Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......



magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy



ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
badsector1
badsector1 2023. 02. 08. 11:35
Előzmény: #94476  Colas
#94480
"Azért mert a magánnyugdíjpénztári tagok egyéni járulékaikat oda fizették, ami hiányzott az állami nyugdíjkasszából."
   
a mostani 13. havi nyugdíj is hiányzik a nyugdíjkasszából, de szerintem már 12 havi is, ami most is nagyon komoly kiesést jelent.
Sehmet
Sehmet 2023. 02. 08. 11:35
Előzmény: #94468  Colas
#94479
Az egykulcsos adóról annyit, hogy a teljesítményalapú munkavégzésbe kár lenne belekeverni a neoliberális szolidaritás szerinti sávos adóztatást több okból is. A progresszív adózás hívei feltételezik, hogy az adózás során mindössze annyi történik, hogy valakitől elveszünk és valaki másnak odaadunk. Lassítjuk a polgári demokrácia alapját képező erős polgári réteg felépülését azzal, hogy a magasabb jövedelműektől elvett adótöbbletet az állam osztja el, ergo beavatkozik egy polgári és egy munkajogviszonyba, amit ugye nagyon nem szeretnénk, és az alacsonyabb jövedelműeket sem ösztönözné a magasabb jövedelem elérésében, hisz a magasabb jövedelműek adója miatt nekik vagy nem kell adózni, vagy nagyon keveset. Ezzel azonban a fogyasztás is csökkentjük a közép- és felsőkategóriás termékeknél, ugyanis az alacsonyabb jövedelmű ezekből nem igazán vesz, ami visszahat a gazdaságra. A társadalompolitika szolidaritást nem a személyi jövedelemadó révén, hanem egy, az állami költségvetést nem túlterhelő, de megfelelő szociális ellátást biztosító szociálpolitikán keresztül kell működtetni.
https://makronom.mandiner.hu/cikk/20210125_adozgatunk_adozgatunk
signal2
signal2 2023. 02. 08. 11:34
Előzmény: #94470  Sehmet
#94478
Sem Donáth-tal, sem Ungárral nem értek egyet. A pártok összefogása múködött, hiszen megvalós.tották. Volt közös lista, mindehol 1 jelölt, közös program, közös - és pozitív üzenetű - kampány. Ez utóbbi kettő már eleve kizárja, hogy puszta orbánozásról szólt volna az összefogás. Valójában pont nem arról szólt, hanem a "csak felfelé" szlogenről és a közös programról. Akinek a kampánya viszont ténylegesen csak gyurcsányozásról szólt, az a fidesz. Program nélküli gyurcsánoyzás. És ez utóbbi mkűködött. Ebből következően lehet, hogy pont az orbánozás működött volna.
Szóval a pártok megcsinálták a házi feladatot: közös lista, mindehol 1 jelölt, közös program, pozitív kampány.
Akiknek az összefogása nem működött, azok az ellenzéki szavazók. 
bigyula 2023. 02. 08. 11:33
#94477
"Milliókból hirdetik a Facebookon, hogy sorosista hergelés és balos hiszti a debreceni akkumulátorgyár 
elleni tiltakozás"
.
A kúrmányzati narratíva is ez. Úgy látszik a fityesz nagyon ki akarja húzni a gyufát a Debrecenieknél.
Colas 2023. 02. 08. 11:32
Előzmény: #94471  badsector1
#94476
Azért mert a magánnyugdíjpénztári tagok egyéni járulékaikat oda fizették, ami hiányzott az állami nyugdíjkasszából. Ráadásul a magánnyugdíjpénztári rendszert (akinek nem volt kötelező volt) leginkább a jól keresők választották, mert nekik érte meg. Az ő járulékuk pedig nagyon is komoly kiesést jelentett. Elment a szolidaritási pénz jó része a magánpénztárba. Én az akkori rendszerről beszélek, nem a mostani körülményről. Most például a nyugdíjjárulék fizetésnek nincs felső határa, 2010 előtt volt. Ugyanakkor a magas jövedelemnek csak egy részét fogják nyugdíjszámításkor figyelembe venni. Töltsd le a nyugdíjszámítás metódusát, látni fogod.  Egyébként költségvetési pénz mindig arra van, amire az adott kormány akar. Pl. pedagógus béremelésre nem akar, pedig arra nagyon kellene...
signal2
signal2 2023. 02. 08. 11:29
Előzmény: #94473  Colas
#94475
Ezzel szemben egy sor ponton teljes egyeétrtés, és ezáltal nyilvános közös program volt. 
A sok választónak azt kellen látni, hogy nagyon sürgősen helyre kell állítani a jogbiztonságot, a joguralmat, a demokráciát, az állam átláthatóságát, csökkenteni a korrupciót (ezt garantáló jogszabályokkal), megmenteni a közoktatást, és átállni egy környezettudatos gazdaságra. 
Ezt minden ellenzéki párt így gondolja, tehát pont ezt csinálták volna. 
Mindemellett én nem örültem volna, ha pont most kerülnek hatalomra, amikor a fidesz az elmúlt 2 év szakmailag full hibás döntéseivel taccsra vágta az országot, és azóta is cak egyre lejjebb forog ebben az örványben. ÉS emellé még különböző konstrukciókban ráadásul továbbra is a fidesz kezében maradt volna a hatlom (35 éves koncessziók, 9 évre kinevezett vagy leválthatatlan káderek, stb.) 
Csak 2/3-dal van értelme kormányt váltani, mert helyer kell álltani a jogállamot, az alkotmányosságot, teljesen új alapokra kell helyezni az ország működését, mert jelenleg maffiaszerűen működik.
signal2
signal2 2023. 02. 08. 11:24
Előzmény: #94468  Colas
#94474
Az egykulcsos adó akkor lenne igazságos, ha a tőkejövedelmek után pont ugyanazokat a közterheket kellene befizetni, mint a munkajövedelmek után. Nem is kell, hogy ez progresszív legyen. Legyen ez egykulcsos, de minden elvonást tekintve (adó+járulék). 
Colas 2023. 02. 08. 11:24
Előzmény: #94470  Sehmet
#94473
Egy közös platform volt, gyűlöljük és váltsuk le Orbánt. Csakhogy kormányra kerülve konkrét döntéseket kell hozni és ott már sokkal több az egyet nem értés, mint az egyetértés. A miniszteri székeken még talán meg tudtak volna osztozni, de azután... Ezt rengeteg Fidesz-re szavazó pontosan látta, az ő szavazatuk nélkül pedig nincs esélye az ellenzéknek. Bár sokak szerint a Fideszre csak totálisan ostobák szavaznak. Én nem ezt tapasztalom, de higgyék ezt. Inkább nem szerettek volna kapni az ellenzéki hatalomból. Nem a Fideszre szavaztak, hanem az összefogás ellen.
badsector1
badsector1 2023. 02. 08. 11:20
Előzmény: #94470  Sehmet
#94472
donáth anna is elkezdett táncolni orbán által bekorlátozott feltételek mentén, azt sem zárom, ki, hogy újhelyivel szemben, az ő pártelnökségét engedélyezte a fidesz :))
badsector1
badsector1 2023. 02. 08. 11:17
Előzmény: #94469  Colas
#94471
az mnyp miért tett volna rá egy lapáttal?
anno 300 milliárdot emlegettek, hogy ennyi esett ki éves szinten a nyugdíjrendszerből, most a 13. havi lazán ennyibe kerül, amit már az adóbefizetésekből és hitelből fizetnek ki.
ha ilyen vodafone szintű pénzszórásokat is figyelembe vesszük, akkor van itt még tartalék a költségvetésben, csak nem orbán felesleges hóbortjait kellene 100 és ezer milliárdokból megvalósítani.
Sehmet
Sehmet 2023. 02. 08. 11:15
#94470

Jó reggelt! Tegnap este az ATV-n edződtem. Meghallgattam Donáth Annát, aki azt mondta, mindegy, hogy ki mit mond, az utolsó országgyűlési ciklusok vereségének oka az "összefogás" volt, amikor különböző értékrendű pártok saját értékrendjeik feladása után már csak az orbánozos volt a közös pont az az ellenzéki összefogásnál, amivel nem lehet nyerni, mert kevés és már nem is érdekli az embereket. Az lett volna a megoldhatatlan probléma, ha nyertek volna, mert annak ő sem látja a végét, hogy mi történt volna. Ezért a Momentum az önkormányzati választásokon önállóan indul.
Ezt követően Ungár Péter is majdnem ugyanezt mondta, és a következtetése is ugyanez volt azzal kiegészítve, hogy az ellenzéki összefogásnak a pártjai nem tudják meghatározni önmagukat az LMP-n kívül, ami zöldpárt, a Momentumon kívül, ami liberális párt és az MSZP-n kívül, amelyik szociáldemokrata párt.
Ezután Magyar Gyuri bátyámat hallgattam Nagy Attila politológussal, aki azt mondta, hogy az ellenzéki pártoknak nincs közös programja, nem szólítják meg az embereket, mert nincs - néhány párt kivételével - az országot lefedő hálózatok, és nem utolsó sorban nincsenek hiteles embereik.
És ezt nem a kormánypárti médiumban mondták. Rónai Egon volt műsorvezető. Jó ez a diverzifikált információgyűjtés!
Colas 2023. 02. 08. 11:07
Előzmény: #94467  badsector1
#94469
Így van , csak a magánnyugdíjpénztár pénztár rendszere tesz erre még egy lapáttal, előbbre hozza az összeomlást. De hatalmas hiba volt azt a 3000 milliárd vagyont elherdálni.
Colas 2023. 02. 08. 11:04
Előzmény: #94456  signal2
#94468
Mondjuk az egykulcsos adó igazságos, hiszen ha valaki tízszer annyi jövedelemmel rendelkezik, tízszer annyi adót fizet. Csak nem szolidáris. Kérdés, hogy a társadalmi szolidaritást bele kell-e keverni az adózásba. Ha igen, akkor pedig úgy, hogy ne egy szúk csoportot terheljen. Tehát adjunk össze minden jövedelmet, függetlenül honnan származik és úgy legyen progresszív adózás. Akkor tényleg igaz lesz, hogy a gazdagabb többet adózik. Felejtsük el az összevonandó és különadózó kategóriákat. De erről is hallgat a baloldal, mert a gazdag tőkést ők sem akarják megadóztatni. Még a Munkáspárt sem, akiknek egyszer elmagyaráztam a kérdést. Valójában ők sem akarják, mert minden párt mögött tőkések vannak. Jobb a kispénzű dolgozót összeugrasztani a jobban kereső alkalmazottal (utóbbi adójából támogatni az előbbit), míg az igazán gazdag szépen gyarapodik. És ezt támogatja a baloldal. Hol van itt baloldal, ami elsősorban a bérből élő dolgozók érdekét kellene képviselje.
badsector1
badsector1 2023. 02. 08. 11:02
Előzmény: #94465  Colas
#94467
"De a magánnyugdíj pénztár fenntartása egyre kevesebb nyugdíj járulékot fizető és egyre több nyugdíjas esetében fenntarthatatlan, sajnos."
   
