Ha pozitív lesz az elbírálás adhatat egy kis löketet a részvényárnak. A telekom szektor mellett jó lenne ez is beindulna. Kicsit azt érzem, hogy megy a szokásos 4IG-s altatás. Több hete alacsony forgalommal csorog lefelé, a türelmetlen spekik adogatják a nagyobbak gyűjtik szerintem.
Sajnos egész hétvégén nem figyeltem a fórumot... a Szochó témához: Amikor megszünt az USA-Magyarország kettős adóztatás elkerüléséről szóló törvény, módosították a hazai jogszabályokat. Így az Szja tv.-ben többek között az ellenőrzött tőkepiaci ügyletekből szerzett jövedelemről szóló szakaszban az EGT tagállamok mellett az OECD tagállamok tőzsdei befektetési ügyleteire is kiterjesztették az ellenőrzött tőkepiaci ügylet minősítést. Így változatlanul nem kell fizetni szochot az USA részvények után, mivel az Egyesült Államok OECD tag.
nem szoktam senkibe beleállni és igyekszem soha senkit nem (meg)bántani, de szerintem nem biztos, hogy jól helyezed el magadat a térképen - néha persze nehéz magunkat másokhoz képest értékelni és különböző szempontok alapján egy relatív skálán elhelyezni
kezdem akkor magammal: én azt gondolom magamról, hogy a tőzsdei befektetők relatív skáláján a nulla ponttól már jobbra helyezkedem el, de nagyon közel vagyok még a nulla ponthoz, mert a teljes vagyonomat (beleértve az összes pénzemet, úgy, hogy még hitelt is vettem fel, amit szintén elbuktam, egy jó ideig spar budget cuccokat voltunk kénytelenek vásárolni - és szerencsére ez az időszak egybe esett a cégem mélyrepülésével is, ahol egyik felszámolásból estünk a következő felszámolásba) még csak egyszer vesztettem el, de onnan mind mentálisan és mind pénzügyileg fel tudtam állni - emiatt nagyon büszke vagyok magamra (és a családomra) - viszont nagyon sok dolgot még úgy gondolom nem tapasztaltam meg és van bőven még tanulnivalóm - de soha nem venném magamnak a bátorságot (még akkor sem, ha én lennék WB), hogy egy nálam idősebb, szélesebb látókörű és sokkal tapasztaltabb emberrel tiszteletlen legyek
szerintem súlyos tévedésben vagy, de biztos annyira sokat tudsz a tőzsdéről és mindig annyira jól sikerülnek a dolgaid, hogy azt gondolod magadról, hogy mindenben Te vagy a legjobb és bárkiről ítéletet mondhatsz
érdemes lenne utánaolvasnod arról az emberről, akiről ilyen fura módon nyilvánítasz véleményt - ki lehet ő, mióta tőzsdézik, miket csinálhatott életében, hogyan viszonyul azokhoz, akik segítséget kérnek tőle, és nézz utána, hogy nagyon sokáig még azoknak is próbált segíteni, akik folyamatosan lesza**zták a rajzait és beírásait - lehet, ha képbe kerülnél, akkor inkább tanulni szeretnél tőle és ellesni azokat a dolgokat, amikben ő tehetséges
persze nem vagyunk egyformák és nem is gondolkodunk ugyanúgy - és természetesen a Te viselkedésed az a Te döntésed - és Téged (is) a viselkedésed alapján fognak értékelni az emberek
Te el tudod magad helyezni a tőzsdei befektetők relatív skáláján?
csak azért írtam Neked, mert korábban nem ez a stílus volt Rád jellemző - ha bármi sértőt írtam, akkor amiatt utólag is szeretnék elnézést kérni, nem az volt célom
A programhoz Ukrajna, az EFTA/EEA országok és bizonyos harmadik államok is csatlakozhatnak, így a kezdeményezés nemcsak az EU védelmi képességeit, hanem a szomszédos régiók stabilitását is erősítheti.- a Maszol.ro portálról Lengyelország kapja a legnagyobb részt, 43,7 milliárd eurót, Románia pedig a második legtöbbet, 16,7 milliárdot.Magyarország és Franciaország egyaránt 16,2 milliárd eurót kap, Olaszország 14,9 milliárdot, Belgium 8,3 milliárdot, Litvánia 6,4 milliárdot, Portugália 5,8 milliárdot, Lettország pedig 5,7 milliárdot.A hitelprogramban részt vesz még Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Görögország, Szlovákia és Spanyolország is.- a Maszol.ro portálról
Az Európai Bizottság jóváhagyását követően az Európai Unió Tanácsa fogadja el a végrehajtási határozatokat, majd a Bizottság véglegesíti a hitelmegállapodásokat. Az első kifizetések 2026 márciusára vannak ütemezve. Románia pályázatát Belgium, Bulgária, Dánia, Spanyolország, Horvátország, Ciprus és Portugália által benyújtott tervek mellett hagyták jóvá.- a Maszol.ro portálról
Tőled nincs egy épkézláb beírás! Mindig utólag vagy okos nagyon! Rajzolgatod a pókhálóidat, utólagos önigazolásként! Sokszor akkor kerülsz elő amikor lefelé akarod dumálni az árfolyamot, pánikoltatni a többieket, hogy olcsóbban vehess! Vicces vagy, és átlátszó! Jó pingvinezést,hattyúzást, stb...🤣🤣🤣
Én is nagyon szépen köszönöm az elemzést. Megerősíti az általam gondoltakat. Én sajnos még nagyon keveset tudok a TA-ról, de folyamatosan tanulok. Ahogy Lenon! mondta: TAnulni,TAnulni, TAnulni! 🤣
A hossz útávú (valós) befektetőket ez kb annyiban érdekli, hogy a következő vásárlást ilyen esetekben érdemes megejteni. Azt gondolom, hogy ha ez a cég megvalósítja minden területen a vízióit nemzetközi szinten, akkor a mostani szintek is még nagyon jó vételi pontok, de ez nem zárja ki, hogy azért a következő időszakban nem lehet a mostani szinteknél olcsóbban is vásárolni. Szerintem még nagyon az elején járunk a folyamatoknak, egy más kérdés, hogy nem mindenkinek van ideje kivárni a fejős tehén időszakot. Annak idején 2010. őszén 5-6 ezer Ft-ért adtam el az OTP részvényeimet kb. 0-ban, ha az inflációt számolom, ami akkor jó döntésnek tűnt, mivel másfél év múlva 3 ezer Ft-ig lement az árfolyam, aztán újabb 5 évet telt el mire újra tartósan 6 ezer Ft fölé került, most pedig egy covid, majd háború kitörés után ... Én annak idején rosszul döntöttem, mert idő közben nem vásároltam nagy dolgokat, azaz ki tudtam volna várni a fejős tehén időszakot, de most már nincs újabb 10-15 évem, mert akkor nem lesz érdemi időm már élvezni is a hasznokat. Szerintem úgy öt év múlva a kezdeti nagy hitelek visszafizetésének megkezdésekor lesz majd egy jó támpont, hogy hol is tart a folyamat. Természetesen ez spekulánsoknak, szörfösöknek vagy akiknek már nincs sok ideje, mert valamit kezdene a megtakarításaival, nem jó stratégia, de ha most lennék 30-40 éves, akkor biztos ráülnék a kezemre vagy legalább kellő megállókkal, frissítőkkel, de végig mennék egy ilyen hosszú időszakon a céggel együtt legalább egy részével a meglévő befektetéseimből.
Árfolyamnyereség (ellenőrzött tőkepiaci ügylet) → SOHA NEM szochós. Munkabér hiányában sem válik szochó-
kötelessé az árfolyamnyereség. Csak az osztalék és kamat „tölti" a
szocho-plafont.
Köszönöm a Szochoval kapcsolatos válaszokat! Akkor már csak egy dolgot nem értek: mi az, amire korábban nem kellett Szochot fizetni, de 2023. július 1. utáni vétel esetén már kell? Azaz voltaképpen ez kinek jelent többletterhet?
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.