Ha már kérdezed: Sztem az elmúlt hetek kommunikációjában túlzottan nagy hangsúly került a space and defence lábra. Szinte csak arról szólnak a kommentek, hogy milyen esélyek vannak a fegyver- és űrtechnológiában, ami sztem a cég esetében csak légvárak építése. Aki üzleti ügyekben tapasztalt, az tudja, hogy a "nem kötelező szándéknyilatkozat" és hasonlók csak olyan darab papírok, amiknek nincs értékük, mert ilyeneket egy jól sikerült üzleti ebéd után bármikor bárkivel alá lehet írni. Ugyanakkor alig esik szó arról, hogy a cégnek jól beágyazott, valós értéket képviselő telekom és informatikai lába van és azok hozzák a pénzt, az S and D pedig viszi. Az utóbbihoz sorolt cégek (pl. Colt CZ) szinte mind tőkehiányosak, veszteségesek és rendeléshiányosak. Ezen érdemben a SAFE sem fog változtatni még akkor sem, ha a politikai ellenszelet nem vesszük figyelembe. Ugyanis az a pénz csak az EU szabályai szerint költhető el, azaz hozzáférést kell engedni a nem magyar cégeknek is. JG egyszer már felépített egy fülig eladósodott céghálót (SCD), ami a válságban össze is omlott. Sztem nem ezt az irányt kellene erőltetni. A telekomban a növekedési kilátások korlátosak, de az informatikában szinte határtalanok. És ezeknél a politikai kockázatok is kisebbek, mint az S and D-nél.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.