Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
slash2 péntek, 10:36
Előzmény: #100798  z0li23
Zolikám: Pont így! Egész nap! :-)  Te mindent tudsz, a Jóisten veled van! :-)  
Boby
Boby péntek, 10:11
Előzmény: #100792  JokerWizard
"- Rekord költségvetési hiány... 
- rekord államadósság..."
Ezeknek most nincs jelentősége,mert kormányváltás volt és mert a piac a jövőt árazza. A jövővel kapcsolatban meg kvázi az lett beígérve, hogy 2030-ig minden hiba ki lesz javítva. Nem is ezzel van a baj,hanem hogy a jegybank az orbán kormányra szabott magas kamatokat tartja érvényben,ami így az új kormányzati iránnyal együtt,már túl sok hátszél a forintnak.
z0li23
z0li23 péntek, 10:11
Előzmény: #100797  slash2
slash2 péntek, 09:46
Előzmény: #100787  JokerWizard
"Az erős Forint miatt inkább az Adriát választják a Balaton és Budapest helyett."   
Itt vagyok már két hete az Adrián. Az árfolyam erős mint a bika 356ért váltottam tegnap. Felújitottam a nyaralót pár ezer eurót el is költöttem.. de szarni rá! :-) Még június sincs már megőrült Európa a hőségtől megjöttek a németek, tele a camping rengeteg a magyar is.  Drágultak egy kicsit a dolgok de nem annyira. Egy fagyi 2.5 euró az alatt már nincs. MIndegy.. elvagyunk..
TheSnake2020 péntek, 09:12
Majd meglatjuk.  A havi gyertya alapjan a következő hónapok így szerintem 355 és 375 os rangeban fognak telni. Mind lefelé,  mind felfelé lehet kis kilogas.  Tévedés joga fentartva.  
TheSnake2020 péntek, 09:04
Előzmény: #100791  JokerWizard
Nem tudom a nyári Adriat . A Balatont igen. Az drágább jóval,  mint Olaszország és kb. ugyanaz az ár,  mint Ausztria. 
JokerWizard
JokerWizard péntek, 08:58
https://www.ksh.hu/gyorstajekoztatok/#/hu/document/kul2604
Áprilisban 104 millió euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, a kivitel volumene 4,9%-kal alacsonyabb, a behozatalé 10%-kal magasabb volt az előző év azonos időszakinál.
Valaki hiányolta a fundamentumokat (tényeket). 
Ezek már az erős EURHUF árfolyam következményei...  
JokerWizard
JokerWizard péntek, 08:56
https://www.ksh.hu/gyorstajekoztatok/#/hu/document/tar2604
2026. áprilisban az ipari termelői árak átlagosan 0,3%-kal meghaladták az egy évvel korábbit, az előző hónaphoz képest viszont 1,3%-kal voltak alacsonyabbak. 
Az exportértékesítés árai 0,5%-kal mérséklődtek 2025 áprilisához képest. 
JokerWizard
JokerWizard péntek, 08:48
Előzmény: #100790  N0MAD
Pl a forint (magyar gazdaság) mögötti tényekről az előbb írtam :
- Foglalkoztatás jelentős csökkenése..  (negatív Hir), mivel előre vetíti a növekedés csökkenést (zsugorodó gazdaság).
- Rekord költségvetési hiány... 
- rekord államadósság...
- Az EURHUF árfolyamát közvetlenül érintő MNB kamatvágás (még narratíva), és a EKB kamatemelése júnikusban...  
Ezek mindegyike a Forint gyengülésének irányába ható folyamatok..  
Ezzel ellentétes a Forint héten tapasztalt erősödése... 
JokerWizard
JokerWizard péntek, 08:37
Előzmény: #100788  kkv14
Igen... Minden infrastruktúra adott ahhoz, hogy az idei nyár turisztikai szempontból eredményes legyen... Kivéve pont az erős EURHUF-ot, ami megdrágítja ez Eur-ban számított árakat.. Ilyen EURHUF-al nehéz versenyezni az EUR-s üdülőhelyekkel... Ha ugyanannyiba kerül  az Adria és a Balaton nem biztos hogy a Balcsit választják a tenger helyett... Vagy árat kell csökkenteni ha igy marad az EURHUF... 
