En nem nagyon hiszek a lefelé manipuláciokban. Inkáb a sok menekulo kereste azt a pár vevot akik minnél olcsobban vették. Ha már ilyen remek alkalom volt olcson vásárolni.
Ezt de jo lenne tudni… csak a sötétben tapogatózunk. A következő két hét után bízom benne, hogy látjuk az irányt. Azt az irányt, amit mindenki szeretne látni. És remélhetőleg a szándékos felezés hamarosan megszűnik. Amúgy ez mennyire elfogadott, hogy folyamatos alacsony vételi ajanlatok ki-berakásával manipulálják az árat és nem engedik feljebb menni. Mult pénteken ez történt 1800 magasságában. 15:00-tól figyeltem, amint magasabb eladási ár következett volna, valaki betölt 300-500 darabos packokat olcsóbban. Meg egész számnál mindig megjelenik a 15-20 ezer darabos pack, aztán meg hirtelen el.
Nálunk az állami kozbeszerzések rendszeresen keményen túlárazottak. Vagy van bennuk valami stikli. Csak a kokemény fidesznyikok hittek a kormány bejelentéseinek. De még az sem biztos. Ide vezetett a 16 év. Sajnos. De ott vagyunk ahol vagyunk. Mi lesz holnap, most az a fontos.
A tartalma nem nyilvános a keretszerződésnek. Ez esetben is csak kiforgatták volna a témában adott korábbi nyilatkozatokat. Ugyanis kis Hazánkban sincs már független újságírás, csak megrendelés alapú.
Ertem, h kell valami szám a végére. Ez kb. 3,6 milliárd Euro. Az ohajtott SAFE pénznek kb 25%. Valaki kiszámolta, hogy ez a pénz elegendo lenne tobb tíz dunai hídra. Nem csoda h felbojdul az ország, ha ilyen számot hall, még ha valoban jogos is. Az emberek ilyet nem tudnak a fejukben osszerakni, azért ezt valahogy kommunikálni kellene, nem eltitkolni. Az csak kontraproduktív.
Ez a sok "szupertitkos" szerzodés, már mint a szupertitkossága túl lett hajtva. Feleslegesen. Mert akkor johet a sok gyanakvás. Nem tudom, hogyan számolják ki az "okosak" ennek a szerzodésnek a 1300M árát az utolso forintig. Ha a szerzodés megkotésekor mondták volna, h van egy szerzodés, ezt kell végrehajtani 2035ig nagy vonalakban mirol van szo, az árát nem is kellett volna forintosítani, sok felháborodást megsporolhattak volna. Vagy legalább tompították volna.
Nem szídtam, fel sem merült bennem ilyesmi. Én is szeretem olvasni orbitalis véleményeit, elemzéseit. Csak most épp nem volt konzekvens. Először leírta, hogy szét fogják szedni a céget, majd utána egyetértett azzal, hogy mégsem. Pusztán erre mutattam rá.
MP és RSZR is tudott róla, de akkor MP miért nyilatkozott így, miért kellett így üzengetni burkoltan... Nem elég, hogy kivizsgáljuk vagy folyamatban van egy ellenőrzés. Miért kell oligarcházni? Ez inkább az erőfölényt akarja megmutatni szvsz. Ha egyszer így lejött 1600-ra akkor mondok még 1-2 ilyet és lesz 1200? Gondolhatja MP... Egy JG nyilatkozat vagy céges kommunikáció már jó lenne. Vannak részvényesek Jó Napot!!!
szia! jól mondod pénteken azért esett az árfolyam, mert egy olyan szerződés tudtak meg a részvényesek, amit feltehetően az új kormány majd az ő szája íze módosítani fog. vagyis azért esett mert MP még mindig kampány módban a social media részére , és ezért mindenki vesszen aki korábban a fidesszel vagy az állammal üzletelt. Erre a "játékra" nagyon sok kisbefektető rájátszik, mert a magasabb áron vett részvényeiket piacin vagy piaci alatt eladni és még alacsonyabban akarja visszavenni.Nézetem szerint sajnos a kisbefeketetők végzik ki ezzel a módszerrel az árfolyamot 3800 óta. Erre az esésre jönnek a spekák, trollok stb. akik ezt a eladási hullámot turbulensé teszik.Elvileg a szerződés szupertitkos volt, ezért sem beszélhetett róla egyik fél sem - mégis valaki szivárogtatott a hvg-nek, és amikor ez kitudodott, akkor a miniszterelnök úr úgy kommunikálta kifelé hogy az Orbáni oligarhák ebből a pénzből nem fognak kapni. - Azt azért nem árulta el, hogy 4ig SDT Zrt egyik tulajdnosoa éppen a regnáló állam vagyis nem az orbáni rendszer, hanem az új kormány fog ebből profitálni,és azt sem árulta el hogy ő maga is tudott már a szerződés létezéséről hiszen a benyújtott előleg számlát már egyszer átütemezték, vagyis az én nézetem szerint ezt a szerződést élő szerződésnek tartották, nem akarták felbontani, max csak változtatásokat közölni. Továbbra is tartom hogy az egész cirkusz a szerződés körül a választóknak hergelésére szól, mint minden kirakott video, de az is elképzelhető hogy MP körüli gazdasági körök akarnak nagyon olcsón bevásárolni a a részvényből.Egyébként a szerződés a SAFE hitelből finanszirozandó beruházások egyrészét fedi le, melyet mindkét kormány támogatott, támogat. Az idő rövidsége miatt túlsok változtatást MP nem tud eszközölni mert május 30-ig le kell ütni a safe hitelt 32025R1106 A Tanács (EU) 2025/1106 rendelete (2025. május 27.) az E...
Engem az én pénzem érdekel, JG nyilván az ové. Hát torodjon vele. Mellesleg JG van megbízva és fizetve torodni az én részemmel is, nem én az ovével. MP-nek is valoszínu JG van problémája és nem velem vagy a tobbi részvényesel. Már tobbszor a múltban megírtam, sz a 4iG már túlnott a NERen és ha valamit vissza kell adni vagy modosítani, hát legyen. Mindenképpen van mit tisztázni mindenkinek. MP eddig csak dumált, és a JG nem mondott semmit vagy nem sokat.
Sz ha szétverné MP a 4iGt, mivel RM a 25% tulaja, úgy kellene csinálni, h a RH ne szenvedjen kárt. Ez, sz, lehetetlen. Megtalálni annak a modját, h csak JG legyen érintve az sem egyszeru, gondolnám én. A N7 termelo eszkozei és az ingatlanok az állam tulajdona. 4iG csak bérlo. Az tény, h a 4iGt az állam hízlalta fel, sokféle modon, biztosan van mibe politikailag belekotni de jogilag, nem tudom. Egy dolgot biztosra veszek, hogy nem lesz hosszútávon kifizetodo JG túlzottan okoskodni, szorszálat hasogatni és hasonloképpen játszani az eszét. Lehet h meg kellene neki csinálni az elso lépést KI felé és felhívni a figyelmét a már megkotott szerzodések fontosságára az állam és a gazdaság szempontjábol.
1. "JG pakkja nem érdekel, cak a tiéd" nagyon rossz hozzáállás. Ebből a cégből Jászai és a menedzsmentje csinált számottevő vállalatcsoportot. Ha JG pakkja elpárolog, a tiédre is keresztet vethetsz árfolyam, külföldi védelmi ipari szerződések és bármiféle jövőkép tekintetében. 2. Én nem szeretném, ha az állami tulajdonrész tovább nőne a cégcsoportban, mert abban a pillanatban megjelennének itt a politikai potentáltok, meg a soha nem hallott menedzserek, amire eddig hála istennek nem volt példa. És látva az állami vállalatok közel 40 éves működését a rendszerváltás óta, abból én köszi, itt nem kérnék. Az sem véletlen, hogy az állam végül a saját védelmi portfóliója eladása mellett döntött, mert egy állami vállalat képtelen pl. új export piacok behúzására. Márpedig ezeket a cégeket akkor is fenn kell tudni tartani, amikor épp nincsenek állami megrendelések. És még azt sem lehet mondani, hogy elkótyavetyélték, mert a kritikus infra, a gyárak, a termelő eszközök állami kézben maradtak, az állam a kereskedelmi jogokat adta el a 4iG-nek sok tízmilliárdért. 3. Véleményem szerint nem megy már sokáig tovább, hogy az influenszer bosszúpolitizálással, meg a hozzá nem értő nyilatkozatokkal teljesen szétverjék ezt a céget, egy MOL árfolyamot, vagy egy Richtert. (Btw én a Mol-on is buktam köszönhetően az új miniszterelnök úr szakértői kormányzásnak.) A világon mindenhol a tőzsde a megtakarítások és a tőkepiaci befetktetések motorja, ahol tisztelik a befektetőket. Csak Magyarországon tekintenek rá úgy, hogy itt csak a "hiénák" nyerészkednek. Azt persze hajlamosak elfelejteni az urak, hogy itt is magyar állampolgárok pénze ég el éppen. Szóval én várnék némi lobbi munkát a BÉT vezetőitől is. Ha így megy tovább ugyanis, mindenki elviszi majd innen is szép lassan a pénzét.
“A háttérben két magántőkealap
A 4iG tulajdonosi összetételének másik különlegessége, hogy két magántőkealap, az iG Tech és az iG Com is a részvényese, az utóbbi majdnem 40 százalékkal. A magyar jog – nem egészen megfelelve az uniós elvárásoknak – lehetővé teszi, hogy a magántőkealapok végső tulajdonosait csak az MNB és az adóhivatal ismerje, így nem tudni, kinek vagy kiknek van mintegy 40 százaléknyi beleszólásuk a magyar hadiipar gyártási potenciáljának javába.
A Direkt36 oknyomozó újságírói közelebb kerültek a titok nyitjához, mert másfél évvel ezelőtt betekintést nyertek bizonyos iratokba, és azokból az derült ki, hogy az iG Com mögött jelentős részben állami befektetés áll. Egy eredetileg állami befektetőcég, a Széchenyi Alapok Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 2021 végén 72 milliárd forinttal járult hozzá, hogy az iG COM tőkeemeléssel részvényeket vásárolhasson a 4iG-ben. Bár a kormány időközben az Óbudai Egyetem vagyonkezelő alapítványának juttatta a Széchenyi Alapokat, ettől még a befektetési portfóliónak nem feltétlenül kellett változnia, tehát ez a – húszéves futamidejű – állami forrás még mindig a magántőkealapban lehet.”
hvg
https://hvg.hu/360/20250617_Ki-viszi-a-puskat Ergó, ha és amennyiben ez valóban igaz akkor JG főnöke valójában a mindenkori miniszterelnök.....szvsz.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.