Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2021. 09. 24. 09:19
#191200
1000izé
250lopusz
_Macika_
_Macika_ 2021. 09. 24. 09:05
#191199
tibbi60
tibbi60 2021. 09. 24. 08:35
Előzmény: #191197  -bubu-
#191198
hallottam,köszi
-bubu-
-bubu- 2021. 09. 24. 08:30
Előzmény: #191196  tibbi60
#191197
tibbi60
tibbi60 2021. 09. 24. 08:08
Előzmény: #191191  _Macika_
#191196
A 100-ast tesztelhetne mielőtt repül 
tibbi60
tibbi60 2021. 09. 24. 08:07
Előzmény: #191190  -bubu-
#191195
Az itteni oktatást persze h nem akarja a gyerekeinek
Reggeli ígéret bomba volt a radioban
_Macika_
_Macika_ 2021. 09. 24. 08:05
Előzmény: #191192  -bubu-
#191194
erre várt az egész ország!
akkor 300+ sőt
-bubu-
-bubu- 2021. 09. 24. 08:04
#191193
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Folytatódott a felpattanás az amerikai részvénypiacon. A tegnapi kereskedésben az S&P 500 index 1,21 százalékkal, a Dow Jones 1,48 százalékkal, a Nasdaq Composite 1,04 százalékkal került feljebb. Ázsiában vegyes mozgásokat láthatunk, a Hang Seng 0,1 százalékos, a Shanghai Composite 0,24 százalékos csökkenést mutat, míg a Nikkei 2,03 százalékos emelkedést. Az európai részvényindexek a több napos intenzív pozitív korrekciót követően iránykereséssel indíthatnak.
 
Az Alibaba eladná TV csatornáit. Miután Kínában egyre nagyobb szabályozói figyelem összpontosul a technológiai és média cégekre, ezért az Alibaba inkább szabadulna a televíziócsatornáitól. Az Alibaba 5 százalékos tulajdonosa a Mango Excellent Media csoportnak, melytől most szabadulna. Problémát jelent azonban, hogy kilenc hónapja történt a vásárlás és egy éves eladási tilalom mellett. A befektetés idején körülbelül 1 milliárd dollárért vásárolták meg az 5 százalékos részesedést, mely a csütörtöki záróár alapján már 600 millió dollárt sem ér és várhatóan még ehhez képest is diszkonttal kell értékesíteni az Alibabának.
 
Valószínűleg nem fizetett az Evergrande a dolláros kötvényeire kupont. A cég még mindig nem erősítette meg, hogy fizetni szeretne a csütörtökön lejáró dolláros kötvények után, így megindulhatott a 30 napos ideiglenes időszak, amikor még csőd eljárás nélkül kifizethetik a kötvényeseket. A kötvényeket birtokló cégek megerősítették, hogy még nem kapták meg a pénzüket. A cég elektromos autózásban utazó leánya nem fizet már az alkalmazottainak sem. Eközben a kínai jegybank folyamatosan növeli a likviditást, hogy ezzel is csökkentse a hullámokat, csak pénteken 70 milliárd jüan extra likviditást pumpáltak a pénzügyi rendszerbe. A Citi elemzői szerint még egy rendezett csőd esetén is medvepiacba kerülhet a kínai ingatlan piac, erre utalnak, hogy egyre többször sikertelen az állami földvásárlási aukció is. A Goldman Sachs elemzői pedig kiemelték, hogy az utóbbi időben számos új állami és helyi szabályozás nehezítette az ingatlanfejlesztők életét, melynek következtében 14 százalékkal csökkent év/év alapon az ingatlanértékesítés és csak a harmadik negyedévben már 90 milliárd dollár értékben csökkent az ingatlanfejlesztők piaci értéke. A fejlemények miatt, már csak 7 százalékos EPS növekedést prognosztizálnak a kínai cégeknek, a korábbi 13 százalékkal szemben, mely jóval alacsonyabb, mint a 11 százalékos piaci konszenzus. A legrosszabb esetben akár 15 százalékos csökkenés is lehet az EPS-ben. A stratéga szerint a piac fair P/E értéke 12,5 az alapesetben és 11 a pesszimista esetben, ehhez képest még mindig 13-as P/E rátán forog az index.
 
A BlackRock alapjai lehetnek az egyik legnagyobb vesztesei egy esetleges Evergrande csődnek. A kínai szabályozók felszólították az Evergrandeot, hogy tegyenek meg mindent, hogy a lakásvásárlók és beszállítókat ne érje veszteség, így azonban a kötvénytulajdonosok a vártnál is kisebb arányban részesülhetnek a maradványértékből egy tényleges csőd esetén. Az Ashmore csoport, a Blackrock csoport és a UBS is rendelkezik jelentős kötvénykitettséggel a cég felé, így ezek az alapok akár jelentős veszteségekről is beszámolhatnak, míg optimális esetben a kínai ingatlanszektort nem fogja akkora sokk hatás érni.
 
Osztalékot emelt a Lockheed Martin és a McDonald’s. Előbbi 7,7 százalékkal a negyedéves részvényenkénti osztalék mértékét a korábbi 2,6 dollárról 2,8 dollárra emelte, míg utóbbi 7 százalékos emeléssel 1,29 dollárról 1,38 dollárra módosította a negyedéves osztalék mértékét. A Lockheed Martin és a McDondald’s esetében is osztalékszelvénnyel utoljára november 30-án forog a részvény. A Lockheed Martin menedzsmentje további 5 milliárd dollár dollárral növelte a vállalat saját részvény visszavásárlási programját. A Lockheed Martin és a McDonald’s részvénye is 0,7 százalékot emelkedett a tegnapi kereskedés során.
 
Beadták a Nike részvényét a gyorsjelentés után. A sportszergyártó vállalat vegyes eredményeket közölt a tegnap zárás után közzétett gyorsjelentésében, miután részben a járvány miatt akadozott a gyártás és a szállításban is késések gátolták a Nike negyedévét. A cég árbevétele 12,25 milliárd dolláron alakult, ami bár 16 százalékos növekedésnek felel meg, az elemzői konszenzustól 220 millió dollárral elmaradt. Az Észak-amerikai és az európai értékesítések is elmaradtak a prognózistól, míg a kínai kisebb meglepetésre enyhén felülteljesítette a várakozásokat. A cég bruttó marzsa 46,5 százalékos alakult, ami 0,2 százalékponttal magasabb az előrejelzésnél. Az egy részvényre jutó eredmény 1,16 dolláron alakult, ami 4 centtel az elemzői becsléseket, 21 centtel az egy évvel korábbi eredményt is felülteljesítette. A pénzügyi igazgató elmondta, hogy a közvetlenül a végfelhasználóknak történő értékesítési csatornák továbbra is jelentősen segítik a növekedést, mely a vállalat hosszú távú stratégiáját is biztosítja. A zárás utáni kereskedésben 3,9 százalékot esett a Nike részvénye.
 
Jelentett a BlackBerry. A vállalat árbevétele 175 millió dolláron alakult az elmúlt három hónap során, szemben az elemzők által jósolt 164 millióval. A cég bruttó marzsa 65 százalékra ugrott. Az egy részvényre jutó veszteség 6 centen alakult, ami enyhén kisebb veszteség a Wall Street által becsült 7 centnél. A vállalat részvénye 10,9 százalékot emelkedett a tegnapi kereskedés során.
 
Megemelte az idei teljes évre vonatkozó prognózisát a Salesforce. A szoftvergyártó a 2022-es pénzügyi évére vonatkozó árbevétel előrejelzését a korábbi 26,2-26,3 milliárd dolláros sávból 26,25-26,35 milliárdra módosította. A cég részvénye 7,2 százalékot emelkedett a tegnapi kereskedés során.
 
Ismét vételen a Roku. A streaming vállalat részvényére vonatkozó ajánlását a Guggenheim elemzői a korábbi tartásról vételre javították. A 12 havi célárak átlaga a vállalat részvényére 395 dollár, mely közel 20 százalékos felértékelődési potenciált jelent. A részvény árfolyama 3 százalékot emelkedett tegnap.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Németország vasárnap parlamenti választásokat tart. A legfrissebb közvéleménykutatások alapján az SDP szerezheti meg a legtöbb voksot, azonban a CDU/CSU közelített hozzájuk és már hibahatáron belül kerültek. A harmadik helyen a Zöldek futhatnak be, majd a liberálisok és AfD következik, a parlamentbe még a szélsőbaloldali párt juthat be. Amennyiben a felmérések helyesek, akkor hárompárti koalícióra lehet szükség a többség eléréséhez, mely sok féle képen felállhat, akár a legtöbb voksot kapó párt ki is maradhat belőle. Részletes elemzésünk a szerdán kiküldött hosszabb anyagunkban olvasható.
 
A kínai vezetés átalakítaná Makaó szerepét. A pekingi vezetés szorosabb kontroll alá vonná a korábbi portugál gyarmatot és változtatna a szerencsejáték túlsúlyon. Már eddig is egyre szorosabb kontrol alá vonták a városállamot, azonban az új terv alapján grandiózusabb átalakítások várhatóak. Szeretnék, ha a környező régiókkal szorosabb lenne az együttműködés és nagyobb fókusz kerülne a klasszikus turisztikai szolgáltatásokra és sporteseményekre és kevesebb kaszinókra. A múlthéten már be is jelentették, hogy felül fogják vizsgálni a kaszinókat szabályozó törvényeket, mely jelentős eladási hullámot generált a kaszinó résvényekben, azóta azonban enyhén konszolidálódott a korrekció.
 
Továbbra sincs infláció Japánban. Augusztusban - éves összevetésben - 0,4 százalékkal csökkent a fogyasztói árindex, míg a maginflációs mutató stagnált. Az energiaárak emelkedését ellensúlyozta a mobilszolgáltatási díjak csökkenése. Ugyanakkor a szállásköltségek 47 százalékkal emelkedtek, de ennek az volt az oka, hogy tavaly ilyenkor óriási kedvezményeket adtak a szolgáltatók. A Mizuho Securities vezető elemzője szerint lehetetlen elérni a jegybank 2 százalékos inflációs célját, mivel a kedvezőtlen demográfiai folyamatok a jelenleginél is nagyobb mértékben vetik vissza a belső fogyasztást a következő években.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Fontos szintnél a BUX index. A tegnapi kereskedésben az 52 ezer pontos szintet kezdte ostromolni a hazai részvényindex, mely meghatározó ellenállást jelent. Iránykeresés várható nyitásban, de az említett szintre érdemes figyelni a nap folyamán. A vezető részvények közül az OTP árfolyamában a 18 ezer forintos szint képez ellenállást, míg 17 500 forintnál támaszt találunk. A MOL árfolyama a 2 350-2 450 forintos sávban mozog, most a felső ellenállást támadhatja. A Richter árfolyama meghatározó ellenállást próbál támadni 8 650 forintnál. A Magyar Telekom 420-430 forintos kereskedési sávban mozog.
Fontos ellenállásnál akadt meg az euró-forint árfolyama. A 200 napos mozgóátlag állította meg az emelkedést a tegnapi kereskedésben, mely 356,50-nál található. Továbbra is felfelé araszol a jegyzés, de az említett szint közelében fordulat valószínűsíthető. A dollár-forint jegyzése 304-nél akadt el.
 
Varga Mihály szerint akár 7 százalék feletti növekedés lehet az idei évben. A pénzügyminiszter a Facebook-oldalára feltöltött videóban ismertette az adóvisszatérítés részleteit, és elmondta, hogy várakozása szerint a növekedés elérheti, vagy akár meg is haladhatja a 7 százalékot.
 
Ma vizsgálja a magyar adósminősítést a Moody’s Investors Service. A hitelminősítő legutóbb tavaly ősszel változtatta a Baa3-as osztályzathoz rendelt kilátást stabilról pozitívra, idén tavasszal nem tartottak felülvizsgálatot. A másik két nagy hitelminősítőnél egy osztályzattal magasabb van érvényben. A Moody’s tavalyi közleményében meghatározott néhány szempontot, ami felminősítést jelentene. Amennyiben a makrogazdasági mutatók a várakozásoknak megfelelően gyorsan javulnának, és ez, valamint a fiskális politikai intézkedéseket megfordítaná a növekvő adósságpályát. A GDP-arányos államadósság fenntarthatóan közelítene a hasonló osztályzattal rendelkező országok mediánjához. Strukturális reformokkal lehetne növelni a versenyképességet. Ugyanakkor negatív irányba befolyásolhatná a minősítést, ha továbbra is magas lenne a költségvetési hiány, illetve minden olyan intézkedés, ami veszélyeztetné a gazdasági növekedés dinamikáját és az adósság csökkentését. Nem zárható ki teljesen a felminősítés, mivel a hazai gazdaság gyorsan kilábalt a válságból, ugyanakkor a továbbra is magas államháztartási hiány, illetve az uniós források késése árnyalja a képet. Ha ez megtörténne, Baa2-es besorolásba kerülhet Magyarország, stabil kilátással. Valószínűbb forgatókönyv azonban, hogy egyelőre változatlan marad a besorolás, és tavasszal kerülhet sor felminősítésre, amennyiben dinamikus marad a növekedés, és csökkenő pályán a GDP-arányos államadósság.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
 
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
szeptember 24. 10:00 GE Ifo üzleti hangulat index szept. 99,4 98,9
szeptember 24. 13:50 EU EKB-tól Elderson tart beszédet - - -
szeptember 24. 15:00 UK BoE-től Tenreyro tart beszédet - - -
szeptember 24. 15:15 EU EKB-tól Lane tart beszédet - - -
szeptember 24. 16:00 US Fed-től Powell tart beszédet - - -
szeptember 25. 13:00 US Fed-től Williams tart beszédet - - -
szeptember 26. 18:45 GE Bundesbanktól Mauderer tart beszédet - - -
 
Forrás: Bloomberg
-bubu-
-bubu- 2021. 09. 24. 08:04
Előzmény: #191191  _Macika_
#191192
ma lagzi :))
_Macika_
_Macika_ 2021. 09. 24. 07:58
#191191
-bubu-
-bubu- 2021. 09. 24. 07:49
Előzmény: #191189  mocskos_spekulans
#191190
elmenekült a szaros pelenkás kurva :) 
ebből is látszik élhetetlen szar ország vagyunk
tibbi60
tibbi60 2021. 09. 24. 07:18
Előzmény: #191187  sly36
#191188
Jó reggelt, enyhe pir a lathataron
sly36
sly36 2021. 09. 24. 07:06
Előzmény: #191186  Kopejkabá
#191187
Néha nem ártana önkritikát gyakorolni és nem másra fogni a saját hüleségedet Buxim.
Jó reggelt! 
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 09. 24. 06:03
Előzmény: #191179  sly36
#191186
Maci jajgatása, hírcsárdás azonulusála segítette az ötvenes felé anerikát kincsem. ;)
Miből élhet ez a fickó, ennyi tévedni.
Rejtéj számomra.
Vagy csak írkál, nincs is pénze.
pantya100 2021. 09. 23. 23:57
Előzmény: #191184  sly36
#191185
nem én nem vagyok rossz helyen!A "betegekkel" bánok,sokszor!!De nyűgösek,mert sírok nekik!!És ők mondják:„Ne sírj, mert szeretsz engem...
A halál nem jelent semmit.
Csupán átmentem a másik oldalra.
Az maradtam, aki vagyok, és Te is önmagad vagy.
Akik egymásnak voltunk, azok vagyunk mindörökre.
Úgy szólíts, azon a néven, ahogy mindig is hívtál.
Beszélj velem úgy, ahogy mindig is szoktál,
ne keress új szavakat.
Ne fordulj hozzám ünnepélyes, szomorú arccal,
folytasd kacagásod, nevessünk együtt,
mint mindig tettük.
Gondolj rám, mosolyogj rám, kérj, szólíts!
Úgy hangozzék a nevem a házunkban,
ahogy mindig is hallható volt,
ne árnyékolja be távolságtartó pátosz.
Az élet most is olyan, mint volt, ma sem más.
A fonalat nem vágta el semmi.
Miért lennék a gondolataidon kívül,
csak mert szemed most nem lát...?
Nem vagyok messze, ne gondold.
Az út másik oldalán vagyok.
Lásd, jól van minden.
Meg fogod találni a lelkemet
és benne egész, letisztult szép, gyöngéd szeretetem.
Kérlek! Légy szíves!
Ha lehet, töröld le könnyeidet,
és ne sírj azért, mert annyira szeretsz engem...!"
sly36
sly36 2021. 09. 23. 23:01
Előzmény: #191182  pantya100
#191184
Akkor Te is rossz helyen vagy.:-)
Viccet félretéve nekem nincs ennyire rossz tapasztalatom, holott nem egy afférom volt már...
No jó éjt Neked! Gondoljunk valami pozitívra. 😊😘
pantya100 2021. 09. 23. 22:55
Előzmény: #191182  pantya100
#191183
én betudtam szúrni,érdekes,mivel nem tudtak az intenzívről jönni!!tudod a fizetést megkapják,ugyanugy!!
pantya100 2021. 09. 23. 22:51
Előzmény: #191181  sly36
#191182

nem túloztam!!!!!)90%!!
Tapasztalat,nem ígéret!!!Még egy kranurt  sem képesek szúrni,olyan beteg részére,akinek már nehezebb!!
sly36
sly36 2021. 09. 23. 22:37
Előzmény: törölt hozzászólás
#191181
Épp összefutottál egy oda nem valóval.
Sajnálom. Szegény mama rosszkor volt rossz helyen. 
Azért a 90% talán túlzás. De az összképet rendesen elrontja akkor is, ha csak egy ember nem alkalmas a feladatra.

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek