Hat amennyire tele van minden tarolo , hűvös idő jovoheten, elég valószínű, hogy a záró 2.8 mostmar lefelé indul, de hogy Eia jelentesig megint maci az szerintem 95 %.
Gyanítom, hogy ez a 2,73 lesz az alja a Henry Hubnak most a holtszezonra, bár nem állítom biztosan. Az imént ki is szálltam a shortomból (3,4 fölülről volt még). Az erstések is írták, amit Gyula belinkelt, hogy 2,73-nál egy nevezetes támasz van. A rövid távú mozgásokat nem merném megjósolni. Ezért csak "parasztlongolom" (pozíció nélkül). 3,1 körül jó lehet még egy short körre a szezon kezdete előtt szvsz.
Másik része, hogy Aug 20.-25.-e elvileg az 58nap nyári földgáz setup lejárat, szóval én inkább úgy érzem ,hogy hétfőig bear marad utána lehetséges az a bull tendencia.
Szerintem csak a Reuters által közzé tett hírektől ijedtek meg és ugrottak longba, sem minthogy fundamentális hír miatt, én szerintem ha ma nem is de holnap EIA jelentés után biztos bezuhan alá.
Én is úgy gondolom, hogy a közeli jövőben át lesz ütve. Mára úgy tűnik, megállították 2,72-n, de remélem, hogy holnap vagy holnapután végre megtörténik.
WTI: Trump egyik nap giga energia exportban egyezik meg az EU-val, másnap meg az oroszokat próbálja a szankció alól feloldani egy békemegállapodással. Az olaj chartra nézve a piac jobban hisz az oroszok mentesítésében, mint az EU felé irányuló olajexportban.
Tavaly nyáron 38%-ot vesztett a Henry hub 56 kereskedési nap alatt, mielőtt az augusztusi lejárat után felpattant. Jövő kedden lesz a lejárat, a 38% 2.6$ lenne, az 56 nap meg szeptember 8.
Minden hétfő kötelezően gap down, majd kitölti a rést, majd tovább esik, ez megy 3 hete. Kitermelés magas, időjárás enyhe. Mindenesetre erre már lehet stratégiát alapozni, hétfőn megvenni a gap downt és eladni a réstöltést. Aug 26-tal lejár mindenesetre ez a contract, a rollover miatt etf-fel nem csinálnám.
Ütik szépen... És újra beírom, amíg ezzel a szarral kereskedtem anno, még december közepén is nagyon sok évben lenyomták 2.5 környékére. Tudom, mert kétszer is céges buli volt és előtte ütöttek ki.. volt ok inni a bánatra 🤣
Ki tudja merre fordítják majd... ha lesz béke, akkor is húzhatja felfelé, mert majd nőni fog a gazdaság, vagy akármi.. vagy épp az ellenkezője. Most pl. elkezdték lenyomni, majd mint a rakétát kilőtték.. Soha nem piszkálnám újra ezt a mutyis sz@rt.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.