Ez most más! Ezek mindent szétvernek, amit a Fidesz létrehozott. Én eddig a dijnet-en keresztül kaptam/fizettem a Telekom számlámat. Most jött az értesítés, hogy ennek október 31-én vége, a Telekom kilép a Dijnet rendszerből.
Én nem akarom szétdarabolni. Jászai már régebben mondta, hogy a telekommunikációt külön őzsdére hoznák. ennek sok előnye lenne. pl. telekommunikációba fektető alapok, osztalék részvényekbe fektető alapok, befektetők vehetnék a tőzsdére hozott telekommunikációt. most nem veszik, mert mást is tartalmaz a cég és nem fizet osztalékot. Ha külön tőzsdére jön akkor átláthatóbb is, stb. Ha így jönne tőzsdére nem változna szinte semmi. 4IG maradna a főtulaj, mellette az állam és azok akik jegyeznek az új cég részvényeiből. Mi részvényesek a 4IGben lennénk részvényesek és az által a telekommunikációban mint most. (Rábában is ez van) . 1 másik lehetséges tőzsdére jövetel, ha a kormány! szét szeretné darabolni a céget, mert stratégiailag kockázatot lát abban, hogy országosan több stratégiai üzletágat felügyel. Akkor simán bevezetheik a jelenlegi tulajdonosokkal a tőzsdére és kikerülhetne a 4IG alól. Kormány 38%, Jászai 33, Rheinmetal 15,5%, portugál 3,5%, török 2%, 4IG 2% közkéz 6%-os tulaj lenne Kb ez lenne az arány és akkor összesen 13,5% lenne közkézen (5% alatti tulaj) Persze így a telekommunikációs hiteleket a telko cég átvenné. 4IG megszabadulna rengeteg hiteltől és mint informatikai, űripari, hadiipari és energetikai cég menne tovább. Mindenki maradna a dbszáma szerint részvényes a 4IGben és a meglévő részvényei után kapna telkos új részvényt. A nézetem szerint nem járnánk rosszul, így sem. Ezt csak én találtam ki, de úgy gondolom, hogy 1 tőzsdei társaságot csak így lehet szétszedni. Amit sokan írtak, hogy megszűnik, meg tönkreteszik az ökörség, mert mindenki veszítene vele. 4IG az ország, részvényesek, munkavállalók, alvállalkozók, beszállítók és a kormány is. Egyébként 1 hasonló eset: pl. Lengyelországban 2 olajcég összeolvadása után, azt mondták, hogy túl nagy lesz és a MOL így került Lengyelországba, mert megvehette az eladott részeket, illetve beengedte itthon az ORLENt. Mindegy miket írogatunk, a lényeg, hogy 2 hónapon belül legyen megegyezés. 1584ft
Szerintem szórakoznak, mesterségesen alacsonyan akarják tartani, hogy olcsóbban fel tudják vásárolni. Valamelyik nap is milliárdos pakk cserélt tulajdonost. Most is 40 millás a forgalom, és az egy-kétszáz millió megvan szinte minden nap. Én türelmes vagyok, bár az utolsó pakkot alacsony árfolyamon, 1 500 környékén vettem. De kivárok. Persze, ez sem tőzsdei tanácsadás, csak vélemény, a tévedés lehetőségének fenntartása mellett!
Szvsz nem a kormány fogja feldarabolni a 4iGt hanem a a cég kivezeti a telcót és önnáló cégként lesz a tőzsdén. Mint a Mtel. Most mennyi szerintetek a telco árazása a 4iGban? Jóval az árán alul, sztem. Minden részvényes kapná az osztalékot, 4iGt beleértve. Ha őszel meg lesz a feltőkesítés és rendezve lesz a Voda hitel nem bánnám, ha ez megtörténne. Jól járnánk.
Szerintem ezt a szétdarabolást el kellene felejtsed. Elve mi az, hogy a Kormány úgy dönt, hogy legyen szétdarabolva? Ennek nagyon rossz üzenete lenne. Milyen megfontolásból? Politkai alapon? A Kormánynak nincs erre jogosultsága. Hogyan darabolnád szét? MI maradna a 4iG-ból? Leszeded róla a telcot és a védelmi ipart és marad az informatika? A legeredményesebb ágazatot, a telcot leszednénk a cégről? Miért is?
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.