A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
A helyzet nem ennyire egyszerű. Több NAVossal is beszéltem, mindenki egyöntetűen mondta, hogy BE NE VALLJAM azt a jövedelmet, amit nem kaptam meg.
Igenám, de mondom a buda cash mégis olyan adóigazolást állított ki, ami alapján nekem jövedelmem keletkezett 2015ben. És ezt a NAV is meg fogja kapni adatszolgáltatás fejében, így ki fog ütközni az ő rendszerükben, hogy hoppá volt jövedelmem és nem vallottam be.
Egyelőre nem tudtak mit mondani, írjam ezt meg a NAVnak emailben és majd válaszolnak.
A BC-nek is megírtam, hogy szerintem nem jó így az adóigazolás, ők meg állítják, hogy lezárt ügylet továbbra is adóköteles, nekem jövedelmem keletkezett, ami után adóznom kell.
Nem mellesleg nagyobb veszteséget mutattak ki, mint a lezáráskor készült elszámolás, mondjuk ez nem gond. :)
Lehet beleszámolták a számlavezetési díjat is...
Törölt felhasználó2016. 02. 16. 14:41
Vicces módon nekem a magánszemélyként indított Trendemre adtak adóigazolást, a cégesre viszont nem. :)
Pedig egy cégnek is szerepeltetnie kell a pénzügyi műveletek eredménye soron az éves történéseit.
Most írjak nekik, hogy azt miért felejtették el? :)
Még egy adalék a KELER tájékoztatás dátumának sajátos megváltozásához:
Ha megnézitek a hírsort, a 2015.0216-i másik hír maradt a helyén, csak a BC közzététel ugrott a hétvégén előre. Ha az- igen gyenge - magyarázkodás az átállásról valós lenne, akkor a hírek párhuzamosan csúsztak volna el más dátumra.
Sziasztok van már akit kifizettek? Milyen elszámolást küldenek ki? Akit levélben értesít a beva és elmegy felvenni a pénzt azt utánna a buda cash is behívja? Vagy nem hívja be de kap levelet és ugy veszi fel a pénzt ilyen is volt már? Kit hogyan fizetnek ki?
Lehet, hogy elsiklottunk K-Edit javaslata fölött a nagy adóügyi vitában.
Közeleg a bebuktatás és a felszámolás megkezdésének évfordulója, amit méltóan kellene megünnepelni. Ha Ti is így gondoljátok, jelentkezzetek mielőbb a megadott e- mail címen:
budacashkarosult@gmail.com
Befelé menő utalásokat folyamatosan befogadtak, lásd osztalékok.
Ha megnézed a mostani KELER honlapot, 2015.febr.25-i dátummal szerepel már a KELER hírek 8. old. Tájékoztatás a BC ügyfelek részére címmel. Ha megnyitod, látod a híren belül a dátumot, ami a múlt héten még 2015. 02.16 volt. Egy rendszer-átállítás legfeljebb a külső dátumot változtathatta meg, de nem a dokumentum szövegét. árulkodó, hogy milyen gyorsan javították! Viszont jó hír, hogy olvassák a Fórumot! Lehet, hogy így kellene levelezni az illetékesekkel!Gyorsabb, mint a nekik írt levél...
igazából nem értek egyet az adóigazolással.
1. a kiadható ügyfél vagyon még nincs is a kezünkben
2. ha nem vettem ki, igazolhatóan, ráadásul kevesebbet is kapok vissza mint amit be kellene fizetni, nem az én hibámból, akkor miért nekem kéne még fizetni.
a rosszul működő állami kontroll miatt bekövetkezett károm után még én fizessek?
Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546