Mennyi az alapérték? Hőértékesítés? Perek? Síaréna? Kíváncsi lennék az ezzel kapcsolatos számításaidra. Elég sokat beszéltem már ezekről a dolgokról másokkal, de úgy láttam téged alapvetően az MTELEKOM részesedés foglalkoztatott, kíváncsi vagyok a többit hogyan értékeled.
Az ENEFI 120 forint volt a bejelentés előtt. Kiderült, hogy a 1.2 milliárd készpénzből 1.2 milliárd értékű MTELEKOM-ot vettek. Továbbra is 120 forintot ér a részvény.
Tözsde semmit sem áraz ftra pontosan. Mindennek van egy alapértéke, egy üres cégnek is, a jelenlét is érték, hogy bármikor beköltözik egy új profil, társaság. Enefit sem szabad csak a mtel alapján értékelni, nem nulláról indul.
120 forint volt az ENEFI árfolyam amikor 2024 áprilisban bejelentették hogy 1.7m MTELEKOM részvényük van, ENEFI részvényenként 136 forint értékben." Tehát amíg nem tudtuk hogy van ért 120 ftot a nfi. Kiderült, hogy van 136 ft /rv mtel csomag. Ez azt jelenti, hogy a kiindulási 120 ftra, jön a 136 ft tudott érték. A 120 ft az egy üres cég alapértékeként vehető. Ahogyan a nordtelekom is 12 ft ugy, hogy 0 érték van benne, konkrétan semmi bevétel, semmi tevékenység. Szóval 256 ftrol kellene indulni 2024 áprilisrol. Igy most 120+257ft, 377 ft körül kéne állni.
120 forint volt az ENEFI árfolyam amikor 2024 áprilisban bejelentették hogy 1.7m MTELEKOM részvényük van, ENEFI részvényenként 136 forint értékben. 210 forint volt az ENEFI árfolyam amikor 2024 szeptemberben bejelentették hogy 1.5m MTELEKOM részvényük van, ENEFI részvényenként 142 forint plusz 56 forint realizált nyereség, az összesen 198 forint. 244 forint az ENEFI árfolyam ma zárón, ENEFI részvényenkén 220 forint értékű feltételezett 1.5m MTELEKOM részvénnyel és részvényenként kb 37 forint nyereséggel, az összesen 257 forint. .Duplázott az árfolyam a tavaly ilyenkor először bejelentett MTELEKOM pozíció óta. Hogy jött ki neked az, hogy "felfele nem követte le" és hogy 450 forintról kellett volna esnie?
Tisztelt Vezetőség.. Nem kellene eladni a mtel pakkot? Nincs rajta elég nyereség? 1957-re várják ? És ha innen leesik 1200-1300-ig vagy esetleg 1000 alá? Eléggé merész dolog tartani. Vagy nem?
Tkom esésre ez is zuhan. De miért mikor felfelé nem követte le? Kb 450röl kellett volna most esni, nem 260rol. Amúgy meg majd kiderül hogy rég eladták és átszálltak 4igbe :)
ENEFI - THE BEST