NDX daytrade A tegnapi csucsrol a mai ujabb melyponttal mar 5 subhullamos eses van lefele NDX-ben. SPY es DOW meg nem tart itt. Innen mar legalabb egy zigzag 5-3-5 szzerkezet kilatas a csonka top ota, es a legjobb esetben is ez a mely a-b-c eses a valoszinu. , Ovatossag ! Medve nyomok vannak a foldon, es medve horkolasa hallatszik. Mintha ebredezne. , https://imgur.com/a/mr2yNq0
Kezd rig feelingem lenni. Amikor azt hiszed nincs lejjebb, de minden nap van tovabbi -6-8% zako. Az igazat megvallva, ennyire gyorsan nem szivattam meg magam soha, mint most. Egy eletre megjegyzem ezt a 15 kereskedesi napot. A mennybol a pokolba. Na sebaj, 3,30-on majd talan osszeszedik.
Jànos teis "régi motoros vagy a nemzetközi tőzsde vilàgàban" ès őszinte tanàcsokat adzàl az àprilisi "kreshbe"ami a jó beszàlló miatt törtènt a vàmhàború cimèn Most óvatos vagy joggal mert szerinted túlértékelt a piac a 2000 es dotcom lufi kétszeresével.. De megmagyaràznàd hogy mièrt van szerinted kètszeresen túlèrtèkelve a piac mikor a P/e talàn a felèn van az akkori rèszvènytulèrtèkwltsèg idejèhez kèpest? Sajnos átèltem azt a 2000es időszakot ès a 2003 ig záró recesszíót èsnm tudtam belőle jól kiszàllni amikor $centekbe adtàk a koràbban 100$os rèszvènyeket mert sajnos a "sőt COM lufi csődökrlvittéj a hasznomhiâba vettem $centekér akoràbban 100$is USA részvényeket?? És azt is leirnàdhogy szerinted miért van krach közelben a Bictooin ès a "kriptovalutàk"?? Jànos te komoly befektető vagy őszinte vékemènyed van ha kèrdezlek olyan stratégiát folytatást mint WB ez tiszteletre mêltô..
Csak csendben ültem és számoltam. Nvidia közel 5 T usd market cap de durván 57.7 p/e és valóban szép profit. A piac igen magasan árazza már persze nem véletlenül. A fundamentumok alapján durvan 150-175 dollár közé tehető a reális ára szépen túl is ment. +20-30% ami nem kevés már. És vele megy az SP és NQ amikben durván 7% a súlya. Van az a néhány sztár részvény amik húznak és nem maga az Nvidia amit a buboréknak képzelek hanem az egész szektor amit már jócskán felpumpáltak. Egyesek szerint közel sincs túlárazva az AI mások szerint pedig nagyonis. Ez majd idővel derül ki ha már utólag fogjuk látni mennyivel jut tovább az egész vagy épp elkezd leereszteni. Pont emiatt nem szoktam mást csendre utasítani mert nem tudhatni kinek lesz igaza. És végül úgyis annak lesz igaza aki a többségi pénzt mozgatja befelé vagy kifelé a szektorból. És én sem mennék szembe egy ekkora mozdonnyal inkább kapaszkodok vele amíg megy. Többször bizonyított a tőzsde lufit fújni az nagyon megy aztán rápukkantják a kicsikre.
NDX, IWM daytrade A Smallcaps IWM az oldalazo haromszogbol lefele tort ki nyitasban. Nagyon kerdeses, hogy ott ervenyes lehet-e az eddigi bullos szamozas. . https://imgur.com/a/AosA33f . . NDX az SPY-hoz eddig hasonlo. Maradok az eddigi szamozasnal, nem nagyon tetszik az ALT. szamozas, tobb bajom is van vele. , https://imgur.com/a/TdLkQSY
Burry es Warran maskeppen, de ugyanazt gondolja. Harom dolog egyutt allasara szamithatnak. 1)Shutdown van, matol a leghosszabb az USA tortenelmeben. Trump nem hatral, az ot maguskent koveto republikanus kepviselok kozott is csak nehany mereszel mast mondani, es szavazni. A Demokratak viszont a 40m amerikai szavazatara hajtanak, akiknek a SNAP elelmiszerkartyara es az Obamacare biztositasra ra vannak szorulva. Nyeresre allnak. Trump nepszerusege csokken, igy nem hatralnak ok sem. , 2)Ha az USA kormanya most sokkal kevesett tud kolteni? Akkor kieso jovedelmek, es likviditas hiany kezdodik a penzpiacon. Ez hatalmas kulonbseg "normal" okt-ig tarto mukodeshez kepest. Elobb-utobb sorban jonnek elo durva mukodesi hibak: legi kozlekedes, bunozes, leallas, hianyok. Es a kozeposztaly, akik eddig rendszeresen vettek reszvenyt, inkabb tartalekol es cash-t gyujt. , 3)Rengeteg a hirre tradeles, panikos reakcio. Gap-down, gap-up. Nem kell sok, 3-4 nap egymasutani gap-down utan nem pattan vissza. Onnantol eleg, ha par hedge-fund es 1-2 bank csod hire megjon. . Rohadtul gyorsan romlik a helyzet. AZ utcakon a 60-evek vege, 70 es evekre emlekezteto tuntetesek, bilincsles, letartoztatas, konnygaz, (emlekszel Forrest Gump fimben, az ifjabbaknak is megmutattak?) Hatalmas belso feszultsegek omlenek a TV-bol.
Most egy teljes piaccal megy szembe pont egy fomoval és vak hittel vásárolt részvény esetében. Kétlem hogy ezt pluszban megússza pedig nem buta ember. Biztosan szúrja a szemét a felfújt lufi csak itt a lufi lesz az erősebb.
S{Y daytrade A nagy impulziv eses, joval fibo38 ala, nem volt a varakozasban. Jopar mas szerkezeti munkahipotezis lehet innentol. Ideiglenesen maradok a reginel. , Ha eleri a 6850-et a visszapattanassal, akkor talan jo is lesz. Ha igy lesz, a nyitasi alj, 6767, egy szokatlanul ritka eset, a "panik-eses" volt, ami hamar elmulik. Vagy valami egesz masra kell szamitani, ha innen ujra lefele vesz iranyt. . https://imgur.com/a/TF4DWRb
Mindezek mellett egy amerikai tényvázlaton és kínai ígéreteket kívül továbbra sincs semmilyen tényszerű dokumentum, nincs elérhető rendelet(módosítás) az elnöki találkozó utáni sajtótájékoztatón elhangzottakról.
The Government of Canada announced a plan to set up a strategic stockpile for six key critical minerals (including copper, lithium, graphite, cobalt, nickel and rare‑earths) under the Defence Production Act, in a bid to support Canadian producers and reduce reliance on China.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.