 re, pedig az, hogy tippelek egy 6% os infla, és nominalban egy 5%os lakás ar csökkenést is. . 23 nominalhoz viszonyítva. Azaz reál!!!!! lakás ár csökkenés mínusz 11% lesz. Ez alól teljes mértékben kivétel a 12 ik kerület, a 2ik kerület, ide nem értve a II/A részt, és 5ik kerulet egy részét, luxus, új, vagy újszerű, jó műszaki adottságú, esetleg panorámás elit ingatlanjait. Azaz nem a 70 es 80 as  evekbeli ingatlanokra gondolok, etc.. Magyarán a luxus kuriózum ingatlanokat.  Azért fogalmaztam ilyen tűpontosan és körül írva, hogy érthető legyen számodra. Bár ezt alig 59 szer írtam ezt le  kb. :)). Te pedig az infláció feletti, további áremelkedést vártál. De mivel, most tényleg teljes joggal leszek feljelentés off topikert, ezért a további offolast hagyom. Ne rangass bele egy 30 napos teljes fórumból való kitiltasba. Mert ebből az lesz. 
berlini
berlini 2023. 11. 18. 22:12
Előzmény: #51727  Placi82
"En nagyon rugalmas, és gondolkodó vagyok.  "
Ezen hatalmasabb nevettem.
Te vagy az utolsó ember aki hajlandó lenne rugalmasan gondolkodni.
"Amúgy miért nem beszakadtak a tranzakciós számok. Pesten és aggloban meg foleg.  Hajaj. Vevő már nincs, csak az eladói nyomás nem érkezett meg. "
Tehát az árak nem szakadtak be. Márpedig az számit.ha én eladok egy lakást akkor nem az érdekel, hogy egyidejűleg mennyien adtak el még. 
Felfogtad végre????
Vevői nyomás nem érkezett meg?
Most hogy a recesszió véget ér, szerinted mikor érkezik meg?
" De rwal értékben 14.5%+18.5% a két évi hubatalos infláció és vond ki belőle az idei évi nominális 0 közeli emelkedés."
rwal érték valamilyen saját kreáció?
Én soha sem a vidéki ingatlanokról beszéltem. Az elmúlt években Budapesten az árak pedig nominálisan is nőttek. De tudom hogy a tények téged nem zavarnak. Semmilyen 35%-os ingatlan reálérték csökkenés nem volt 2021-ősze és 2023 ősze között. De várom a bizonyitékot erre is.
"Amikor én beirtam, akkor mikor még csak 0.9 volt a jegybanki alapkamat. Akkor te konkrétan lehulyztel engem"
Én nem ismerek olyan minősitést hogy "hulyz". de lehet hogy ez egy pozitiv kicsngésű a "hülye" minősitéssel szemben?
De ezt sem hiszem. 
ha valaki ennyire tájékozatlan azt nem szoktam dicsérni.
"Ui. És mielőtt téged olvastalak volna, elfigadtam a zsombi érveit ebben a dologban. "
Nocsak?!
A javulás jelei?
Akkor várom a bizonyitékot arra, hogy 2021 ősze és 2023 ősze között reálértékben 35%-ot esett a budapesti használt lakások eladási ára.
Placi82 2023. 11. 18. 21:39
Előzmény: #51727  Placi82
Jav* szemellenzos
Placi82 2023. 11. 18. 21:36
Előzmény: #51725  berlini
Berlini most olvasom mit írtál. Te vagy teljesen szem ellenző, vaskalapos. En nagyon rugalmas, és gondolkodó vagyok.  Amúgy miért nem beszakadtak a tranzakciós számok. Pesten és aggloban meg foleg.  Hajaj. Vevő már nincs, csak az eladói nyomás nem érkezett meg. De rwal értékben 14.5%+18.5% a két évi hubatalos infláció és vond ki belőle az idei évi nominális 0 közeli emelkedés. És voila bekovetkezett a 35% körüli reál ingatlan ár csökkenés. Amikor én beirtam, akkor mikor még csak 0.9 volt a jegybanki alapkamat. Akkor te konkrétan lehulyztel engem. Pedig én már akkor tudtam, hogy lesz infláció. És te mit mondtál hogy az inflációt 1-2-3 %al meghalado erteknovekedese lesz  a lakás piacon. És még azt is megindolkotad, hogy idáig az elmúlt években infláció +10 15% áremelkedés volt évente. De a következő 2 évben infláció plusz 1-2%lesz a reál növekedés. Hát nekem lett igaz, és nem neked. Ezt tqnusithatja is lakastopikbol pár forum tag. Szóval ne csesztesz már állandóan. Koszonom
Ui. És mielőtt téged olvastalak volna, elfigadtam a zsombi érveit ebben a dologban. 
Placi82 2023. 11. 18. 21:25
Előzmény: #51723  Törölt felhasználó
Az igen, sokat dolgozhattal vele! Alátámasztottnak tűnik a 107.000 fő. Elfogadom. Az első linket nyitotta meg nekem valamiért csak, de látatlanban elfogadom a többit is. A Google forditoval az jött ki hogy van I, II, III kategória. Azaz elhunyt, haditokkant, és megsebesült. Gondolom ebben benne vannak a luhanszki, Donyecki katonai regionális miliciak veszteségei is az elhunytak és sebesültek. 
És az ukrán veszteségről van is  adatod az  elhunyt+sebesültek száma? Mert gondolom azért ők se golyóállok, mikor a beásott vonalakat rohamozzzak. 
berlini
berlini 2023. 11. 18. 21:20
Ismerem Placi-t.
Őt tényekkel nem lehet meggyőzni.
Az ingatlanos topicban 3 éven keresztül várta a méretes (40%-os) esést.
Ott is jöttek havonta az adatok, de mind hiába.
Törölt felhasználó 2023. 11. 18. 20:25
102700 jött ki nekem is 🤓!
Törölt felhasználó 2023. 11. 18. 19:55

Itt van a vonatkozó orosz rendelet, a kártérítésről: 
https://sfr.gov.ru/grazhdanam/social_support/mery_podderzhki/Military_families/compensation_for_military_personnel/?ysclid=ln4qgyzq42663129181
.
Itt van a költségvetési tervezet:
https://sozd.duma.gov.ru/bill/448555-8
.
Itt van 2022-es adatsor, a különbségek kiszámolásához:
https://www.consultant.ru/document/cons_doc_LAW_402647/2a0c302e4e27e4cde1f497046e0373edf072af7b/
.
Itt pedig a levezetés a számoláshoz:
https://pointmedia.io/story/6527cfd0274c780b0a8cced9
.
Én elfogadom a számítást, TE mennyit számoltál ki?
A csatolt adatokat gondolom elfogadod (pl.: DUMA  kormányzati oldal)
.
Érdekesség!
Az orosz költségvetésből 1,3 billió rubelt fognak költeni az Ukrajna elleni harcokban elesettek családtagjainak, vagy a sebesült katonákra, összevetésül a teljes oktatási büdzsé 2024-ben 1,5 billió, az egészségügyi 1,6 billió rubel!
Placi82 2023. 11. 18. 18:59
Tudjátok mit írjátok le nekem Zsombi, aminek van értelme. És István is irhatja. Egyetlen egy kérdés. Mi fog történni, ha egy alternatív valóságban holnap kivonulnak az Oroszok a 4 orosz többségű kisebbségu megyéből, és Krimbol is.? Na akkor mi lesz 1 hónap, 6 hónap, 1 év, 3 év múlva. Nekem van sejtesem. 
Placi82 2023. 11. 18. 18:33
Előzmény: #51717  Phylaxa
Ennyi. Köszönöm. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek