Szerintem a kapitalizáció és az éves forgalom alapján szoktak súlyozni. Ha magasabb az árfolyam,(előző súlyozásnál többet emelkedett mint a többi papír)akkor lehet nagyobb súly,ha a többi papír emelkedett többet akkor kisebb súly. BUXnál is így van kb.Szerintem kb. így lehet,de pontosan nem tudom. Itt olvashatsz róla: https://bet.hu/Befektetok/Indexek/BUX
Jól be tudja f.satni a kezdőket. Ott 1600 (mostani 320) környékén majdnem én is bedobtam a pakkom...1 napon múlt a dolog. Na onnan még több mint háromszorozott.
Pompi tévedéseit leírod akkor kitilt személyeskedésért vagy jobb esetben csak törli a beírást. Ja és utólag mindig neki van igaza. Tipikus amikor a 4ig 40 ről 1180ig ment már 400nál várta a zuhanást, folyamatosan 100ra várta. Majd amikor 600ig beesett akkor megírta hogy igaza lett.
Erről a pojácáról ne írjunk itt többet. (írjatok a fórumára,had tiltson :D) A lényeg,hogy "stabilizálódik a 4IG árfolyama" Lesz ez még sokkal feljebb is :D "A keddi zuhanás mögött nem állt hír, míg az emelkedés egyértelműen
megalapozott az elmúlt hetek fundamentális közzétételei által – mondta a
VG-nek Török Lajos, az Equilor vezető elemzője. Szerinte érdekes, hogy
elmaradt a kispapírok esetében a spekulatív felhúzásokat gyakran követő
árfolyam-összeomlás. És továbbra is kifejezetten élénk forgalommal
oldalaz felfelé a kurzus, ami arra utal, hogy a piac lassan feldolgozza
azt a rengeteg információt, amit a társaság viszonylag rövid idő alatt
közzétett." "Érdekes"nek tartja az elmaradt eséseket. Szerintem valószínű azért maradtak el a szokásos esések,mert komoly befektetők érkeztek a papírba,akik gyűjtik. Ezért voltak ezek a giga forgalmak. Esés pedig a realizálások miatt,illetve,sokan beköszöntek,hogy gyertek ide+oda,mert most indul és az ugri-bugrik mentek,itt adtak,ott vettek. Persze erre a profik is rásegíthettek. Most sokan bámulják a monitort mert 800-on és 900 alatt akarnak venni. 1000 felett majd jönnek és belevesznek. Így volt ez itt amikor a 700-as szintet átléptük és utána gyorsult az emelkedés és a 800-ast szinte átugrottuk. Persze valahogy majd 1000 fölé kell vergődnie az árfolyamnak. Jó lenne ha akvik pontos bejelentése csak akkor jönne,mikor 1000 felett leszünk.
Inclusion 4IG HU0000167788 99,207,921drb 0.40 CEE & CIS INDEX COMMITTEE - Index Adjustments Please note that in exceptional cases the new number of shares and new free float factors can be updated. The final version of the Index Committee Adjustments is available on 15 September 2021.The new weighting factors (representation and fundamental factors) will be determined on the basisof closing prices of 15 September 2021.
Az ember néha belemegy vitába azonnal ki van tiltva ha anyazik ezt meg ami manipulatív egy döntés előtt főleg és pénzre megy a játék a valóságban- engedik . Fura na .
Mol topicban azt írta tegnap nyitás előtt hogy 4igből molba vigyék a pénzt. Hülyének nézte azt aki beírta hogy 870en venni akar, erre most 953. Pedig szerinte szűk az ajtó az eladók miatt. 870 ről zuhanást várt erre 953. Mintha nem emlékezne rá mit írt 1 vagy 2 napja és csak rajzolja a diagramokat.
Nézdmeg mekkora rajongó tábora van. Tavaly azt írta amikor kitört a covid pánik hogy ezt előre látta a diagramokból. Nem tudom hogy tőzsdézik de biztos nem a diagramjai alapján. Otp, 4ig, mol folyamatosan kifog rajta.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.