A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Nincs egyszerű helyzetben a Waberer's - Kiderült, hogyan hat az erős forint és az elszálló üzemanyagár a cégre - Portfolio.hu https://share.google/RBDlQ0IA8o3pD0WfV
A 7000 nagyon "álomár" kategória, nem is tudom MBH-n kívül ki más hozott ilyen célárat, de szívből kívánom nektek legyen igazatok, abba biztos beleférne még egy kör. :D Én megelégednék egy 5800-zal is, többet nem látok bele középtávon, idén. Jó kerit!
AI: A Waberer's 2026. első negyedéves jelentése stabil, az előző évhez viszonyítva is növekedést mutató számokat hozott, több olyan fejleménnyel, amelyek kifejezetten relevánsak a részvényesi és osztalékfókuszú stratégiák szempontjából. **Főbb pénzügyi mutatók:** * **Árbevétel:** A konszolidált árbevétel 6,9%-kal, 207,9 millió euróra emelkedett. * **EBIT:** A cégcsoport szintű EBIT 11,0 millió euró volt, ami hajszálpontosan megegyezik a 2025. Q1-es bázissal (+0,5%). * **Adózott eredmény:** A konszolidált nettó eredmény 7,7 millió euró lett (+2,4%). Különösen pozitív jel, hogy a nem realizált árfolyamhatásoktól megtisztított nettó eredmény 31,5%-kal, 7,3 millió euróra ugrott a bázisidőszakhoz képest. **Szegmensek teljesítménye:** * **Logisztika:** Ez a terület 162,0 millió eurós árbevételt generált, ami mintegy 4%-os bővülést jelent. A bevétel növekedését jelentősen támogatta a Pannonbusz akvizíciója és a szerbiai MDI teljes konszolidációja. Bár a makrokörnyezet – különösen a geopolitikai feszültségek miatt emelkedő üzemanyagárak és az erősödő forint – nyomást gyakorolt a szegmensre, ezt sikeresen tompították a felülvizsgált üzemanyag-klauzulákkal és a 400 Ft/EUR szinten megkötött devizafedezeti ügyletekkel. Ennek is köszönhetően a logisztika EBIT-je 12%-kal, 1,6 millió euróra tudott nőni. * **Biztosítás:** Bár a befektetési és pénzügyi eredmények alakulása miatt a szegmens EBIT-je minimálisan csökkent (-1,2%, 9,5 millió euró), az árbevétel figyelemre méltó, 19%-os ugrással 46 millió euróra nőtt. Ezt a nem-élet ágon a készülékbiztosítások, életbiztosítási ágon pedig a tavalyi egyszeri díjas termékek felfutása hajtotta. Fontos stratégiai lépés volt továbbá a Magyar Posta Biztosító Zrt. kisebbségi tulajdonrészének kivásárlása, amellyel a Waberer's 100%-os tulajdonrészt szerzett. **Tőkepiaci és finanszírozási események:** * **Osztalék és részvény-visszavásárlás:** Az áprilisi közgyűlés 140 Ft/részvény osztalék kifizetését hagyta jóvá a részvényesek számára. Emellett egy 200 millió forintos részvény-visszavásárlási programot is elfogadtak, amely a menedzsment motivációs csomagjának fedezetéül szolgál. * **Kötvénykibocsátás:** Márciusban sikeresen hajtottak végre egy 100 millió euró értékű vállalati kötvénykibocsátást. **Előretekintés:** A menedzsment továbbra is optimista, és megerősítette a 2026-os iránymutatását: bár az európai ipari termelés döntően stagnál, a jól diverzifikált szolgáltatási portfólió révén arra számítanak, hogy az egész éves EBIT képes lesz elérni a tavalyi 58 millió eurós szintet. A vállalat folytatja a megkezdett üzletfejlesztéseket, és az év hátralévő részében új raktárlogisztikai projektekben és nemzetközi terjeszkedésben bízik a jövőbeli növekedés megalapozása érdekében.
Mivel az igazságtétel és szembenézés időszakába léptünk, bejelentettem az 1db-os lekötögetőt az MNB piacfelügyeletnél. Csupán kíváncsiságból, hátha kiderül, hogy ez milyen befektetési stratégia.
Köszönöm az infót, tényleg május 14. Valamiért bennem május 15 volt a gyorsjelentésre, szerintem összemostam a befektetői nappal, ami tényleg pénteken lesz.
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link