-MSCI Emerging Markets Index - ETF.-Ez az index viszont új csúcson van, az emelkedő trendben letörölte a gyengeség jeleit és tartja az ütemet. A vékony emelkedő zöld trendvonal törése okozhatna újabb esést, de ehhez fordulós gyertyát, mintát kellene látni.Ellenállások: 68,75; 71,88. Támaszok: 56,25; 50; 48,43; 46,9.
Egyelőre jónak tűnik a long irány. :) Egy pár hétig talán sávozni fog. Remélhetően a korábbi 2,50 alá nem megy. 2,90 nincs messze, e fölé nem nagyon várom egyelőre. Ettől függetlenül nem gondolom, h. a TL106 megnyugtató lenne. Főleg, h. KO most 2,56. Mit gondoltok, merre tovább?
-Földgáz.-Megtört a csökkenő trend, a 2,744 fölé zárás is megvolt, így el lehet kezdeni a long keresést a görbén. Az első erősebb ellenállás a 4,68 környékére tehető, tehát lenne tér felfele. Minden túladott állapot már long beszálló hely lehet. Ellenállások: 3,906; 4,688; 6,25; 7,04; 7,81. Támaszok: 2,344; 1,953.
-Private Banking friss:-WTI - Olaj A harmadik hullámban mozog a széles sávon belül az árfolyama. Az alja a 81,25 környéke volt, míg a teteje a 118,75 körüli szint. Ebből a sávból kellene majd kimozdulnia. Amennyiben negyedjére is megpróbálná áttörni felfele a 118,75-ös szintet, akkor jöhetne hatalmas kitörés, mert abban az esetben - a nagyon hosszú kép alapján - a 150 és 175-ös szinteket is érdemes feltenni a célszintek közé. Itt még nem tartunk, de a rövid csökkenő trendvonal újabb áttörése felfele úgy, hogy minél kevesebbet jönne le megerősíthetne egy felfele kitörést. Ellenállások: 118,75; 125; 137,5; 150; 175. Támaszok: 87,5; 75; 68,75; 62,5; 59,38; 56,25.; 50.
... oh. Ehhez gratulálni kell, v. sajnálkozni?! ;) Én felfelé menet a héten építettem le a TLből, aztán belemerészkedtem egy kis shortba, most újra TLt építek, 2,74-ről, de nem 106-ot, hanem 104-et. A 106-ból van még márc. végén 263 Ft-ért vett, annak a Ft erősödés is jól betett, jó mínuszos továbbra is... :S Várjuk felfelé! Csak nehogy az legyen, h. egymást behülyítjük a marhaságba. :D A spread csökkenés mindenesetre nagyon jól jött, könnyebb vele játszani!
Reuters szerint karbantartás miatt kisebb az LNG export, és az iráni deal miatt is esik. Micsoda hír, amikor kitört a háború, akkor is végig esett, és most a békekötés hírére szintén esik.
Sziasztok! Én sem bírok magammal, veszegetek NG-t, mert tetszik megint a chart a 2,88-as felszúrással.. persze nem óriás pakkokkal, de csípkedtem már össze..
Ez jelzi a volatilitást ... kilengés, csapkodás nem is tudom mi a jó magyar szó rá. .. .ha a nagy NGVL akkor az Erste szét húzza a spread-ot ... oldal közepe https://www.cmegroup.com/markets/energy/natural-gas/natural-gas.quotes.html.. NGVL 54,75 ... .ha nyugalom van a piacon akkor összébb húzza ... OTP 40 szokott lenni de manapság 200 se ritka tl120 7200 2,78% 200Ft.-nál ... van csapkodás ott is rendesen ... ahhoz képest TL104 568Ft 1,76% 10Ft. 0,88% ha 5Ft.
-MSCI Emerging Markets Index - ETF.-Az emelkedő trend majdnem elérte a korábbi csúcsot, a 65,63-as szint környékét. Ez az index is jelentősen túlvett lett már és divergenciák is jelzik, hogy a momentum csökkent. Az emelkedő zöld trendvonal törése okozhatna újabb esést, de ehhez egy erős csökkenő gyertya kellene. Alul az 56,25 lehet támasz.Ellenállások: 65,63; 67,5. Támaszok: 56,25; 50; 48,43; 46,9.
Hogy van ez hogy a két oldal közti ár ma nem 10ft hanem 5ft a certiknél? Ez vmi hiba vagy az erste a korábbi hatalmas spred kétoldali árkülönbség miatti alacsony certi forgalom miatt nem tudott eleget keresni és most lecsökkentették a vételi és eladási ár közti különbséget hogy nagyobb legyen a forgalom és többet tudjon keresni? Tzdja valaki miez a certiknél hogynalacsonyabb szinte mindenhol a firex kivételével a kétolali árkülönbség az árjegyzőknél?
Jó reggelit! NG: ha jól látom, még él a TL106, sőt, talán a virul sem indokolatlan kifejezés! :) Mit gondoltok, meddig tarthat ez a fordulat? Innentől már 'csak' fel? Vagy lesz még újabb lefelé kör? Én lehet, h. leváltom most TL104-re, elég meleg volt ez már ez a pite, nehogy újra felforrósodjon, mert akkor biztos, h. vége.
Hát nemcsak felfelé tud menni. A második csúcsot a március 9-április 7 csúcsok közelében képzelem el. 114.09-115.22 voltak a csúcsok, de 113 felett nem maradt meg. Nem shortolnám meg vakon ezt a szintet, mert mehet feljebb is, de ha kimerülni látom, igen. És max egy hétig tartanám.
Csinalt egy rallyt a tarolojelentés előtt a tl 106 kiutési pont szintjéről de szinte mindenki tartja aki benne van csak a legnagyobb db számu vevő dobta ma nyitáskor talán sejti hogy milyen lessz a mai tárolojelentés az Ng n?
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.