Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A lengyelek célja amennyire most a hírekből látszik, hogy külön kezeljék a minimumadót a másik három kérdéstől. Ezt nyilván Orbán se bánná. Mondjuk ott van még nyitott kérdésként a kilencedik szankciós lista, a gázársapka részletei és bár piszlicsáré ügy, de az állam és kormányfők által elfogadandó következtetés nyelvezetével is lehet még játszani.
Ha ügyesek, bele lehet még préselni 1-2 feltételt az alkuba (erre amúgy Orbán és Navracsics is utalt, hogy várnak még új feltételeket), él még a jogállamisági mechanizmus, futnak kötelességszegési eljárások, stb. De ehhez szerintem mulyák, illetve nem érzik az erős tagállami támogatást. Sokkal nagyobb valószínűségét látom annak, hogy látszatengedményekre csöpögtetnek majd.
Operatív programok nélkül nincs utalás a nem befagyasztott részeken sem. Én feketeöves hazaárulóként kicsit reménykedek benne, hogy a BIzottság még Colombo módjára visszafordul az ajtóból az aláírás előtt, mondván "Lenne itt még valami, 1-2 aprócska követelmény".
Nem, az elveszne, ha dec 31.-ig nincs aláírva és a cikk szerint a 7,5 mrd nem kerülne befagyasztásra, mert elévülne a jogállamisági mechanizmus vagyis a teljes kohéziós pénz érkezne, de sztem ez nem igaz, mert ha nincsenek aláírva az operatív programok, akkor semmi sem jön...
Mindenki latja, hogy nincs vege a populista intezkedeseknek, penznyomdanak. Nem sok jovot latok Magyarorszag szamara. Mar irtam, szerintem a magyar nepnek fajnia kell, hogy valtozas legyen. Plusz most kint is belefaradtak a piacok
Eddig azt gondoltam, hogy ha megkapnánk a pénzt, meg esetleg a háború is véget érne, akkor szárnyalás. Egyre injább azt látom, hogy biztos mennénk fel, de itt egy komoly bizalmi válság van (kialakulóban), amit a kormány okozott
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)