Szoval mi lehet a legrosszabb kimenetel. Nincs 1300Milliárd. Ez OK. Most. De a végén a digitalizáciot meg a tobbit is el kell végézni úgyhogy valami itt is lesz, csak késobb. Lehet a kormány, MP, felajánl egy "dealt" amit JG úgymond nem utasíthat vissza. Mivel JG és az általa kontrollált alapok a legnagyobb részvényesek, e részvénypakk egy részét fel kellene ajánlani az államnak és igy valojában az ingyen pénz és a túlárazás vissza kerulne az államhoz. Fogalmam sincs hogy ez egyáltalán jogilag lehetséges. De JG pakkja nem érdekel, az én pakkom érdekel. A tobbi nagy és kis részvényessel mi lesz? KI és Kármán piaci emberek, nem ideologusok. Nem csinálhatnak olyan kaotikus tozsdei es befektetési kornyezetet ahol nem lesz a befektetok pénze és a megkotott szerzodések jogi és torvényi biztonságban mert itt nem csak JG-rol van szo.
csakhogy jól értem-e: azért adják a részvényt, mert kiderült, hogy van egy 1300mrd-os szerződés, amiről "elfelejtett" kommunikálni a vezetés? És lehet, azt részben vagy egészben felmondja az új kormány? Röviden, legrosszabb forgatókönyv: volt 1300mrd, nincs 1300 mrd. Hatás 0. Akkor miért esik? Ha más oldalról nézzük: itt nagyon sokan nagyon komolyan hibáztak: - beszélhetett e erről az új miniszterelnök (titkos, stb.) Ha igen, miért nem kommentelt a cég? -miért nem kérte a kereskedés felfüggesztését azonnal a miniszterelnöki hír után a kibocsájtó vagy a felügyelet vagy egy független kisbefektető érdekvédelmi szervezet? Olyan jelentős hír, ami lehet kacsa, lehet nem, de nem tudott egyszerre széles körben eljutni a befektetőkhöz. -indul e vizsgálat bennfentes kereskedés gyanújával a szerződés kötés napjától a pénteki napig? -miért nem kommunikálta a cég a szerződéskötést? szerintem a kereskedést fel kell függeszteni, míg nem tisztázódik a szerződés ténye. A bennfentességet ki kell vizsgálni. Ha történt hiba- cég nem tett eleget kötelezően ennek annak amannak- ott a vizsgálatot meg kell indítani. Mindezzel együtt azt gondolom, maga a cég nem ér kevesebbet, mint péntek előtt bármikor, viszont valószínűleg a management hitelességén folt esett, és nagyon valószínű, hogy volt bennfentes kereskedés, (vétel a nem nyilvános infó birtokában) azzal együtt, hogy azon most inkább veszteség van, mint nyereség.
Igazad van! Oroszországgal nem Ukrajna áll szemben, hanem a teljes Nyugat beleértve USA-t is, mert Eúniós anyagi támogatás, USA fegyverek és hely-meghatározó, irányítástechnikai támogatás nélkül Ukrajna már régen elesett volna. Ezentúl az orosz nem háborút hirdetett, hanem Különleges Katonai Tevékenység kategóriába sorolta a beavatkozást. Háború kihirdetése esetén azonnal lerohanta volna, de ezt nem akarta valami miatt- ott oroszok isélnek.
Egyetertek veled. Oroszoknak esze agaba nincs a natoval haboruzni. Ukrajnaval nem birnak -tobb ideje tart az a haboru mint a 2. VH. Felelemkeltes es kollektiv bevonas a celja ezeknek a nyilatkozatoknak, hogy a brit erdekeket vedjek. Ukran foldek es mezogazdasag jelentos resze a britteke. Ukrajna anglia eleskamraja, ezert az egesz cirkusz a nyugat reszerol. Mi azert vagyunk a 4ig-vel fontos szereplok, mert a natoban 5%os celiranyt adtak meg a vedelmi es katonai iranyu felhasznalasokra. Oriasi piac, foleg, ha export is lesz ebbol (itthon nincs meg egy ilyen ceg, es egy ilyen kiepitese 6-8 ev). Meg egy gondolat- ha itt elkezdenek szerzodeseket felbontani meg semmisse nyilvanitani, ezzel a lendulettel az osszes kulfoldi befektetot eluldozik hosszu evekre az orszagbol. Ki az, aki egy olyan orszagba fektet be, ahol nincs jogfolytonossag es diktatorikus jelleggel rugnak fel szerzodeseket es allamositanak maganvagyont. Szvsz.
Ezt a mantrát nyomják, mióta kitört az ukrán-orosz háború és nem is főleg a németek, hanem Londonból, London City-ből. Meg kell nézni, hogy kik uralták, uralják az ukrán javakat (termőföld, ásványkincsek, piac, stb). Szóval azokat meg kell védeni és kell egy ok, indok, hogy odamenjenek katonailag is. Az oroszoknak szerintem nem hiányzott a jelenlegi helyzet ami, ha kiteljesedik, azaz még nagyobb háború lenne, az nem jönne jól az orosznak - kevés az esély, hogy tovább megy, jön ukrajnán túl, hacsak nem provokálják. A provokációnak az okai az ott lévő vagyonok visszszerzése a nyugat számára.
Azt gondoltam, hogy 1600-1700 körül lesz az alja, de látszik, hogy ha lesz még "komolyabb" sejtetés vagy hír az alá is benéz sajnos. MP továbbra is csípőből tüzel, eszetlenül, RSZR pedig "Jelentem!" mondja amit gondol. Jászaiék kizárt hogy ne számoltak volna egy kormányváltással, a 2/3-dal is számolhattak talán, de ilyen MP-vel?!? Változáspárti vagyok, de MP viselkedése kormányfőként meglep, a srác eltolja a szekrényt a falig (ezt már 13-án mondtam), ez nekünk nem jó. Erőből indít és ebből akar majd pozíciót fogni (mint "Trump"). KI és az EU remélem kicsit lehűti majd. SZBK Hír TV-s nyilatkozata jó, mert sokak szemét felnyitotta, hogy azért ez osztva 10-zel (az évek, és az eloszlását sem tudjuk)! Remélem a lengyel látogatásnál lesz aki felhívja a figyelmét, hogy a SAFE kapcsán nem kell mindent az alapokig lebontani! Az IDŐ most nagyon fontos kell legyen MP-nek és az országnak.
Orbán: 5000 vs MP: 1800 - ha és amennyiben valóban 38%-os tulaj az állam a 4iG-ban akkor
elpárolgot 360mrd ft-nyi állami vagyon……..ideje lenne megnyugtatni a piacot és visszatérni 5000ft-on túlra,
mert ez így nagyon égő a vagyon visszaszerző kormányra nézve szvsz.
Vicces vagy inkább mélységesen szomorú történet ez a kórházi wc papír story, kicsiben benne van az egész mai magyar társadalmi kórkép, a velünk élő szocializmus. Ugyanis szemérmesen senki nem mer beszélni róla, hogy a kórházak raktárai mindig is roskadásig tele voltak wc papírral, csak épp a betegeknek nem jutott, mert hát a dolgozók szépen csendben hazahordták, mert hát ugye ilyen alacsony fizetések mellett ez járt nekik kiegészítésként.
Nem tudsz úgy írni, hogy a politikát bele ne keverd. Hagyd már abba! Engem nem érdekel egyik fél sem, nem ezrét vagyok itt, de nálad tényleg nagyon beégett! Átnéztem a közelmúlt írásaimat és egyértelmű, hogy nem barmoltalak, nem "álltam beléd", ahogy írod, legfeljebb az írásaidat neveztem ostobának, - mert gyakran azok. Te viszont a #91736 számú bejegyzésedben "egyre betegebbnek" minősítettél engem, kedves Rice, az rendben van? Én azt kifogásoltam, hogy az általad "kicsik"-ről mindig olyan gúnyosan és lenézően nyilatkozol. Honnan számítod "kicsi"-nek a fórumtársakat, mert ugye csak ők olvassák azt , amit írsz. Ezer, ötezer, títezer, vagy húszezer darab részvénytől lesz valaki nagy, honnan? Az sem tetszik az írásodban, hogy hihetelenül felbeszélsz. Egy hét múlva vagy 2, 3, 5, hét múlva, vagy 1, 2, 3, 6, hónap múlva ennyi, meg annyi lesz az ár, hogy, hogy nem unod még, miközben folyamatosan esik és hihetelen mélységeket jár be a papír értéke!? Tényleg azt hiheti az ember, hogy megbízásod van a felbeszélésre vagy arra, hogy hetente leírod a 4iG üzleti összetételét, ami már közel egy éve nem változik, stb. Egyébként én sem haragszom itt a fórumon senkire, rád sem, csak írnál inkább valós dolgokat, ha azt nem tudsz, akkor inkább maradj csendben!
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.