Helyesen: De a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer fenntartása egyre kevesebb nyugdíj járulékot fizető és egyre több nyugdíjas esetében fenntarthatatlan, sajnos.
badsector1
badsector1 2023. 02. 08. 11:00
Előzmény: #94464  Dehogynincs
#94466

Tehát a #94437. hozzászólásodban azt írtad, hogy a 2006-os ellenzék (fidesz) :ugyanúgy nem indulhatott egyenlő feltételekkel mint később a 2010 utáni ellenzék, amit a gyurcsány 2006-os áfacsökkentésével támasztottál alá, erre írtam azt a #94438-asban, hogy ez nem ugyanaz a kategória mint amit a fidesz csinált 2010 után.
Erre te nyakatekerten, de egyetértettél velem, hogy 2006-os mszp-s áfa csökkentés valóban nem ugyanaz a kategória mint amit a fidesz csinált 2010 után, hiszen leírtad, hogy soha nem is állítottál ilyet.
Tehát megállapítható, hogy a 2006-os fidesz ellenzék egyenlőbb feltételekkel indulhatott a választáson mint a 2010 utáni ellenzék.
   
#94436:"szerintem te sem gondolod, hogy az ellenzék egyenlő feltételekkel indul a fidesz ellen a választásokon, magyarul a fidesz rendszeresített csalással nyeri meg 4 évente 2/3-dal a választásokat."  
   
#94437:"Nem gondolom, de 2006-ban sem indult az ellenzék egyenlő feltételekkel.
Például az ellenzék nem csökkenthette a kampányidőszak idejére 20%-ra az áfa-kulcsot 25%-ról."
   
#94438:
"óóóó, ha neked az áfacsökkentés, amit észre sem vesz a fogyasztó, ugyanaz a kategória, mint hogy az ellenzéket be sem engedik a közmédiába, a levélszavazás lebonyolítása ahol 95% feletti észak koreai arány jön ki mindig, szja visszatérítés közel 1000 milliárd értékben, ami után fel kell venni 4 milliárd dollár hitelt, mzp háborúba vinné a fiainkat a magyar média 90%-án terjesztve."
   
#94446:
"Írtam volna, hogy az áfacsökkentés ugyanaz a kategória?"
   
#94447
"gondolom azért írtad, hogy századszorra is bizonygasd, hogy gyurcsány ugyanolyan rossz mint orbán, de ezek szerint nem. :))"
Colas 2023. 02. 08. 10:52
Előzmény: #94463  Dehogynincs
#94465
Választás után is azt mondták, hogy azért teszik amit tettek  magánnyugdíjpénztárral, hogy megvédjék a megtakarítást, meg az egyéni számlák nyitása. Az elsőt tudtam, hogy nem igaz, a másodikat én is elhittem. Így van, a felosztó-kirovó rendszerben nincs fedezet. De a magánnyugdíj pénztár fenntartása egyre kevesebb nyugdíj járulékot fizető és egyre több nyugdíjas esetében fenntarthatatlan, sajnos. Mondjuk anélkül is az lesz. Az egyéni számla ugyanazt jelentené, mint ami a magánnyugdíjpénztárnál volt (csak mondjuk ott nem lenne mögötte valóságos vagyon). A befizetést mutatná nyugdíjba vonulásig ( jelenértékre számítva). Kifizetést nem, mert nincs értelme (magánpénztári számlánál sem), mert járadékot (nyugdíjat ) kapnál a nyugdíjba vonuláskor meglévő egyenleg alapján számolva. Tehát nem a befizetett összeget kapnád vissza (magánnyugdíj pénztárnál sem).
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 02. 08. 10:31
Előzmény: #94462  badsector1
#94464
Tűvé tettem a válaszodat és egy fia #nnnnn sorszámot nem láttam.
Azóta pedig állítólag sírok.
Hagyom, hogy higgy azt, amit akarsz.
Egész pontosan melyik #nnnnn hozzászólásomban írtam, hogy az áfacsökkentés ugyanaz a kategória.
Nekem olybá tűnik, hogy olyat értelmezel, amit nem írtam, nem gondoltam. Ráadásul úgy értelmezed, ahogy te írtad és ahogy te gondolod.
Mindaddig amíg be nem írod a #nnnnn sorszámot, addig átugrom a hozzászólásaidat. Miért etessek trollt?
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 02. 08. 10:23
Előzmény: #94449  Colas
#94463
A fidesz választási ígérete az volt, hogy megvédi a nyugdíjpénztárakat.
A kifosztásuk nem megvédés.
A felosztó-kirovó rendszerben nincs tőkefedezet. Befolynak a járulékok az aktívaktól és ezeket azon melegében ki is fizetik a nyugdíjasoknak.
Mit jelent az egyéni számla? A nyugdíjasoknak kifizetett pénzt rákönyvelik az egyéni számlákra is?
badsector1
badsector1 2023. 02. 08. 10:20
Előzmény: #94458  Dehogynincs
#94462
1.)
"óóóó, ha neked az áfacsökkentés, amit észre sem vesz a fogyasztó, ugyanaz a kategória, mint hogy az ellenzéket be sem engedik a közmédiába, a levélszavazás lebonyolítása ahol 95% feletti észak koreai arány jön ki mindig, szja visszatérítés közel 1000 milliárd értékben, ami után fel kell venni 4 milliárd dollár hitelt, mzp háborúba vinné a fiainkat a magyar média 90%-án terjesztve."
   
2.)
"Írtam volna, hogy az áfacsökkentés ugyanaz a kategória?"
   
3.)
"gondolom azért írtad, hogy századszorra is bizonygasd, hogy gyurcsány ugyanolyan rossz mint orbán, de ezek szerint nem. :))"
   
és itt tört el nálad a mécses
én csak azt tudom értelmezni amit leírsz, azt nem amire gondolsz.
Colas 2023. 02. 08. 10:18
Előzmény: #94459  signal2
#94461
Tényekrő (árakról)l beszélek amik megtörténtek. Úgy látom boltba sem jársz (jártál) vásárolni. Így nehéz kommunikálni, ha a való világról nincs infód.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek