Szvsz a trend nem változott. Az tény, hogy nem holmi útszéli cégről beszélünk, hanem már nemzetstratégiailag is fontos régiós cégről hatalmas fejlődési potenciállal. Nagyok befektetet milliárdjai, persze sok kis befektető is van, sajnos ők könnyen eldobálják akár bukóban is ha esést látnak, sokan napi szinten gondolkodnak. Bizonyos szempontból a cégnek is jó, mert nő a forgalom... .
Valaki segíthetne elmondani tegnap hirtelen miért esett annyit tegnap a papír. Csúcson volt, semmi negatív hír nem érkezett, erre egyik percről a másikra óriásit esett. De mi volt az ok?!? Miért kinek jó volt ez?!
Én azért azt szoktam javasolni azoknak akik most vágnak bele a tőzsdébe, hogy ha állampapíron kívül más megtakarításuk nem volt még akkor a kövi lépés nem az h beleveszel egy expoban lévő papírba, hanem veszel ETF-et vagy bef.alapokat. Aztán veszel egy osztalékos bluet (béten pl. otp, mtel) esetleg kipróbálod a revoluton az usa piacon a nagy papírokat (MS, Apple, Amazon, Meta, Google, stb) vagy vegyél minden héten egy kis S&P500-at vagy NSQ-t Ha már ebben kényelmesen mozogsz, na akkor menj rá speka papírokra. Fordítva óriási pofonok és tuti kiábrándultság vár rád. Honnan tudom? Mert én is szarul csináltam lassan már 10 éve. :)
Jo reggelt, Hullamvasut lesz ma is aki megremeg kiesik.Biztos vagyok benne,hogy folytatodik a gyujtes es az emelkedo napok elott betaraznak alacsonyabb arfolyamon,ha tudnak.
egészen pontosan 437.5-ről napon belül 300-ra zárt a papír. Onnan visszaküzdötte magát 360-ig 2 nap alatt... és a vége az esésnek egy-két nap (talán hét) múlva 241 volt. Ahogy elérte a 241-et (kiütve egy certit) azonnal pattant és még aznap 299-ig vitték fel. Nagyjából így kerek a sztori! Az mindenképp óriási mák, hogy - legjobb tudomásom szerint - 4IG-re nincs certi; javítsatok ki, ha tévednék!
Opusnal volt az elso ilyen nagy leszuras, pepitaba kb 2 eve amikor 420rol levertek 270-340ig talan. Akkor volt egy nagy panik, de ahogy itt irtak sokan ez nem az Opus. Ez egy nemzetkozi ceg lesz, itt ezt a papirt veszik magyarok kukfoldiek. Jelenleg ha jol tudom "csak" hir van h a Rabat megveszik, mi lesz amikor tenylegesen elindul? Mi lesz a tobbi usas uzlettel? Mi lesz a tobbivel? Mi lesz meg... En erre epeitem. Ez megcsinalta fel ev alatt azt amit az Opus nem tudott 2 ev alatt miota szepen epitik, a magyar piac viszonyaiz hozza, a 4ig, na ez nem. Usaban aki piacozik vannak papirok 40 szazalekot esnek 3 napig, utana mennek 400 szazalekokat, nem egy ilyen van, kedvencem egy ev alatt ment 4000 szazalekot... Mindenkinek turelmet, kivanom, hogy a 4ig a Bet olyan papirja legyen amelyet a piac iranyit es nem a magyar viszonyok!
[OFF] Köszi szépen. Előbbi biztosan nem, de tisztelem a jó művészetet. Ha Bruce Dickinsonra gondoltál, van pár Iron Maiden szám, ami tetszik, de nem vagyok kifejezetten rajongó ;-)
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.