Sziasztok! Javaslom azoknak, akik újjak, bizonytalanok, nézzék meg, olvassák vissza, hogy melyik kommentelő mit mondott. Vannak, akik évek óta hasznos ötletekkel, javaslatokkal, véleményekkel segítenek. Szeretném megjegyezni, hogy (bocsi, de legalább egy példát kell írnom a hitelesség kedvéért!) pl.: rice2 elemzései/véleménye konzisztensen minőségi tartalommal bírnak, szakmailag megalapozott dolgokat ír, szerintem érdemes megfogadni a tanácsait. Meg kell nézni, hogy adott időben mit mondott és hogyan igazolták/cáfolták Őt az események. Javaslom meghallgatni, megfontolni a tanácsait, gondolatait. Így biztos könnyebb lesz kiigazodni a nehezebb időkben. Szép napot, további emelkedést, zöld napot mindenkinek!!!
Andrius Kubilius - az Európai Bizottság védelmi biztosa - közleménye a mai napon: "Another running issue is our SAFE programme of defence loans.In February I signed the EU/ Canada international agreement, which allows cooperation with Canada under SAFE. I now call on the European Parliament to approve this agreement.Last Friday, the Council adopted the Implementing Decision to make financial assistance available to France and Czechia.The Commission can conclude loan agreements with the member states concerned and start with the paying the pre-financing payments. So Member States can start using SAFE funds and can cover up-front payments requested by industry.Out of the 19 Member States that requested a loan, only the Hungarian plan has not yet been cleared by the Commission yet. We expect to be able to finds a solution shortly." Ebből nekem az jön le, hogy megvan a hajlandóság (és a remény) arra, hogy engedélyezzék Magyarország számára is a SAFE hitelt.
A SAFE egy kedvező kamatozású közös EU hitel, amelyből Magyarország kb. 16mrd EUR-t igényelhet. Ha jóváhagyják, és tényleg megfelelő módon ellenőrzött formában kerül felhasználásra. Nagyot nyerhet vele az ország.
MP-nek volt a reggeli Kossuth rádiós interjújában egy érdekes megjegyzése a SAFE-el kapcsolatban. Remélem megkapjuk a hitelt, de azt is, hogy a Tisza nagyon oda fog figyelni a felhasználására!!!
Jó ebédhez szól a strófa! Az alját láttuk, ha nem is napra pontra, Nem találod el Te azt úgysem soha, A piac örömködik, a vevő még vonakodik ha nem iparkodik, profit nélkül hánykolódik Sajtótájékoztatón lóg a kis-és nagybüfi is, majd látja, nem itt lesz az elszámoltatósdi. A pénznek szaga, mint írtam nincsen, emelkedjünk szépen lassan kincsem! Nyilvánvaló a piacnak, hogy nem a beharangozott Antikrisztus kerül(t) hatalomra..! Miből látható?: - Forint reakció (4 éves csúcs, nem pedig csöcs, mint sokáig) - Kötvénypiac/Állampapírpiac árazása - Országkockázati felár - Mai elnyert közbeszerzés (volt,van,lesz) - EUR bevezetés, mint cél 5-7 éven belül - Elképesztő aljakról, több rv. fordult - Az igazi ellenszelet is fújó vezetők azonnali kapcsolat keresése - M1 is próbálna fordulni, de neki(k) szerencsére nem fog menni! Ott lámpa lekapcs jön. Bízunk benne, piac mellett a nép is tapasztalja, hogy a legjobb döntés született soha nem látott felhatalmazással. Lártható, fájdalmas ez még sok helyen, valóságtagadás folyik. A családi ezüstön és békén azonban tapasztalható lesz a rendszerváltás több eredménye már idén. Sonos az írásod tetszett! Ricenál is olvastam sok fontos gondolatot. Jászai szerepe kiemelt igen, viszont hitelt, nem akarnék rengeteget már. De legfőképp árfolyammanipulációt..!! Ne feledjük lesz normális Tőzsde Felügyelet (befektetővédelem) a jelenleg még haveri helyett.. A fórum közös, szelektálható, szóval jönnek-mennek a gondolatok, várakozások, aztán az idő dönt. Na meg a piac! ;) A számok NEM hazudnak. Lásd EUR/HUF. Nyárra 4.000 FT +! Bárcsak tévednék (alábecsülnék), mint már oly sokszor:) Jó kereskedést!
Nem rád gondoltam. Az, hogy van aki rutinból adja-veszi, az természetes. Én is szoktam más papírban, igaz akár hetes, vagy 2-3 hónapi időtávon. Kell hozzá nagy türelem, hogy a jó, biztos beszállási pontokat megtalálja és majd kiszálljon időben, vagy csak 1 nagyobb hír, várakozás miatt ugrik rá. (Írtam is, hogy OTP, MOL certikben is benn voltam, ami még + kockázat is és Rábát is vettem rövidre) Én azokra gondoltam, akik tényleg úgy gondolják, hogy a napi, másnapi irányt eltalálják és csak igazából tippelnek, de ide is írogatnak rendesen. Persze ha a tipp nem jó, nem jön be, akkor a céget szidják, vagy azt aki azt írta, hogy jó a cég, stb. Ha eladják, akkor persze szerintük már rossz a cég és mindjárt esnie kell. Azt is utálom amikor írják, hogy adja a bunkó, stb. Aki elad az valamikor megvette és vételre állt. Ha veszi az jó, ha elad az már rossz. Ha veszi nem kell MNB, ha elad akkor MNB vizsgálatot írogatnak. Ezeket is nevetségesnek tartom. "Vezető ajánlattevő" https://444.hu/2026/04/15/hvg-a-valasztas-utan-390-milliardot-osztottak-ki-egy-informatikai-tenderen A nagy kérdés az, hogy a 390milliárdból mennyit nyerhettünk? Talán bő 30%-ot ami 120milliárd. Ha megvalósul, az jól megnyomná a következő időszakot informatikában. Tartom a véleményem, hogy jönnek a nyereséges negyedévek és azok fogják majd felfelé húzni az árfolyamot + a SAFE pénzek bejelentése , hogy megkapjuk és persze amikor MPnek lesz ideje 1et Jászaival parolázni és megegyeznek. (Ezután már 4e körül lehetünk) Tisza és az USA közt a 4IG lesz a kapocs. (űripar, hadiipar, SMR atomreaktor, mesterséges intelligencia) Úgy is írhattam volna, hogy MP és Trump közt Jászai és a 2 USA 4IG-és tanácsadó lesz a kapocs :D és akkor jöhetnek majd az újabb csúcsok. most még nagyon olcsó. 2452ft és 1,139milliárd
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.