Köszi! :) csak a + lájkok miatt írok :) de komolyra fordítva, most félre kell tenni minden NER gyűlöletet, a gazdaságot nyomni kell, és minden forrást ki kell használni. Ezzel MP is tisztában van.
MP elso utja Lengyelorszagba vezet ok 46mrd eurot hivnak le Safe. Ott tudjak milyen szinten porgeti ez fel a gazdasagot.Lehet toluk tanulni es egyeztetni.
Az a baj az ilyen hosszú és sokmindenre kiterjedt beirásokkal, hogy van ami - és van ami +. De mivel ilyen keső este ilyen sokat gépeltél, ezért nálam +.
Szép estét! Végigolvastam a fórumot és a másikat is. Elgondolkodtam a SAFE-n, megosztanám mire jutottam. Kívancsi vagyok Ti így gondoljátok e...szóval: MP lubickol a szerepben. Kenyér & cirkusz a népnek. Közben ott a gazdaság helyzete ami beszorítja őt is. SAFE kedvezmenyes hitel, előre lefixált dolgokra, ....tudjuk 4IG re szóló pályázati leadott anyag, ami jelenleg MP felülvizsgálata alatt van, vagy már újra az elbírálók előtt? - ezt most nem tudom pontosan. Nato GDP 5% 2035ig be lesz tartatva az EU politikai iranyvonala által kötelezően, USA hátrébb lépése erre csak ráerősít. Nem lesz kibúvó. SAFE erre jo lenne, MP nem hulye, ha jön, segit az 5% teljesítésében, az így megmaradó belső forrás mehet másra az országban. RSzR mondata, május végéig felfüggesztik az első részt a keretszerződésből, pozitív. Szvsz gondolkodtak,hogy ha tetszik, ha nem, megkerulhetetlen a 4IG a SAFE elonyeinek kihasznalasaval a gazdasag egyeb forrasainak mentésére. Nem engedhet meg ekkora forrast elveszni jelen gazdasagi helyzetben. Még akkor is ha ez NER-től maradt -örökölt - nem tetszik állapot. Ha előnyt jelent és segít a gazdaságon, akkor ha tetszik ha nem tartani kell. Azok a megmaradt források pedig segítenek MP ígéreteit a választók felé megtartani, vegső soron emelni MP tekintélyét egojat ami igen kedves neki. Lesz póráz 4IG nyilván, de ez szimbiózis lesz. Élni és élni hagyni.
Meg 1! A miniszteri átadást nagy várakozással vártam. Azt gondoltam - mivel valahol ez egy ünnepi aktus - ERRE A 30 percre az ünnepi méltóságteljes attitűd lesz a jellemző! /ároktemetésnek nem is olyan rossz időpont/ Csalódtam! Kettő embernél éreztem ehhez hasonlót. Pintér Miniszter Úrral szemben éreztem tiszteletet az átvevőktől, Kármán Miniszter Úrtól pedig egy tiszteletet a jó vagy rossz, de sok munka iránt.
Nagyon érdekes amit írtál! Én is pont úgy látom, hogy az első nagyon komoly kritika talán nem is kívülről jön. A mostani kormányban legalább 3 olyan ember van, akit MP nem tud bedarálni. Ezek előbb utóbb kihívók is lesznek! Karizmatikusabbak, bizonyitottak már a területükön, és hát legalább annyira dominamsak mint MP. És ami még ennél is gontosabb: taktikusabbak!
Nem hinném h Kapitány csak egy bologato fej lesz aki mindennel egyetért amit MP mond. Szoval nem lesz még egy Nagy Márton aki lehúzta a WC a szakmai tudását és nyomta exvezérunk gazdaságpolitikai rémálmait. Gondolom van annyi onbecsulése h nem fog belemenni abba h csak politikai szempontokat kell nyomni át a szakmai szempontokon. MP.el , garantálom, nem lesz konnyu egyutt dolgozni. Exvezérunk politikai kormányzást vezetett be, minden dontése politikai haszon kérdése volt, remélem MP szakpolitikát a szakemberekre hagyja.
Ami nagyon fontos, az az, hogy mi Kapitány István és csapatának hozzáállása a védelmi iparhoz és a 4iG-hez. Ez az ágazat hozzá fog tartozni. Az biztató, hogy ő a piacról jött és nyugatról. Tudja és ismeri ezeket a modelleket. Persze az is kérdés, hogy mekkora szabadkezet fog kapni? Mert most mindenhol boszorkány üldözés folyik. Kenyeret és cirkuszt a népnek. És a nép most jól szórakozik…
JG Jelezni fog az EU felé? Az eddig ellenség EU felé? De szép. Mit jelez majd pontosan? A Rheinmetall talán valami maffia, mi az hogy felcukkolni? Piaci alapon működő cég nem esik harmadára egy kormányváltástól. Láttuk már ezt a szabásmintát az Opus / Konzum / Appeninn hármasnál. Kurva sokat lehetett nyerni velük, veszíteni is. Itt és most a beszakadást más hozta el, de a szoros politikai kötődést leképező mozgás hasonló. Kaszinó, nem befektetés. Azt kívánom minden ner-cégnek, rúgják őket seggbe, jöjjenek ki a fényre, a piacra állami hátszél nélkül s bizonyítsanak. Aki megél maradhat. Ha nem követett el semmi nagy disznóságot korábban. Amúgy Safe pénz szerintem meglesz, de kisebb részben kap belőle a 4Ig.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.