Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

 Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
AlonsoRenault 2022. 05. 02. 14:05
Előzmény: #67871  KrisztinaI
#67880
Ma kiderült hogy Musk csóró. Hiába van pár részvénye csóró. Vagy csak azt csinálja mint a legtöbb gazdag hogy gyorsan inflálódó fiat adósságból vesz eszközöket és te nem érted a jelenséget.
AlonsoRenault 2022. 05. 02. 14:02
Előzmény: #67870  Boole
#67879
Nem tudom érzed e de érdemben nem tudod megmagyarázni hogy mondjuk egy festménynek vagy egyéb műtárgynak miért van értéke és miért nincs btcnek. Mert ugye nem az van hogy minél szebb egy kép annál értékesebb. Ezek a dolgok a hiten meg a bizalmon alapulnak amit ki kell érdemelni.  Egy usd mögött is ez áll csak abból egyre többet nyomtatnak és messze nem véges de usd meg btc is olyan dolgok amikben bíznak az emberek valamiért még ha nem is érted miért. Amúgy usd is csak egy cetli lenne.
KrisztinaI 2022. 05. 02. 14:00
Előzmény: #67874  AlonsoRenault
#67878
A Fidelity, Coinbase és társaik  csak brókercégek...nekik mindegy, amíg kifizeted a commission-t. Ő nem vigyáz rád, nem vállal felelősséget, nem osztja meg veled a kockázatot...
somebody 2022. 05. 02. 13:57
Előzmény: #67871  KrisztinaI
#67877
Musk-al írottakkal nem értek egyet, mert szerintem ő pont a legnagyobb PR ember a földön. Maradjunk annyiban, hogy nem szegény családból jött, már bányái voltak az apjának is. Mutass már olyan cégeket amik nem hitelből vásárolnak fel. Elég ritka, de itt adott el bőven Tesla-t és ki tudja mennyi kriptója van.
A twitter pedig az egyik legnagyobb húzása volt. Most van egy Tesla a csúcson ő sem hülye pontosan tudja, hogy simán évekig nem lesz ilyen áron a részvénye és most diverzifikálja a portfolióját...amibe a Twitter tökéletesen bele illik. Csak 10 millió emberrel többen követik mióta megvette és a szám növekszik. 
Egy válságot úgy élsz túl ha több lábon állsz.
Nagy pénzt teszek rá, hogy a választások előtt Trump is visszajön a platformra, hiába csinált saját magának egyet. 
AlonsoRenault 2022. 05. 02. 13:56
Előzmény: #67869  Boole
#67876
Nem nagyon értem miről beszélsz. Most is kycelni kell a tőzsdéken mindenki tudja kié a coin. A feketepiaca egy külöm dolog arra se ezt használnak mert lekövethető. Bármely részvénynek is tudják ki a gazdája mi ezzel a probléma? Direkt nem anonimnak hozták létre, sose volt az. Miért kéne visszaváltani? Rengetegen már most sem váltják vissza, meg tudják venni belőle amit akarnak.
Zedisdead 2022. 05. 02. 13:54
Előzmény: #67871  KrisztinaI
#67875
Annyiben érdemes figyelni a kriptót, hogy nem elképzelhetetlen, kialakul egy újabb likviditási válság, amire a FEDnak és társainak, hogy hogynem, újabb likviditás generálásával kell reagálniuk. Különösen elképzelhető ez a helyzet, amennyiban a háború mágikusan véget ér és a kinaiak túllépnek a kovidon, igy nem kell további költségoldali inflációtól félni. 
Ilyen esetben a kripto, GME és hasonló hülyeségek mehetnek nagyot, bár valszeg egy új divathülyeség lesz, ami a legnagyobbat fogja menni. Ott kell lenni, benne kell lenni.
AlonsoRenault 2022. 05. 02. 13:49
Előzmény: #67868  JeGeMeLOV
#67874
Haha, szóval a Fidelity nyugdíjalapja ponzi sémákba engedi fektetni a nyugdíjra szánt pénzeket. Hú ha ezt megtudják az amcsi nyugdíjasok akkor biztosan szomorúak lesznek. Ki vagy te hogy megmondjad ki írkálhat és milyen témában ide? Csendőr? Topikgazda? Vagy csak egy átlagos user?  Mivel sztem utóbbi vagy így nehezen értem milyen jogon mondod meg nekem mit írhatok ide, át lehet ugrani nem kell válaszolni az írásomra.
Boole 2022. 05. 02. 13:22
Előzmény: #67872  Törölt felhasználó
#67873
Szeretem a rendszerező és praktikus embereket. Kaptál egy +-t.
Törölt felhasználó 2022. 05. 02. 13:13
Előzmény: #67866  AlonsoRenault
#67872
Nos.
1. Nem elvárás, inkább kérés. Itt nincs nagy érdeklődési köre.
 
2. A győzködés/tukmálás nem megy mert: 
 
a. sokkal több tudással rendelkezik valaki, mint te -- beton biztos véleménye van
 
b. kevesebb tudással rendelkezik, de éppen ezért nincs ennek tudatában - beton biztos téveszméje van
 
3. Ignore azaz: lapoz, lapoz vagy keres egy szkriptet, ami szűri a nem kívánt hozzászólást.
KrisztinaI 2022. 05. 02. 13:04
Előzmény: #67869  Boole
#67871
Még talán egy utolsó megjegyzést tennék: én megértem, hogy az embereknek miért tetszik a BTC, vagy Elon.  Az embereknek szüksége van vezetőre. Az egyetemen az első management órán ezt kérdezték tőlünk: mi a vezető szerepe? Elmesélték nekünk egy olyan főemlősökkel végzett csoportkísérletet, amik nem voltak hajlamosak szívinfarktusra. Megfigyelték, ha a csoportból mindig kiemelték a vezérhímet, a csoportdinamikából adódóan mindig lett egy másik, de idővel a tagok elkezdek infarktust kapni. Miért? Mert a vezér feladata, hogy döntést hozzon, és ezzel csökkenti a bizonytalanságot (még akkor is, ha az a döntés bizonyos mértékig igazságtalan), és így csökken az emberkék stresszintje.
Ugyanez történik most is: az emberek kiábrándultak az államból, és kerestek maguknak másik bálványt/vezetőt. A baj ezzel az, hogy jó eséllyel rosszabbra szavaznak (lsd a lenti példám).  Másik eset: Elon Musk, a mai Isten, a kedves elemző ismerősöm szerint Mr Ponzi. Miért? Mert egy fillérje sincs, csak hitelből finanszírozott asset-ek. A Twitter deal valszeg nem állja meg a helyét, illetve ha át is megy és bedől, a bankokat, akik finanszírozzák,  az államnak kell majd megmenteni. Szóval, Elon Musk, a lázadók Istene, potenciálisan a törvényes rend által beszedett adókból (azokból, amiket a legszegényebbektől szednek be) fog majd jól szórakozni....
Boole 2022. 05. 02. 12:51
Előzmény: #67867  AlonsoRenault
#67870
Ezen a földön mindent belehet tiltani. Én a törvények szerint élek. Kínában hivatalosan tiltott. Ez egy polgár számára azt jelenti, hogy ha tiltott kereskedelmen érik, akkor 10-20 évet kap a kínai nagyon kellemes környezetű világtól távoli BV intézetben, ahol az emberi jogok ismeretlen fogalom. Pontosan tudom a szabályozási folyamatot az EU-ban, mert ugyan nagyon hosszú volt a 180 oldalas előkészítő joganyag, de elolvastam. A szabályozónak jelenleg fogalma sincs arról, hogy mivel van dolga. Szerintem csak az adóbevételt látják benne, de összesen a világon kb. 75 ember tudja, hogy pontosan mi is ez és milyen hatással van a pénzpiacokra nézve a múltban, a jelenben és a jövőre nézve. Attól, mert eszközökből, energiából, emberi munkából és elméből informatikusok és pénzügyi szakemberek megalkotják a pénzügyi atombombát, ettől még nem kell örvendeznem. Ha rajtam múlna, akkor nem lenne ilyen. A Bitcoin tipikus példája annak, hogy értéket hogyan alakítanak át másik valamivé, amire egyre többen azt mondják, hogy amit létrehoztak, az is értéket képvisel (de egyébként nem értékesebb, mint amiből létrehozták), és mivel az egyre növekvő érdeklődés közben, meg hát véges dologról van szó, ezért az ára egyre emelkedik. A várakozás és a mítosz hajtja. Egy napon John, majd Pista is rájön, hogy az értéket az árral ne keverjük össze.   
Boole 2022. 05. 02. 12:30
Előzmény: #67863  AlonsoRenault
#67869
Azt nyugodtan elfelejtheted, hogy hosszabbtávon az alfanumerikus jelsorok nem lesznek párosítva egyértelmű azonosítókkal. A jegybankok létrehoznak egy főkönyvet, amin keresztül megy minden elszámolás. Amint az EU szabályozás hatálybalép (most dolgoznak rajta), onnantól ezt valaki betartja, vagy törvényen kívül fogja csinálni. Lényegtelen, hogy technológiailag mit lehet csinálni, azt mindannyian tudjuk. Magyarország egy kicsit elément az EU szabályozóknak. Nem baj ez, mert az EU is egyelőre szabályozni akarja. Ezzel nincs semmi gond, de amiért létrehozták, az úgy, abban a formájában nem tud majd működni. A lánc végén a fiat valutára, illetve a később bevezetendő nemzeti digitális valutákra akkor is valamikor vissza kell váltani a coinokat. Na ekkor lesz majd probléma. Ez a probléma szerintem a hosszú recesszió idején fog beköszönteni, valamikor 2024 után. Meglepődnék, ha előtte ez széleskörben megtörténne.   
JeGeMeLOV
JeGeMeLOV 2022. 05. 02. 12:27
Előzmény: #67866  AlonsoRenault
#67868
Amway, Tupperware, balance karkotok, Forever Living Products es mas MLM semak sincsenek megturve a forumon. Lassan elmulsz 17-18 eves, ideje lesz felcsapnod a wikipediat es megnezni mi az a ponzi scheme, piramis jatek, pilota jatek. A bitch coin az pontosan az. Most meg menj szepen vissza a coinos szektadba es hagy beken itt a joembereket. 
AlonsoRenault 2022. 05. 02. 12:26
Előzmény: #67865  Boole
#67867
10 éve van btc és még mindig nem érted hogy nem lehet betiltani. Kínában párszor megpróbálták pedig, szőnyeg alá söprés lett a vége. Az se zavarjon hogy éppen szabályozásra készülnek az usában, euban is, szóval pont a tiltás ellenkezőjét csinálják. Biztos nem tudják mit tesznek ők sem, hiszen nem a fórumot használják.
AlonsoRenault 2022. 05. 02. 12:21
Előzmény: #67854  poreci
#67866
Nem gondolom..Van szabályzat a fórum vonatkozóan? Nincs. Milyen jogon várod el hogy a te szájad íze szerint legyen a téma a topikban? A jövő gazdaságának egyik kulcseszközéről nem lehet beszélni de mindenféle csőd előtt álló olajos cégről igen? Mi ebben a logika? Az intelligens emberek szerintem le bírják írni a szót 2 l-el ami neked nem ment, továbbá nem beszélnek ilyen csúnyán mint te. De oké alább hagyok a témával. Ez itt egy antiszekta normális ellenérvek nélkül. Pedig lehetne itt érvelni ellene normálisan is, persze ahhoz olvasni kéne róla, de egyszerűbb felszínesen megítélni valamit ahhoz semmi energia nem kell ugye.
Boole 2022. 05. 02. 12:20
Előzmény: #67860  Törölt felhasználó
#67865
Ne legyen igazam, de egy napon majd Michael J. Saylor és a Peter Thiel félék majd a szegényekre, akik gazdagok szerettek volna lenni, azokra rásózzák a Bitcoint és a többi "valamit", majd mikor megmagyarázni kell a miérteket, akkorra már visszavonulnak, vagy elmismásolják az egészet. Az USA szabályzóinak előbb kellene betiltani, amig nem lesz belőle nagyobb probléma. Szerintem már így is a peremen mozognak, hogy késő legyen. Majd egy napon mindenkinek leesik, hogy mit is vett. Ha az IB-nél EU polgárként vehetnék promton, akkor spekire venném-adnám, de tőkeáttétellel biztos nem. 
Nem mintha gyakran egyetértenék az alábbi "fiatalokkal", de van egy-két jó gondolatuk!
Warren Buffett:
Quote: "If you said... for a 1% interest in all the farmland in the United States, pay our group $25B, I'll write you a check this afternoon. For $25B, I now own 1% of the farmland. If you tell me you own 1% of all the apartment houses in the United States and you want another $25B, I'll write you a check, it's very simple. Now if you told me you own all of the Bitcoin (BTC-USD) in the world and you offered it to me for $25 I wouldn't take it because what would I do with it? I'd have to sell it back to you one way or another. It isn't going to do anything. The apartments are going to produce rental and the farms are going to produce food. That explains the difference between productive assets and something that depends on the next guy paying you more than the last guy got.""Assets, to have value, have to deliver something to somebody. And there's only one currency that's accepted. You can come up with all kinds of things - we can put up Berkshire coins... but in the end, this is money," he announced, holding up a dollar bill. "Anyone that thinks the United States government is going to change the way they let Berkshire money replace theirs is out of their minds. Whether it goes up or down in the next year, or five or 10 years, I don't know. But the one thing I'm pretty sure of is that it doesn't multiply, it doesn't produce anything. It's got a magic to it and people have attached magic to lots of things."   Munger chimes in: "In my life, I try and avoid things that are stupid, and evil, and make me look bad in comparison to somebody else - and Bitcoin (BTC-USD) does all three. In the first place, it's stupid because it's very likely to go to zero. In second place, it's evil because it undermines the Federal Reserve system that we desperately need to maintain its integrity and government control... and third, it makes us look foolish compared to the Communist leader in China. He was smart enough to ban bitcoin in China, and with all of our presumed advantages in civilization, we are a lot dumber than the Communist leader in China."
ragarda
ragarda 2022. 05. 02. 12:15
Előzmény: #67856  JeGeMeLOV
#67864
Jelentés gondolom a szokásos szar lesz. Viszont a call-ban nem lenne rossz pár szerződést belengetnének!
AlonsoRenault 2022. 05. 02. 12:11
Előzmény: #67858  szieszta
#67863
Ha a kulcsokat megtalálják nem nagy dolog lefoglalni, egy papírcetlit bárki letud. Ha nem találják meg szted hogy foglalják le.. Erre kérnék példát, amúgy nem semmi hogy nem érted a különbséget.
AlonsoRenault 2022. 05. 02. 12:08
Előzmény: #67860  Törölt felhasználó
#67862
Haha, ha el tudnák lopni akkor satoshi 1 milla coinja lehet nem egy helyben állnak 10 éve. Jó a humorod.
robikovacs26 2022. 05. 02. 11:48
Előzmény: #67856  JeGeMeLOV
#67861
Hátha a RIG-et választják:)

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek