Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......



magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy



ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Paja1975 2022. 09. 02. 13:46
Előzmény: #81957  bigyula
#81960
Ezek kiosztottak a penzt mindenkinek, csok es tarsaik. Vegyek mar eszre , hogy 12% alapkamat van. Tessellated felemelni a hitel es betet kamatokat. Kiraboljak a megtakaritokat a lumperek javara. Tiszta komcsik es az ellenzek is ugyanolyan populista. Valaki mindja mar meg az embereknek, hogy nincs ingyenebed 
Törölt felhasználó 2022. 09. 02. 13:44
Előzmény: #81954  fatihszultan
#81959
Van egy jól fizetett troll itt, nem tudunk vele mit kezdeni. A topikgazda libernyák, ezért nem szeret tiltani, a vörös gróf pedig visszaél ezzel, és széttrollkodja a topikot a szerelmese védelmében. Ez van.
bigyula 2022. 09. 02. 13:42
Előzmény: #81956  Sehmet
#81958
"Ez nem NAT probléma."
.
De az is. kb. a70-es évek színvonalát képviseli a NAT. Nekem már általános iskolában olyan tanáraim voltak (70-es évek második fele, 80-as évek első fele), akik azt tanították, hogy nem magolni kell, hanem megtanulni tanulni, érdeklődőnek lenni, utánajárni/olvasni, és azt sem feltétlenül elhinni, amit tanítanak éppen. Középiskolában meg ugyanilyen tanárokat fogtam ki szerencsére.
.
Jelenleg (35 évvel később) , ha a fiam nem pont azt mondja, és úgy, ahogy a tanár mondjuk töriből leadta az anyagot, akkor máris rosszabb jegyet kap. Én leálltam vitatkozni a tanárral filozófiából, és értékelte.
bigyula 2022. 09. 02. 13:37
Előzmény: #81955  Sehmet
#81957
"Bajnai a Gyurcsány okozta válságot kezelte"
.
Nem csak azt, hanem volt ugye egy bankválság/pénzügyi világ válság is, csak erről a fideszesek nagyvonalúan elfelejtkeznek... Enélkül nem lett volna olyan súlyos itthon a helyzet, mint lett.Ez persze nem mentesíti a szocikat, és Gyurcsányt, de az "objektívebb" képhez hozzátartozik. Most persze folyamatosan hivatkoznak mindenféle külső körülményre, de  arról kuss van, hogy a választások előtti "emútkétévben" milyen osztogatás volt a kúrmány részéről.
Sehmet
Sehmet 2022. 09. 02. 13:29
Előzmény: #81953  bigyula
#81956
Ez nem NAT probléma. Még arra sem voltak képesek, hogy egy, magasabb szintű feladatlapot adjanak neki, hogy ne unatkozzék, mivel amit akkor vettek, már rég túl volt.
Sehmet
Sehmet 2022. 09. 02. 13:27
Előzmény: #81951  Shortelek
#81955
Mi nem igaz? Bajnai a Gyurcsány okozta válságot kezelte, ami nélkül - a gazdasági válság ellenére - nem kellett volna sem IMF hitel, sem Bajnai-csomag. Gyurcsány megfutamodott, és Bajnai azt hajtotta végre az MSZP-SZDSZ megkésett támogatásával, amit az IMF előírt a hitel mellé, mivel a hitel önmagában nem volt elég az államcsőd elkerüléséhez, és ez még mindig jobb alternatíva volt, mint a gazdasági összeomlás és az államcsőd. Ennyi!
fatihszultan 2022. 09. 02. 13:26
#81954
1 dolgot magyarázzon már el nekem valaki. Ha elkezdem bírálni az orbán kormányt, egyik-másik intézkedésüket, vagy akár személy szerint Orbánt, konkrét eseteket (szerintem, hmmm nevezzük tévedéseknek, ne is ütköztessük Btk. egyes fejezeteibe), akkor kb. a 3. mondatnál szakítanak félbe, azzal, hogy "de a Gyurcsány.....". Én ilyenkor döbbenten nézek és nem értem. Hogy jön ez ide?
Vagy ilyenkor arra gondolnak, hogy én Gyurcsány hívő vagyok és Gyurcsányt sírom vissza?
Vagy, ha Orbánék lopnak, vagy csak simán elcsesznek valamit, akkor arra felmentést ad, hogy mondjuk Gyurcsányék is ezt csinálták?
Kb. eddig jutunk. Lehet költségvetési hiány, HUF, lélegeztetőgép a téma. Akármi. Kb a 3. mondatnál jön a "de a Gyurcsány". Ez egyszerűen őrület! Ilyenkor olyasmi érzésem van, mintha valami szürreális színdarabot néznék. Vagy pl. a Tóthék valósággá válna.
bigyula 2022. 09. 02. 13:24
Előzmény: #81950  Sehmet
#81953
"A lányom az akkor országosan is kiemelkedő egyik megyeszékhelyi gimnáziumban végzett 2007-ben 8 osztály tagozaton, de az érettségire csak a második világháborúig jutottak el, a többit nekem kellett hozzátennem."
.
Ez most is így van. Sőt, én 1987-ben is eddig jutottam töriből.
.
"Ugyanakkor azt láttam, hogy a gyerekkel, aki átlag feletti képességekkel rendelkezik, nem igazán tudtak mit csinálni, inkább szívatták, mert nem áll be az átlag szintjére, és ez csak problémát jelent nekik."
.
Szintén így van az iskolák nagy részében. Van, ahol azért próbálnak ezen változtatni, de a NAT sajnos nem sok mozgásteret ad.
Törölt felhasználó 2022. 09. 02. 13:20
#81952
Így nyaltok ti! 
"Németh Balázs lett a budapesti atlétikai vb-t szervező cég vezérigazgatója"
TV bemondóból egyből vezérigazgató. Reméljük, nem nyitja ki a száját, vagy erős szájvizet használ, mert egy darabig büdös lesz a szája a seggnyalástól...
Shortelek 2022. 09. 02. 13:04
Előzmény: #81950  Sehmet
#81951
Ez sem igaz, hisz Bajnait még a fidesz is megsüvegelte anno, akkor, hogy isvan ez?!
Sehmet
Sehmet 2022. 09. 02. 13:02
Előzmény: #81949  Mengistu
#81950

Bizonyára lehetne jobb helyzetben is a gazdaság, de nem úgy, hogy az ellenzék lenne kormányon. Én csak azt állítottam, hogy a másik oldalon nincs kormányképes alternatíva. A szakértői kormány csak jól hangzó szlogen, de a nyugati plurális demokráciák a pártok demokráciái, ahol a szakértő kormány is a többségi párt/pártkoalíció által jóváhagyott programot hajtja végre, márpedig nem kell nagyon visszamennünk az időben azzal, hogy lássuk, az ellenzék vezető pártjának elnöke regnálása alatt csúnyán leszerepelt, vezető nemzetköz közgazdászok a világ legrosszabb vezetői közé sorolták. Most is ugyanaz lenne, mert másban nem tudnak gondolkodni.
Az oktatás nincs rendben, de én elsősorban a felsőoktatás helyzetét ismerem jobban, mivel óraadó vagyok egy vidéki egyetemen már nagyon régóta. Ott a bolognai rendszer bevezetése miatt nincs rendben szerintem, mivel a BSc képzésen már szinten mindent le kell adni, ami ráérne az MSc képzésen is, így aztán a hallgatók nem igazán tudják mindig elvárható szinten teljesíteni a követelményeket, az MSc szintjén pedig az előadók vannak gondban, hogy mi a fenét adjanak még le pluszban a BSc három éve leadott anyagán felül. De, ha a pedagógusokat megkérdezzük, mi a gond, nem a tananyagra, még csak nem is a fenntartókra panaszkodnak általános- és középiskolai szinten, hanem a fizetésre, amiben lehet, hogy igazuk is van. A lányom az akkor országosan is kiemelkedő egyik megyeszékhelyi gimnáziumban végzett 2007-ben 8 osztály tagozaton, de az érettségire csak a második világháborúig jutottak el, a többit nekem kellett hozzátennem. Ugyanakkor azt láttam, hogy a gyerekkel, aki átlag feletti képességekkel rendelkezik, nem igazán tudtak mit csinálni, inkább szívatták, mert nem áll be az átlag szintjére, és ez csak problémát jelent nekik. Azóta a gyereknek három diplomája van, több nyelvet beszél és az egyik jó-nevű egyetemen nyelveket is tanít, de főállásban egy multinál dolgozik. Szóval az oktatásban nem igazán látok nagyon nagy problémát a 2010 előtti állapotokhoz képest, ami miatt felturbózzák, az a fizetés, melynek elsősorban a pedagógusképzésre van negatív hatása, ugyanis eddig sem azok mentek oda, akik bekerülhettek jogi- orvosi vagy közgazdasági karra, de ha ilyen alacsony lesz a fizetés, még gyengébb képességűek kerülnek be. De akinek van egy kis hivatástudata, az ezt könnyen átlépi. Én pannonhalmi bencés diák voltam a hetvenes években, és valamit láttam abból, mi a hivatástudat, ahol nem a pénz volt a prioritás. Persze tudom, valamiből meg kell élni.
Mengistu 2022. 09. 02. 12:35
Előzmény: #81948  Sehmet
#81949
Értem.
A mostani gazdasági helyzet teljesen más, de szerintem azt nem lehet állítani, hogy a jelenlegi helyzet kialakulásában semmilyen szerepe nem volt a jelenlegi kormánynak.
off: Az a baj, hogy sietek amikor írok és nem vagyok gépíró. 
+ 1 kérdés: Az oktatás helyzete szerinted rendben van?
Sehmet
Sehmet 2022. 09. 02. 12:25
Előzmény: #81926  Mengistu
#81948

Egy válasszal adós maradtam, igazad van.Ez a két sor számomra értelmezhetetlen volt:
"Ha neked ez most megfelel, akkor az miért nem?
Most ezt nézzük el az érdekek miatt, azt meg ne az értékek miatt?"
Amint már leírtam, a korábbi azért nem volt megfelelő, ha Gyurcsányékra gondoltál, mert csődhelyzetbe vitték az országot 2009-ra, és csak mi dörömböltünk az IMF kapuján annak elkerülése érdekében. Az IMF Igazgatótanácsának jegyzőkönyve is tartalmazza, hogy egy olyan, legyengült gazdaságot kell megmenteni a készenléti hitellel, amely a felelőtlen gazdálkodás miatt jutott ilyen helyzetbe. Az érték- és érdekprobléma itt nem osztott és nem szorzott. A politikában - a realista politikaelmélet szerint - a értékeknek nincs prioritása, ezért vicces, ahogyan Gyurcsány kiáll és Apró kis támogatással összegründolt milliárdjain és az öszödi beszédén ülve azt mondja, hogy inkább legyen szegény, de tisztességes. Ebből persze egy szó sem igaz.
Az logikai bukfenc, hogy ha valaki valamit megért valamit egy bizonyos politikai és gazdasági helyzetben, de saját maga, mint magánszemély nem csinálná, az összeegyeztethetetlen. Erre írtam, hogy bizonyára tapasztaltál olyan helyzetet, amikor te nem tetted volna meg, amit a másik megtett, de azért volt némi empátia - az adott körülmények miatt - a másik tettével kapcsolatban.
Sehmet
Sehmet 2022. 09. 02. 12:12
Előzmény: #81940  Ivanhoe
#81947
No, legalább te észrevetted és megtaláltad Kaczinczyt. Azt gondoltam, azonnal lecsapnak rá. De nem!  Gratula! Eggyel előbbre ülhetsz! Más nem jött rá! :-D
Sehmet
Sehmet 2022. 09. 02. 12:09
Előzmény: #81944  Törölt felhasználó
#81946
Én is ezt a következtetést vonnám le a helyedben, ha valamihez nem értenék. De téged értelek, sőt meg is értelek! :)
Sehmet
Sehmet 2022. 09. 02. 12:08
Előzmény: #81935  signal2
#81945

Te azt gondolsz, amit akarsz. Azért remélem, hogy hozzátok nem érek le. :) De csak nyugi! :)
Az SZJA visszatérítés a családpolitikai részét képezi, amit nem biztos, hogy egyéb hatásait illetően kellene minősíteni.
Törölt felhasználó 2022. 09. 02. 12:07
Előzmény: #81942  Sehmet
#81944

Részemről ennyi. Ez még "jogászkodásnak" is nagyon gyenge.
Sehmet
Sehmet 2022. 09. 02. 12:06
Előzmény: #81941  Mengistu
#81943
Azért olvasd el légy szíves azokat a hozzászólásokat, amik tele vannak személyeskedő és provokatív szöveggel a ti oldalatokról, amihez képest az én hozzászólásaim udvariasak és disztingváltak, nem másról, hanem a témától szólnak. Persze, ha valaki provokál vagy szándékosan értetlenkedik, akkor arra az akcióra lehet egy-egy reakció is, de az is csak módjával.
Sehmet
Sehmet 2022. 09. 02. 12:03
Előzmény: #81938  Törölt felhasználó
#81942
Ebből is látszik, hogy olyan Bourbon vagy! Az egész kommunikáció arról szólt, hogy a lélegeztetőgép beszerzése hűtlen kezelésnek minősülő bűncselekmény volt-e. Mit nem lehet ezen érteni? :)
Mengistu 2022. 09. 02. 12:03
Előzmény: #81929  Sehmet
#81941
Valóban tiszteletre méltó az a kultúrált (felsőbbrendűségi érzéssel átitatott) hang, amin kommunikálsz.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek