Jászai GellértA 4iG | elnöke Nagykövet E...1 óra■■ =Találkozás Boaz Levy-vel, az lAl - Israel vezérigazgatójávalAz Aerospace Industries a 4iG Space and Defence Technologies csapatával igazi öröm volt, amikor megvitattuk a vállalataink közötti jövőbeli együttműködés izgalmas lehetőségeit. Várom együttműködésünk folytatását.
Pedig már idén is lesz komoly hadiipari bevétel szvsz! A közös céget 2022-ben hozták létre és a bevételi célok 3−5 éves időtávon valósulhatnak meg a 4IG szerint! A 4iG Csoport és a Rheinmetall stratégiai együttműködésnek két fő pillére van, az egyik, hogy 2022 márciusában a német védelmi cég 25,1 százalékos részesedést szerzett a 4iG Csoportban, a másik, hogy közös üzletfejlesztés zajlik. A digitálisrendszer-megoldásoktól a katonai hatékonyság növelését várják amellett, hogy a harctéri szimulációs és kiképzési célokat támogathatják.Ezen a területen öt év alatt 200-300 millió euró bevételt vár a 4iG Csoport és a Rheinmetall. Az űrtechnológia területén a drónfejlesztésben és műholdpiacon is adódnak lehetőségek. A drónokkal a hírszerzési, megfigyelési, kommunikációs és aknamező-felderítés az a terület, ahol szinergialehetőségeket lát a két vállalat.A műholdak esetén pedig a műholdas összeköttetés lehetőségét és Föld-megfigyelési szolgáltatásokat említi lehetőségként a 4iG prezentációja az EU és a NATO tagországai számára, ami egy gyorsan növekvő iparág, magas belépési korlátokkal és nagy értékpotenciállal.A stratégiai fókusz jelentős piaci részesedés szerzése, ami 1,5-2 milliárd eurót hozhat a két vállalatnak. Szerintem már vastagabban fog a ceruza, amióta a német kormány és az EU is a fegyverkezés mellett döntött!
A fel irányhoz nincs még szükség hadiiparra, és abból várható bevételekre. Nincs szükség szerződésre Muskal sem. Elég ha lefutnak az előzetes tervek, mondjuk AH kiszervezés utáni eladások, az infrastruktúra cégbe történjen meg az ígért befektető bevonás. Kezdjen el megépülni az Egyiptomi kábel, az látszik, hogy egy alternatív útvonal a mai világban aranyat érne. Legyenek meg a szerződések a piac többi szereplőjével, Telekom, és Yettel. Ez szerintem bőven elég lehet a 2400-hoz, más ehhez nem kell. Ez viszont még az idén le fog futni, mert sürgeti az idő őket is. 2026 előtt ezekkel végezni kell. Tehát ha nem jön egy pénzügyi/gazdasági válság (én mondjuk ettől tartok a legjobban) akkor az idén év végéig a 2400 biztosított minden bejelentés nélkül is. Nem beszélni kell róla hanem csinálni :) A hadiipar ebben az évben szerintem még semmiféle szerepet nem fog játszani a cég életében. Ha esetleg tévedek akkor a 2400 nagyon alábecsült árfolyam lesz.
Hát igen, pont ez az. Mivel nem nyilatkoznak, ezért sokan eldobják. Senki nem tudja, hogy mennyi lehet majd a cég bevétele mondjuk 2026ban a hadiiparból. 26-ra már azért több országban jelen kell lennie a közös cégnek. . Szerintem Elon Muskkal a cég több szerződést is fog kötni. Mondjuk a legnagyobb durranás az lenne, ha beszállna a 4IGbe :D 1632ft és 52milla Orbitális az áprilisi rv. vásárlásokról lehet valamit tudni???
Kis haszonnal, de átviszem másba. Nêmet bődületes hadiipari/adósságfék feloldás fokozástól mást vartam. A nagy fel alábbhagyott, szóval momentum esetên ismêt érdekes lehet.
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20250319/von-der-leyen-bejelentette-brusszel-az-egesz-eu-neveben-fegyverkezni-kezd-748625 Ha a cég nyilatkozik majd, hogy kb. mit várnak 2-3 év múlva a hadiipartól, akkor itt nagy tűzijáték lesz. Az tuti, hogy amivel még az elején terveztek az min. dupla bevételt hozhat, de akár háromszorosat is. . Az érdekes, hogy Jászai a jelentés után nem nyilatkozott. Tuti mindenki szeretne vele készíteni riportot, ekkora tőzsdei emelkedés után. Űripari tárgyalásait is szívesen megírnák, de nem nyilatkozik. Ez nálam azt jelenti, hogy a gyűjtésnek nincs vége, csak kicsit pihentetik a papírt, hogy könnyebben előbújjanak majd az eladók. 4IGnél nincs felbeszélés és lassan már ezt hiányolják a spekik :D 1626ft és 49milla
Politikában is van 2 verzió:1:elmondom a véleményem 2:vitatkozni akarok a másik táborral,meg meggyőzni az én igazamról!Van a kettő közt is különbség,az első még elférhet egy részvény topikban is mondjuk,a 2 verzió viszont nem oda való tényleg!Mindig úgy kezdődik a verekedés,hogy valaki visszaüt!Addig csak verés!
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.