Pl úgy, hogy telenyomják megrendelésekkel az olajszervizeseket, a jövőben nőni fog a kitermelés, ezáltal kevesebben fognak spekulálni az emelkedő olajárra és ez helyrebillenti az árfolyamot.
Röviden: Az olajcégek negyedéves jelentéseiben áttételesen az elmúlt hónapok átlag olajára jelenik meg. Az pedig szép emelkedés mutat, a profit soron is. Részvényárfolyam fel. Ha elindul az olaj le, most, akkor is a 2022-es átlag olajárfolyam az elmult pl. 0,5-1-2 év átlaga felett van, (bármilyen idöszakot nézhetsz), jelentösen, és amíg ez fennáll, nagyobb profitabilitás, magasabb részvényárfolyam indokolt.
Ja ezt en se ertem. Most ha az jön h korrekciózik az olaj. De akkor hogy fog felfele menni az olajszerviz?! Oldja már fel nekem vki lccci az ellentmondást.
Nyilván tehát arra nincs válasz, mi lenne a HUF-EUR fixált váltási arány, de a legjobb feltételezés abból kiindulni, hogy az elmúlt idöszak többéves átlagárfolyama körül lesz a véglegesített árfolyam. (hosszútávú és stabil idöszakot nézve)
Euro bevezetés: előfeltétel a konvergenciakritériumok teljesítése és legalább 2 évig a résztvétel az ERM II-ben. Az ERM II a kulcs, ez egy árfolyammozgásokat figyelö rendszer és ebböl vonják le a következtetést a gazdasági stabilitásról. Nyilván az árfolyammanupulálás a kormány hatáskörében marad, pl. kamatpolitikával. De az Európai Központi Bank akkor már figyel. 2 év árfolyamstabilitás MINIMUM kell, ezután lesz közösen meghatározva a rögzített árfolyam. Elvileg Bulgária és Horvátország csatlakozott már az ERM-hez, 2020-ban. Szóval nincs olyan, hogy majd a belépés elött 1 hónappal elhúzzuk az árfolyamot és azon fixáljuk a váltást.
Akkor ha jol sejtem, egyben arra szamitasz, hogy az olaj aratol elszakadhat egyes olajreszvenyek arfolyama? Csak mert ha a multbeli dolgokbol indulunk ki, akkor egy jelentos wti korrekcio teljesen taccsra vagja megint az olajszervizes kitoresi lehetoseget es megint elbucsuzhatunk 4 usd feletti RIG-tol. Foleg ugy, hogy egy elhuzodo 110->60 korrekcio megint a beruhazasok halogatasat hozna magaval. Ha viszont minel tobb idot toltunk 100 usd felett es a covid elotti szintekre / vagy magasabbra emelkedik a fogyasztas, akkor ez egyre nagyobb nyomast gyakorol az olajoriasok vezetoire. Hiszen uj mezokre van szukseg. Erdekes idoszak ele nezunk.
Szerintem azert ez arnyaltabb… Az oroszok osszefogtak az arabokkal, hogy kibellentsek az amerikaiakat, kozben segitettek Trumpot a hatterben, hogy belulrol is bomlasszak a rendet, biztos vagyok benne, hogy a Covid ellenes iranyzatra is raultek rendesen. Kozben az Eu-t is szepen csendben furtak, ahol tudtak az oroszok. Foleg Viktorunkon keresztul bontottak az egyseget. Orban valahogy mindig kepbe kerult, a Krim elfoglalasa utan jelentettek be a paksi beruhazast, most is par nappal a haboru elott volt Putyinnal beszelgetni, igaz a sajtotajekoztato vegen majdnem kizavarta Orbant Putyin, erdemes megnezni a videot. A kinaiakkal is feltunoen jo kapcsolatban vagyunk, akik ugye meg mindig a hatterben figyelik, hogy mehetnek-e Tajvan lerohanni. Putyin azt tette, amit engedtek neki es a Krim utan balfaszoskodtak itt a nyugati allamok, igy felbatorodott, most meg nincs kiut ebbol az egeszbol, csak az ero. Szerintem ameddig nem foglaljak el Kijevet nem allnak meg, leromboljak, hogy Ukrajnanak a kovetkezo 10 eve csakis az ujjaepitesrol szoljon. Majd visszavonulnak az oroszok, megkapjak a delkeleti reszeket Luhanszkig es mindenki boldog lesz, hogy vege. Az ukranoknak be kell majd vallalni, hogy nem lepnek be a Nato-ba, az Eu csatlakozas a nagy talany szamomra, de valoszinuleg nem lesz belole semmi. Az USA mar Maduroval targyal, az Irani atomalku is meglehet… ha kell az olaj es gaz, a legveresebbkezu diktatort is jo utra tert ministranskent fognak beallitani a mediaban… Kozben mennyi marad a megujulo fejlesztesekre? Mennyi lesz a kamat? Szerintem ez lesz erdekes kerdes, azon tul, hogy mibol lesz aram es futes europa szerte a kovetkeo telen…
Szia János! Az olaj chart szép lenne,de azt írtad tegnap a háború még sokáig tarthat. Vagy talán lesz valami tűzszünet féle és még hónapokig Ukrajnában lesznek a ruszkik?
Nezzuk a fontos temak aktualis, es kovetkezo heti kilatasait. . Pont ma egy eve, hogy ezt az olaj kilatas chartot feltettem. Nagyon elvadultan optimistanak latszott. Mostanra a valosag, nos, messze überelte. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20220306v00xft2yz.jpeg , 1) Olaj temaban a Sell gombon van az ujjunk hegye. De még nem nyomjuk meg. , Nem vitas, Itt mindenki tisztaban van vele, hogy az ukran beketargyalasok elso jo hirere azonnal beszakad az olaj. Nagyon. , A haboru 1. es 4. napjan ugrott legmagasabb az open interest. Azota vissza ereszkedett, de igy is nagy. A beke hirere minden hedgefund minden pozicioja elado. A penz azonnal a masik oldalra megy at. Mi a tippem? irany a 60$ szint. Nem kene bennt ragadni. A chart most igy nez ki: . http://keptarhely.eu/view.php?file=20220306v00xvmux.jpeg . DE. Ez a klasszikus chart ertelmezes, de emlekszunk a "hyperinflacios" esetre. Most is életben van.Egyre inkabb LPPL alakzatba megy at a chart, de, ma mar kozel van a szingularitas. Ha tippelnem kell? 5 napos tavlatban lehet, de max. 2 het. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20220303v00x4e5di.jpeg . Rovidebb tavon, nos meg egy felszuras 120$ aszint fole, az benne van a 120min chartban. Ha a hyper- inflacios eset van, akkor ez most (iii of 3) hullam, es meg 2-3 ugrassal feljebbre megy. . 2)Olajcegek AZ XOP olajceg index szep wave(ii) hullamban van, a 240min chart tovabbi emelkedesre kell szamitani . http://keptarhely.eu/view.php?file=20220306v00xt80oq.jpeg . Olajszerviz vegre kitoresben. RIG is, OSX is elkezdte a recovery elejet. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20220306v00xm09iz.jpeg . http://keptarhely.eu/view.php?file=20220306v00xx4eim.jpeg . folyt. kov. NG, femek, EEM long, India Auto, China tech, Azsia
Sajna egy kezem is sok lenne, hogy megszámolja, hány normális hangnemű topik van a PF-n. Ez az egyik ált. addig, amíg meg nem érkezel. És igazad van, tényleg nem a te szinted, és ez jó is így;) Ja, saját topik lehalt? 'asse véletlen. Gondolkozz Szása!
Hülyeséget beszélsz, nem érek rá veled foglalkozni, leírtam oda, hogy mi van. A többi meg nem érdekel, nem vagy a szintem és nem is akarsz oda kerülni, szóval hanyagoljuk egymást ebben a kérdésben. További szép napot! :)
Törölt felhasználó2022. 03. 06. 09:22
Most h kiderült publikusab hogy Warren Buffett vásárlások miatt száguldott az Oxy, ez jövőhéten további szárnyalást vetít előre vagy mivel kijött a hír esni fog? Hogy szokott ez lenni a múltban?
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.