Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
feel
feel péntek, 08:46
Előzmény: #93636  rice2
Tegnap amit betettem cikket az lesz itt is az iranyado.Lengyelorszag haderofejlesztes.
https://hu.euronews.com/my-europe/2026/05/09/lengyelorszag-alairta-a-safe-megallapodast-milliardok-jutnak-honvedelemre
oldrider péntek, 08:45
Előzmény: #93623  szaferi
Attól, hogy valakinek most pont nincsen részvénye, még lehet véleménye és ez lehet eltérő azokétól, akik nem adták el 4500-on! 
Nekem pl. az, hogy ez a cég dugig van hitellel és eddig mondhatni ömlött bele az állami pénz. A befektetők a jövőt árazták, ami a kifogyhatatlannak tűnő közpénz pumpálás miatt megmutatkozott a részvény tőzsdei árában is. Jászai is ennek tudatában utazgatott és kötötte a többmilliárdos üzleteket. Most viszont megváltozott a helyzet. Az látszik, hogy az új kormány Magyarország jelenlegi gazdásági helyzetében nem fogja a 4-IG nagyratörő üzleti terveit finanszírozni. Ami bevételük az eddigi működésükből származik, abból kellene majd ezeket a nagyratörő terveiket finanszírozniuk! Hogy ez sikerül-e nem tudni, de a befektetők nem hisznek benne, adják el a részvényeiket, ezért esik az ára.
Toka péntek, 08:44
Előzmény: #93636  rice2
Rice Úr...tekintse meg MP most kirakott videoját.
feel
feel péntek, 08:44
Előzmény: #93633  jofej
Ezert mondom kell 2-3honap mire letisztulnak a dolgok.
Safe penzek jonnek es uj beruhazasok indulnak.Nemet-Usa-Torok partnereinkkel.
Jelenleg meg “panik” es cirkusz van a reszveny korul.Jo beszallasi pontok lesznek.
rice2 péntek, 08:42
Előzmény: #93632  tschi-

Csehország leggazdagabb emberének cége a 4IG szövetségese.
Majd a fejére koppintanak, mert ezek a 4IG szerződések már nemzetközi, mert több országot is érint.
Lesz 1900as nyitó, vagy leteszik 1850ig?
jofej Jó meglátás. Én is kicsit érdekesnek tartom, hogy jött 1 nagy giga szerződés amiről eddig nem tudtunk semmit és nyilatkozzák, hogy felülvizsgálják, stb. és most ez miatt esik. 
Pedig hadiipar és űripari megrendelések lesznek bőven, mert előírás NATO tagoknak.
szaferi
szaferi péntek, 08:39
Előzmény: #93633  jofej
+++
jofej péntek, 08:37
Előzmény: #93628  Gaba2001
Lehet, hogy a 2/3-ra nem számítottak, de most már tudja és mégis ezt mondta. Szerintem túlreagáljuk ezt a dolgot, mert végül is egy olyan pénzről van szó, ami egyrészt 10 évre szólna, amiről eddig senki nem hallott, így a cég értékének megítélésekor ezzel nem is számolt senki. Arról nem is beszélve, hogy ebből még egy fillért sem kapott a cég, tehát visszafizetni semmit nem kell. MP azt mondta, hogy ebben a formában a szerződés nem valósulhat meg, de ez nem zárja ki egy új, mindenki számára elfogadható szerződés megkötését.
tschi- péntek, 08:33
Előzmény: #93630  rice2
Megy a törökökhöz és a csehekhez is. Lehet, hogy irányba állítják majd...
tschi- péntek, 08:31
Előzmény: #93626  hunmogul
Nem írta a HVG, hogy a SAFE-től független. Ettől persze még lehet.
rice2 péntek, 08:26

Hát persze, hogy mindenki megbánta, hogy nem adta. 
Ha mindenki eladta volna akkor kinél lennének a részvények? Ha esik, mindig valakinek rossz.
Tegnapi bejelentés az volt amit várni lehetett. 
Mivel mindent felülvizsgálnak természetes, hogy azt nyilatkozzák, hogy így nem jó, stb.
Minden nagyobb kifizetést már szerdán zároltak.
25-én megy MP Brüsszelbe. Utána lesz szerintem a SAFE pénzek bejelentése. 
EU "kedveskedik" neki, hogy ő hozta el. Azt hadiiparra kell költeni, illetve arra ami szerepel a kérelemben.  Nagy része tuti megvalósul, mert a hadiipart fejlesztenie kell a kormánynak. Eddig azt mondták, hogy fejlesztik és már a török elnök is meghívta MPét és a közös hadiipari fejlesztések is téma.
Nagy NER és kormányt fikázó nyilatkozatok most a szavazóknak szólnak. 
Persze az eltervezett megrendelésekből biztos lesz amit lehúznak, de tartom a véleményem, hogy Jászai és MP 1-2 hónap múlva megegyeznek és újra látjuk majd a jövőt.
A cégnél kb. 8000 ember dolgozik és rengeteg alvállalkozó. 
.
Tarjányi is azt nyilatkozta, hogy az Arabokkal, Németországgal, USAval és Törökországgal nem lehet szembe menni. Úgy mondta, hogy nagyon megnézné, ha hadiiparban nagy változás lenne.
Szerinte a Tiszának nem kampányolni kéne még most is, hanem elkezdeni kormányozni.
Ma jobb kikapcsolni a monitort. 
tschi- péntek, 08:24
Előzmény: #93622  hunmogul
Tartok tőle, hogy ez pont egy olyan üzlet, amit a Rheinmetallal közös cég csinált volna. De majd meglátjuk mi történik jövő héten.
Gaba2001 péntek, 08:16
Előzmény: #93621  tschi-
Igen, ezen en is nagyon gondolkoztam, hogy ezt miért mondta es pont erre a szerződésre. Azért ő írta alá, lehet tudja nem lehet ezt csak úgy visszacsinalni. Habár a 2/3 az nagy súly, erre nem lehet nem számítottak. 
nyugdijas péntek, 07:58
Előzmény: #93625  pamutt
Lehet h így van, de ha sikerulne elhozni a SAFEt biztosan nem ártana még a 4iGnak sem.
hunmogul péntek, 07:49
Előzmény: #93625  pamutt
Ebben az esetben a HVG a SAFE-től független szerződésről cikkez. Lehet nem kellet volna belebonyolódni.
pamutt péntek, 07:41
Előzmény: #93624  pamutt
https://privatbankar.hu/cikkek/vallalat/reagalt-a-4ig-vezetoje-a-befektetoi-aggodalmakra-es-a-reszveny-hullamvolgyere.html "Az elnök-vezérigazgató arról is beszélt, hogy az európai uniós SAFE-pénzek sorsa nem befolyásolja a már meghatározott védelmi és iparfejlesztési programok tartalmát vagy megvalósítását: sem a hazai, sem a nemzetközi beszerzési folyamatokra nincs érdemi hatással ez a tényező. „Magyarországnak a honvédelmi kiadásait a GDP 5 százalékára kell emelnie a NATO-vállalás alapján. Ez egy kötelező pálya 2035-ig, amely biztosítja a kereslet fennmaradását az iparágban a SAFE-től függetlenül” – tette hozzá. 
pamutt péntek, 07:40
Kicsit régi a cikk, de érdemes elolvasni: https://privatbankar.hu/cikkek/vallalat/reagalt-a-4ig-vezetoje-a-befektetoi-aggodalmakra-es-a-reszveny-hullamvolgyere.html
szaferi
szaferi péntek, 07:36
Nyugi van srácok! Tudtuk, hogy ha mp lesz, mi várható. Én azt gondolom, hogy JG pont olyan ember, hogy amennyiben egy ajtó bezárul előtte, keres másik hármat, ami nyitva van. Azt gondolom, hogy ilyen kapcsolati tőkével + meghatározó külföldi tulajdonosokkal nincs mitől félni. Ezt az időszakot ki kell ülni, aki meg teheti, használja ki szerintem vásárlásra. Én is azt teszem :) Nyilván megbántam, hogy a szép kis pakkomat nem adtam az eredeti tervem szerint 4500-nál, de most ez van, még sem siránkozok itt egész nap, tudom, hogy a cég jó és még jobb lesz. Persze jó lett volna eladni akkor, és most egy jóval nagyobb darabszámot visszavenni, de ez van. 
Én abszolút nem bánnám, ha az itthoni safe-s dolgot elengednénk, szerintem a külföldi piacon rövid időn belül sokkal jobb vár ránk. Ami a hazai, korábbiakban belegondolt megrendeléseket illeti, szerintem már 4500-től 1900-ig rég kiárazódott. 
Minden kedves részvénytársnak kitartást kívánok. A pár hetes regisztrációkkal itt trollkodó részvény nélkül beírogatókat meg szerintem ne etessük. 
hunmogul péntek, 07:35
A safe hitelkérelem 6300milliárd forint. Azt majd a Tisza eldönti ezzel mi legyen. Az 1300 milliárd felügyelhető szerződést értem, ha fegyverkezési kiadásokra...
De mi a tököm az, hogy: "Magyarország minősített időszaki vezetés-irányítási rendszerének digitalizációs fejlesztése program"  ... így határozták meg a felek, miről szól a keretszerződés.
tschi- péntek, 07:28
Azon esetleg gondolkozott valaki, hogy az átadás-átvételnél Szalay-Bobrovniczky miért kívánt sok sikert a végrehajtáshoz kifejezetten ennél a szerződésnél?

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek