Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tanrek 2023. 04. 28. 16:10
Előzmény: #102590  Sehmet

Ha legközelebb elgondolkoznál azon, hogy miért tartalak annak, aminek, elég, ha visszaolvasod ezt a hozzászólásod...
Még tömörebben, elég ezt a mondatod:
"Mindenesetre Magyarországnak megtiszteltetés és megerősítése annak, hogy jó irányban haladunk, Ferenc pápa három napos látogatása."
Jó tudni, hogy ahol tiszteletét teszi a pápa, ott jó irányba haladnak. Javaslom, hogy böngészgesd kicsit a pápa eddigi látogatásainak listáját.... Szarajevó, Dél Szudán, Palesztina.... Mind megnyugodhatnak, minden rendben....
Sehmet
Sehmet 2023. 04. 28. 15:58
Előzmény: #102598  kukacponthu
Nem tudom mire gondolsz, bár az is igaz, hogy előbb tudtam németül, mint magyarul.
kukacponthu 2023. 04. 28. 15:51
Előzmény: #102597  Sehmet
Ilyent, olyant…szerintem ovatosan ezzel a tajnyelvi tudassal:)
Sehmet
Sehmet 2023. 04. 28. 15:49
Előzmény: #102594  badsector1
Szerinted? Egy kis nyelvtani elemzés?
Sehmet
Sehmet 2023. 04. 28. 15:48
Előzmény: #102593  badsector1

A tény megalapozott állítás, a valóságot tükröző, igaznak tekintett, és általánosan elfogadott megegyezés, ahogy a dolgok megtörténtek, vagy ahogy a dolgokat megfigyelték, márpedig aki bevall valamit és nem vonja vissza, az ténynek tekintendő – ellentétben egy feltételezéssel vagy véleménnyel.
Szerintem te inkább ilyent ne kezdje el magyarázni, és sem kezdem el javítani a HP-s nyomtatómat! :)
Sehmet
Sehmet 2023. 04. 28. 15:45
Előzmény: #102584  tanrek

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd." (Voltaire)
"A polgári és politikai jogok nemzetközi egyezségokmánya (a jogszabályban eredetileg Polgári és Politikai jogok Nemzetközi Egyezségokmánya) 19. cikk:
1. Nézetei miatt senki sem zaklatható.2. Mindenkinek joga van szabad véleménynyilvánításra; ez a jog magában foglalja mindenfajta adat és gondolat határokra való tekintet nélküli -szóban, írásban, nyomtatásban, művészi formában vagy bármilyen más tetszése szerinti módon történő - keresésének, megismerésének és terjesztésének a szabadságát is.3. Az e cikk 2. bekezdésében meghatározott jogok gyakorlása különleges kötelességekkel és felelősséggel jár. Ennélfogva az bizonyos korlátozásoknak vethető alá, ezek azonban csak olyanok lehetnek, amelyeket a törvény kifejezetten megállapít és amelyek
a) mások jogainak vagy jóhírnevének tiszteletben tartása, illetőleg
b) az állambiztonság vagy a közrend, a közegészség vagy a közerkölcs védelme érdekében szükségesek."
"Emberi Jogok Európai Egyezménye 10. cikk
1. Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához. E jog magában foglalja a véleményalkotás szabadságát és az információk, eszmék megismerésének és átadásának szabadságát országhatárokra tekintet nélkül, és anélkül, hogy ebbe hatósági szervnek joga lenne beavatkozni. E cikk nem képezi akadályát annak, hogy az államok a rádió, mozgókép vagy televízióvállalatok működését engedélyezéshez kössék.
2. E kötelezettségekkel és felelősséggel együttjáró szabadságok gyakorlása a törvényben meghatározott olyan alakszerűségeknek, feltételeknek, korlátozásoknak vagy szankcióknak vethető alá, amelyek szükséges intézkedéseknek minősülnek egy demokratikus társadalomban a nemzetbiztonság, a területi integritás, a közbiztonság, a zavargás vagy bűncselekmény megelőzése, a közegészség vagy az erkölcsök védelme, mások jó hírneve vagy jogai védelme, a bizalmas információ közlésének megakadályozása ...."
badsector1
badsector1 2023. 04. 28. 15:39
Előzmény: #102591  Sehmet
saját magát is beleérti?
badsector1
badsector1 2023. 04. 28. 15:37
Előzmény: #102592  Sehmet
kedves jóóógász úr, a bevallás mióta tény?

olyanról még nem hallott, hogy valaki valamit magára vállal, de attól még az nem lesz tény, hogy ő követte el :))
Sehmet
Sehmet 2023. 04. 28. 15:33
Előzmény: #102576  badsector1
Annyival, hogy az a te véleményed, nem tény, de a bevallás már tény! :)
Sehmet
Sehmet 2023. 04. 28. 15:32
Előzmény: #102574  badsector1
Ahogy elnézem, mindenki lehet az! :)
Sehmet
Sehmet 2023. 04. 28. 15:31
Előzmény: #102589  cyb6

Tényleg? Te tudod, hogy én, római katolikus, volt bencés diák kit utálok? Mi ez a többes szám második személy? Nem vak ez a ló, csak bátor, amikor nekimegy a falnak - úgy írogatsz badarságokat! Saját gondolataidat, érzéseidet tartsd meg magadnak, és ne add mások szájába! Egyébként változott a Szentatya véleménye migránskérdésben, szerinte is elsősorban a szülőföldjükön kell segíteni a migránsokat, de eredetileg sem azt mondta, amit a szivárványos szócsövek lehoztak.
Mindenesetre Magyarországnak megtiszteltetés és megerősítése annak, hogy jó irányban haladunk, Ferenc pápa három napos látogatása.
Ukrajna kérdésében pedig az volt a véleménye, hogy az USA/NATO provokálta ki a háborút, és éppen úgy kéri a tűzszünetet, mint mi.
"Talán valami kiprovokálhatta az orosz invázót – mondta Ferenc pápa a La Civiltà Cattolica című jezsuita lapban most publikált, de még a múlt hónapban készített interjújában. Az egyházfő korábban az olasz Corriere Della Sera napilapnak is mondott hasonlókat, május elején úgy fogalmazott, talán a NATO is kiprovokálhatta Ukrajna orosz megszállását.A pápa egyébként nem biztos abban, hogy a világ országainak valóban még több fegyverrel kellene ellátnia Ukrajnát, ugyanakkor elítélte a háború brutalitását, és a moszkvai Kirill pátriárkát is, amiért vallási érvekkel igyekezett alátámasztani az orosz támadás jogosságát.Ferenc szerint az Ukrajnával szembeni orosz hozzáállás alapja, „a harag, amit nem tudom, provokált-e, de talán elősegítette” a NATO fokozódó jelenléte a térség országaiban."
https://telex.hu/kulfold/2022/06/14/a-papa-szerint-a-nato-is-provokalhatta-az-orosz-invaziot
cyb6
cyb6 2023. 04. 28. 14:47
Előzmény: #102571  Sehmet

ne felejtsd el, hogy utáljátok ezt a Szentatyát, ez egy lipsi Szentatya!
Kiállt a menekültekért, amikor ti migrásnoztatok
Kiállt a melegek jogaiért, amikor ti buziztatok
Kiállt az ukránokért és elítélte az orosz agressziót, amikor ti nem tudtok kimászni putin fenekéből
de semmi baj, majd elmegy és két hét múlva lehet újra fikázni a Szentatyát és lehet megint nála nagyobb kereszténynek lenni....
EURHUF_goes_to_haven 2023. 04. 28. 14:45
A pápa kapott alaptörvényt, reméljük tableten kapta csak bőr kötésben, mert különben mire haza utazik már nem lesz aktuális....
sityaki 2023. 04. 28. 14:31
Igazad van, országunk vezetése mélységesen keresztény, szó sincs hamisságról.
Istvan78 2023. 04. 28. 14:19
:) Ezekkel a reakciókkal pontosan azt támasztja alá Sehmet, amivel vádoltad. 
Én nála soha nem tudom pontosan, hogy mikor terel, mikor csak próbálja felhasználni a lexikális tudását, mikor egyszerűen csak nem lát tisztán. Talán legtöbbször ezek mixe az, ami játszik nála, mindenesetre legtöbbször nem alakul ki a kommentjeiben egy logikus, önálló gondolatmenet, amibe nehéz belekötni.
bigyula 2023. 04. 28. 13:55
Orbán a 2002-es vereség után megzakkant. Azóta kizárólag a hatalom megszerzése/megtartása célja, és a bosszúállás azokon, akik 2002-ben leváltották. Semmi más nem érdekli, szarik a népre, az ország hosszútávú érdekeire.
tanrek 2023. 04. 28. 13:52
Előzmény: #102567  Sehmet

"Úgy gondolod, hogy te attól vagy "okosabb", mert más a véleményed, és én - szerinted - attól vagyok "butább", mert nem ugyanaz a véleményem, mint neked?"
.
Nem, nem gondolom. Inkább azért, mert abból, amit írtam, azt gondolod, hogy ezt gondolom....
.
"Még annyit, hogy nem igazán demokratikus és liberális más véleményét minősíteni,"
.
A világon semmi köze sem a demokráciához, sem a liberalizmushoz annak, ha minősítem bárki véleményét. Ahogy bárkinek lehet véleménye, úgy azt bárki minősítheti. És ahogy nem mindenki véleménye egyformán értékes, úgy igaz ez annak minősítésére is. De ettől még mindkettőt szabad, főleg, hogy valójában a kettő ugyanaz....
Istvan78 2023. 04. 28. 13:30
Előzmény: #102582  Istvan78
A cikk kiemeli, hogy a 2002-es vereség után Orbán kiirtotta az értéket, lényegében az ideológiát a Fidesz politikájából, maradt a populizmus ill. a sokféle nemtelen módszer és eszköz, ami a hatalom megtartására fókuszált.
Istvan78 2023. 04. 28. 13:27
Előzmény: #102553  kukacponthu
Pontosan ez a "hatalomorientáltság" a legnagyobb baj Orbánnál. Lehetne a középpontban a társadalmi fejlődés, mint legfontosabb rendező elv, ehhez kapcsolódóan értékelvűség. Ha ezek másodlagosak, a hatalom megtartása és ehhez bármilyen eszköz, módszer megengedhető, akkor itt van előttünk a NER, az Orbán rendszer.Valaki már feltette ezt a linket, 14-ből való, de nagyon tanulságos. A rendszer azóta jelentőset csúszott tovább a lejtőn.
https://index.hu/belfold/2014/08/29/az_orban-rendszer_titkos_bibliaja/
bigyula 2023. 04. 28. 13:17
Nem a vezetéshez jött a szentatya, hanem Magyarországra. Nagyon nem mindegy...

Topik gazda

________
________
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek