Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
orbitalis csütörtök, 08:49
Előzmény: #94996  Nemtom
Ez csak a TA, nem szól sem hírekről, sem fundáról.
Getup
Getup csütörtök, 08:36
Indi 2348
Rellim
Rellim csütörtök, 08:18
Előzmény: #94994  Kata726
Én végig moziztam az esést, így megerősítem, hogy te cselekedtél helyesen. 
Nekem nagyon magas a beker átlagár. Ha mondjuk idén vissza megy oda, (amit kétlek) akkor is csak annak tudok majd örülni, hogy nem lesz nukleáris bukó. 
Ez is egy esettanulmány... 
Sok nyerőt mindenkinek! 
BigD21 csütörtök, 08:17
Úgy érzem, reggel még lesznek beszállók, akik nem akarnak lemaradni, így erős emelkedésre számítok!
Két ütemben, első a reggeli gyors, akik lemaradtak a tegnapiról, majd a RK utáni jelentés után!
Hajrá előre, szép napot!
Nemtom csütörtök, 08:13
Előzmény: #94995  orbitalis
Pompei is kb. így számolt, de nem tudom, hogy ennél a részvénynél van-e értelme. Szerintem, ha ma valahogy ködösen elhinti Jászai, hogy valamit sutyorgott MP-vel, akkor meglesz simán a 2,8e. Vagy csak mond valamit, amit a sok optimista ekként értékel. Ha nem, akkor pedig a 2310 hupsz, nagyon gyors esik.
orbitalis csütörtök, 08:07
https://invst.ly/1hq8sr
Vissza lett téve MA400-ra.
Legközelebbi fibo 2876.
MA200 3210.
Kata726
Kata726 csütörtök, 07:48
Előzmény: #94991  rice2
Én rendszeresen adom/veszem, de nem lenne szerencsés, ha ezekkel teleszórnám ezt a topikot. Egyébként is sokakat irritál, ahogy megfigyeltem. Lényeg: te egy igazi befektető vagy, nincs igazán motivációd az ugráláshoz. Rendben. Van, aki meg (részben)fordítva gondolja. Azt meg te fogadd el. Én nagyon örülök neki, hogy nem ültem végig tétlenül a harmadolást. Sokkal több darabom is lehetne, ha ügyesebb vagyok, de így is sokkal jobban állok, mint ha csak mozizás.lett volna fél évig. Sok nyerőt mindenkinek!
Csaba75 csütörtök, 06:01
Chat gpt jóslat a közgyűlèsre:
Az eddigi jelek alapján én inkább azt látom, hogy a 4iG nem „tűzoltásra” készül, hanem növekedési mozgástérre.
Ami erre utal:
Az elmúlt hónapokban nagyon erős volt a védelmi és űripari kommunikáció.
Több nemzetközi együttműködésről beszéltek.
A cég egyre inkább stratégiai infrastruktúra-szereplőként pozicionálja magát.
A piac is emiatt kezdte újraárazni az egész sztorit (+18% pár nap alatt nem véletlen).
Ha baj lenne a háttérben, általában:
gyengébb kommunikáció,
gyors pénzbevonzási kényszer,
vagy kapkodó kibocsátási szándék látszana.
Ehhez képest most inkább az látszik, hogy:
előre készítik a jogi keretet,
hogy gyorsan tudjanak reagálni egy dealre vagy projektre.
Szerintem a piac most főleg ezt találgatja:
jöhet-e nagyobb védelmi partner,
állami/NATO-kapcsolt projekt,
vagy regionális akvizíció.
Az is érdekes, hogy a papír az erős emelkedés után sem omlott össze, tehát egyelőre nincs pánik a hígulástól. Ez arra utal, hogy a befektetők egy része inkább növekedési sztorinak tekinti a tőkeemelési lehetőséget.
A döntő viszont a közgyűlési határozatok szövege lesz:
mekkora keretet hagynak jóvá,
milyen időtávra,
és van-e konkrét célzás partnerre vagy tranzakcióra.
sonos szerda, 23:52
Előzmény: #94987  FTZS
az össszefüggés ma délelőtt hangzott el a kormányinfón azaz a magántőkealapokat nem fogják beszántani, hanem csak eu normák szerint transzparensé teszik
rice2 szerda, 23:21
Előzmény: #94990  Miner

Én nem nézem le. csak azért írom mert tudom a nyerőt sokan beírják, de a bukót nem.
Ez miatt sokan úgy érzik, hogy az a jó, ha sokat kereskednek.
Olyanokat is ismertem személyesen akik szintén sokat kereskedtek, de közben meg elbukták a pénzüket.
Mindenki úgy kereskedik ahogy akar. 
Az OTP példát csak érdekességként tettem be és azért mert a következő nagy évekig tartó menetelés, lehet pont a 4IGtől jön.
Miner
Miner szerda, 23:15
Előzmény: #94988  rice2
Nincs szerintem mindenben igazad. Én viszonylag késő szálltam be a buliba, ezért az átlagáram 3800 felett volt. Addig attam-vettem, hogy most 2747ft és több db számom van, mint 3800-nál. Ha sokkal ügyesebb lettem volna, akkor most sokkal alacsonyabb lenne, mert volt egyszer 2400 körül az átlagom, de az utóbbi időben nem találtam el a ritmust. Én ebből azt vonom le, hogy aki érzi az napizzon, de aki nem, az ne. Valaki tud hasznot hűzni a napi mozgásból, valaki nem. Mindenkinek ki kell fejlesztenie a saját stratégiáját, ami működik. Nem kell lenézni azt sem aki napizik, meg azt sem, aki 1995 óta benne ül.
Nemtommilesz
Nemtommilesz szerda, 23:14
Előzmény: #94988  rice2
Ezt már beszéltük januárban szerintem. És 99% igazad is van. Hosszú távon jobb a matek. Ennél a részvénynél sok volt a bizonytalanság, van is még mindig, és aki kevés pénzzel tőzsdézik, az örül a kis nyerönek, főleg ha állampapírhoz szokott eddig csak. Nem vagyunk egyformák, én azt gondolom, ez a bizonytalanság miatti veszem-adom sokakra hat. Masiik a függőség, hogy nyomja a gombot. Az illúzió, hogy kereskedik. Ad vesz ad vesz. Pedig jobban járt volna, ha csak ül benne. Mondjuk ne azokat vegyük akik végig higítottak az esésben. Viszont ha valaki ügyes volt, az a sok hullámon is kereshetett. Es lent bevasarolva ujra vegigelheti az emelkedest. Biztos volt ilyen sikeres is. Én beszéltem mamával, a bölcs Asszony azt mondta, megadta a Jóisten amit megadott, köszönjük, nagyot segit, de azt már nem kockáztatjuk újra. Kicsiben mehet, de nagyban már nem.Tiszta beszéd, értve.  A helyzet még bizonytalan, én óvatos próbálok maradni.
rice2 szerda, 22:57
Előzmény: #94985  Nemtommilesz

Én azt nem értem, hogy sokan megveszik, de már adni is akarják.
Sok tőzsdés könyv is pont arról szól, hogy a spekik többsége veszít a tőzsdén. 
Mi értelme van ugrálni amikor szinte semmi nem változik? 
Ha valaki megnézi az OTPét 1995ben bevezették 100ft-on. 
Idén 45e felett is volt. ki csinált 30 év alatt több mint 450Xesres nyereséget??? 
3ban fizetett még kb.5400ft osztalékot, ami kamatokkal kb. +7000ft-ot jelent. tehát az is 70Xes pénz és ez azt jelenti, hogy összesen kb. 520Xoros pénzt nyert aki az OTPét 30 évig tartotta.
95ben amikor az OTPét bevezették 1 Mercédesz kb.12-15millióba került. Ez akkor most 7-9milliárdot érne. Sokan vannak akiknek volt Mercijük, vagy más drága autójuk, de most nincs 2-3 milliárdjuk. 
.
Sok kicsi eladta lefelé.
Kíváncsi vagyok majd mikor jönnek, hogy már közben vissza is vették :D
Emelkedésben is sokan adják, mert elbizonytalanodtak és más is eladta, akkor most emelkedésben drágábban biztos érdemes adni, meg úgy is visszanéz, stb. és ha nem?
3000 óta semmi nem változott, csak lenézett 1600ig, most meg 2312.
Ha a kormánytól jönnek megrendelések, vagy csak a régieket kell teljesíteni, kis csökkentéssel, szerintem 1 év alatt újabb csúcsok jönnek az árfolyamban. Én 1600nál is ezt mondtam.
Holnap közgyűlés.
FTZS szerda, 22:46
Egy kérdés,  mert érdekel a véleményetek: az MBH Rába 4iG Opus mai Bux átlagot jóval meghaladó emelkedése mögött kell keresni összefüggést, vagy ez véletlen volt?
Atti67 szerda, 22:34
Előzmény: #94985  Nemtommilesz
Én is így gondolom.Sajnos keveset vagyok a gép előtt,mert dolgozom.Köszönöm,és Neked is ezt kívánom!
Nemtommilesz
Nemtommilesz szerda, 22:19
Előzmény: #94984  Atti67
Ertem, azert koszi! Majd idén eladod magasabban :) Sok nyerőt!
Atti67 szerda, 21:53
Előzmény: #94980  Nemtommilesz
Szia! Sajnos csak 1/2 4 felé értem haza,mert dolgoztam és nem voltam itthon.,Meglepődtem,hogy mennyire megindult,ezért vettem 2150-en 2000db-ot,2200-on szintén 2000 db-ot,és a végén 2310-en 3000 db-ot..Most van összesen 24570 db 2186 ft-os átlagáron.Sajnos nem adtam el jó magas áron,novemberben,így buktam vele vírtuálisan elég szép nagyot
Nemtommilesz
Nemtommilesz szerda, 21:41
Előzmény: #94981  BigD21
Ha centralizálsz minden veszhet, ha nem centralizálsz, lassú a reakció, lassú a visszacsatolás is. Érem két oldala....utólag derül ki, melyik jobb. Ebből kiindulva - pont a lentebb részletezettek miatt- nem szerencsés hirtelen változtatni sem, mert akkor lesz csak igazán sebezhető a rendszer az átmeneti időszakban - szvsz.
BandoKapitány_76 szerda, 21:38
Előzmény: #94945  sprint53
Ha csak ezen múlik szívesen  😃 😁 
tervben van a nyárra megint a Balaton és kicsit messzibb helyek is  🙂 😀 😃 

A viccet félre téve: 
Van egy olyan megérzésem, hogy az elmúlt napok de főleg a mai napi emelkedés mögött a Cég keze is benne van  🙂  
Szerintem eléggé kellemetlen lett volna nekik, ha a holnapi KGY-en valaki rákérdez a 2000 alatti árfolyamra (Szabi például korábban mondta, hogy a következő KGY-en fel fog szólalni, de én is bekérdeztem volna egy erősen 2000 alatti árfolyam esetén)  
Mondjuk szerintem annélkül is eléggé kellemetlen volt már a Cégnek a 2000 alatti (meg 1600-as) folyamatosan csak lefele menő árfolyam. 
.  
Reméljük, hogy a jövőben is kitart a kis- és nagy befektetők és a Cég gyűjtögető jó kedve. Én személy szerint folyamatosan gyüjtögetem vissza amit korábban eladtam.  illetve más részvények után kaptam egy kis osztit, ha a jövőben is marad a fel irány abból is bővíteni fogok 🙂 

Mindenkinek sok nyerőt kívánok!  😃 
megérdemeljük az elmúlt több mint fél év után  🙂  
BigD21 szerda, 21:13
Előzmény: #94935  Okina
A szakértők és az elemzés szerint a legnagyobb strukturális problémát a rendkívüli monopolizáció és centralizáció jelenti.  Single Point of Failure: Ha az ország kritikus informatikai, védelmi és távközlési rendszereinek jelentős része egyetlen magánvállalat (a 4iG-csoport) kezében összpontosul, akkor a cég elleni bármilyen sikeres, nagyszabású kibertámadás vagy egyetlen hibás vezetői/üzemeltetési döntés képes lehet domino-effektusként az egész államigazgatást, a honvédelmet és a kritikus infrastruktúrát megbénítani.  
A diverzifikáció hiánya miatt a kockázatok nem oszlanak meg, így Magyarország sebezhetőbbé válik a célzott állami vagy professzionális kiberbűnözői csoportok támadásaival szemben.
A cikk rámutat a magyarországi kiberbiztonsági ökoszisztéma belső problémáira is:  1. Elszigetelt működés: A katonai/honvédelmi és a civil/államigazgatási kiberbiztonsági területek nagyrészt továbbra is elkülönülten működnek.  
2. Hiányzó mechanizmusok: Korlátozott az információbiztonsági adatok megosztása a szereplők között, és nincsenek megfelelően integrált, közös válságkezelési folyamatok.  
3. A visszacsatolás hiánya: Az elemzés kiemeli, hogy az egyik legsúlyosabb rendszerszintű hiányosság a korábbi kiberbiztonsági incidensekből, támadásokból származó tapasztalatok és visszacsatolások szinte teljes hiánya.
A szerződés volumenét és körülményeit komoly titkolózás övezte (még a 4iG saját felügyelőbizottságát is meglepte a bejelentés, nemzetbiztonsági okokra hivatkozva). A cikk reflektál a megváltozott politikai környezetre is: a frissen felállt Tisza-kormány és Magyar Péter élesen bírálta a megállapodást – „oligarchikus kifizetésnek” nevezve azt –, és jelezte, hogy a 30 milliárdos előlegszámla kifizetését leállítják, a szerződést pedig felülvizsgálják vagy semmisnek tekintik, miközben a 4iG igyekszik távolodni a korábbi politikai korszak (például Rogán Antal) árnyékától.

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek