Topiknyitó: upgrayeddAKS 2013. 08. 27. 11:42

Miért NE szavazzunk Bajnaira?  

igyekszem majd tömören fogalmazni, de nem mindig fog sikerülni :)



én a magam részéről elsősorban racionális érveket szeretnék felsorakoztatni, és arra kérek minden fórumozót, hogy hasonlóképp cselekedjen... előre is köszönöm.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2013. 08. 28. 08:08
Előzmény: törölt hozzászólás
#380
"Olyan párt mikor lesz, aki a választói érdekeket képviseli???
Nem a pénzérdekeket????"

A választókat nem a pénz érdekli?
Törölt felhasználó 2013. 08. 28. 08:02
Előzmény: #378  Törölt felhasználó
#379
Ebben az országban nincs olyan politikai erő,amelyik megérdemelné a bizalmat,mert mindegyik eljátszotta már a renovét...
A fidesszel nekem egy gondom van, hogy diktatórikusan alárendeli egy szűk ,a pártközeli csoporthoz tartozók érdekinek eléréséhez az ország érdekeit....
Ezért azt mondom menniük kell...csak a kérdés jobb lesz majd az aki jön...?..baloldal vagy jobbik...?...ezek miatt félő hogy a rezsim marad még 4 évig...ami egy csoportnak nagyon jó lesz majd,de a többség megint szívhatja majd a fogát és szidhatja orbánt....
Törölt felhasználó 2013. 08. 28. 02:15
Előzmény: #376  Törölt felhasználó
#378
Csak épp úgy tűnik, nyoma sem marad, hogy nyomkodtam a lefelemutatót. :(
Törölt felhasználó 2013. 08. 28. 02:02
Előzmény: #374  upgrayeddAKS
#377
:) :) Ejjjjj... nem rád illetve a topikra gondoltam.

De ha belegondolsz, hogy mit tehetnél a tözsdével kormányzati pozícióban!!! Huhuhúúúúúúú..... Úgy rángathatnád az árfolyamokat, ahogy csak akarod.

Gondolj csak Kósára, meg a másikra, akinek szavára ugrott a forint, mint a bakkecske.
Törölt felhasználó 2013. 08. 28. 01:59
Előzmény: #372  upgrayeddAKS
#376
Így látatlanban nem tetszik az ötlet.
Igaz, sokkal rosszabb tuti nem lenne mint a mostaniak, de kérdés, hogy nem elveszett szavazat lenne-e rájuk voksolni.

Szóval a lefele bütyökre nyomtam.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 28. 01:37
Előzmény: #368  Törölt felhasználó
#375
FoxNews:

"A mostani kormánynak meg már külföldről is kezdik elismerni a sikereit. "

persze, az andoki mélytengeri búváregylet, a kelet-timori keresztények keresztapája, a klu-klux-klán és a bangladesi nyugalmazott asztronauták önsegélyező nőegylete már mind szimpátiáját fejezte ki a kormány iránt, nem is beszélve Angela M'Erkelről, Erkel Ferenc külhonba szakadt rokonáról...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 28. 01:32
Előzmény: #369  Törölt felhasználó
#374
"Ráadásul nyilván ez bújik meg a háttérben, de legalább is nem mellékes szempont."

azt a mindenit, de lebuktam! :)

nyilván a tőzsdét (mit tőzsdét?! tőzsdéKET, azaz a világ összes tőzsdéjét) nagyban befolyásolja, hogy most a portfolion hányan szólnak hozzá a bajnais topikhoz :) mert ugyebár a tőzsde a jövőt árazza, ezért előre látja, hogy az ilyen topikok miatt érdemes shortolni, mert az ilyen topikok miatt elmarad a kormányváltás :)

pedig olyan kevesen múlott már, na :) tényleg csak az kellett volna, hogy az évek óta tartó ellen-kampányolás ellenére szépen hasító Bajnai :) révbe érjen, amikor jött ez a topik, és elérte azt, amit a sok százmillió CÖF-ös MUFF és HUF :) nem tudott... ej, ha tudtam volna :) nem kellene mindig mechanikusan gondolkodni!
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 28. 01:24
#373
a kérdés uaz, mint az előzőnél, ide meg kérem, hogy csak a lefelé mutató hüvelykujjat bökjétek meg - előre is köszönöm a segítséget a (nem reprezentatív) felméréshez

így majd tudni lehet az összesítésben, hogy kb. hányan mondanának nemet erre a csapatra, és kik igent - legalábbis hozzávetőlegesen
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 28. 01:21
#372
A témát majd még folytatom, de nem akarok flood-olni. Mivel azonban sokaknak volt hiányérzetük, hogy nem kérdezik őket közvélemény-kutatók, most egy gondolat-kísérletbe vonnám be az érdeklődőket. Tegyük fel, hogy holnap a Civil Mozgalom, esetleg még a 4K! (4. Köztársaságot!), valamint Róna Péter (aki nem ismerné: „régi motoros” közgazdász) és Hetesi Zsolt (aki nem ismerné: fiatal, energikus, jó előadó fizikus) bejelentik: megvannak a szponzorok ahhoz, hogy ők együtt, egyesült erővel induljanak. Beveszik a csapatba XY (róla később lesz szó) favoritját, legyen szó sportolóról, vagy bármilyen szakmáról, szóval vmi népszerű embert, akit mindenki ismer, tisztel, stb. Tfh. a programjuk is korrekt (úgysem olvassa senki, de akinek ez kell a lelki nyugalmához...) és nem viccelnek, profin elkezdik legyalulni a 2 nagy komcsi pártot, tárgyilagosam és tényszerűen, de azért a „jómunkásemberek” kedvéért az érzelmekre hatva is (amolyan „win the hearts and minds of the people”). Fő témáik: kőkemény elszámoltatás, adóreform, oktatási reform, meg minden olyan, amire a jónép rámozdul, de mégis megvalósítható. Kérdésem: ha Te vagy az XY, akinek még a kedvencét is beveszik a csapatba, akkor szavaznál-e rájuk? FIGYELEM! Arra kérem mindazokat, akik benne vannak ebben a felmérésben, hogy a nem választ a következő kérdésre húzzák be. Erre azért van szükség, mert a PF rendszere nem veszi külön a like-okat meg a dislike-okat, hanem nettósít ugyebár. Viszont sokkal érdekesebb az egész úgy, hogy ismerjük a like-ok és a dislike-ok számát is. Előre is köszönöm! Tehát: itt csak like-olni lehet, a következő hsz. lesz a dislike.
Törölt felhasználó 2013. 08. 28. 00:48
Előzmény: #367  rockmaster
#371
a 3000 mrd forinttal kapcsolatban egy megjegyzés:

Ebből az összegből az állampapírokat mindenképp az államnak kell kigazdálkodnia a jövőre vonatkozóan függetlenül attól, hogy magán vagy állami nyugdíjrendszer működik.

Jogi szempontból természetesen nagy a különbség. A tisztán magán nyugdíjrendszernél láthatóvá válik az államnak ez a fajta jövöre vonatkozó kötelezettsége, amit megtestesít a manyupoknál lévő állampapír, a kamat pedig a pénz időértékét.
Ugyanakkor a tisztán állami nyugdíjrendszerben az ország gazdasági növekedése az ami biztosítja a majdani nyugdíjak kifizetését és explicit módon nem látszik meg előre ez a kötelezettség.

A manyup államosítással ténylegesen többletterhet a privát szektor értékpapírjai (részvények, vállalati kötvények, pénzpiaci eszközök)jelentenek, ezek közül is azok, amiket felhasznált a kormány az államadósság csökkentésére vagy az árfolyamcsökkenés miatt megváltozott az értékük. Ezt természetesen kompenzálja az átvétel óta kapott cash flow.

