Már vártam, eléggé megkéstek, az egyszemélyi kultusz híveinek az szokott lenni a mentsvára: nem hülye, hanem mesteri! Csak a racionalitás mond ellent neki, mert az oroszok, mint támadó fél minimum háromszor nagyobb veszteségeket szenvedtek és ez az alsó határ. Legutóbb még arról panaszkodott, hogy minden négyzetméterért meg kell küzdeniük.
Nem ekkor a magyar tanácsköztársaság,és az orosz(szovjet)hadsereg egy oldalon volt... Meg is ijedtek ettől alaposan a Nyugati vezető hatalmak(tartván a példa ragadósságától) A Trianoni békeszerződésbe benne volt ennek is a bosszúja..
Nem tiszta itt nekem valami... Mint a török háború idején a várfoglalások. Ha körbekerítik és nem csinálnak semmit, akkor mi történt volna ? Eszement pilot üzemmód ez valamire, szerintem.
Azt értem én,hogy nem mindenki szimpatizál a Tanácsköztársasággal,De ezzel a húzással,hogy elárulta Horthy Úr a haditerveit az egyetlen harcolni képes és akaró reguláris seregnek,összeroppantotta az ország védelmét! Ezekután az antant azt írathatott alá amit nem szégyelt...lsd.Tianoni békeszerződés.. -((
Azért vitéz Horthy Miklós Úr megtette előbb azt a kis szívességet az antant francia tisztjeinek levitte Szegedre a Vöröshadsereg haditerveit és átadta nekik... Köszönjük!
Ez nem egészen így volt Trianon esetében. Mivel kitört az orosz kommunista forradalom, és győzött is, a nyugati hatalmak megijedtek a forradalom exportjától, amit Lenin ráadásul meg is hirdetett, ezért egy pufferzónát akartak létrehozni megerősített Romániával, Csehszlovákiával és a Szerb Királyság és a Szlovén-Horvát-Szerb Állam egyesítésével, és 1918 végén így jött létre a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság. Magyarországon még az is probléma volt, hogy az Őszirózsás Forradalom kitört, majd Kun Béláék - miután a hivatalban lévő hadügyminiszter, Linder Béla eszetlenül szétzavarta a hadsereget - a Tanácsköztársaság Vörös Hadseregével megindultak a Felvidékre, stb. Az országban pedig kupleráj volt, szinte 6 naponként váltották egymást a kormányok, míg végül az Antant ideküldte George Russell Clerk brit diplomatát, aki megállapodott Horthyval, hogy az Antant támogatja Horthy kormányzóvá történő kinevezését, ha rendet tesz az országban és aláírja a trianoni békeszerződést.
Ez pontosan így van. Sokszor már akkora a bizalom, hogy egyes mintákat a felügyelő már csak amintázó zacskókban látja. Ennek az is az oka, hogy kevesen vannak és nincs idejük körbejárni a raktárt, felügyelni a mintavételezést. A vetőmag szakmában, a tisztaság, csíraképesség a legfontosabb, ami nem veszélyezteti az egészséget ellenben az élelmiszeriparral. Ha valaki a vetőmaggal huncutkodik, kelés után az meglátszik, így utána lehet ítéletet hozni és esetleg átnyergelni a konkurenciához, ezért nem nagyon éri meg.
De legyünk nyugodtak, mert magyar malomból, biztosan magyar liszt jön ki ! Már csak az a kérdés, hogy honnan van a gabona. :) De ezt a kérdést senki nem fogja feltenni...
Az tetszik, mikor kijelentik, hogy mindent ellenőriztek április óta. A vetőmag szakmában dolgoztam, az másról nem szólt, csak mintavételezésről. Mi 20 tonnás adagokból vettük a mintát, de még ott is sokszor előfordult, hogy 3 minta 3 féle eredményt hozott. Az áru gabonánál nincs megadva, így az is lehet, hogy 1500 tonnából vesznek 1 mintát, ahogy a malom esetében leírták.
OROSZ-UKRÁN háború