4ig nem opus 2, márcsak azért sem mert opus megcsak régiós szinten sem nemzetközi, opus-ban nincs olyan üzletág mint -és itt akkor csak a meglévő termelőket -említem: telekommunikáció, informatika, ami folyamat foscha a casht.
nagyon érdekes felvetéseket írtál - azóta is ezen agyalok, próbálom jobban beleásni magamat a témába
vagy Neked van igazad, vagy a konszolidált jelentést készítőnek
a konszolidált jelentésben az EPS a teljes adózott eredményből számítódik, nem csak az anyavállalatra jutó részből
próbálom feldolgozni, de egyelőre nem értem a dolgot - ha a végére jutottam, akkor jelentkezem
_kt_ véleményére nagyon kíváncsi lennék, mert Ő szerintem profi az ilyen dolgokban (nem azt állítom, hogy Te nem vagy az, de Neki sok olyan hozzászólása volt már, amiből erre következtettem)
Nem konkretan a lebeszeles itt a lenyeg.Az arfolyam nyilvan nem emelkedik minden heten.Foleg ilyen tempo utan.Nem kell egy “elemzes” melle opus kettozni de,ha megis akkor az mar nem az.
A jelentés jó és ez tény. Nem 1 nap alatt kell 5enek lenni. Én ráérek és gondolom mások is. Írtam is, hogy a véleményem az, hogy 1-2 hét és 5enél leszünk. Remélem, hogy még idén új hírek is lesznek és jóval 5eft felett lesz az árfolyam. Ezeket a piti meglátásokat ami 2-3 óra kerekedés után írogatnak sokan, nem is nagyon tudom értelmezni. Az árfolyam 1 nagy emelkedés (éven belül több mint ötszörözött!!!) után van, történelmi csúcs közelében. Mi ezzel a gond, ha kicsit sávozik??? Deltában írogattad a vágyaidat, hogy 90-100 lesz és 200felett és most a valóság 62. Ez is tény. Én direkt ide beírtam neked, hogy add el 80ft felett, de te nem mert 90ft fölé megy és akkor most rám haragszol. Na erről ennyit, többet neked címezve tuti semmit nem írok. Egyébként vannak rövidlátók és távollátók :D 4625ft és 375milla keeper Teljesen igazad van. Én már többször is írtam, hogy szerintem ha a Telekomhoz viszonyítjuk, akkor a telekommunikáció is érhet simán 3eft felett részvényenként és akkor hol az informatika, hadiipari informatika, a megszerzett hadiipar, az űripar és a dróngyártás és elhárítás??? Szerintem talán majd 10enél lehet gondolkodni, hogy a helyére került az árfolyam. most még nagyon korai, mert a beárazódás, átárazás elején vagyunk. Még tavasszal írtam, hogy több évig is eltarthat és addig lesznek nagy hintáztatások is. Egyébként ha azt mondjuk, hogy a 4IG informatikája kapitalizációban a Telekom 60/-át éri, akkor csak az informatika 3300ft lenne a részvény árában.
Nem egyértelmű, hogy lebeszélő, de persze lehet akár. Sose lesz bizonyosság. Én hajlok arra, hogy nem a lebeszélés a célja. Amúgy signal2-nek sem, aki ugye tegnap úgyszintén nagy vihargást kavart. Egyébként megfigyeltem signal2 esetében a következő lépcsőzetességet (emlékezetből hozom ide, nem biztos, hogy hibátlan lesz a sorrend): 1) kellemetlen állítás érkezik, nem illik a világképünkbe 2) próbálunk vitatkozni, kevés sikerrel 3) tartalom helyett a személyt kezdjük támadni (lebeszélő vagy, nincs is részvényed, minek jössz ide) 3) egy késői poszt kijelenti, hogy rossz volt, amit írt, erre mindenki további vizsgálat nélkül hátradől, béke van Nekem furcsa volt. De biztos az én hibám.
Szerintem te sem érted az opus2-t a többivel egyetemben! Hol voltatok, amikor az opus beindult anno? Amikor a sok hírre, apportra, húzták felfelé és amikor kész volt a cég, terv, akkor mi történt... Na itt is ugyan az megy eddig és még Jászai is itt van! hmm A folytatást én sem tudom, de eddig Opus2 van, ha érted, ha nem! Az én kereskedésemhez, meg semmi köze, mert nincs 4igem, de mégis felvázoltam 6000 fölé! Venni meg nem akarok. Na ezt hova teszed akkor? Szánalmas amit csinálsz, ha valaki leírja a véleményét és nem egyezik a tiéddel! r4625
Egyvalamit nem értek. Vártuk a jelentést, fenn maradt az árfolyam 4700-4800 körül. Pontosan azt kaptuk a jelentéstől, amit vártunk, mégis esni kezdett... Miben bíztunk? Vagy miért nem esett hamarabb is akkor már?
Mást lát. Más szemmel nézi. Más aspektusokra figyel. Tegnap signal2 is. Ezek nem feltétlenül egyenlők a lebeszéléssel. Nem elkergetni kell, hanem odafigyelni, és összevetni azzal, amit magad látsz, a saját két szemeddel. Ezek plusz szemek. A póknak 4 pár szeme van. Légy pók, ne pedig küklopsz! Töpszem többet lát, you know :-) És persze kritikus szemmel vizsgáld, mint minden más inputot is Lehet arra jutni, hogy tök hülyeség amit látni vélt, de lehet arra is jutni, hogy lehet benne valami.
Nem elég pozitív az árfolyam már így is? :D Egy év alatt 488%, az anyósülésen károgók meg már vizionáltak itt 800-ra esést 1 vagy 2 hónapja meg ilyen hülyeségeket, a mostani Q3 jelentésből már egyértelmű volt, hogy a papír alja értéke maximum 2500-2700... 1-2 hét pihi ezen a szinten (4600-4900) semmi, ez azt jelenti, hogy a befektetői bizalom töretlen, épül a cucc. Meg jövendölik itt a 6 hónapos lecsorgást. Emberek 6 hónap alatt itt annyi hír lesz - meg a Q4 - , hogy aki ezt megeszi az meg is érdemli. Nem beszélve a bölcs brókerekről, akik 100 éve elemeznek mégsem piszkálták volna meg a papírt még bottal sem (még szeptemberben sem!). Ahogy a tőzsdei bölcsességek között is írva vagyon, a tőzse elsősorban politika és csak másodsorban közgazdaság. 4500-nál (ha egyáltalán lemegy addig) porszívó. Sajnos az 5000-es szintet meg még el kell engedni, de remélhetőleg nem sokáig.
ment itt az eszecsere szombaton többek között velem is h ez a jelentés 5000 felé, fölé viszi-e , én leírtam h nem, hogy ahhoz konkrét amerikai hírek kellenének, többen köztük rice az ellentétjét állított, hát azt hiszem ez eldőlt, mármint az h ez a jelentés nem elég az ötezerhez, sőt, pont amit írtam.
Portfolio 1-soros késleltetett könyvet látok csak, mindenesetre ebben most épp 15mio vétel áll szemben 2mio eladással 4700-on. Ez biztató, ebből én azt szűröm le, hogy a tőkeerősebb szereplők itt már inkább venni igyekeznek, ezt a szintet már bővítésre alkalmasnak ítélik. Nem kell a mai reggeltől kétségbe esni! Nyugi!
Opus2 persze szerintem keress magadnak a tippjeidhez masik topikot. A legszebb az,hogy allitasod szerint itt nem kereskedsz a reszvennyel. Majd en el is hiszem.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.