Az igazi kockázat a rendszer megváltozásában nyilvánvalóan abban áll, hogy nincs megbízható információ arra vonatkozóan hogyan fog kinézni ezek után a nyugdíjrendszer, milyen módon számítják át az értékpapír portfóliókat, lesz-e egyáltalán egyéni számla vagy sem.
Törölt felhasználó 2013. 08. 28. 00:23
Előzmény: #366  Törölt felhasználó
#370
Köszönöm az elismerésed!! :P

És azt még nem is mondtam, hogy az a török, aki szépanyám nagyapját elrabolta, az kékszemű volt. Így mondanom sem kell, hogy a kék szeműeket sem szeretjük. Hosszú haja copfban volt ezért a coppfosokat ki nem állhatjuk. Ja... és zöld nadrág volt rajta!!! Az ilyenek ne is kérjék a szavazatunkat, mert tőlünk aztán egy jó szót sem kaphatnak.

És arra bíztatlak téged is (és BudFox-ot is), hogy te se szavazz ilyenekre.

Kicsit rosszul esik, hogy én együttérzésemről biztosítottalak, erre te ennyire közömbös vagy déd-dédnagyapám sorsa iránt és csak a saját fájdalmaddal törődsz, más családok búját-baját meg semmibe sem veszed, de én ezért nem foglak pocskondiázni téged!! Ismétlem, megértelek!! :P

Remélem idővel rájössz, hogy nem érdemes gyűlölködni, az csak bután elpazarolt energia. Bizakodásomra okot ad, hogy viccelődésnek vetted írásom -pedig csak hasonló sorsunk ecseteltem-, így talán előbb-utóbb eljutsz arra a gondolatra, hogy tévúton jársz.

Törölt felhasználó 2013. 08. 27. 23:41
Előzmény: #222  Bekre_Pal
#369
:) :)
Végre a sok hablaty közt egy éppeszű gondolat!!!

Ráadásul nyilván ez bújik meg a háttérben, de legalább is nem mellékes szempont.
Törölt felhasználó 2013. 08. 27. 23:13
Előzmény: #132  BudFox
#368
"A mostani kormánynak meg már külföldről is kezdik elismerni a sikereit.

A Bajnai -nak nem voltak komolyabb sikerei. "

Tényleg napra kész vagy!!! Kb egy hete se szajkózzák ezt a külföldi elismerést.

Tudnád részletezni, hogy ki és mikor ismerte el??? (ha lehet, ne a királyi TV-t idézd)

Esetleg azt, hogy Bajnait miként is nem ismerte el a külföld???
rockmaster 2013. 08. 27. 22:52
Előzmény: #364  ts3
#367
Hát igen, ezt hívják a nagy rablásnak.
Fidesz Selmeczi lenne a megmondója, de nem képes a munkájára figyelni, annyi a kifli körülötte:)
Valószínű államadósságot nem csökkentettek belőle, mert ugyanott áll, ahol a rablás előtt állt. Ha tovább romlik a forint, akkor meg még ott se.
Ezt nem értik sokan, h nem az állandóan pozitív hozam volt a lényeg benne (bár aki erre érzékeny, annak állampapírba kellett tenni ezt a pénzt és ennyi), hanem h egy átlátható, ellenőrizhető rendszert hoztak létre. Minden nap pontosan lehetett tudni h hányadán állsz. Most meg ez lekerült a térképről, senki se tudja h per pillanat mennyi ez a fajta megtakarítása. Magánszámlák sehol. Ez színtiszta rablás volt, nem más. 3000 milliárd forint... nem kevés.. és mire ment el? Hol van most??? hol?
Törölt felhasználó 2013. 08. 27. 22:43
Előzmény: #365  Törölt felhasználó
#366
örülök, hogy szerinted nem számít a múlt, akkor egy náci párt is nyugodtan a hatalomra kerülhet, nosza... Remélem az első áldozat te leszel.

Az pláne tetszik, hogy kigúnyolod azt, hogy közvetlen felmenőinket megölik, és erre érzékenyek vagyunk.
Erre mondhatnám azt hogy a jó édes anyád basszad meg te féreg !! Ezzel viccelődsz ??!?! emberek halálával ??

És ha én mondanám,hogy jaj de jó a holokauszt (ami korábban is volt) kár hogy a németek nem végeztek teljes munkát ? és jót röhögök az áldozatokon.
Hányinger vagy....

Törölt felhasználó 2013. 08. 27. 22:35
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
#365
Megértelek téged és BudFox-ot....
vannak sebek, amik sosem gyógyulnak be.

Az én szépanyám nagyapját a törökök hurcolták el Isztambulba. Ezért aztán sosem szavaznék a törökökre és mindenkit le is beszélek róla. És akkor a tatárokat még nem is említettem.

Sőőőt, a családban ki nem ejtünk olyan szót, ami t-betűvel kezdődik!!!

Ez így racionális és nagyon helyes, hogy szerintetek is ezt figyelembe kell venni a választásoknál napjainkban is.
ts3 2013. 08. 27. 21:49
Előzmény: #345  szivacs
#364
Tényleg szivacs, tudnál magyarázatot adni, hogy hova tűnt a 3000 mrd Ft MNYP vagyon, az államosítás után?

2011 előtt tudom, hogy hol volt a vagyon, de utána hová tűnt?
watson
watson 2013. 08. 27. 21:34
Előzmény: #345  szivacs
#363
szivacs, ezek kamu számok, ne szédíts!

1.) kombináld össze a deviza tartalékkal! milyen eladósodás az ha a kapott összeg ott van a zsebedben ???
2.) kombináld össze a nyugdíjmegtakarításokkal is! 3000mrd ott volt szintén tartalékban, most nincs, mert Viktor eladósította az országot
mindemellett 2011-től évi 400mrd-al a költségvetéshez is hozzátesznek a nyugdíj-megtakarítások...

- a lakosságra tett adósságteher már csak hab a tortán a 265 helyett most 300 fölötti EURO-val meg rekordokat verdeső CHF-el
- szintén hab a tortán a sok tisztességtelen adó is amivel a népet csavargatják meg a jogrendszert borogatják .... áfa 27%, eredmények felosztása helyett tőkét lopó adók, mint tranzakciós adó, bankadó, részben az IPArűzési adó régóta, visszamenőleges adók, 98%-os adó ...
- hab a tortán a több 100ezer kinyírt munkahely (sacc/kb. -500ezer üzleti szférás állás helyett 200ezer szalagmunkás pl. autóipari bérrabszolga és 300ezer közmunkás bravó)

watson
watson 2013. 08. 27. 21:23
Előzmény: #49  BudFox
#362
"...az ÁVÓ-sok ölték meg a nagyapámat, a ... szóval részemről ameddig az utolsó MSZ(M)P -s ki nem pusztul, addig én, ha kell 1000 -embernek elmondom hogy ne szavazzon a baloldalra,"

ember, kimosták az agyadat????
éppen a KISZ titkár Orbán ennek az ideológiának a letéteményese...

Orbán szarja le a magántulajdont ... elveszi a trafikodat, a megélhetésed, a nyugdíjad, a jövődet, a jogaidat ...
nyugodj meg a padlást is lesöpri ha elég munkaképes ember lelép az országból és nem lesz miből nyugdíjat fizessen, ha jön egy kisebb válság amikor nem hosszabbítják meg a WC papír forint államkötvényeket ... és jöhet az apád leölése is ha nem adja a megtakarítását... ez neked jobboldal????

beszarás ez a qrva nagy gazdasági hozzáértés... csak nem uram-bátyám-ba vagy valamelyik fidesznyikkel?
Törölt felhasználó 2013. 08. 27. 20:53
Törölt hozzászólás
#361

Topik gazda

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek