Aki eddig csak mondjuk az osztalék miatt tartotta meg az minek adná el, ha még nem is tudja mennyit fizetnek? Akit meg nem érdekel az osztalék (vagy nem elsődleges szempont nála) az inkább a 70+ EPS-re figyel, ami ebben az évben lesz. Mondjuk ott van a 17 milliárd eredménytartalék az olasz történetre, esetleg osztalék kiegészítésre.
A cégnek még mindig van több mint 18 milliárd eredménytartaléka, ezt senki ne felejtse el... azt ugyan mire másra tartogatnák, mintsem az olasz ügyekre? (Pontosabban az idei osztalék kifizetésére)
*42-ről 57 milliárd helyesen a díjbevétel növekedés Szóval. Atom brutál jó a cég, atom brutál jó eredmény, 2 komolyabb nehezen számszerűsíthető kockázattal. Osztalékot leszarom, igazából legyen kevés az osztalék most, essen be 400 alá, aztán veszek még középtávra :)
Na itt vagyok. Amit nem lehet tudni: elég lesz-e az olasz cuccra a mostani plusz tartalék - erről jó lenne vmi komolyabb kommunikáció. Ami bizonytalanság van: NER közeli tulajdon (eredményt nem befolyásolja!) miatta pszihológiai hatás választások előtt/után. Aki ezektől fél, az ne vegye, vagy adja el. Ha az olasz melóra nem kell több pénz, jövőre a különadó nagy részét le fogja tudni írni állampapír vásárlással a cég, ha a mostani egészen brutális díjnövekedésnek csak egy részét hozni fogja tudni (54-ről 57 milliárd, még akkor is brutális, ha a növekedés fele egyszeri díjas UL), akkor itt alsóhangon 8 milliárd körüli eredmény néz ki 2025-re. NAmost biztosítós P/E-k 10-15 között mozognak, a CIG 8 milliárdos eredménnyel a mostani árfolyamon 5-ös, mondom mégegyszer 5-ös előretekintő P/E-n menne. Tehát 60-100% upside van a papírban 12-24 hónapos időtávon - mégegyszer, annak, aki az első 2 ponttól nem fél.
Szerintem is lesz normális osztalék. Így van értelme az Alkusz kölcsönnek. Viszont ha jövőre 70-80 Ft részvényenkénti eredmény lehet, akkor felfelé is nagy potenciál van az árban.
az nagyon rossz üzenet lenne ha nem fizetne semmit - bár 12 ft-ot akkor is ki tudna köhögni - de ezzel mennénk vissza 300-ra - bár ezzel az árfolyammal a hungarikum jelentősen tudná növelni a részesedését
Én is most olvastam át megint a nyilatkozatát. Azért egy rossz osztalék nem a kiszámíthatóságot tükrözné a befektetőknek. Fizessenek ki egy ~36-37Ft körüli osztalékot, amit utána folyamatosan emelhetnek a következő években.
hétfőn nagy valószínűséggel esni fog - kellene egy megnyugtató kommunikáció a cégtől - akkor visszakapaszkodhat 440 körül - ha jönnek a negyedéves jó eredmények és az olasz melót végre le tudnák zárni akkor viszont nem kérdés az irány
persze ez csak megérzés illetve én így csinálnám a helyükben - Fedák azt mondta, hogy kiszámíthatóságot és folyamatos osztalékot akar - így meg tudják csinálni - a következő 2-3 évben vissza is fizethetik a kölcsönt - és az osztalék is növekedhet évről évre
fizetni fognak 35 ft osztalékot és felvesz a hungarikumtól 4 mrd hitelt - csak az a kérdés, hogy ezzel vége-e az olasz melónak vagy sem? ha nem, akkor menekülni kell innen - ha vége akkor viszont ezerrel venni kell, mert idén 6-7 mrd Ft, jövőre 7-8 mrd Ft lehet a nyereség
CIGPANNONIA kitartók