Topikgazda: Jocek 2018. 03. 28. 15:22

Appeninn real  

545
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
stacstac 2026. 04. 06. 15:41
Előzmény: #68753  Marika113
Te is aktívan beszállsz a félrevezető csapatba? - pedig ha azt írnád le, amit gondolsz (mert szerintem pénzügyekhez van érzéked és nagyon jól tudod, hogy mit jelentenek az éves jelentésben a számok) és nem azt, amit mutatni akarsz, akkor azt írtad volna, hogy pénzgyár és magas EPS és magas BVPS van itt, de valamiért inkább pár embernek meg akarsz felelni, és ezért nem mered leírni, amit tényleg gondolsz a cég számai és a mostani vásárlásai (plusz 100e nm kiadott ingatlan) alapján a cég értékéről

de Te tudod, hogy mit miért írsz

jó spekit Neked
Bpali2 2026. 04. 06. 15:36
Előzmény: #68750  stacstac
Azért ez valahol hogy is fogalmazzak meg : szánalmas . Farkasfu betesz egy chartot , leborultok nagysága előtt , de kb fel se fogjátok a lényegét ..De like-oljátok. Azt csodálkoztok ha a Mester megunta a sok lúzert .. .
Boavista 2026. 04. 06. 14:55
Előzmény: #68757  TozsdeMagus
Máról holnapra nem valószínű, pár éves távlatban biztos vagyok benne..! Az időtáv mindig fontos tényező..!
TozsdeMagus
TozsdeMagus 2026. 04. 06. 14:32
Előzmény: #68756  Boavista
Penzgyar???
Igen az!
De megis kinek?
Te jol jarsz ezzel a "gyarral"?
Boavista 2026. 04. 06. 14:21
Pont ez a lényeg, ha nyitott szemmel jársz akkor nem téveszt meg az átértékelés. Sajnos a legtöbb ember nem érti még mindig ezt...Ez egy pénzgyár konkrétan.! A jelenlegi árfolyam tiszta röhej és sajnos a cég nulla kommunikációjára vezethető vissza.!
Wolfalfa74
Wolfalfa74 2026. 04. 06. 13:57
Előzmény: #68754  Levon
Így van! 
Levon 2026. 04. 06. 13:36
Ne az átértékeléssel foglalkozz! A bevétel euroban keletkezik, a lengyel ingatlanokat szintén euroban akvirálják! Átértékelés nélkül a cég hozta a tavalyi eredményeket! A két új lengyel  ingatlannal éves szinten tudni fogja a 200 ft Eps- t! 

Marika113
Marika113 2026. 04. 06. 13:14
Előzmény: #68752  Levon
EPS nagyon gyér, ha nyitott szemmel jársz. :)
Levon 2026. 04. 06. 12:49
Előzmény: #68750  stacstac
Ilyen BVPS ,EPS mutatók mellett nem a lefelé mutatókat figyeli az ember! Nevetséges szinteken vagyunk már most! Vígasztaljon mindenkit hogy a felfelé mutatók közelébe sem értünk ,így a lefelé mutatók is kb annyit érnek!  Nekem sokkal zavaróbb a vezetőség kommunikációja, ami viszont szándékosnak tűnik! Egy elemzés, célár, vagy egy jővőre néző osztalékpolitika felvázolása elég lett volna az árfolyan helyretételéhez! 
Endre1968 2026. 04. 06. 12:04
Előzmény: #68739  TozsdeMagus
Mondj egy példát légyszi a tűrhetetlen kaliberű szabálytalanságokra.
Aztán mutass bizonyítékot arra, amiket leírtál (például hogy JD sms, meg proton).
Ha egyik sem érkezik meg, akkor az is Btk, amit TE csinálsz. Tudod, rémhírterjesztés, piacbefolyásolás hülyeségek alapján, és így tovább.
Ha törvénytelenségről van tudomásod, kötelességed feljelentést tenni.
stacstac 2026. 04. 06. 11:10
Előzmény: #68749  Labanc
farkasfu összes rajzán ott volt a lefelé irány is - erre mondtam, hogy nem mindenki tudja olvasni a rajzokat, én magam sem - de a lefelé szinteket is lehet látni a rajzokon

jó spekit Neked
Labanc
Labanc 2026. 04. 06. 11:04
Előzmény: #68747  stacstac
Te is tudod, hogy akkoriban nem csak a rajongók, de maga a chartmester se beszélt nagyon lehetséges lefele irányokról... egyébként nem is értem, miért kell itt mindennek is elhordani a lefele várókat... chartmester is berakott nemrég egy olyan grafikont, aminek a célára 445ft-ra mutat, amit szétlikeoltak (30+ db) a rajongók... vagy nem tudnak chartot értelmezni, vagy el se olvassák a kommenteket csak azt nézik ki írta, vagy valóságtagadásban vannak, és közben dübörög a kettős mérce... nem tudom melyik opció a rosszabb...
szajbely 2026. 04. 06. 10:46
Ha ennyire szíven viseled a sorsunkat és segíteni szeretnél kérlek írd meg, hogy mire alapozod elméleted, milyen tevékenységek miatt függesztené fel az MNB a kereskedést? Ez egy ingatlanos cég bérlőkkel.
Tavalyi évben igaz nem fizettek osztalékot (a körülményekről ne is beszéljünk, mivel az tényleg felháborító volt), de ahogy ígérték befektették a pénzt és bővül a cég portfóliója. 
Én feltétlenül megvárom a vásárlás részleteit és időt is hagyok a cégnek, mivel meglátásom szerint pozitiv előre lépés van egy fejlődő lengyel piacon 
stacstac 2026. 04. 06. 10:45
Előzmény: #68744  Labanc
soha nem írtam, hogy a kezdőknek ezt a papírt kell venni - minden kezdőt a környezetemben alapvetően le szoktam beszélni a tőzsdézésről - mindenkinek azt javaslom, hogy vegyen állampapírt - még azt is félve osztom meg, hogy milyen papírokat tartok, pedig, aki azokat tartotta az elmúlt években, az nagyon jól járt - minden évben 100% hozamot csináltam az elmúlt 3 évben, mégis azt gondolom, hogy semmit nem tudok a tőzsdéről, sőt az idei évben komoly részét a poziknak eladtam és a tőzsdénél biztonságosabb helyre teszem a pénzt, mert úgy gondolom, hogy a fák nem nőnek az égig - és ezt nem az árfolyamokra értem, hanem arra, hogy 3 jó év után kizárt dolognak tartom, hogy tudok egy 4. jó évet is csinálni, szóval inkább jobban diverzifikálok

a fórumokra feltett grafikonokon minden esetben fel voltak tüntetve a lefelé irányok is - csak azt az emberek nem szeretik, ezért nem veszik általában figyelembe, vagy egyszerűen csak nem értik a rajzokat és a szinteket - sokan vannak ezzel így, én magam is - ez nem szégyen, de fontos, hogy az ember tisztában legyen vele, ha valamiben nem profi

jó spekit Neked
stacstac 2026. 04. 06. 10:34
Előzmény: #68743  Jocek
soha nem voltam angyal és soha nem is leszek (bár mondták már azt, hogy az vagyok, mert bárkivel hoz össze az élet, mindenkinek csak segíteni szeretnék, még azoknak is segíteni szoktam, akik csak ártani akarnak másoknak, hiszek abban, hogy az ember alapvetően jó-szándékú) - értékalapú vásárlásokat csinálok a tőzsdén, és ha elérte az árfolyam az általam gondolt értéket, akkor eladok - továbbra is tartom, hogy ez a papír 1500 Ft-nál többet ér

azért nem szóltam - és soha nem is fogok szólni senkinek - mert én nem tudom, hogy az árfolyamok mikor és milyen irányba fognak menni - egy dologban hiszek, hogy valamikor a jövőben, minden cég papírja eléri azt az árfolyamot, amennyit szerintem ténylegesen ér - hogy ez melyik papírnál mikor lesz, azt nem tudom - soha nem tudtam jól megjátszani fel és le mozgásokat, olyankor mindig csak egyre kevesebb pénzem lett - csak funda elemzés alapján vásárolok, és kivárom míg a kutya visszatalál a gazdájához, mert egyszer minden kutya vissza fog találni

nem hibáztatok senkit - mindenki a saját befektetéseiért felelős és igen, ha egy részvényes nem tudja, hogy miért vesz egy papírt és utána olcsóbban eladja, majd ezzel elégedetlen, akkor Ő hibázott (úgy is lehet eladni valamit olcsóbban, mint ahogy vetted, hogy elégedett vagy a döntéseddel, mert tudod miért adtad el), mert valszeg felült egy hájpra, és azt általában a legtetején szoktak az emberek - sokan mondtuk tavaly, hogy az osztalékra spekulálni az egy spekuláció - a spekulációs céllal vett papírokat a spkeluláció tárgyának megvalósulása vagy elmaradása esetén a spekák eladják - ott vagy egy tető lesz és esés(korrekció), vagy azonnali esés (attól függően, hogy a speka tárgya megvalósult-e vagy sem, jelen esetben nem valósult meg, mert nem lett osztalék) - ha valaki spekára vesz egy papírt, akkor tudnia kell, hogy vagy bejön, vagy nem - itt azok elégedetlenek, akik nem voltak tisztában a 2 irány lehetőségével, és azóta sem szálltak ki a papírból - pedig, ha speka vagy, akkor már rég kiszálltál volna, hiszen nem jött be az, amire spekuláltál - de akkor is kiszálltál volna, ha bejött volna, mert erre spekuláltál (osztalék)

álszent pedig biztos, hogy nem vagyok, nem ismersz - de nem zavar, hogy ezt gondolod rólam, hisz nem ismersz

jó spekit Neked
vizesember 2026. 04. 06. 08:55
Törölt hozzászólás
Labanc
Labanc 2026. 04. 06. 08:52
Előzmény: #68741  stacstac
1-1.5 éve, aki teljesen kezdőként ránézett az árfolyamra, láthatta hogy akkor éppen milyen bivalyerős. Ezen felbuzdulva ránézhetett a portfólió fórumra, ahol azt láthatta, hogy mindegyik app topik tele van a waterlooval, amit csomóan körberajongtak, ezzel is erősítve annak létjogosultságát. Ezt egészítette ki az osztalék(vágy) is, ezeket az üzeneteket pedig még egy teljesen kezdő is könnyen dekódolta (bár emlékszem több kezdő hozzászólóról is, aki azért megkérdezte mi is az a Waterloo...).
Hát ezek az emberek mostanra jól ki lettek tömve, ezért pont hogy nem a kezdőket bíztatnám arra, hogy ezzel a papírral szemezzenek... inkább azokat, akik már sokmindent is láttak, és jobban tudják minek hol lehet az alja...
Jocek 2026. 04. 06. 08:50
Előzmény: #68741  stacstac
Miért most lettél angyal? 1080 nál miért nem szóltál a kezdő tőzsdéseknek hogy adjátok el mert 550 következik? 820 nál csökkenő csatornában mozgásnál miért maradtál csendben? 
Te is azokat hibáztatod akik bele vettek bizalmat szavaztak, de senki más nem hibázott csak a részvényesek ugye? Álszent vagy!
Törölt felhasználó 2026. 04. 06. 08:44
A kötelező kommunikációt megteszik, a cég gyarapodik, azt nem lehet állítani, hogy tönkretennék. A bevételi oldalon nem változott szinte semmi, most jön a kb m2 duplázás. Aki tud várni, annak szerintem beérik a gyümölcs. Én 2 év bizalmat adok neki. Még az is lehet, hogy J.D.-nek vissza kell adnia a pakkot A TULAJDONOS-nak.
stacstac 2026. 04. 06. 08:30
arra gondoltam, hogy nem írok ide többet, mert nincs értelme - elképesztő egy banda vagytok - ennyi siránkozást még soha sehol nem láttam - és az a meglepő, hogy folyamatosan tudjátok überelni magatokat

most a reggeli olvasás alatt hangosan felnevettem itthon a nappaliban - család kérdezte is, hogy mi történt

Jocek, Te vagy itt a MODI, magyarázd már el nekem, de tényleg őszintén, mi itt a cél ebben a topikban, mert én kezdem elveszteni a fonalat

egy dolog miatt döntöttem úgy, hogy mégis írok: nem szeretném, hogy a kezdő tőzsdéseknek olyan károkat okozzatok, mint amilyet szeretnétek - fel tudjátok fogni, hogy a folyamatos félreinformálásaitokkal és a valóságtól teljesen elrugaszkodott írásaitokkal mit okoztok - azt okozzátok, hogy a sok ijedt speki  folyamatosan adja el a részvényeit és emiatt az árfolyam lefelé megyeget - nekem nem probléma, mert lehet még venni jó áron, de valakiknek ez nagy gondot okoz - és Ti pedig csak csináljátok, csak folytatjátok

kérlek írjátok meg, hogy mindenki átlássa, hogy mi itt a célotok ezzel a viselkedéssel

ha pedig beletrafáltam (eltaláltam, hogy ilyenek vagytok) a rosszindulatú, mások kárán örömtáncot járó, magatokat a legokosabbnak gondoló személyetekbe, akkor ne is írjatok, csak kérlek adjatok egy-egy mínuszt - ha nincs igazam, akkor pedig írjátok le a célotokat, gondolom le meritek írni, hiszen ez egy anonim fórum - el tudtok bújni a nick mögé

csak arra kérlek Titeket, hogy ne akarjatok másoknak kárt okozni, mert az nem szép dolog

jó spekit Mindenkinek - a kezdőknek pedig azt javaslom, hogy ne a fórumokról tájékozódjatok, hanem készítsetek magatoknak funda elemzést mielőtt egy cég papírjait megveszitek és az eladás előtt is mérjétek fel, hogy merre megy a vonat és mi ennek az oka, ha pedig nem bírjátok a kockázatokat, akkor vegyetek állampapírt

Topik gazda

Jocek
3 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek