Az én pozim mondjuk egészen friss, a tengapi zuhé végén érkeztem, de lehet elhamarkodott volt, meglássuk. Meredek, hogy egy 4%-os esést csak úgy tesséklássék korrigálgat.
csodálkozom az olaj mozgásán h legalább a brentet nem vitték el 60-ig v fölé, mindenki ugrált volna fel a hajóra....és onnan adhatták volna, erre spekiztem, ezért nem ürítettem a puttonyt, pedig tavaly mindig ürítettem....gondoltam megállapodtak, próbálom tartani hosszabban....hátha nem engednek lejjebb visszaszállni, tévedtem....
Brentet nem ismerem annyira,de ha enyhe a tél akkor gondolom az fűtőolajkészletek nőnek,ha hideg a tél akkor a készletek csökkennek.Ez árcsökkenést ill áremelést generálhat a Brent esetén?A Natural Gas esetén tudom,hogy pont fordítva van .Enyhe tél csökkenő gázkészletek,hideg tél növekvő készletek a fűtés miatt.
Most olvastam az investing.com oldalán,hogy a gyengülő dollár nagyobb tételek vásárlására sarkalja a kőolajat nagy tételben vevő országokat ami miatt a kereslet megnőtt,a kínálati oldalon nő az amerikai nyersolaj eladás 8 millió hordóval január 17. esedékességgel.Ill kanadai palaolajfúrások 30 %-al nőttek egy év alatt.Bearish nyomás jelentkezett az olaj árában.Nesze neked OPEC! link
A jövőt nem látjuk. Annyi bizonyos, hogy a korlátozások bejelentése után még mindig nem adták be. A naposon mindenesetre a nagyobb piros napos gyertyákat több kicsi zöld követi mostanság, kvázi dec eleje óta minden esést megvesznek.
én se tudom mit csináljak december 8 jár le az a certi olaj amiben vagyok kiütni nem tudják,nem áttétes, az össz vételem kb itt nullás....ha ne adj isten beszakítják....volt már 200.nyerő rajt a megállapodás után, de még hétfőn is, gombon volt a kezem h adom, valamennyit adtam is csak napon belül visszavettem....hogy ugyis megy tovább....
Igen Balu,ez egy skizofrén állapot,mivel van kereslet ezért a kínálati oldalt nem lehet egyszerűen csökkenteni,bár megvan a történelmi megállapodás.A gazdagabb olajkitermelők megengedhetik a csökkentést maguknak,de erre meg az olcsó palagázzal válaszol Trump papa.A szegényebb olajkitermelőknek meg mindig kell a pénz.Ezért ha az olajára lefele megy többet akarnak termelni,hogy pénzüknél legyenek.Az oroszok meg főleg a sarkvidéki olajmezőiket csak egyszer zárják be amikor kitermelték az olajat.És kinek jó ez?Azoknak az országoknak akik veszik az olajat,olcsóbban.Tudom zavaros,de ez az egész cirkusz annyira manipulatív és spekulatív.Sok szerencsét Neked!
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.