Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sonos csütörtök, 11:08
Előzmény: #104631  Hondatti
Szia!
Én eddig úgy gondoltam, hogy a Mubadalától érkező pénzösszeget a tenger alatti kábel fektetéséhez fogják forrásként biztosítani, és egyfajta fedezetet fogy nyújtani a yettel -  2 connect - one adótornyai. (hiszen korábban a yettelnél és megjelent a mubadala befektetőként - és jelenleg is arab tulajdonosok vannak többségben) Legalábbis a sajtóhírekből ezt lehetett leszűrni 
Az adósság kiváltására pedig Fekete Péter nyilatkozata szerint a dfc-s kötvénykibocsátást szerette volna fordítani a cég (vodás tranzakciók kiváltására) ami szintén a kormányzai átvilágítás hatására szeptember végéig fel lett függesztve egyesek szerint a cég által mások szerint az amerikaiak által) akkor szerinted annyira megfeneklethetek ezek a tárgyalások hogy módosíthatták a források eredeti céljait?
feel
feel csütörtök, 11:00
Előzmény: #104633  rice001
Mind eltunnek mint anno amikor leesett 1k-rol 300ft-ig👍
rice001 csütörtök, 10:59
Előzmény: #104634  BellaVita

Ha valaki nem tudta, hogy csütörtök van, mert 2 napot átmulatott, annak ez is hírérték.
Itt szerintem sokan nem tudják értelmezni a híreket.
Sokan pl. még 2-3 hónapja a másik fórumon írogattak, hogy a 4Ig műholdakat akar gyártani, ezt hogy, meg sokan elhiszik, hogy csak úgy gyártanak,mmert azt mondják és kinek, meg minek, stb.
Na sokan itt tartanak. Nekik, hogy az EU felkérte a céget, hogy a Hold körüli műholdprogramot írányítsák, igenis hír értékű. Az ha neked nem, akkor neked nem, de másnak lehet.
Gondosóra hírbe is te már azt láttad bele, hogy a céget a kormány sarokba szorította és ezért adja ingyen át a fejlesztett programokat, eszközöket, pedig már a szerződés aláírásakor is ez szerepelt.
Ha lejár, minden átadásra kerül ingyen :D 
Miért jó, hogy szándékosan mindent lefelé látsz a 4IGvel kapcsolatban??? 
Nincs részvényed miért szánsz rá ennyi időt?
.
Hondati Igazad van. számomra érthetetlen, hogy van 1 új hazai cég aki felveszi a külföldiekkel a versenyt az OTP, MOL és a Richter után és ez sok embernek csípi a szemét. Ők is látják, hogy valamit tudhatnak, mert ekkora kapcsolatrendszere, külföldi támogatottsága nincs hazai cégnek.
Külföldiek befektetnek és pénze adnak kölcsön, de a hazai kis tőzsdés, jósok, megmondóemberek jobban tudják és várják a csődöt, több éve. Számomra ez érthetetlen.
Micsoda negatív kitalációkat olvasgathattunk a fórumokon.
1613ft
OTP ma újabb történelmi csúcsot ütött!

Marina5
Marina5 csütörtök, 10:55
Vételi DbV. Ár      Eladási ÁrE. Db
3881,6131,616442
2001,6121,617685
951,6091,6201,601
9391,6081,6222,877
1,0001,6071,6242,000
1,7561,6061,62650
10,1011,6051,6272,000
1,0501,6041,628144
1501,6021,6302,000
1001,6011,635730
Piaci információk
Napi min1,606 HUF5 napos vált.-2.05%
Napi max1,636 HUF13 hetes vált.-16.72%
Nyitó ár1,636 HUF26 hetes vált.-46.75%
Utolsó kötés1,620 HUF52 hetes vált.-36.56%
Utolsó kötés ideje2026.09.17. 10:54YTD árfolyam vált.-61.06%
Napi változás (HUF)-7.0000052 heti min. záró1,430 HUF
Napi változás (%)-0.43%52 heti min. dátuma2026.08.18.
Előző záró1,627 HUF52 heti max. záró4,965 HUF
Forgalom (db)7,22152 heti max. dátuma2025.11.12.
Forgalom (HUF)11,678,78310 napos átl. forg.173 e db
Piaci kapitalizáció486 Mrd HUF3 havi átl. forg.2,813 M db
PiacBÉTBéta (S&P500-hoz mérten)0.54
DevizanemHUF
Hondatti
Hondatti csütörtök, 10:48
Rice.
Ezt kár is elemezgetni.
Mindíg is voltak és lesznek is a lefelé nyilas emberek!
Sokszor én sem érten de úgy van ahogy mondtad. Ellendrukkerek!
Így kerek a világ.
Azért vannak itt mert van lefelé igy nyíl semmi másért. :)
Aki nagy bukóval űl bent annak nehéz most pozitívan felemészteni azt, hogy ennyi pozitív hír hallatán miért nem emelkedik? (hozzá teszem nekem is van bent bukó pakkom)
Még akkor is ha Te vagy Én vagy bárki más pozitívan érvel és próbál konyhanyelven magyarázni.
Utólag meg már senkit sem fog érdekelni, hogy ÉN MEGMONDTAM........
Ez van sajna.
Katát, Rellimet is megértem néha nem vagyunk egyformák.
Mondjuk Katát nem, hogy nem szeret táncolni de mindegy. :)
De újból leírom, így kerek a világ.
BellaVita csütörtök, 10:38
r1620
BellaVita csütörtök, 10:36
ez én állításom, hogy a piac dönti el, hogy van - e hírértéke vagy sincs. 
látni fogjuk a forgalomból és az árfolyamból... 
Veled ellentétben, nekem nincs akkora önbizalmam, hogy ad hoc kijelentsem, hogy hírértéke van. 
Annyi apró észrevételt azért tennék, hogy a logikád - miszerint tényeket közöl, tehát van hírértéke - icipicit sántít... egy konkrét, egyszerű példával rá is mutatnék, hogy a tény nem egyenlő axhírértékkel. 
Csütörtök van... 
ennyi. 
közöltem egy tényt, aminek a világon semmi hírértéke nincs 
rice001 csütörtök, 10:27
Előzmény: #104626  BellaVita

Ha tényeket közöl, akkor hír értékű.
A cikk tényeket közölt. Kár ezen vergődni.
.
Azok az infók, amiket itt a fórumokon osztottak meg sokan, meg egymást licitálták felül, hogy választás után a 4IGét tönkreteszik és csőd, majd mivel ment tovább a cég, jött az újabb megmodás - károgás, hogy az új kormány felállása után teszik tönkre és csőd, majd mivel ment tovább megint újratervezés, hogy a kormány megalakulása után 1 hónappal, stb. Meg a választás óta írogatták többen, hogy az új kormány 1ft-ot sem fog a 4IGnek kifizetni, most meg kiderült, hogy csak az informatikában 200milliárdos élő szerződése van, amit teljesít és a kormány fizet neki.
Utána még páran írták a hadiipart, hogy ott nem lesz szerződés, se régi se új, de most Ruszin több nyilatkozatot is tett, hogy támogatja a gyárak fejlesztését, mert a hazai haderőt itthonról szeretnék ellátni és a NATOba is exportálni.
Na most ezeknél a károgóknál nagy a csend. Hirtelen elfogytak a beírások.
Már én vagyok a fárasztó a másik fórumon, mert megosztom az új híreket, amik az ő elmúlt 
több hónapig írogatott várakozásaikat cáfolják meg. Érdekes így nézni :D
Egyébként választáskor a másik fórumban számolták vissza a napokat, hogy még hány nap van a 4IG csődjéig, persze ezt a többség már elfelejtette, de sokan eladták miatta. Utána ugyanúgy számoltak vissza kormány megalakulásakor is. 
Te meg jössz a cég támogatásával kiadott cikkel, ami tényeket közöl.
Miért is rossz ez???
itt van jövőképe a vezéreknek. Ilyen gyorsan cég még nem nagyon növekedett itthon.
most pont az látszik, hogy nem lassítanak, hanem a következő 2-3 évben még nagyon gyors növekedést akarnak elérni, hogy mindenhol jó pozíciója legyen a cégnek.
Persze ezt is sokan negatívan látják, de akkor ők mit látnak pozitívan? Miért jó nekik, hogy ellendrukkerek?
Külföldi jobb mint a hazai szerintük? Miért? Hazai gazdaság ellen szurkolnak, közben meg Orbán ellenesek, ki érti ezt? én tényleg nem.  :D
1618ft
Hondatti
Hondatti csütörtök, 10:20
Nem is tudom ki említette itt a labdás hasonlatot.
De most tényleg ez az érzésem nekem is.
Mintha nyomnánk lefelé egy labdát és az a sok energia csak arra vár, hogy elengedjük.
Csak ki ne durranjon!:)
Hondatti
Hondatti csütörtök, 10:17
A török hadiipari láb (Gidrán & Nurol Makina): 
Jászai ankarai tárgyalásai révén a 4iG kizárólagos disztribútori és támogatási jogokat szerzett a Gidrán 4x4 páncélozott járművekre. Ha a kormányzati átvilágítás zöld utat ad, a Rába Nyrt. (ahol a 4iG megszerezte a többséget) gyárthatja, a 4iG pedig digitalizálhatja ezeket a harcjárműveket. Ez több száz milliárdos, biztos állami megrendelést jelent 2030-ig.
Az arab tőke (Mubadala szuverén alap): 
Jászai emírségekbeli látogatásai (legutóbb 2026. szeptember közepén) közvetlenül ágyaznak meg az abu-dzabi Mubadala alap milliárdos befektetésének. Az arab tőke részvénykonverziós hitelek formájában érkezik. Ez egy csapásra megoldja a piac által leginkább rettegett problémát: a 4iG hatalmas adósságállományának leépítését (deleveraging), méghozzá piaci hitelek nélkül.
A SpaceX (Starlink V2 & Sovereign Solutions):
Ez a partnerség a koronaékszer. Ha a kormányzati átvilágítás lezárul, az állam és a NATO-szervek azonnal megrendelhetik a 4iG-től és a SpaceX-től a zárt láncú, műholdas nemzetbiztonsági kommunikációs rendszereket.
Ha Jászai nemzetközi sakkjátszmája beérik és a kormányzati átvilágítás zöld utat ad, a 4iG a Budapesti Értéktőzsde történetének egyik legmeghatározóbb sikersztorijává válhat. A kockázatok (adósság, politika) szinte teljesen szertefoszlanak, a növekedési potenciál pedig globálissá válik. (Forbes)
BellaVita csütörtök, 10:09
r1612
Ecpec
Ecpec csütörtök, 09:56
Előzmény: #104622  BellaVita
Talán a nagyobb, akár kormánypárti vagy ellenzéki sajtóorgánumok nem fizetettek? 
Ugyanaz a vers, csak nagyban. 
Színház az egész világ!
BellaVita csütörtök, 09:55
Előzmény: #104627  Matti
hát nem tudom, de a tőzsdén, ha nem vagy objektív, hosszú távon csak buksz és/vagy lényegesen kevesebb profitot realizálsz, mintha próbálsz objektív lenni...
ez persze a saját - tehát szubjektív - véleményem :D :D
Matti csütörtök, 09:54
Előzmény: #104625  Zno
Aki felvesz egy "állandó szkeptikus" alapállást, könnyebben tudja magát független-objektívnek pozícionálni.
BellaVita csütörtök, 09:53
Előzmény: #104625  Zno
semmit sem próbálok tompítani, pláne nem hazugságnak feltüntetni.
Egyszerűen csak leírtam egy tényt, hogy ez nem egy független újságírói cikk, hanem egy fizetett tartalom, vagy nevezzük PR-cikknek volt...
Ez egy tény...
És az, hogy ezt a befektetők mennyire tekintik hírértékűnek, pozitív tartalomnak, úgyis látni fogjuk az árfolyamon... ez megint tény...
ha visszaolvasol, folyamatosan arra kérem a tisztelt fórumtársakat, hogy próbáljunk objektívak lenni, páros lábbal a realitások talaján állni...
Zno csütörtök, 09:45
Előzmény: #104623  rice001
A tegnapi Ruszin nyilatkozat amit remélem már minden részvényes megnézett és értelmezte azt egy folyamat kezdete amiben a politikai kockázat kiárazódik a részvényből!
BellaVita és akkor mi van ha fizetett cikk? Attól még tényeken alapszik. Te itt minden pozitív dolgot igyekszel tompítani vagy hazugságnak feltüntetni. Inkább nem is kérdezem mi a szándékod ezzel.
scalad2 csütörtök, 09:39
Előzmény: #104622  BellaVita
Igen, köszönjük az észrevételt!
A reklámra egy egész iparág épül amúgy, talán nem mondok ezzel újat.
Van hatásos és kevéssé jó. Remélem ez jóféle :)
rice001 csütörtök, 09:33

Abbamaradtak a beírások, hogy a kormány nem rendel a 4IGtől és, hogy semmit nem fizet majd neki :D
Ez már akkor csökkent, amikor kiderült, hogy a 4IGnek 200milliárdos élő informatikai szerződése van, amit folyamatosan teljesítenek és a kormány folyamatosan fizet érte :D
Mostanában Ruszin nyilatkozatai is ebbe az irányba mutatnak.
Várpalotán a lőszergyárat, Zalaegerszegen a harckocsigyárat akarja fejleszteni és kijelentette, hogy hazai fegyvereket szeretne a hadseregnek és mivel Európa legkorszerűbb üzemei ezek, ezért itthoni segítséggelkell a NATOt felfegyverezni :D
https://www.economx.hu/belfold/2026/09/16/varpalotai-loszergyar-ruszin-szendi-romulusz/
Tartom a véleményem, hogy Jászai által több lebeszélt hazai hadiipari fejlesztés és új gyár lehet.
USA, török, német, arab, cseh cégekkel! 
A kormány ha megegyezik a 4IGvel, utána ezeket támogatni fogja, mert gyakorlatilag 1 
kiugrási lehetőség a gazdaságnak. (SAFE!)
Jászai arab kapcsolatai még a hazai energiaiparnak is jól jöhet, főleg most.
https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/uj-befektetesi-lehetosegekrol-targyalt-a-4ig-abu-dzabiban.html
1606ft  Emelkedjünk végre. Dobálózóknak kezd elfogyni. Kéne 1 kis vételi erő, de csak mindenki vár.
BellaVita csütörtök, 09:29
Előzmény: #104620  Zno
Ugye láttátok cikk címe végén az (X)-et?
Ez azt jelenti, hogy fizetett tartalomról van szó, tehát pénzért, megbízásra, marketing céllal készült a cikk.
Tehát ez egy jó reklám, nem tudom, hogy befektetői szemmel nézve hírértékkel bír-e...
majd kiderül
nyugdijas csütörtök, 09:26
R 1629

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek