Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Blajaka hétfő, 10:10
Előzmény: #211219  maxwax
Első 1998-2002 ciklus idején azért szavaztam amiért most a Tiszára. A második ciklus idején 2010-2014 azért mert elégedetlen voltam az előzőkkel. 2018-ban még reménykedtem a jobb változásokban és más alternatívát nem látta. 2022 nem voltam szavazni. Az első ciklusuk után is rájuk szavaztam mert ahogy írtam már jónak tartottam az elsőt és sajnálom is hogy nem ők maradtak, de megértem és el is fogadtam, hogy a többség másképpen döntött. Tovább nem szeretnék magyarázkodni és részemről zárom mivel lehet kissé rossz helyre írtam.
maxwax
maxwax hétfő, 09:51
Előzmény: #211218  Blajaka
Miért szavaztál rájuk? Sehmet indokait ismerem, de neked miért felelt meg orbán és a fidesz? Családtámogatás? Olcsó hitel? Pusztán ideológia? Ember?
Blajaka hétfő, 09:44
Előzmény: #211217  maxwax
Nem mindig voltam szavazni és ha voltam úgy volt ahogy az előzőekben írtam. Nem sok jutott mert mozgáskorlátozott vagyok és a Fidesz morzsáiból nem sok jutott! 
maxwax
maxwax hétfő, 09:39
Előzmény: #211214  Blajaka
Kb. te is az a választó vagy, aki addig szavazott a fideszre, amíg volt osztogatás, amíg nem zavart orbán és köre meggazdagadodása, mert neked is jutott morzsa belőle?  2010 óta csak rájuk szavaztál? Hú, érdekes egy törénet!
kugel624 hétfő, 09:36
Előzmény: #211214  Blajaka
Az is választási lehetőség, hogy nem szavazol: az ellenzék közül egyikre sem, akkor se kell a fideszre. Fideszre sose szavaztam, egy kdnp-s jelöltre a második fordulóban egyszer, régen.
ronaldinyo hétfő, 09:30
lépésről lépésre minden mocskot eltávolitanak.felhivom fegyelmüket marad még bőven-azokat majd más takaritja el.mert az emberiség már nem tudja eltakaritani.
Blajaka hétfő, 09:29
Előzmény: #211213  Blajaka
Elnézést "együtt" helyett egyet a végén  és még annyit az, hogy kire szavazok semmiféle megvilágosodás hanem a pillanatnyi lehetőségek, hogy abban az adott helyzetben mi lehet a  jobb szerintem. (Nem vagyok és voltam se Fidesz párti se baloldali vagy jobboldali)
Blajaka hétfő, 09:21
Előzmény: #211211  badsector1
Nem szeretnék tovább vitatkozni, nincs értelme , mert mindenki arra az szavaz ahogy Ő gondolja, hogy abban a helyzetben az a legjobb megoldás.......Én emiatt soha nem nehezteltem senkire és utólag nem vitatkoztam senkivel, legfeljebb előtte el mondtam az én véleményemet, (úgyis a többség dönt még ha nem is értettem ezzel együtt ez a demokrácia lényege).
kugel624 hétfő, 09:20
Előzmény: #211199  neutrinoo
Nem volt a választási rendszer elhibázott. Pontosan ezt és így akarták.
badsector1
badsector1 hétfő, 09:10
Előzmény: #211210  Blajaka
Neked 16 évig megfelelt, hogy tolvajok vezetik az országot, akkor most mi törtènt, hogy hirtelen megvilágosodtál?
Blajaka hétfő, 09:06
Előzmény: #211209  signal2
Igen erre és előző hozzászólónak -> "A magánnyugdíj-pénztárak felszámolása a második Orbán-kormány idején, 2010 és 2011 között történt meg."
signal2
signal2 hétfő, 09:01
Előzmény: #211206  Blajaka
Mármint az 1998-2002-re gonolsz, ugye? Igen, az jó volt, mert ott még a polgári irányt vitték, és az ennek megfelelö szakemberek voltak döntéshozó pozícióban. Aztán Orbán rájött, hogy az emberek relatív többsége inkább gondoskodó államot akar, egyébi felelösséget inkább nem vállal, ezért elmozdult a populista irányba. Aztán túltolta. Azzal nem számolt, hogy a kommunizmusból velünk maradt homo cadaricusok szép lassan kihalnak.
badsector1
badsector1 hétfő, 08:37
Előzmény: #211206  Blajaka
Neked jó volt az első ciklusban , hogy 3 millió ember magánnyugdíj-megtakaritasát ellopta orbàn?
ronaldinyo hétfő, 08:36
uj világ született a sátán országában -elkezdődött az elszámoltatás ITÉLETnapra ebredtünk
Blajaka hétfő, 08:29
Előzmény: #211204  badsector1
Orbán első ciklusa szerintem jó volt. Az utóbbi ciklusokban nem volt más alternatíva, csak most, ennyi.....
Ivanhoe hétfő, 08:25
Előzmény: #211188  Sehmet
"Eloszlik, mint a buborék,
S marad, mi volt, a puszta lég.
S marad, mi volt, a puszta lég."
😉
badsector1
badsector1 hétfő, 08:17
Előzmény: #211203  Blajaka
Akkor alaposan kivetted a részed az orszàg elkúrásában.
Blajaka hétfő, 08:12
Én az utolsó választást kivéve a Fideszre szavaztam, de most nem és nem adok igazat sem Fodor Gábornak sem azoknak akik ebben a helyzetben az Államfő eltávolítását a jogállamiság megsértésének gondolják. Sajnos a Fidesz az elmúlt 16 év alatt kialakított egy olyan helyzetet amikor az Államfő a mindenkori hatalom és nem az átmenetet képezik a hatalom váltás után (lehet 1989 után így volt most ez már ez nem igaz)
Shortelek hétfő, 08:12
Előzmény: #211187  Sehmet
Pubikám, azt már a héten hallottam a médiában, hogy ezen bizottság ajánlásait nem kötelező betartani.
neutrinoo hétfő, 06:28
Előzmény: #211198  Istvan78
A szélsőjobboldal , ahogy a nevében is van jobboldali, konzervatív értékeket vall, de azt a demokrácia keretein túl szélsőségesen az egész társadalomra erőltetve, kizárva a más véleményeket, nézeteket.. Ezért szélsőségesek.
Demokrácia
A demokrácia attól demokrácia, hogy a társadalom minden részének lehetőséget ad véleményt alkotni a kormányzati döntésekben . Jellemzően a pártokon keresztül a parlamentben, de más civil mozgalmak, szakszervezetek stb is ilyen nyomásgyakorló szervezeteken keresztül is. A lényeg, hogy a döntések mindig a legszélesebb körű közmegyegyezések alapján szülessenek, ahol egyik társadalmi réteget sem érhet túl nagy hátrány. Természetesen a súlyuknak megfelelően veheti figyelembe a kormány ezeknek a véleményét ,és modósíthatja a döntéseket ennek megfelelően de SOHA nem zárhatja ki őket.
A Diktatúra, tehát nem más, mint az egyetlen központi akarat érvényeítése minden más akarattal szemben, kizárva őket teljesen.
A Diktatúra tehát megvalósúl fizikai erőszak nélkül is. Nem feltétele.
A diktatúrának az sem feltétele, hogy ne lehessen véleményt alkotni, kritizálni a kormányt, akár nyíltan.
A diktatúra akkor is megvalósúl, ha az állami erőforrásokat ,korlátlan törvénykezési szabadságot felhasználva lehetetlenítik el a kritikus hangokat és felerősítik a kormányt támogató médiát.
Állami pénzen kormány és pártpropaganda , ami szintén a demokrácia szabályainak durva megszegése.
Diktatúra akkor is megvalósúl, ha a kormánykritikus embereket a munkavállalásukban korlátozhatja, eltávolíthatja őket és nincs lehetőség jogosorvoslatra emiatt. pld tanárok, vagy bármely állami , vagy magáncég, ahol ráhatása van.
A kétharmados többséggel tehát olyan korlátlan diktatőrikus hatalmat kap a kormány, ami egyenesen vezethet a diktatúrához anélkül, hogy erőszakot kéne alkalmaznia, hiszen bármilyen törvényt a saját íze szerint változtathat törvénytelenségből törvényeset ,csak a szabályokat kell megváltoztatni és hozzáigazítani a kívánt érdekekhez. Fékek, ellensúlyok nélkül.
Ez a kétharmad átverése, ami nem is kétharmad, hiszen a hibásan létrehozott választási törvény miatt nagyítódik fel a legkisebb többség ,vagy akár nem többségi akarat.

Topik gazda

________
________
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek