Legszebb öröm a káröröm, ez sok mai hozzászóló posztjából is látszik. Szeretném felhívni a figyelmüket, hogy az OTP, a MOL a Richter is brutál jó jelentésekre is estek 1-2 napig, aztán tért magához az árfolyam. Ennek az okát nem tudom, de szinte minden jelentés után ez a helyzet. A 4ig 9 milliárdos (egyszeri tételek nélkül 36 milliárdos) adózás utáni nyeresége sokkal jobb, mint amit sokan vártunk és nagyon pozitív a jövőre nézve.
Ami buborék nem látszik, azzal nem kell még foglalkozni! Direkt takartam ki, mert nem értitek és nem aktuális még! Bezavarhat! Nov. elején készült és tettem oda, amikor zászló mutatta, hogy új csúcsra mehetünk. A piros pingi célárra vonatkozik! Ennek a célárnak az utolsó ellenállásánál akadt meg az emelkedés! Ezt jeleztem előre, amikor felvázoltam! 3 hete oldalaz úgy, mint a rövid piros trend 4. szakaszánál! Ezért is jeleztem a 3 hetet a másik buborékban és lent is! Itt lenne az ideje az emelkedésre, de ami nem tud emelkedni, az esni fog! Ez egy alap szabály!!
A másik része a dolognak. Eleve túl lett húzva az árfolyam és ez nem csak az rsi kérdése! Vannak más indikátorok is ami jelzik! Egyelőre a gond ott van, hogy az előző csúcsnál, amikor megindult a korrekció, az kicsi lett az elméletben meghatározott alapján! Én csak az elméleti adatokkal tudok kalkulálni és azzal szabad is! Szóval megvan az esélye annak, hogy innen lesz a várt korrekció, de ennek már nagyobbnak kell lennie, mint az előzőben vártuk! sacc/kb min 3600-3200 között! Egyelőre még nem indult el lefelé, csak konszolidál! Ezen a szinten a korrekció fél évet is eltarthat! (Nem kötelező és több is lehet, ezt nem árt tudni) Nagyon nehéz előre meghatározni, hogy honnan kell a nagy korrekciónak indulni, mert a rövid és hosszú trendet össze kell egyeztetni, hogy bele illeszkedjen, de tól-ig határok vannak! Most 400 ponttal feljebb, már hosszabb a korrekció/konszolidáció, mint alatta volt, de az árfolyam csökkenése kisebb! Ez még mindig kevés! Akármilyen jó fundánál is, van/lesz technikai korrekció! Ezt jegyezd meg!
Felfelé a piros madár sávjában kell lenni a következő megakadásnak, lefelé pedig a kéknél, bár ott még segíthet a támasz szint! Ennyire egyszerű, ha a részletek nem érdekelnek! 3 hete arra várunk, hogy megmutassa az irányt! A technikai része kívánja a korrekciót, de a fundás hírek és arra várva, tartják az árfolyamot. A nagy bevásárlás már legyengült. Ez ilyen. Ha elindul, az akár igen gyors is lehet... A konszolidációból melyik irányba indul el, erre kell figyelni. A többi ott charton már, előre felvázolva.
Tuti itt nincs, meg gari se! Lehet szajkózni, hogy fel fel az űrbe, de látni a tényeket. Opus2, ha érted...
Most picit egy kijózanodási fázisba kerültünk. Ez nem baj. Fog ez még szárnyalni megint vágyreménység + greed alapon. Most inkább némi bővítgetésen lehet gonolkodni majd, szerintem.
Elérhető közelségben van, de ha 1-2 hetet várni kell, az is jó :D Az a lényeg, hogy a jelentés pozitív, a cég pozitív, a jövő pozitív és majd az árfolyam is az lesz. 4700ft és 275milla
Csak kíváncsiságból kérdem: megvolt már a hat számjegyes bővítésed, ahogy szombaton írtad? Vagy még vársz egy alacsonyabb beszállóra? Hogy is írtad szombaton? Nem akartál megszólalni, de a hülyeség határokat dönt... és akkor most szó szerint idézlek: "nem akarok nagyon belemenni, de volt, aki itt írta, hogy még az 5ezret se fogja elérni hétfőn"... idézet vége!!! Na látod, ebben valóban egyetértünk: a hétvégi hozzászólásoknál tényleg nagyon sok döntögette a hülyeség határait!
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.