N0MAD péntek, 08:33
Előzmény: #100789  JokerWizard
"A fundamentumok negyedévente a jelentésekben tények formájában egyértelműek. A negyedévek között a céget érintő Hírek dominálnak, vagyis a narratívák. A technikai elemzésnél is oda lehet tenni a "Hirt" ami mozgatta és a Volument is."
"A valutapárok technikai elemzésénél nincs ilyen "irány".. 
vs
"forint erősödés oka, főleg a fundamentumok (tények) ellenére. "
most akkor vannak a forint (magyar gazdaság) mögött tények és hírek vagy nincsenek?
JokerWizard
JokerWizard péntek, 07:54
Előzmény: #100784  gyula1971
Azon gondolkoztam a technikai elemzést nézve, hogy valutapárok technikai elemzése mit is mutat meg? 
Egy részvénynél természetes módon van egy "irány", vagyis teljesítményt mér. A fundamentumok negyedévente a jelentésekben tények formájában egyértelműek. A negyedévek között a céget érintő Hírek dominálnak, vagyis a narratívák. A technikai elemzésnél is oda lehet tenni a "Hirt" ami mozgatta és a Volument is.
A valutapárok technikai elemzésénél nincs ilyen "irány".. Ez EURHUF nem teljesítményt mér, hanem aránypár. Nem lehet az mondani, hogy az "Erős" a jobb, vagy fordítva. Ráadásul igazi volumenek nem publikusak. A spot Forex piacon kívül a határidős tőzsdéken, bankközi OTC származékos piacokon, valamint CFD- és opciós platformokon kereskednek.  
Pont az Erste Bank elemzése után azon gondolkozom, hogy valójában mi lehet a hirtelen forint erősödés oka, főleg a fundamentumok (tények) ellenére. Arra jutottam (A short indikátor-konfiguráció),  hogy talán egy nagyobb bank besült opciós / határidős deviza ügylete miatt kényszerült EUR vásárlásra . A hónap végi időpont is jelezheti. 
Ki mit gondol? 

JokerWizard
JokerWizard péntek, 07:24
https://www.ksh.hu/gyorstajekoztatok/#/hu/document/tsz2604
A másik KSH adat: 
2026 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken   1,4 millió vendég 3,3 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 1,0, a vendégéjszakáké 4,0%-kal kisebb volt az egy évvel korábbinál. 
A külföldi vendégek száma 5,2, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 8,0%-kal csökkent az előző év azonos hónapjához viszonyítva.
RE: ha ilyen szinten marad az EURHUF akkor idén a nyári turizmust is hasonló számok jellemzik majd .  Az erős Forint miatt inkább az Adriát választják a Balaton és Budapest helyett. A Turizmus lesz az első "vesztese" az bikaerős Forintnak... 
JokerWizard
JokerWizard péntek, 07:06
Jól lett temetve a topic... Pedig tegnap elég sok minden történt az EURHUF témában. 
https://www.ksh.hu/gyorstajekoztatok/#/hu/document/fem2604
Kijött a foglalkoztatásit  adat a KSH-tól :2026 áprilisában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 619 ezer fő.
55 ezerrel elmaradt az előző év azonos időszakában mért értéktől.
A hazai elsődleges munkaerőpiacon 72 ezerrel kevesebb fő dolgozott az előző év azonos időszakában mért szintnél. 
Kb egy kisvárosnyi ember. Az infláció és a GDP mellett a 3. legfontosabb makro mutató. 
Normál esetben a forint gyengüléssel reagálna. Viszont erősödött. Még nem a fundamentumok hanem a narratívák vezérlik a EURHUF  árfolyamát. 
Hogyan tovább? Ki mit gondol?
Boby
Boby csütörtök, 13:53
Előzmény: #100774  EURHUF_goes_to_haven
Évekig mondogattuk, hogy meghamisítják az adatokat. Akkor is többen leh*lyéztek,pláne a Hathor féle agyhalottak óvodájában. Egyébként 2002-ben is hasonló volt a szitu. Ki nem találnátok ki volt akkor a pénzügyminiszter! Egy nagyon hiteles,remek szalember...,mihály a keresztneve, az mnb kirablásában is segédkezett,most érinthetetlen.
gyula1971
gyula1971 csütörtök, 12:37
Duplaalj lehetősége: EUR/HUF - 2026/42 - napi
-Visszaigazolta a piac az elsődleges elképzelésünk helyességét, átesett a támaszokon az árfolyam.A korábbi elemzésben említett 358,10-es szintet letörte az árfolyam és immáron elérte az erre az esetre jelzett célárat (354,50).A short indikátor-konfiguráció továbbra is életben van, a célárának elérésére megnövekedtek az esélyek (célár 351,40).Amennyiben elsődleges szcenáriónk bizonyul helyesnek, akkor a déli irányú mozgás több idősíkon kialakult szekvencia utolsó hulláma, amelyből jelentős forinterősödés érkezhet a piacra az év hátralévő részében (367; 374; 393).Napos idősíkon kialakulhat egy duplaalj, az utolsó déli irányba tartó szekvenciával szemben támasztott minimumelvárásokat teljesített a piac, innentől senkit sem lephet meg egy fordulat.A következő időszakban egy rövid megtorpanás lehetőségét fenntartva, esésre számítunk, amelynek az elsődleges célára a korábbi másodlagos 351,40 (a short indikátor-konfiguráció célára), erős gyorsulás esetén eladási klimaxszal eljuthat 350 alá az árfolyam.
Duplaalj lehetősége: EUR/HUF - 2026/42 - napi – Erste Market Elemzés
JokerWizard
JokerWizard csütörtök, 11:56
Előzmény: #100782  N0MAD
Szerintem most nem ez a helyzet.. Nem véletlenül lett Varga "megkímélve".. 
Kb mindenkit lemondásra szólított fel a Tisza kivéve  az MNB elnököt.
Mondok egy példát.  Az alap kamat csökkentés (egyenlőre még csak narratíva) pont az államadósság finanszírozását segíti, olcsóbb lesz.  Az inflációt is sikerült az olajválság ellenére is jól "megúszni". Az országgal szembeni bizalmi index egyelőre még magas. Ilyen kor érdemes meglépni a kamatvágást. Úgyis közeledni kell az EKB alapkamathoz idővel ha csatlakozunk . 
N0MAD csütörtök, 11:34
Előzmény: #100781  JokerWizard
Ha nekem lenne olyan helyzetem hogy az árfolyamveszteséget másnak (költségvetésnek) kell visszapótolnia.....
Innentől csak döntés kérdése hogy varga szopatósat játszik e mint járay annó.
JokerWizard
JokerWizard csütörtök, 10:54
Előzmény: #100776  blas
Fogalmam sincs... Ha tudnám akkor megjácc'anám a tőzsdén... A Júniusi gyengülés pedig már "csőben" van
És szerintem olyan "reális" árfolyam nincs... 
Nem olyan mint a részvény ahol még lehet mondani egy éves jelentés alapján hogy mennyit érhet "reálisan" a cég.. 
Olyan is lehet mondani hogy egy adott (erős) EUFHUF milyen cégeknek jó pl akik importálnak és belföldön adnak el. Illetve fordítva a gyengébb forint az Exportnak kedvez.
Így azt is meg lehet mondani hogy mi lenne egy "ideális" EUFHUF egy ország gazdaságának makro szinten és ezt a közgazdások már el is mondták itthon (túl erős a forint) . 
Amit kb meg lehet mondani (előre), azok MNB lépései amik közvetlenül hatnak a Forintra.. Illetve az EKB az EUR-ra. ezen keresztül az EURHUF-ra. A kamatdöntésekre figyel mindenki, főleg amikor az irány is változik. És ez Június -Júliusban megtörténnek és EURHUF gyengítés irányába mutatnak (360 felett amiket már tesztetre is májusban)...     Ráadásul ha okos az MNB akkor most remek lehetőség EUR- felhalmozni "Forintért"... Az MNB-nek a forint kellene most eladni, hogy EUR tartalékot felhalmozni.. (ugy kell majd az EUR zonához való csatlakozához ) .. Aztán októberben mi lesz ... addig még 3 kamatdöntés is lehet..   

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek